Ljubomoran :S
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
centipede
#1 Ljubomoran :S
U vezi sam 3 godine, momak je fin, kulturan, ni u jednom trenutku mi nije dosadno kad sam s njim. Pocetak veze super, sve je dobro osim ljubomore. Dogadja se to da u zadnje vrijeme ne mogu nigdje ici bez njegove dozvole, ne vjeruje mi, prije je imao razlog za to, slagala sam ga nekoliko puta i od tada ne vjeruje nista.
Ljubomoran je na sve, ako pogledam drugog, ne mogu kako treba pozdraviti nekoga, kada mu objasnim da imam prijatelje on ne vjeruje, za svakog misli da mi se udvara, da zeli biti sa mnom :S u zadnje vrijeme se ne mogu ni obuci kako hocu, krivo mu je kada me drugi gledaju, ne moze to da podnese. Kada ga pitam kad ce to prestati on kaze kad stekne povjerenje u mene. Ali ja opet mislim da je ovo pretjerano, ako ga ne poslusam, pobjesni. Njemu ne mogu nista zamjeriti da bih ga mogla porediti sa mnom i mojim prijasnjim greskama, bilo je nekih momaka, al nebitno je sad.
Uprkos svemu on mi je oprostio i nastavio je biti sa mnom, ali na ovaj nacin. Rekla sam mu da ako ne moze da prekinemo zauvijek, on ne zeli, kaze da ne moze zamisliti zivot bez mene. Mnogo se svadjamo, pogotovo u zadnje vrijeme kad me kontrolise na svakom koraku, ne mogu nista uciniti da ga urazumim. Kada mu kazem da se mogu promijeniti i da me ne zanimaju drugi, on ne vjeruje. Mogu ga shvatiti donekle, ali da me zatvori totalno u kucu to ne mogu :S
Trazim vas savjet, razgovor s njim, raskid, bilo sta. Jer ljubomora je stvarno prisutna svaki dan.
Ljubomoran je na sve, ako pogledam drugog, ne mogu kako treba pozdraviti nekoga, kada mu objasnim da imam prijatelje on ne vjeruje, za svakog misli da mi se udvara, da zeli biti sa mnom :S u zadnje vrijeme se ne mogu ni obuci kako hocu, krivo mu je kada me drugi gledaju, ne moze to da podnese. Kada ga pitam kad ce to prestati on kaze kad stekne povjerenje u mene. Ali ja opet mislim da je ovo pretjerano, ako ga ne poslusam, pobjesni. Njemu ne mogu nista zamjeriti da bih ga mogla porediti sa mnom i mojim prijasnjim greskama, bilo je nekih momaka, al nebitno je sad.
Uprkos svemu on mi je oprostio i nastavio je biti sa mnom, ali na ovaj nacin. Rekla sam mu da ako ne moze da prekinemo zauvijek, on ne zeli, kaze da ne moze zamisliti zivot bez mene. Mnogo se svadjamo, pogotovo u zadnje vrijeme kad me kontrolise na svakom koraku, ne mogu nista uciniti da ga urazumim. Kada mu kazem da se mogu promijeniti i da me ne zanimaju drugi, on ne vjeruje. Mogu ga shvatiti donekle, ali da me zatvori totalno u kucu to ne mogu :S
Trazim vas savjet, razgovor s njim, raskid, bilo sta. Jer ljubomora je stvarno prisutna svaki dan.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2 Re: Ljubomoran :S
inčrstingcentipede wrote: slagala sam ga nekoliko puta i od tada ne vjeruje nista.
-
centipede
#3 Re: Ljubomoran :S
leet wrote:inčrstingcentipede wrote: slagala sam ga nekoliko puta i od tada ne vjeruje nista.
To se dogadjalo prije
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#5 Re: Ljubomoran :S
ja i ?
baš te nimalo ne čudi da ti ne vjeruje nakon nekoliko puta ?
znaš ono.. ko se o mlijeko opeče, taj i u jogurt puše.
baš te nimalo ne čudi da ti ne vjeruje nakon nekoliko puta ?
- Morena222
#6 Re: Ljubomoran :S
centipede wrote:U vezi sam 3 godine, momak je fin, kulturan, ni u jednom trenutku mi nije dosadno kad sam s njim. Pocetak veze super, sve je dobro osim ljubomore. Dogadja se to da u zadnje vrijeme ne mogu nigdje ici bez njegove dozvole, ne vjeruje mi, prije je imao razlog za to, slagala sam ga nekoliko puta i od tada ne vjeruje nista.
Raskid
-
eno sad
#7 Re: Ljubomoran :S
A sad ga pametno lazes, i nalazis se s drugima iza njegovih ledja?
-
centipede
#8 Re: Ljubomoran :S
Ne, kazem nije vise tako. Mislim, razumijem, shvatam sto mi ne vjeruje, ali ipak isto tako mislim da je ljubomora pretjerana.eno sad wrote:A sad ga pametno lazes, i nalazis se s drugima iza njegovih ledja?
-
eno sad
#9 Re: Ljubomoran :S
Pa ajde evo ovako " anonimno " priznaj nama da ga lazes i dalje kao i prije...
Znam djevojku koja upraznjava sex s ostalim samo zbog te ljubomore sto ti govoris..
Al' tu je njegova krivica 99% i ovo 1 % tvoja.
Nego oces li na kaficu?
Znam djevojku koja upraznjava sex s ostalim samo zbog te ljubomore sto ti govoris..
Al' tu je njegova krivica 99% i ovo 1 % tvoja.
Nego oces li na kaficu?
-
centipede
#10 Re: Ljubomoran :S
Ajd ne proseravaj seeno sad wrote:Pa ajde evo ovako " anonimno " priznaj nama da ga lazes i dalje kao i prije...
Al' tu je njegova krivica 99% i ovo 1 % tvoja.![]()
Nego oces li na kaficu?
- p206
#11 Re: Ljubomoran :S
odpjevaj mu ovu pjesmu
-
Peryton_
#12 Re: Ljubomoran :S
Ne znam sta ocekujes nakon sto nekom lagis.
Raskid.
Raskid.
-
spacek
#13 Re: Ljubomoran :S
Meni je Nana uvijek govorila:
''Ako hoćeš da znaš kako je nekom, onda se postavi u njegovu poziciju i sve što si ti radila/radio njemu/njoj zamisli da je obratno i vidi kako bi se osjećao/osjećala i kako bi se ponašao/ponašala''
Znači, hajde sad fino u glavi premotaj šta si sve radila i zamisli da je on to tebi radio i kako bi se osjećala i koje bi korake poduzela...
Ništa lakše i ništa jednostavnije
''Ako hoćeš da znaš kako je nekom, onda se postavi u njegovu poziciju i sve što si ti radila/radio njemu/njoj zamisli da je obratno i vidi kako bi se osjećao/osjećala i kako bi se ponašao/ponašala''
Znači, hajde sad fino u glavi premotaj šta si sve radila i zamisli da je on to tebi radio i kako bi se osjećala i koje bi korake poduzela...
Ništa lakše i ništa jednostavnije
- SandraB.
#14 Re: Ljubomoran :S
Problem je u tome sto je on izgubio povjerenje u tebe, a moje misljenje je da je to s razlogom, jer i sama priznajes da si ga varala, da je bilo drugih momaka tu i slicno. Znaci pravila si greske, mozda sada vise i ne pravis, i mozda (recimo) se sada i kajes zbog svega ucinjenog, ali izgubljeno povjerenje se tesko vraca. U vasoj vezi niko nije sretan, ti nisi jer je on ljubomoran i ne vjeruje ti, a on jer nikada ti vise nece vjerovati, a na njegovu zalost, izgleda da te toliko voli da ipak ne zeli raskinuti.
Savjet: pokusaj na sto normalniji moguci nacin razgovarati s njim, vidjeti da li da nastavite dalje ali od pocetka, da zaboravite greske, i da ti pokusas dokazati da ti opet moze vjerovati, ili da raskinete, jer znamo i sami sta se moze "roditi" iz ovakvih odnosa u vezi, i pretjerane ljubomore...nista dobro.
Savjet: pokusaj na sto normalniji moguci nacin razgovarati s njim, vidjeti da li da nastavite dalje ali od pocetka, da zaboravite greske, i da ti pokusas dokazati da ti opet moze vjerovati, ili da raskinete, jer znamo i sami sta se moze "roditi" iz ovakvih odnosa u vezi, i pretjerane ljubomore...nista dobro.
- Kemal Malovčić
#15 Re: Ljubomoran :S
laži me laži vjerovaću sve a onda idi neka boli me
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#16 Re: Ljubomoran :S
žvaljime danas pamakar iz inataKemal Malovčić wrote:laži me laži vjerovaću sve a onda idi neka boli me
- harell
#17 Re: Ljubomoran :S
Da upratim, garant ce se ovo zakuhat 

leet wrote:žvaljime danas pamakar iz inataKemal Malovčić wrote:laži me laži vjerovaću sve a onda idi neka boli me
- p206
#18 Re: Ljubomoran :S
leet wrote:žvaljime danas pamakar iz inataKemal Malovčić wrote:laži me laži vjerovaću sve a onda idi neka boli me

-
centipede
#19 Re: Ljubomoran :S
Hvala na savjetuSandraB. wrote:Problem je u tome sto je on izgubio povjerenje u tebe, a moje misljenje je da je to s razlogom, jer i sama priznajes da si ga varala, da je bilo drugih momaka tu i slicno. Znaci pravila si greske, mozda sada vise i ne pravis, i mozda (recimo) se sada i kajes zbog svega ucinjenog, ali izgubljeno povjerenje se tesko vraca. U vasoj vezi niko nije sretan, ti nisi jer je on ljubomoran i ne vjeruje ti, a on jer nikada ti vise nece vjerovati, a na njegovu zalost, izgleda da te toliko voli da ipak ne zeli raskinuti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#20 Re: Ljubomoran :S
savijetina forumu ni su đabaluka 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#21 Re: Ljubomoran :S
DAbOGDA TE PREVARIJO SA NAJ RUŽNIJOM CUROM U JEŽU
- Capajebo
#22 Re: Ljubomoran :S
ja samo ne kontam sto ljudi ikako oprastaju prevaru-E 
- Kemal Malovčić
#23 Re: Ljubomoran :S
p206 wrote:leet wrote:žvaljime danas pamakar iz inataKemal Malovčić wrote:laži me laži vjerovaću sve a onda idi neka boli me
- mullersmichael
#24 Re: Ljubomoran :S
leet wrote:DAbOGDA TE PREVARIJO SA NAJ RUŽNIJOM CUROM U JEŽU
-
centipede
#25 Re: Ljubomoran :S
Opusti seleet wrote:DAbOGDA TE PREVARIJO SA NAJ RUŽNIJOM CUROM U JEŽU