ljubomora-momak s puno prijateljica

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Aurora Borealis

#26 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 12:05, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#27 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Gospoda Ministarka »

anakarenina wrote:nisam ni ja vise djete i da se blizim 30...
anakarenina wrote:Sta bi vi uradili? sta misliti o ovoj situaciji? hvala na iskrenom odgovoru.

Prvo bih shvatila da taj nacin skrivanja veze s nekim s kim nevidis nikakvu perspektivu ne vodi nikamo te da je to samo gubljenje vremena a budimo iskreni "lete ti lete tridesete.." ako imas namjeru stvaranja porodice i ako si odgojena tradicionalno.

A drugo, neznam sto se bezveze nerviras samo rastjeras te kokoske oko njega :wink: :lol:
caes

#28 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by caes »

imas blizu 30 i bojis se sta ce ti tvoji reci na frajera jer je druge vjere?! 0_0 nou koment stvarno, meni je to na nekoliko nivoa primitivno, ali nebitno, svakom svoje.

druga stvar; ljubomora je nesto sto covjek rjesava sam sa sobom, narocito u situacijama kad je neosnovano ljubomoran i bolesno ljubomoran bez ikakvog razloga. opterecivati partnera sa tom odvratnom osobinom je u najmanju ruku sebicno; opet kazem, onda kad je to neosnovano.
meni se taj hairlija cini ko da je zenskaros, ali ne i kao da te namjerno pravi ljubomornom. s druge strane, ne cini mi se ni kao da je narocito zreo, ali to je drugi par carapa.

suma summarum: nema tu puno ljeba; ta ljubomora se i moze nekako zalijeciti ako se iskontrolises i ako imas povjerenja u momka (sto ti nemas, ali ajd kao, mozes da steknes), medjutim cinjenica da ga drzis u tajnosti zbog vjere i bojis se tudjih reakcija je zid velicine ajfelovog tornja i debljine 10 kamenih blokova koji ces tesko da srusis.
rimano

#29 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by rimano »

Neznam sta planiras sa njim, provod ili recimo brak. Recimo da je moguc brak s obzirom da godine.
Imao sam slicnu situaciju, pa su mi starije sestre rekle da brak sam po sebi nosi dovoljno problema i ne trebaju ti jos dodatni, trazi svoje gore list, sto sam i uradio i nekajem se sada.
Zapitaj se sada da li ce ti smetati ukoliko ti djecu pocne voditi u djamiju ili crkvu, i pocne ih uciti toj drugoj vjeri.
Ako ti nece smetati onda nemas se sta dvoumiti.

Sa druge strane ima 30 godina te mu se mnoge nabacuju sto je sigurno i iskoristavao, pa ce nastaviti iskoristavati i dok bude u braku. Tek tad ces imati razloga za ljubomoru.
anakarenina

#30 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by anakarenina »

moderator wrote:Ana, zaboravih te pitati:
Da ti nije ko iz familije diplomata i da neces slucajno ostati bez pasosa ako saznaju da ces za cafira?
Ne kontam dobro tvoje pitanje, problem je vise u tome sto mi se familija dosta napatila u ratu i vise nisu tako tolerantni, a ja na zalost, dosta sam vezana za nji ( pravi bosanski odgoj :-D ). A rekla sam za sada se znamo 2 mjeseca, a jedno mjesec smo skupa, ne zuri nam se, i ne vidim sto bi igdje trebala da zurim, i zelim da osjetim od njega dublje osjecaje da bi ja sad rizikovala nesto vise... jednom sam u proslosti isla na blef, i nije nesto dobro ispalo.

@caes: u pravu si u dosta od ti stvari, on je zenskaras i to priznaje, kaze nemam sta da krijem, tad te nisam znao, moja proslost moja stvar, itd-... al u pravu si da je nezreo, on je par godina mladji od mene, i to se osjeti u tome sto je nesiguran u svojim odlukama... kazem tesko pokazuje emocije, nikad nebi rekao volim te il slicno, al se da osjetiti u detaljima da sam mu draga, i da mu je stalo do nekle.
@ moderator: voljela bi i ja nekog finog pametnog bosanca i najjednostavniju vezu na svijetu, al zivim u zemlji gdje nema puno bosanaca, pokusavala sam i veze na daljinu, al je sve to bilo povrsinski... ja sam zadnja osoba koja bi htjela te komplikacije, al et, desilo se i sad vidim s vremenom moram se odluciti...
japo-

#31 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by japo- »

ih ne moze kontrola za dva mjeseca :D polako doći će on pod šapu, za početak izađi s haverom na kafu :razz:
rimano

#32 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by rimano »

moderator wrote:
rimano wrote:Neznam sta planiras sa njim, provod ili recimo brak. Recimo da je moguc brak s obzirom da godine.
Imao sam slicnu situaciju, pa su mi starije sestre rekle da brak sam po sebi nosi dovoljno problema i ne trebaju ti jos dodatni, trazi svoje gore list, sto sam i uradio i nekajem se sada.
Zapitaj se sada da li ce ti smetati ukoliko ti djecu pocne voditi u djamiju ili crkvu, i pocne ih uciti toj drugoj vjeri.
Ako ti nece smetati onda nemas se sta dvoumiti.

Sa druge strane ima 30 godina te mu se mnoge nabacuju sto je sigurno i iskoristavao, pa ce nastaviti iskoristavati i dok bude u braku. Tek tad ces imati razloga za ljubomoru.
:lol: od svalera dodjosmo do vjeronauke.
stvarno stvarno :sax: :sax: :sax: :sax:
Mozda djeluje preozbiljno ali kad tad ce se stim susresti, a ako je svaleranje u pitanju onde se netreba dvoumiti
bilakovin4

#33 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by bilakovin4 »

Dvije stvari:

linija manjeg otpora:
Poštedjeti sebe tolike brige oko svega, oko tih njegovih prijateljica, kasnije oko vjere, porodice itd. i otići na svoju stranu, bez njega

linija većeg otpora:
Zapeti za svoje, prevazići to sa njegovim prijateljicama (dosta muke), izgurati sa porodicom oko vjere (što kod nas većinom ne završava da bi vrijedilo sjetiti se toga) i na kraju bit skupa

Volim raditi po svom al ovdje bi uzeo liniju manjeg otpora, životne stvari su u pitanju i greške se ne ispravljaju tako lako
mrtva kokoš

#34 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by mrtva kokoš »

covjek koji ti pokazuje mailove i sms poruke hmmm, vidim pala si na njegovu "iskrenost"...
pala si na "svi me zele" a jos toga nisi svjesna...
pa ne znam 1. mozes se zbambusati sa njim i to je to ili 2. da te on zbambusa i pokaze ti vrata...
mladji, druga vjera, ti tako nesigurna savrsen kandidat za svakog muskarca "zenkarosa"...
jednom zenskros uvijek zenskaros. vuk dlaku mjenja ali cud ne pa ti vidi...
Ghost_Rider_XXX

#35 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Ghost_Rider_XXX »

Ovo nema logike ni komentarisat, al ne mogu si pomoć.

Oči moje lijepe tebi je trideset, i čekaš amin od roditelja, hoćeš li bit sa insanom ili nećeš. Od svega to ti je no. 1 problem.
Treba nać nekog svoje vjere pa taman te stavljo u veš mašinu na centrifugu, kad mu serviraš lavor u primaću sobu da gleda derbi Donjih Zavidovića protiv Srednjih Mrćevaca i pere noge, a tempereatura vode bude 32,7 umjesto za njega optimalnih 31,8.
Al nema veze naš je, udara duša samo kad ja zaslužim nikad bez razloga, eto neki dan mi slomio rebro jel mi je lijepo reko da supa mora imati rezance, a ja stavila školjkice, šta ćeš do mene je.

Daj ba vjerske gluposti su nas i dovele do svih ovih sranja, bitno je da je insan, al hebi ga nije ni to.
To su macho tipovi i žene im manje više dođu kao potrošna roba. :run:
japo-

#36 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by japo- »

Splinter wrote:covjek koji ti pokazuje mailove i sms poruke hmmm, vidim pala si na njegovu "iskrenost"...
pala si na "svi me zele" a jos toga nisi svjesna...
pa ne znam 1. mozes se zbambusati sa njim i to je to ili 2. da te on zbambusa i pokaze ti vrata...
mladji, druga vjera, ti tako nesigurna savrsen kandidat za svakog muskarca "zenkarosa"...
jednom zenskros uvijek zenskaros. vuk dlaku mjenja ali cud ne pa ti vidi...
:thumbup:

i tim sto ti sve pokazuje je to da ti kontaš da su to samo prijateljice, dobro ti to prokontaj mlada damo štaš s njim , dok je još friško :-)

osvrt :D :-)
kamikazo

#37 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by kamikazo »

Aurora Borealis wrote:@metar_drva: Upravo to drugo - tipicni zenskaros. Na sve bi strane, a da nijedna vrata ne zatvori. Jer je i on vrlo svjestan da ta veza moze sutra zavrsiti, i kud onda? Ovako su sve opcije otvorene.

@moderator: Ma nije se taj nikad opekao. Ili bar ne na to skrivanje veze. A te "prijateljice" su sve samo ne prijateljice. Mozes imati jednog ili dva iskrena prijatelja u zivotu s kojima sve dijelis, ostalo su radne kolege i kolegice, s kojima kontaktiranje ide do odredjene granice, a zna se i koje. Ovo sto ostane su poznanici, "raja" za provoda, termina itd.

Sve drugo su prazne price.
Ako ti se i slepaju, postoji nacin da i to prestane. Ako zelis, naravno.
Mudro si dokucila desavanja u pojedinim muskim mozgovima,
detroit-mercy

#38 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by detroit-mercy »

Da on nije kojim slucajem homosexualac ili ti gay pa ima puno malo prijateljica. De ti nama malo o vasem intimnom zivotu da bi mogli sa sigurnoscu da utvrdimo njegove afinitete :mrgreen:
Pa cemo te onda nasavjetovati sta dalje :skoljka:
Last edited by detroit-mercy on 16/07/2010 16:03, edited 1 time in total.
Aurora Borealis

#39 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 12:05, edited 1 time in total.
Apocalypto

#40 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Apocalypto »

Uzimajući u obzir tvoje korisničko ime pa i gotovo paničan ton kojim je napisan tvoj post preporučio bih ti da se ne krećeš u blizini željezničkih šina pa ni tramvajskih.
green man

#41 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by green man »

Il ti je momak gay ili te nako kulturno naočigled vara :D
andolC

#42 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by andolC »

anakarenina wrote:Dragi Forumasi, zelim da vas pitam za savjet jer stvarno nekako ne znam sta da radim.

U vezi sam s momkom jedno 2 mjseca, imala sam samo jednu ozbiljnu vezu do sada koja se zavrsila na jako los nacin, i onda je bila pauza od par godina gdje sam upoznavala druge momke al nekako nikad to nesto nije prelazilo u vezu. Prije mjesec dana upoznala sam jednog momka koji me nekako sarmirao ispocetka, super smo se slagali, it d... problem br. 1 je sto nije moje vjere, no nekako sam se osjecala lijepo u njegovom drustvu i prijalo mi je s njim izlaziti i td... Medjutim ja znam da moji to nikad nebi prihvatili i tako da drzim to do neki kao tajna. Problem br. 2 je sto je on stvarno lijep momak, i ima neke kvalitete sto privlace cure maksimalno. Ja sam bila toga svjesna i prije nego sto sam s njim krenula, no sad s vremenom mi pocinje smetati da ga zivkaju neke cure na izlazak, da ga kontaktiraju bivse, i ako on se trudi da mi prica o njima, i cak mi pokazuje poruke i emailove sto mu pisu i ne skriva nista od toga od mene, ja postajem jako ljubomorna na to jer i ako on kaze da trenutno hoda s nekom osobom one nikako ne popustaju. On je bio otvoren prema meni i sve mi ispricao o bivsima, al nekako je problem u tome sto uvjek imam tu neku konkurenciju i nikako se ne mogu opustiti. Nisam osoba koja moze ostat hladna s takvim nekim stvarima, a s druge strane ne zelim da ispadnem psihopat.
Sve ukupno, s jedne strane upustam se u neku vezu koja je vec ispocetka "zabranjena" meni, a vamo ta nesigurnost s njegove strane me ubija i ne znam dali je to sve vrijedno da ja rizikujem odnos s familijom, prijateljima, sredinom koji znam da ga nebi nikad prihvatili. Sta bi vi uradili? sta misliti o ovoj situaciji? hvala na iskrenom odgovoru. pozz
eto, zbog takvih kao ti, postoji ona narodna:
"kad naidjes pored koze ili zenska sutni nogom u guzicu, ona sama zna zasto"
pozz
cupkica

#43 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by cupkica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
Sandra D.

#44 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Sandra D. »

@anakarenjina:

1. Ni moj dečko nije moje vere, pa koga briga? Malo me živcira njegova keva jer me čudno gleda, ali zato mu je ćale super čovek za čistu desetku. U svemu tome meni je najbitnije šta oseća on i manje više ne obraćam pažnju na "mudrace" sa strane.

2. U vezi tog drugog što si navela - pokušaj malo da poradiš na samopouzdanju. Oseti se duboko i sebi i shvati koliko vrediš. Njegove bivše devojke su manje više nebitne, nisi ga tada ni znala.
Vrteska

#45 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Vrteska »

:lol: Ma zabrani ti njemu da ikako ima zivot osim tebe.
Last edited by Vrteska on 28/08/2013 22:48, edited 1 time in total.
Vrteska

#46 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Vrteska »

Apocalypto wrote:Uzimajući u obzir tvoje korisničko ime pa i gotovo paničan ton kojim je napisan tvoj post preporučio bih ti da se ne krećeš u blizini željezničkih šina pa ni tramvajskih.
:lol: :lol: :lol:
SoShy

#47 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by SoShy »

a meni stvarno nije jasno da je tako tesko sjesti sa covjek sa kojim si u vezi i pricati iskreno i otvoreno? :shock:
jel van pameti reci da ti nesto smeta, da te povrijedjuje, da cini da se lose osjecas - bez ljutnje, prigovora, ljubomornih ispada - samo najnormalnije reci drugoj osobi svoje misli i osjecaje.
o cemu vi uopste pricate??
to sto ti smeta da se oko njega stalno vrte jedne te iste zene, zovu ga van iako je u vezi - je sasvim normalno. nisu normalni ljudi/zene koji se tako ponasaju i nisu normalni ljudi koji podgrijavaju situaciju, a ne rasciste sve jednostavno.
ko to nekoga moze zavoditi do besvijesti, a da mu se to ne dopusti. momku ocigledno laska paznja i sta sve ne i zato to pusta, da nije tako, te stvari se lako prekidaju.
predlazem da mu kazes kako se osjecas. normalan covjek ce shvatit. ako nastavi - pa valjda ti je sve jasno. :run:
lord-executioner

#48 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by lord-executioner »

SoShy wrote:a meni stvarno nije jasno da je tako tesko sjesti sa covjek sa kojim si u vezi i pricati iskreno i otvoreno? :shock:
jel van pameti reci da ti nesto smeta, da te povrijedjuje, da cini da se lose osjecas - bez ljutnje, prigovora, ljubomornih ispada - samo najnormalnije reci drugoj osobi svoje misli i osjecaje.
o cemu vi uopste pricate??
to sto ti smeta da se oko njega stalno vrte jedne te iste zene, zovu ga van iako je u vezi - je sasvim normalno. nisu normalni ljudi/zene koji se tako ponasaju i nisu normalni ljudi koji podgrijavaju situaciju, a ne rasciste sve jednostavno.
ko to nekoga moze zavoditi do besvijesti, a da mu se to ne dopusti. momku ocigledno laska paznja i sta sve ne i zato to pusta, da nije tako, te stvari se lako prekidaju.
predlazem da mu kazes kako se osjecas. normalan covjek ce shvatit. ako nastavi - pa valjda ti je sve jasno. :run:
Bogami, zbog konkretnih detalja u uvodnom postu i ja ovo potpisujem.
law2

#49 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by law2 »

Officer Crabtree

#50 Re: ljubomora-momak s puno prijateljica

Post by Officer Crabtree »

1. Ni moj dečko nije moje vere, pa koga briga? Malo me živcira njegova keva jer me čudno gleda, ali zato mu je ćale super čovek za čistu desetku. U svemu tome meni je najbitnije šta oseća on i manje više ne obraćam pažnju na "mudrace" sa strane.
Sačekaj dok pojedeš još malo pogače i naučiš šta je mahala.
Post Reply