Ljubljenje djece u usta?
Moderator: anex
- Damon.S
#1 Ljubljenje djece u usta?
Maloprije sam slučajno naletio na neki članak u kojem neka srbijanska turbofolk pjevaljka govori kako joj je odvratno kad vidi da mama ljubi bebu/djete u usta, pa me zanima šta vi mislite o tome? Da ili ne?
-
wildflower
#2 Re: Ljubljenje djece u usta?
Ne! Nisam jos majka ali taj trend kod novopecenih mama bas i ne razumijem. Mozda grijesim, ali mi se cini da to prije i nije bila tako cesta pojava.
Ne znam bas obrazloziti zasto, ali mi to jednostavno nije lijepo.
Ne znam bas obrazloziti zasto, ali mi to jednostavno nije lijepo.
- Damon.S
#3 Re: Ljubljenje djece u usta?
Meni je to bezveze samo iz jednog razloga, a to je prenošenje bakterija, jer se imuni sistem nije razvio do kraja..
-
kojeime
#4 Re: Ljubljenje djece u usta?
Na ovim prostorima tako nesto ne ide.
Ta pevaljka je sigurno vidjela u americkom nakom filmu takve stvari pa hoce da buce napredna. Cesto u americkim filmovima mozete vidjeti da se djeca i roditelji poljube u usta, ali to nije pravi poljubac vec takozvana pusica, i to rade samo sa malom djecom ne sa vecom djecom.
Naime, na nasim prostorima poljubac u usta ima iskljucivo seksualnu konotaciju, tako da kulturoloski mi nismo narod(i) kojima je to u redu. U nekim drugim kulturama je to sasvim u redu. Dakle ne postoji definitivan odgovor koji bi vazio sa sve ljude, to je kulturoloski i obicajno odredjeno.
Slicno kao drzanje za ruke. Ako se u BiH dva muskarca drze za ruke automatski su homoseksualci, u nekim drugim zemljama drzanje muskaraca za ruke ne znaci homoseksualnost vec prijateljstvo.
Znaci, kod nas nije u redu, ali to ne vazi za cijeli svijet.
Ta pevaljka je sigurno vidjela u americkom nakom filmu takve stvari pa hoce da buce napredna. Cesto u americkim filmovima mozete vidjeti da se djeca i roditelji poljube u usta, ali to nije pravi poljubac vec takozvana pusica, i to rade samo sa malom djecom ne sa vecom djecom.
Naime, na nasim prostorima poljubac u usta ima iskljucivo seksualnu konotaciju, tako da kulturoloski mi nismo narod(i) kojima je to u redu. U nekim drugim kulturama je to sasvim u redu. Dakle ne postoji definitivan odgovor koji bi vazio sa sve ljude, to je kulturoloski i obicajno odredjeno.
Slicno kao drzanje za ruke. Ako se u BiH dva muskarca drze za ruke automatski su homoseksualci, u nekim drugim zemljama drzanje muskaraca za ruke ne znaci homoseksualnost vec prijateljstvo.
Znaci, kod nas nije u redu, ali to ne vazi za cijeli svijet.
- drag_gost
#5 Re: Ljubljenje djece u usta?
Kod nas je prije 100tinjak godina toga bilo, nana poljubi unuka malog u usta i slicno, i to vecinom na selima. Nekako je to prestalo vremenom, a valjda sad opet postaje "in". Mislim da je to stvar odgoja, i kako ste vi navikli, tako ce i vasa djeca. Istina je da kod nas taj poljubac u usta ima nesto drugaciju konotaciju, ali takodjer je i istina da prenosi bakterije, jer vi ste mozda kliconosa, iako ne pokazujete znakove prehlade, mozete vase dijete da zarazite. Protiv ovoga sam svakako.