U ime naseg malobrojnog kolektiva zahvaljujem se na lijepim zeljama i mala ispravka razmazen je spoiled .... a overprotected je vec nesto drugoLatinica wrote:Dobro, nek' ti je sa srecom.![]()
Takodje ovim putemzelim dobro zdravlje i princezama.
![]()
Kaze se - razmazen, pa si ih "previse razmazio", a mozes ti to i gore...![]()
ljubomora
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
urbanagerila
-
La_Forge
joj definitivno sam ljubomoran...
takodje sam u dugoj vezi i primjetio sam da se kod mene to javlja periodično i manifestuje različito, dakle, nekada intenzivnije, nekada u sličnim situacijama nikako ...
nikada nisam tražio niti provjeravao mailove, sms i msn mada mi je i to padalo na pamet
nekako sam sam sa sobom dogovorio da je to granica koju nikada nebi smio preći, ne znam zašto... mislim da bi bilo pretjerano ...
ljubomoran sam definitivno isključivo na druge muške osobe (prijatelje i radne kolege...) ne vjerujem pretjerano u muško-ženska prijateljstva..
kada sam primjetio da to do te mjere mojoj dragoj smeta pokušao sam i dao sve od sebe kako bih to kontrolisao... medjutim, bez puno uspjeha ...
čak i ako joj ne držim govor i šutim, gutam u sebe, ja nisam isti i ona to primjeti ... (ono, izadjemo a ja šutim i ko crnjačim se
)
jedan period sam redovno sanjao te ljubomorne epizode i budio se noću ... postalo baš bolesno...
na kraju mi je najgora spoznaja, rezime svega, bila činjenica da bih bio i ostao ovakav, ljubomoran ko pas, da sam sa bilo kojom drugom djevojkom ...
neki kažu da godinama popusti ... živi bili pa vidjeli ...
takodje sam u dugoj vezi i primjetio sam da se kod mene to javlja periodično i manifestuje različito, dakle, nekada intenzivnije, nekada u sličnim situacijama nikako ...
nikada nisam tražio niti provjeravao mailove, sms i msn mada mi je i to padalo na pamet
ljubomoran sam definitivno isključivo na druge muške osobe (prijatelje i radne kolege...) ne vjerujem pretjerano u muško-ženska prijateljstva..
kada sam primjetio da to do te mjere mojoj dragoj smeta pokušao sam i dao sve od sebe kako bih to kontrolisao... medjutim, bez puno uspjeha ...
čak i ako joj ne držim govor i šutim, gutam u sebe, ja nisam isti i ona to primjeti ... (ono, izadjemo a ja šutim i ko crnjačim se
jedan period sam redovno sanjao te ljubomorne epizode i budio se noću ... postalo baš bolesno...
na kraju mi je najgora spoznaja, rezime svega, bila činjenica da bih bio i ostao ovakav, ljubomoran ko pas, da sam sa bilo kojom drugom djevojkom ...
neki kažu da godinama popusti ... živi bili pa vidjeli ...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Svi smo mi manje ili vise ljubomorni kada volimo. Pitanje je samo hocemo li to priznati sami sebi i voljenoj osobi .La_Forge wrote:joj definitivno sam ljubomoran...
takodje sam u dugoj vezi i primjetio sam da se kod mene to javlja periodično i manifestuje različito, dakle, nekada intenzivnije, nekada u sličnim situacijama nikako
Ali po ovome sto si ti primijetio kod samog sebe ( da si u istoj ili slicnoj situaciji manje li vise ljubomoran ) pokazuje da je ipak "do nas", naseg trenutnog raspolozenja i sl. Tu onda dolazi do izrazaja tolerancija/netolerantnost partnera.
Slazemo se u ovome.nikada nisam tražio niti provjeravao mailove, sms i msn mada mi je i to padalo na pametnekako sam sam sa sobom dogovorio da je to granica koju nikada nebi smio preći, ne znam zašto... mislim da bi bilo pretjerano ...
Ni ja ne vjerujem pretjerano u musko-zenska prijateljstva, iako su moguca ukoliko su obje osobe zrele i znaju sta hoce.
Kazes da njoj "to smeta." Je li spremna na otvoren razgovor ili se samo duri ? Ovo pitam zbog toga sto postoje osobe koje uzivaju da partnera prave ljubomornim/om - iz vlastitog osjecaja nesigurnosti.
Biti svjestan problema je pola rjesenja.na kraju mi je najgora spoznaja, rezime svega, bila činjenica da bih bio i ostao ovakav, ljubomoran ko pas, da sam sa bilo kojom drugom djevojkom ...
p.s
To je bio slobodan prijevod da ne bismo iskakali iz konteksta price. I to...
Inace, rijec overprotected je slozenica, nastala iz rijeci ---> over=excessive ( pretjeran ) + protect=guard ( stititi )
The way I would explain it, is : To be overprotected is to be shielded to the point of detriment.
-
mamica papucarka
Gerilac, koliko imas Svilenica???

-
urbanagerila
Samo dvijemamica 31 wrote:Gerilac, koliko imas Svilenica???
-
mamica papucarka
a od cega se svila tkaurbanagerila wrote:Samo dvijemamica 31 wrote:Gerilac, koliko imas Svilenica???
ali trudim se da nadjem jos ...
i molim te nemoj mi ih porediti sa bubama nije lijepo ... ove su SVILENE od svile satkane ...
ih, ja mislila ti imas barem cetiri komada svilenica, a ono samo dvije
hajd, rekoh da cujem malo mahalske price, kako deveras i slicno
kako se one slazu izmedju sebe???
-
urbanagerila
To ces morati njih pitati ....
Ja sam zadovoljan ....
I daj ba ne tka se svila od buba .... 
-
mamica papucarka
daj ba pusti zenu na Forumurbanagerila wrote:To ces morati njih pitati ....Ja sam zadovoljan ....
Sigurna sam da je to jedna emancipovana zena, a tebi ovaj serijat samo forumski imidz
-
urbanagerila
kakvom nasilju ??? jel to ona tema ko kosi a ko vodu nosi ??? ja sam APSOLUTNO PROTIV NASILJA ne znam sta treba da vam objasnim proces pravljenja svile od svilenbube ???Latinica wrote:Hajde nam objasni, kao sto si nam objasnio na temi o nasiljuurbanagerila wrote:To ces morati njih pitati ....Ja sam zadovoljan ....
-
mamica papucarka
ti, zena i jedno dijete 
-
urbanagerila
Eeeee pa nije ova moja besposlena ko ti mamicemamica 31 wrote:daj ba pusti zenu na Forumurbanagerila wrote:To ces morati njih pitati ....Ja sam zadovoljan ....
![]()
Sigurna sam da je to jedna emancipovana zena, a tebi ovaj serijat samo forumski imidz
-
urbanagerila
Vrlo vispreno i netacno ....mamica 31 wrote:ti, zena i jedno dijete
-
mamica papucarka
na ilahije + kaside samurbanagerila wrote:Eeeee pa nije ova moja besposlena ko ti mamicemamica 31 wrote:daj ba pusti zenu na Forumurbanagerila wrote:To ces morati njih pitati ....Ja sam zadovoljan ....
![]()
Sigurna sam da je to jedna emancipovana zena, a tebi ovaj serijat samo forumski imidzvalja skupit drva, iscjepat, poslagat, nalozit itd... kakav forum nije to za zenskinje
ima ona pametnijeg posla neg palamudit na forumu .... ucenje treceg jezika, ilahije + kaside, osnove kibernetike .... aman ...
-
urbanagerila
Mislim da je "obim" srece veci nego u dvoje ....Latinica wrote:Ipak nam objasni kako je moguce biti sretan u 3+ ???![]()
![]()
![]()
![]()
- Latina
mamica 31 wrote:na ilahije + kaside samurbanagerila wrote:
Eeeee pa nije ova moja besposlena ko ti mamicevalja skupit drva, iscjepat, poslagat, nalozit itd... kakav forum nije to za zenskinje
ima ona pametnijeg posla neg palamudit na forumu .... ucenje treceg jezika, ilahije + kaside, osnove kibernetike .... aman ...
![]()
![]()
![]()
-
urbanagerila
Dakako da je u pravu i da ima ukusa sto je najbitnije .... zao mi je samo sto ne mogu postirati sliku da se definitivno iznenadite ....Latinica wrote:urbanagerila wrote:Mislim da je "obim" srece veci nego u dvoje ....Latinica wrote:Ipak nam objasni kako je moguce biti sretan u 3+ ???![]()
![]()
![]()
![]()
Ne znam sta treba da objasnim ??? Vrlo jednostavno u komunikaciji je spas ...
![]()
![]()
![]()
Nesto mi iznenada nije dobro. U pravu je ta tvoja ...
- Latina
Sta te sprijecava ? Ako ima nikab, nije zabranjeno, a i necemo je prepoznatiurbanagerila wrote:
Dakako da je u pravu i da ima ukusa sto je najbitnije .... zao mi je samo sto ne mogu postirati sliku da se definitivno iznenadite ....
-
urbanagerila
Latinica wrote:Sta te sprijecava ? Ako ima nikab, nije zabranjeno, a i necemo je prepoznatiurbanagerila wrote:
Dakako da je u pravu i da ima ukusa sto je najbitnije .... zao mi je samo sto ne mogu postirati sliku da se definitivno iznenadite ....
Aaaaa pa nije slika van kuce nego opustena kucna varijanta ...
Kod mene je upravo kako i treba da bude .... u kuci blistaju a vani za publiku su neprimjetne .... a ne ko vi kuci vikleri i trenerka a vani kad se krene napucavanje domindjosi .... kome ba ??? Meni samo najbolje ...
-
urbanagerila
btw nisam wehabija i nisu ninje u pitanju .... 
-
urbanagerila
Eeeee da su mi te godine a ova pamet ....Latinica wrote:I imas 12 godina i provodis puno vremena u daydreaming-u...urbanagerila wrote:btw nisam wehabija i nisu ninje u pitanju ....