Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

saangel21

#1 Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by saangel21 »

Ne znam na kakve cu reakcije naici ovaj put kada je problem u pitanju ali mislim da sam ovaj put ja bez ikakve dvojbe u pravu. No htjela bih da cujem i druge ljude po pitanju ovog svog problema.

Radi se o tome da sam do juce bila 5 godina u vezi. I sta se desilo? Ljudi vjerovali ili ne on me optuzio da imam nesto sa svojim rodjakom :shock: Od tetke sin, nas dvoje smo od dvije sestre djeca, to je rod da ne moze biti bliznji. Kod srba se to zove brat od tetke.

A kako je dosao do tog zakljucka? Evo ovako! Moji roditelji nisu trenutno kuci i ja sam sa bratom i snahom sama. I tako je on prije cetiri dana dosao kod mene pred vece i mi smo sjedili, oko pola devet je nazvao taj moj rodjak i pitao ima li bujruma rodice. Reko ima i on je dosao. Brat i snaha su usli u svoju kucu a mi u moju i sjedili. Sasvim normalna prica, zezancija, itd. Da bi on poslije te veceri mene poceo da izbjegava :-? :? I jucer mi dodje sa pricom i pitanjima tipa:

- A ono ti je rodjak, je li?
- A kako je on tebi rodjak?
- Znas li ti kako se dogadjaju incesti? :shock: :-?
- A je li normalno da ti rodjak dolazi kada si sama?
- A je li normalno da ti rodjak dolazi u ono doba?
- A mogla si se gola skinuti, s obzirom da si bila obucena krajnje neprikladno!

On zna da je on meni rodjak i zna i po kojoj liniji i koliko blizak. Ne vidim nista lose u tome da mi rodjak dodje pa nije mi dosao stranac. I sto se oblacenja tice ja sam bila u helankama i majici malte ne uzvrat. I prije sam tako obucena bila. Pa u svojoj sam kuci a nisam gola.

Uglavnom meni je prekipilo i jaaaaaaaako ali bas jaaaaako me zabolilo i ja sam samo rekla sljedece:" Da se ti ne bi zamarao i trazio meni dlaku u jajetu, vidim ja kuda ovo vodi. Hoces kraj, evo ti kraj i sada je definitivno gotovo." Kaze on meni, je li tako. Reko, jeste tako je!

Dakle je li i vi mislite da je on meni samo trazio dlaku u jajetu da me ostavi ili je ovo vid neke bolesne ljubomore.

P.S.:Jedino sto mogu reci da do sada nije imao ovakav tip ispada i inace nije pretjerano pokazivao ljubomoru. Ja jesam ljubomorna ali tako nesto mi nikada ne bi palo na pamet, zaista. Mislim rodbina je to :-?
*mima*

#2 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by *mima* »

Sorry......ali taj tvoj nije u redu.....i mislim da je bolje da ste prekinuli. Zamisli sta bi tek radio u braku.
fantom slobode

#3 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by fantom slobode »

mima wrote:Sorry......ali taj tvoj nije u redu.....i mislim da je bolje da ste prekinuli. Zamisli sta bi tek radio u braku.
Poslusaj savjet iskusne zene i nemoj se nikada pomiriti sa njim.Neka nadje sebi neku koju ce maltretirati na taj nacin.Ljubomora je bolest, a on je dobro bolestan u glavu.Oporavak ne dolazi u obzir, sta god da ti pricao.Srecom ste se razisli.
Meshtar

#4 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Meshtar »

Zanimljiva priča, vjerovatno bih i ja uradio isto kao i ti. I neka si.

Moje mišljenje sam rekao iznad, a sad navodim nešto što se desilo mom prijatelju. Njegova sadašnja žena ga je prevarila sa, vjerovali ili ne, svojim rođakom. Da ne znam tu priču iz prve ruke rekao bih da je izmišljena, ali nažalost, tačna je 120%. On je prešao preko toga, i vjenčali su se. Koliko znam još žive skupa. Ova me priča podsjeti na to. :roll:
saangel21

#5 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by saangel21 »

Ne kazem ja da toga nema, ima toga i evo primjera. Njegov drug vjerovali ili ne hoda sa rodicom godinama :shock: :-) i ako on ima bolesnog druga, to ne znaci da smo svi udareni u glavu. Pa nakon 5 godina valjda zna kakva sam. To je mene najvise zabolilo sto je on meni to u stanju da tako kaze nakon toliko godina provedenih zajedno. Meni je samo proslo kroz glavu sta danas sutra u braku. Pet godina je nista u odnosu na ostatak mog zivota, koji svako normalan zeli da provede najbolje i najljepse moguce. Razmisljala sam i dosla do zakljucka, danas je to rodjak, sutra ko zna ko??? A najgore od svega sto sam mu bila sve vrijeme vjerna.
Meshtar

#6 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Meshtar »

saangel21 wrote:Ne kazem ja da toga nema, ima toga i evo primjera. Njegov drug vjerovali ili ne hoda sa rodicom godinama :shock: :-) i ako on ima bolesnog druga, to ne znaci da smo svi udareni u glavu. Pa nakon 5 godina valjda zna kakva sam. To je mene najvise zabolilo sto je on meni to u stanju da tako kaze nakon toliko godina provedenih zajedno. Meni je samo proslo kroz glavu sta danas sutra u braku. Pet godina je nista u odnosu na ostatak mog zivota, koji svako normalan zeli da provede najbolje i najljepse moguce. Razmisljala sam i dosla do zakljucka, danas je to rodjak, sutra ko zna ko??? A najgore od svega sto sam mu bila sve vrijeme vjerna.
Pa najvažnije je da si ti poštena i dosljedna sebi, da ga možeš pogledati svjetla obraza i reći da je idiot. Sve ostalo je mnaje bitno. Ako si ti bilia ok, i bila mu vjerna, onda je on tu izgubio a ne ti. U pamet i hajmo dalje. :thumbup:
saangel21

#7 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by saangel21 »

Ma valjda ti bude vise krivo kada si fer prema nekome, kada ga volis, kada si spreman zivot za tu osobu da das a ona ti tako uzvrati. A to da mi nema sta reci to stoji, osim svojih nebuloznih razloga i izjava on nema nista sto bi mogao da upotrijebi protiv mene i kaze eh vala ti si takva i takva. Moja najveca mana je sto sam impulivna i okrutno iskrena a moj najveci porok je bio on.

Nego eto covjeka ovakve stvari izbace iz cipela, pa zeli da to s nekim podijeli pa makar i na forumu. :)
aranzer

#8 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by aranzer »

ma vidi, ja mislim da je htio prekid...
jer da je ljubomoran ne ni te pustio da tako lako prekines i da te sutra vidi sa nekim drugim...
tek tada bi ga jos vise pojela ljubomora...
suncica24

#9 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by suncica24 »

Suti, dooobro si prosla :roll:
miara

#10 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by miara »

ako je bio u stanju da pomisli tako nesto, a rodjak je u pitanju- zamisli sta bi poslije bilo za muskarce koji ti nisu rod. Uostalom, neko ko te za 5 god nije upoznao takvu kakva si, nije vrijedan ni dana vise da provede sa tobom...P.S: Stvarno je GLUP ako je to bio nacin da te "natjera da prekines" ! cccccccccc, muskarci
Sada uzivaj u svim carima zivota, i smatraj se sretnom...
kenanz

#11 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by kenanz »

a mozda postoji i druga strana ¨medalje¨

mozda on ima neku drugu, a to sa rodjakom je bio samo povod da zavrsi sa tobom... tu ti ispadas krivac... on ispada dobroca... ne tuguje, glumi povrijdjenost... i na kraju ipak pored sebe ima nekoga ko ga moze ¨utjesiti¨ jer kako sve ispada ti si ¨kriva za sve¨

sacekaj sedmicu -dvije i sve ce ti biti jasno...

99.99% da ima jos neko...
pustopoljina

#12 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by pustopoljina »

ja mislim prvo da ako te nije skontao u pet godina veze-nece nikad.
mislim da je malo trcnut,mislim-incest,rodjaci,znam ja da toga ima (evo u austriji ovaj fritzl,da bog da jos za zivota zivio pakao),ali bolan-reci to curi s kojom si pet godina?! perverzan,fuj,fuj.
nekad je napad najbolja obrana-tako da...ovo sto ovaj kenanz napisa-meni je bas onako-vrlo moguce.
mene bi tako nesto do koske uvrijedilo. ne znam sta je gore-da ti neko kaze da imas nesto s nerodjenim bratom,ili sto to nije neko-nego kreten s kojim si bila pet godina. fuj-ja bih mu odmah pokazala vrata. je li on tako gleda svoje nerodjene sestre?! tj-sestre od tetke,dajdze,strica??? [ ljuti smajlic sa bejzbol palicom]
Dioda

#13 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Dioda »

Ja se nalazim u slicnoj situaciji.S momkom sam pet godina (preciznije bila do prije mjesec dana).Nikad nije bio pretjerano ljubomoran,a janisam bila ljubomorna uopste.Uvijek sam mu vjerovala,nikad ga nisam pitala ni gdje je bio,ni s kim.
Jedne subote odem sa familijom na vikendicu,bila sam cijeli dan,i rodjak me doveze (u autu jos njegova beba i njegova zena).Izadjem iz auta,kad zvoni mi moobitel,on zove.Ja ga ukinem i nazovem za par minuta,kad sam usla u kucu.Te pocese pitanja,te gdje sam bila,te ovo, te ono.Ja mu kazem gdje sam bila i s kim (upoznao je sviju,imam jako mali broj rodbine).
I on digao nos.Nazovem ga poslije,on meni nesto tipa "hajde *ebote,sta me sad gnjavis".
Naredni dan ga nazovem (ja ko pacaglu),on satro ljut.I posaljem mu poruku da,ako mi ne odgovori,zavrsili smo za sva vremena.Odgovori mi za par sati,i to napise kako sutra ima posla kod majstora??? Nidje veze.Odgovorim mu "aha".
I bogami,evo prodje mjesec dana,on se ne javi.Ni slike,ni tona :D
Pet godina provedes s nekim,budes fer,i mislis da je idealno,a onda dobijes po usima. :roll:
Imam par drugova s kojima se druzim godinama,kojima inace sve pricam.I kad im ispricah sta mi se desilo,oni kazu il nije normalan,il tu ima jos nesto.
I taj tvoj momak nije sav svoj.Sve "nake" dijagnoze.
Zato u pamet,mojne provesti narednih deset godina u patnji.Niko nije vrijedan sekiracije.Narocito neko ko se tako ponasa nakon pet godina.
Vozdra paaaašaaaa :D I kraj Image
Cile83

#14 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Cile83 »

Dioda zapitas li se zasta sam ja onda 5g svog zivot inverstirala?
saangel21

#15 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by saangel21 »

Ma skroz cudno ponasanje sto jest, jest. Da ga volim, volim ga i ponekad pomislim da je u tome problem. On zna da ja njega volim i mislim da sam ja idealna destinacija za istresanja bubica svakojakih jer ipak ja volim i ja cu da prastam. Druga nije sigurno u pitanju. Prije da je u pitanju zasicenje opcenito u vezi. Nego druga djevojka. Ali i dalje mi je ovo :shock:
saangel21

#16 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by saangel21 »

Cile83 wrote:Dioda zapitas li se zasta sam ja onda 5g svog zivot inverstirala?
Ma svako normalan se zapita ali onda stanes i kazes sebi. Bolje biti sa jednom osobom neko sa hiljadu i jednom, pogotovo na danasnjem vaktu. A zatim kazes, 5 godina je nista u odnosu na sve godine koje slijede :wink:
Dioda

#17 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Dioda »

Ja sam izgleda protracila pet godina svog zivota na debila.Ocito.Zar ne bi bilo postenije reci ako ti je dosadilo,ili ako imas nesto drugo u planu?
saangel21 wrote:
Ma svako normalan se zapita ali onda stanes i kazes sebi. Bolje biti sa jednom osobom neko sa hiljadu i jednom, pogotovo na danasnjem vaktu. A zatim kazes, 5 godina je nista u odnosu na sve godine koje slijede :wink:
Sad bi se trebalo baciti u depresiju.Al meni to ne pada na pamet.Meni je ovaj bio prva ljubav i sve ono sto ide uz to.I sad bi trebala pregrist vene :D
Ne pada mi na pamet.Jednostavno necu da mislim na njega.
Neobicno jeste,navikla sam da se cujemo sto puta dnevno,izlazili smo skoro svaki dan.I naravno da sam sad ko burek u svemiru :D
Al nije vrijedan.Nije niko vrijedan.Hocu da budem vesela,dosta mi je crnjaka Image

Zato i tebi saangel21 savjetujem da ga zaboravis.Jer niko se ne ponasa tako nakon tolikih godina.Za takvo ponasanje mora postojati razlog.Ili zasicenje,ili neko treci.Mislim da je zasicenje. :roll:
Karabaja

#18 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Karabaja »

odjednom je debil
Cile83

#19 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Cile83 »

Istina sta reci......pitam se,u vasem slucaju u tih 5g veze u kojoj ste bile,nikad niste bile suocene sa takavim osjecajom ljubore s njegove strane? ili blizu te ljubomore.
Jer ja licno nesto kontam,treba imat ba muda pa tako nesto izjaviti za djevojku s kojom sam 5g.Bar po meni nije lako prekinuti vezu od 5g a da nemas dobar razlog.
Trebat ce tu malo dublja analiza s vase strane :D
Dioda

#20 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Dioda »

Karabaja wrote:odjednom je debil
*ebiga,nego sta je kad se tako ponasa? Doduse,trebalo mi je pet godina to da skontam :D Al boze moj,plava sam Image
polara

#21 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by polara »

Dioda wrote:
Karabaja wrote:odjednom je debil
*ebiga,nego sta je kad se tako ponasa? Doduse,trebalo mi je pet godina to da skontam :D Al boze moj,plava sam Image

:D :D :D :D :D :D
planamac

#22 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by planamac »

saangel21 wrote:Ma valjda ti bude vise krivo kada si fer prema nekome, kada ga volis, kada si spreman zivot za tu osobu da das a ona ti tako uzvrati. A to da mi nema sta reci to stoji, osim svojih nebuloznih razloga i izjava on nema nista sto bi mogao da upotrijebi protiv mene i kaze eh vala ti si takva i takva. Moja najveca mana je sto sam impulivna i okrutno iskrena a moj najveci porok je bio on.
Nego eto covjeka ovakve stvari izbace iz cipela, pa zeli da to s nekim podijeli pa makar i na forumu. :)
'Dobro' je što ti se sve ovo desilo. Sad (bi tebalo da) znaš da više nikad ni za koga život ne treba da daš (nemaš pravo, na prvom mjestu, prema svom ne/rođenom djetetu...), a i svojim porocima, impulsivnosti i 'okrutnosti' bi trebala posvetiti više pažnje jer sad 'drugim očima' i njih vidiš.

Nečiji razlozi nikada (toj osobi) nisu nebulozni, a ovisno o tome koliko tu osobu zaista volimo i koliko želimo/možemo biti fer prema njoj toliko ćemo truda, vremena, volje, razumijevanja... uložiti u pokušaj spoznaje gdje je stvarni uzrok nesporazuma/problema.
On, naravno, može biti svakovrstan. Npr. možda je frajer bolesno ljubomoran (fiziološki spriječen da kontrolira nagon za posjedovanjem, neki to kažu 'ima slabe živce', a neki 'voli te pravo' - jes' ahaaa). Možda ima neku traumu koja je 'isplivala na površinu' prilikom pomenutog događaja i koja se manifestovala onako kako si opisala. Može biti da je on nekad nešto slično poželio/imao sa nekim iz svog srodstva... i tako još hiljadu 'možda' od kojih ono 'možda' koje jeste vjerovatno nećeš nikad saznati (razgovarala ili ne s njim o tome) jer ni on sam „to“ - hipotetički 'problem' o kom raspravljamo - ne mora pre/pozna(va)ti. Što će reći da je neophodno stručno dijagnosticiranje i sve pripadajuće aktivnosti na otklanjanju uzroka i posljedica nečega takvog, a to 'na ovom vaktu' nikome 'normalnom' ne pada na pamet, tj., nažalost, svi se ponašaju u skladu sa samo/nametnutim poremećenim prioritetima u kojima je sve i svašta bitnije od mentalnog higijene i zdravlja (gdje'š razgovarati s psihologom ili psihijatrom, molim te - pa niko ovdje nije lud; pa i nije 'niko' nego skoro svi, a oni koji nisu uglavnom su zbunjeni (kao npr. ti u ovoj situaciji), a poznat je odnos ludih i zbunjenih, odnosno, ko tu koga jebe!).

Elem, odgovor na
saangel21 wrote:Dakle je li i vi mislite da je on meni samo trazio dlaku u jajetu da me ostavi ili je ovo vid neke bolesne ljubomore.
može biti i ovakav; Dlaku u jajetu nije sigurno tražio - i nije te ostavio već si ti njega, a da li je 'to' vid bolesne ljubomore ne možemo znati već samo pretpostaviti, no kako je pretpostavka majka svakog zajeba, to je treba, ako je ikako moguće, izbjeći.

P.S.
saangel21 wrote: A najgore od svega sto sam mu bila sve vrijeme vjerna.
Čuvaj se ovakvih 'okrutnih iskrenosti'!

P.P.S.
saangel21 wrote:Da ga volim, volim ga i ponekad pomislim da je u tome problem.
Voljeti znači razumjeti; ako ga ne možeš razumjeti onda ga ne voliš; ako ga (ne) voliš... šta ti je činiti – svakako ćeš ti odlučiti!

Nadam se da smo se razumjeli? :)
Pozdrav i sretno!
TiDamJa

#23 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by TiDamJa »

zato ja uvijek lijepo kazem, zio zivot treba da se dvoje upoznaju...ba nidje veze, ni godina ni pet, nekad je neko bolji neko losiji lazov...al osjecaji uvijek prevagnu...muskarci su bas kao djecaci, cast izuzecima naravno, ali uvijek traze ljepsu,vecu, obliju i bolju sisu, fak it, zena mora biti besprijekorna i 24/7 na raspolagnju, a on....zena mora biti crvenkapa, i snjeguljica, a i najjaca sa kornera, sve sa cipkom i halterima, mama, zena, djevojka, majka djece njegove, sve za njega i uvijek za njega, kako je mama mogla i stizala...kazem opet, izuzeci su za hvalu al tanko, tanko.....

razlog 1: nesigurnost, posesivnost, ljubomora
razlog 2: izgovor za razlaz, druga zena (vjerovatno)

zenski mozak je mnogo cesce jednostavniji od muskog :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by Truba »

najčešća rečenica koju čujem od vonabi jebača jeste

mogao sam jebati rod :D

stoga... možda tu ima nešto :lol: :lol: :lol: :lol:

ps. šalim se :skoljka:
3xa

#25 Re: Ljubomora ili samo razlog da raskine???

Post by 3xa »

To je ljubomora. Pa ti si raskinula, ne on, ali ipak nema opravdanja za svoje ponasanje
Post Reply