Ljubomora bez razloga...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

crnkica

#1 Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

:cry:

jeste li to dozivjeli i kako ste se nosili s tim..

ovako,ja sam osoba koja vjeruje u tri stvari bez kojih ljubav ne moze opstati a to su povjerenje,razumjevanje,postivanje,i to se u mojoj vezi s moje strane podrazumjeva.eh,problem je decko s kojim sam bila,koji me svako malo nekim postupkom ili izjavama shokirao..npr. pratio mi svaki moj korak,sumnjao u sve,od nicega pravio problem,dramatizirao,optuzivao,(a ja da ni nemam pojma o cemu on prica)zatim mi je "provaljivao" u moj mail,redovno gledao u moj mob,dok ja zaista nista ne krijem,niti imam sto kriti,niti radim ista lose iza njegovih ledja.on cak nije imao ni mrvice bilo kakvog razloga da bi sumnjao u moju vjernost.izludio me covjek.osjecala sam se kao janje u ocima vuka.nisam mogla vise opusteno niti pricati sa njim,jer mi svaku rijec studirao i trazio dlaku u jajetu.kad bi me nazovao,prvo sto kaze je,kao iz topa:GDJE SI?! ne daj boze da sam u stresu,da trcim na tramvaj,radim,ne mogu se javit,il ne cujem mob,naljuti se i svadja cijeli dan.zasto se ja njemu ne javim?kad bi mu lijepo rekla zasto,on bi se posprdno nasmijao,kao ismijava,ne vjeruje mi.pocela sam se vec bojati da me mozda nije nazvao a ja nisam cula.uzas. i mislim se,sto ce meni taj stres.ostavila sam ga. :run: i.. evo vec treci mjesec bez njega,redovno mi pise poruke,mailove,da me voli i da ne moze bez mene.volim i ja njega,ali se bojim,kako cu zivjet s njim?kako je moguce bit tako bolesno ljubomoran bez ikakvog razloga? :cry: ili je on poremecen? znam samo da to nije normalno. :skoljka:
Iris25

#2 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Iris25 »

crnkica wrote::cry:

ovako,ja sam osoba koja vjeruje u tri stvari bez kojih ljubav ne moze opstati a to su povjerenje,razumjevanje,postivanje,i to se u mojoj vezi s moje strane podrazumjeva.eh,problem je decko s kojim sam bila,koji me svako malo nekim postupkom ili izjavama shokirao..npr. pratio mi svaki moj korak,sumnjao u sve,od nicega pravio problem,dramatizirao,optuzivao,(a ja da ni nemam pojma o cemu on prica)zatim mi je "provaljivao" u moj mail,redovno gledao u moj mob,dok ja zaista nista ne krijem,niti imam sto kriti,niti radim ista lose iza njegovih ledja.on cak nije imao ni mrvice bilo kakvog razloga da bi sumnjao u moju vjernost.izludio me covjek.osjecala sam se kao janje u ocima vuka.nisam mogla vise opusteno niti pricati sa njim,jer mi svaku rijec studirao i trazio dlaku u jajetu.kad bi me nazovao,prvo sto kaze je,kao iz topa:GDJE SI?! ne daj boze da sam u stresu,da trcim na tramvaj,radim,ne mogu se javit,il ne cujem mob,naljuti se i svadja cijeli dan.zasto se ja njemu ne javim?kad bi mu lijepo rekla zasto,on bi se posprdno nasmijao,kao ismijava,ne vjeruje mi.pocela sam se vec bojati da me mozda nije nazvao a ja nisam cula.uzas. i mislim se,sto ce meni taj stres.ostavila sam ga. :run: i.. evo vec treci mjesec bez njega,redovno mi pise poruke,mailove,da me voli i da ne moze bez mene.volim i ja njega,ali se bojim,kako cu zivjet s njim?kako je moguce bit tako bolesno ljubomoran bez ikakvog razloga? :cry: ili je on poremecen? znam samo da to nije normalno. :skoljka:
Imala sam vezu identicnu tvojoj,u potpunosti te razumijem. Mogu ti jedino rec,ne vracaj mu se,najbolje zaboravi ga
illuminated

#3 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by illuminated »

samo zamisli cijeli zivot sa takvom osobom provesti...?
to ti je odgovor...
Dioda

#4 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Dioda »

Koliko sam samo puta cula takvu pricu :-) Ali po nepisanom pravilu,vecina djevojaka ostaje (sve do jednog momenta kad to preraste u horor) s takvim momcima duze vrijeme,pokusavajuci da pokazu,dokazu itd. da razlog za ljubomoru ne postoji. Nedavno sam bila u drustvu jedne sredovjecne zene koja je duugooo godina u braku,i njen muz jos uvijek pravi drame ako se ne javi odmah na telefon,cim se zvono zacuje :D Naravno sad je kasno da ista mijenja,i sama je svjesna toga.
Ljubomora je odraz nesigurnosti u sebe,i rijetko ce neka osoba uspijevati efikasno obuzdati ljubomoru.To sto se tebi desilo nije samo ljubomora,to je bolesna ljubomora.Moras biti stvarno ili ludo hrabra ili glupa da dozvolis da neko tako manipulise,kontrolise i upravlja tvojim zivotom.Najgora opcija je ostati duze vrijeme u vezi sa takvim momkom,i onda se dolazi u situaciju da stalno kontrolisanje mobitela,mailova isl. preraste u stopanje vremena koje ti je potrebno da dodjes s pola kuci,a nakon toga slijedi i fizicko nasilje.I vecina zena grijesi kada misli da je takvo ispoljavanje ljubomore znak da te partner jako voli i ne zeli da te izgubi.
Ono na sta ne misle jeste da ce takav momak,to isto raditi s kojom god djevojkom da bude,volio je-ne volio. I nikad se nece promijeniti.
Jedan moj poznanik sjedne s curom negdje u neki kafic,u bastu. I ona je okrenuta ledjima prema ulici i bleji u zid,dok on zvjera po curama koje prolaze :D Ali bitno je da njegova koka ne smije nikoga pogledati,ona je samo njegova,i njene oci moraju uvijek biti usmjerene u njegovom pravcu. Da on sebi dokaze da je najbolji,najpametniji,sve naj naj,da jaca svoj ego :D
Kakva patnja :roll:
crnkica

#5 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

Iris25 wrote: Imala sam vezu identicnu tvojoj,u potpunosti te razumijem. Mogu ti jedino rec,ne vracaj mu se,najbolje zaboravi ga
evo,uz sav moj trud da ga imalo shvatim,ja to nikako ne uspijevam.on je stvarno izrazito lijep muskarac,pa zasto pati od kompleksa manje vrijednosti i svuda vidi neke konkurencije?meni cak ljepota ni nije tako vazna,koliko ono nesto..znam,najbolje prekriziti,i svojim putem dalje,jer bi mi on napravio pakao od zivota.samo da me svako malo ne zove ne pise i ne podsjeca na sebe..
Gile Šampion

#6 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Gile Šampion »

Jel ti stanuješ na Grbavici? :)
bez_ideje

#7 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by bez_ideje »

nije to ljubav ,to je opsesija ;-)
crnkica

#8 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

Dioda wrote:Koliko sam samo puta cula takvu pricu :-) Ali po nepisanom pravilu,vecina djevojaka ostaje (sve do jednog momenta kad to preraste u horor) s takvim momcima duze vrijeme,pokusavajuci da pokazu,dokazu itd. da razlog za ljubomoru ne postoji. Nedavno sam bila u drustvu jedne sredovjecne zene koja je duugooo godina u braku,i njen muz jos uvijek pravi drame ako se ne javi odmah na telefon,cim se zvono zacuje :D Naravno sad je kasno da ista mijenja,i sama je svjesna toga.
Ljubomora je odraz nesigurnosti u sebe,i rijetko ce neka osoba uspijevati efikasno obuzdati ljubomoru.To sto se tebi desilo nije samo ljubomora,to je bolesna ljubomora.Moras biti stvarno ili ludo hrabra ili glupa da dozvolis da neko tako manipulise,kontrolise i upravlja tvojim zivotom.Najgora opcija je ostati duze vrijeme u vezi sa takvim momkom,i onda se dolazi u situaciju da stalno kontrolisanje mobitela,mailova isl. preraste u stopanje vremena koje ti je potrebno da dodjes s pola kuci,a nakon toga slijedi i fizicko nasilje.I vecina zena grijesi kada misli da je takvo ispoljavanje ljubomore znak da te partner jako voli i ne zeli da te izgubi.
Ono na sta ne misle jeste da ce takav momak,to isto raditi s kojom god djevojkom da bude,volio je-ne volio. I nikad se nece promijeniti.
Jedan moj poznanik sjedne s curom negdje u neki kafic,u bastu. I ona je okrenuta ledjima prema ulici i bleji u zid,dok on zvjera po curama koje prolaze :D Ali bitno je da njegova koka ne smije nikoga pogledati,ona je samo njegova,i njene oci moraju uvijek biti usmjerene u njegovom pravcu. Da on sebi dokaze da je najbolji,najpametniji,sve naj naj,da jaca svoj ego :D
hvala ti.eh,bas tako.on ti meni kaze,kako ce to s vremenom proci,dok on stekne puno povjerenje u mene,a ja za to vrijeme trebam drhtati,dokazivati,lomiti se,ili kako?vjerovatno je on sam iskvaren dok sumnja u sve.za mene to nije ljubav,ja samo to ponavljam.ne razumijemo se.osjecam se kad pricam s njim,kao da pricam kineski,covjek me nista ne razumije.objasnim mu,da ja zelim decka koji ce mi bit najbolji prijatelj,a ne nekoga ko ce me provjeravat i manipulisat.ali,kaze.nije to istina,on samo zeli da je sve pod kontrolom..koja bolest :cry:
Gile Šampion

#9 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Gile Šampion »

crnkica wrote:
Dioda wrote:Koliko sam samo puta cula takvu pricu :-) Ali po nepisanom pravilu,vecina djevojaka ostaje (sve do jednog momenta kad to preraste u horor) s takvim momcima duze vrijeme,pokusavajuci da pokazu,dokazu itd. da razlog za ljubomoru ne postoji. Nedavno sam bila u drustvu jedne sredovjecne zene koja je duugooo godina u braku,i njen muz jos uvijek pravi drame ako se ne javi odmah na telefon,cim se zvono zacuje :D Naravno sad je kasno da ista mijenja,i sama je svjesna toga.
hvala ti.eh,bas tako.on ti meni kaze,kako ce to s vremenom proci,dok on stekne puno povjerenje u mene,a ja za to vrijeme trebam drhtati,dokazivati,lomiti se,ili kako?vjerovatno je on sam iskvaren dok sumnja u sve.za mene to nije ljubav,ja samo to ponavljam.ne razumijemo se.osjecam se kad pricam s njim,kao da pricam kineski,covjek me nista ne razumije.objasnim mu,da ja zelim decka koji ce mi bit najbolji prijatelj,a ne nekoga ko ce me provjeravat i manipulisat.ali,kaze.nije to istina,on samo zeli da je sve pod kontrolom..koja bolest :cry:

A šta misliš da to ti ne umišljaš? Trebalo bi i saslušati drugu stranu...pošto poznajem jedan takav IDENTIČAN slučaj...

Djevojka umislila takve stvari,da joj to ni macolom ne bi mog'o izbiti iz glave... :-)
crnkica

#10 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

Gile Šampion wrote:
A šta misliš da to ti ne umišljaš? Trebalo bi i saslušati drugu stranu...pošto poznajem jedan takav IDENTIČAN slučaj...

Djevojka umislila takve stvari,da joj to ni macolom ne bi mog'o izbiti iz glave... :-)
ma gdje umisljam,da mi provjerava mail,promjeni mi lozinku da ne mogu uci,kontolise poruke na mobu,pa kasnije pita ko je ovaj,onaj,kad odem svojima zove moje rodjake na njihov kucni tel i pita jesam li ja cjelu noc bila s njima.pa samo pitanja:od kad radis,kad si gotova,sta ces onda?itd...itd..(ali to su ti pitanja postavljena bas onako kao da zeli da ti utjera strah u kosti).ja to jos nikad nisam dozivila.koliko sam samo suza isplakala zbog toga jer sam ga voljela i jer sam ga zalila sto nije normalan.
metar_drva

#11 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by metar_drva »

crnkica wrote:
Gile Šampion wrote:

ma gdje umisljam,da mi provjerava mail,promjeni mi lozinku da ne mogu uci,kontolise poruke na mobu,pa kasnije pita ko je ovaj,onaj,kad odem svojima zove moje rodjake na njihov kucni tel i pita jesam li ja cjelu noc bila s njima.pa samo pitanja:od kad radis,kad si gotova,sta ces onda?itd...itd..(ali to su ti pitanja postavljena bas onako kao da zeli da ti utjera strah u kosti).ja to jos nikad nisam dozivila.koliko sam samo suza isplakala zbog toga jer sam ga voljela i jer sam ga zalila sto nije normalan.
najpametnije sto mozes uradit je da drzis budalu sto dalje od sebe. ta osoba je potpuno nesigurna i ne vjeruje prvo sebi, pa onda ni tebi. izbjegavati u sirokom luku 5x na dan :run: :D
Last edited by metar_drva on 27/08/2009 22:32, edited 1 time in total.
Gile Šampion

#12 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Gile Šampion »

Jesi sigurna u sve to što kažeš? :)

Žene,žene...
metar_drva

#13 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by metar_drva »

Gile Šampion wrote:Jesi sigurna u sve to što kažeš? :)

Žene,žene...
to gile, reci joj. nema cura pojma sta joj se desava u zivotu... :-)
Zoya

#14 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Zoya »

Žene,žene...
Jah, treba malo bolje da preispita jer vidis nije joj bilo dovoljno shikaniranja sa njegove strane pa treba jos malo da priceka dok je ne bude udarao stocem kad zakasni kuci 15 minuta.
Ko si ti da ti ona ista objasnjava? Cura je pitala za savjet i ako imas nesto pametno da joj napises ti napisi, ako ne, suvisne su tvoje uletice.
crnkica

#15 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

Zoya wrote:

Žene,žene...
Jah, treba malo bolje da preispita jer vidis nije joj bilo dovoljno shikaniranja sa njegove strane pa treba jos malo da priceka dok je ne bude udarao stocem kad zakasni kuci 15 minuta.
ovo boldovano..jednom gledamo nas dvoje film,i neka se zenska nesto izderala na tipa,opsovala mu nesto..kad ce ovaj moj komentar onako zivcano : "uh al bi je ja isamaro,koja krava,u zid bi je zabio!!" a ja oci izbecila..momak je tako planuo (gledajuci film),nesto nevidjeno. :run:
Gile Šampion

#16 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Gile Šampion »

Zoya wrote:

Žene,žene...
Ko si ti da ti ona ista objasnjava? Cura je pitala za savjet i ako imas nesto pametno da joj napises ti napisi, ako ne, suvisne su tvoje uletice.
Što si ba ti u svemu ovome živčana? idi se liječi,ako nisi sva svoja...sjaši mi sa đoke... :lol:

Ja sam djevojku samo nešto pitao.Ništa loše nisam mislio...
crnkica

#17 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

Gile Šampion wrote:
gile suti vec me prepade da nisi ti mozda taj moj bivsi :shock: :lol:
Gile Šampion

#18 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Gile Šampion »

crnkica wrote:
Gile Šampion wrote:
Ako ti je dečko strašno lijep...da...onda sam to ja :P

:lol:

Šalim se,nisam ja takav...ja ne ugnjetavam djevojke tek tako :lol:
crnkica

#19 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

Gile Šampion wrote:
crnkica wrote:
Gile Šampion wrote:
Ako ti je dečko strašno lijep...da...onda sam to ja :P

:lol:

Šalim se,nisam ja takav...ja ne ugnjetavam djevojke tek tako :lol:

ma salim se,znam da nisi,jer da jesi,vec bi me nazvao i zapjevao borbene.
Gile Šampion

#20 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Gile Šampion »

Nazvat ću te kasnije...sad sam ti na mailu...da ja vidim s kim se to ti dopisuješ :lol:
burek_in_space

#21 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by burek_in_space »

Dje ona mala s kokicama kada mi najvishe treba?! :-?
crnkica

#22 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by crnkica »

Gile Šampion wrote:Nazvat ću te kasnije...sad sam ti na mailu...da ja vidim s kim se to ti dopisuješ :lol:
:lol: e jesi opicen.kako se ismijah sad. :lol:
Zoya

#23 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Zoya »

Gile Šampion wrote:
Zoya wrote:

Žene,žene...
Što si ba ti u svemu ovome živčana? idi se liječi,ako nisi sva svoja...sjaši mi sa đoke... :lol:

Vjerovatno bih ti i odgovorila ali, ipak se necu spustiti na tvoj nivo :)
Gile Šampion

#24 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Gile Šampion »

Već si odgovorila :lol: :lol:

I sad bih ja kao trebao jel da se nadjem uvrijedjen? Pfff :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25 Re: Ljubomora bez razloga...

Post by Chmoljo »

burek_in_space wrote:Dje ona mala s kokicama kada mi najvishe treba?! :-?
evo cakani...

Image
Post Reply