Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
- Challenger__
#76 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
OK Antonio. Zahvaljujem na razgovoru. Odoh u krpe. Laku noć.
- vivaldi
#77 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
ok, ma ne bih ni ulazio u raspravu jer sam vec 100 puta napisao da oni mene fasciniraju samo zbog tog ogormnog ulaganja u znanje i nauku. kod njih nekako kao da je sramota oduvijek bila da ne zavrsis fax.Challenger__ wrote:Griješiš. Jevreje kao narod poštujem a ne volim one od njih koji sebi daju posebna prava, iznad prava drugih ljudskih bića i koji mrze one koji su im spašavali živote tokom II svjetskog rata (ovo se prvenstveno odnosi na Ruse koji su ih oslobodili iz mase nacističkih logora, od Litvanije preko Ukrajine, Poljske do Njemačke).vivaldi wrote:i jevreji su uvijek imali obicaj da djecu salju na razlicite strane (drzave). ali znajuci tvoje stavove o njima, bolje da se ne doticemo izraela i jevreja, mada ja njima skidam kapu jer je to nasjatriji zivuci narod koji je shvatio moc obrazovanja haman od pamtivijeka.
Moji preci su bili saborci sa našim Jevrejima u II sv. ratu.
nevezano za to, sad mi pade na pamet. kod nas se uglavnom zna za bluma, samokovliju i nesretnog fincija, ali u sarajevu postoji par jevreja u dubokoj starosti koji imaju nevjerovatne price iz bivse jugoslavije. Ljudi sa nevjerovatnim poznanstvma, pricama i vjerovatno raznim ondasnjim tajnama drzavnim i poslvnim. velike su pare uvijek vrtili. strasno velike, ali ne mislim ovdje cak ni na pare vec vise na druge stvari.
mozda neko od njih prije smrti objavi neke memoare. bilo bi zanimljivo
- vivaldi
#78 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
uh tek i ja skontah koliko je sati.Challenger__ wrote:OK Antonio. Zahvaljujem na razgovoru. Odoh u krpe. Laku noć.
-
kiligonzales
#79 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Beli je Srbiji ponudio nadu, ne obecanjima, vec vrhunskom zabavom, ovo izgleda kao dobar rijaliti, momak je itekako pametan, njegova prica otvara mogucnosti i po onome sto vidimo on na jedan perifidan nacin udara nisko politicke temelje Srbije, doslovno govoreci sve ono sto politika radi, a ne smije da kaze. Sto bi u zezi rekli "oni vas kradu, a nista ne dadu, ja cu da kradem, ali cu da vam i dam" je malo naspram onoga sto isti Srbiji unosi zivot u svo politicko mrtvilo koje se vrti oko vjecitog kulta umrlih, vjecitih strahova, ratova, neprijateljstva i nemogucnosti. Nove generacije zele nadu da ce im biti bolje, zele neku bolju Srbiju, on je ozivljava pricajuci zivotne teme, okuplja ljude oko sebe sto je najbitnije, snaga ne dolazi sama, dolazi s ljudima, mogucnost da gledamo u novu snagu neke bolje pozitivnije Srbije rastu. Beli i ljudi oko njega su izrazito kreativni ljudi, koji pokazuju viziju koja dobacuje dalje od Mladenovca. Kada su ga pitali zelili vratiti Kosovo u Srbiju, odgovara ja zelim napraviti Srbiju kojoj ce se Kosovo samo vratiti. Kada su ga pitali koliko je to moguce, odgovorio im je koliko je i moguce da se fiktivni lik bori za predsjednika drzave.
Trenutno izgleda kao vrhunski skeč sa Đurom koji mlati nacionaliste. Možda to ne bude morao raditi rukom, već uvjeravajući ljude da će im biti bolje kad i oni budu željeli sebi i drugima da im bude bolje.
Trenutno izgleda kao vrhunski skeč sa Đurom koji mlati nacionaliste. Možda to ne bude morao raditi rukom, već uvjeravajući ljude da će im biti bolje kad i oni budu željeli sebi i drugima da im bude bolje.
-
kiligonzales
#80 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Sve je to neosjetno van BG, sve te pozitivne priče, pogotovo prema jugu Srbije kad ideš sve je tužnije i tužnije. Prođeš kroz Prokuplje i pomisliš da si se vratio u prošlost, vrijeme stalo u 60-tim.Djeca se prostituišu za par pantola i desetak eura. Sve što je nekad radilo umrlo, ono što živi tu razmišlja da ode ka BG. A do Prokuplja dolaziš kilometrima kroz predio koji može hraniti cijelu Srbiju, a nema nijedne zasađene oranice. Cesta katastrofa. U sav dekor idealno se uklapa i Đavolja Varoš koja je tu u blizini. 60-tih je tu bilo 60 hiljada, sada 15 hiljada manje ljudi. Tendencija raseljavanja ne staje.Challenger__ wrote:Stari.vivaldi wrote:od nesposobne alternative koja je za svaku zemlju potencijalna puzajuca katastrofa, a za zemlje u tranziciji potencijalna galopirajuca katastrofa.
u tom slucaju dugorocne posljedica za zemlju/narod mogu biti pogubne skoro ko rat.
vucic, isti onaj koji je govorio 100 za 1, koji je ljepio plakate ratka mladica, kojeg je rodjeni otac zavjetovao rusofilijom, koji posjednjih godina ima ljigavu marketinsku kampanju je danas politicar bez ikakve konkunrecije ne u srbiji vec u cijelom regionu, jer je uprkos uzasnoj licnoj i kolektivnoj hipoteci napravio kvantni iskorak po pitanju i politickih, a pogotovo ekonomskih interesa zemlje za cijeg se predsjednika kandiduje.
- Ne sumnjaj u moju dobru namjeru. Šta više slažem se sa tvojim - ovdje nepopularnim mišljenjem - da Srbija ima vlast koja u zadnjih nekoliko godina pokazuje najbolje ekonomske rezultate a na međunarodnoj areni su, uz Slovence (od kako je predsjednik države Borut Pahor) jedini ozbiljni politički akteri na prostoru bivše Jugoslavije. Oni pokušavaju i uspijevaju da se pozicioniraju kao subjekt međunarodne politike i to im, manje-više polazi za rukom IAKO to nije ekskluzivna zasluga Vučića, već i njegovih prethodnika koji su artikulisali politiku "četiri stuba" (USA, EU, Rusija i Kina). Ostale države nastale raspadom Jugoslavije su, za razliku od Srbije i Slovenije, te djelimično Crne Gore, bespredmetni politički objekti.
- Međutim, to nije dovoljno ako masa ljudi ustane gladna, bez posla, bez Dinara u džepu a jedina perspektiva se vidi u radu na određeno širom Evrope i svijeta. U zadnjih 10 godina, zemlju je napustilo 300.000 mladih ljudi. Tri stotine hiljada! Tu pohvale iz gornjeg pasusa počinju da blijede, tu šarane boje počinju da se tope, tu je izvor nezadovoljstva, tu nastupa bunt, tu se pojavljuje onaj momak koji se - vrlo opasno - kvalifikuje kao cirkusant...
Ustavna ovlaštenja Predsjednika države su limitirana i ako se desi veliko čudo (tipujem barem na malo - drugo mjesto u prvom krugu), to treba da bude ozbiljna opomena i Vučiću i opoziciji da je ono što rade malo, nedovoljno.
Toliko.
Beli vrlo vjerovatno neće pobjediti, ma da bih volio da se desi to čudo, ali svakako naredne izbore Mladenovac ode korak dalje kao stranka vjerovatno će po broju glasova preskočiti
Čedin LDP i neke slične stranke.
Jednom im je uspijelo na lokalnim u Mladenovcu, na parlamentarnim kad budu moglo bi opet.
- Challenger__
#81 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Ej, Antonio. Jedna, samo za tebe:vivaldi wrote:...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#82 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
ne zvuči loše
fali mu malo ozbijlnijeg vokabulara
fali mu malo ozbijlnijeg vokabulara
- vivaldi
#83 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
prije 2,5 godine njemacka je slavila 25 godina ujedinjenja. iako je zapad u istok upumpo toliku cifru da je ne znam ni izgovorit, razlike su i dalje ogormne - od za trecinu manjih plata do liste najprosperitnijih gradova gdje je medju 20 najboljih samo 1 sa istoka.kiligonzales wrote:Prođeš kroz Prokuplje i pomisliš da si se vratio u prošlost, vrijeme stalo u 60-tim.Djeca se prostituišu za par pantola i desetak eura. Sve što je nekad radilo umrlo, ono što živi tu razmišlja da ode ka BG. A do Prokuplja dolaziš kilometrima kroz predio koji može hraniti cijelu Srbiju, a nema nijedne zasađene oranice
zakljucak: ako svabo, ekonomska sila boga strah, nije ni poslije 25 godina ispeglao istok, kakve sanse ima sirotinjska srbija...
nego kad vec ti spomenu prokuplje, ima nesto vrlo zanimljivo za njega. kroz njega protice rijeka toplica koja u jednom dijelu tece uzbrdo. ne ih bas znao strucno pojasniti kako se to desava. ali ta se pojava, vrlo rijetka u svijetu, zove epigenija.
bolja mi je ona hip-hop, imala je neki zarazniji refren. ma shega je on meni, mada sad zbog blizine izbora mora malo pretjerivat iako je oovakve zajebancije bolje dozirano aplicirat.Challenger__ wrote:Ej, Antonio. Jedna, samo za tebe:vivaldi wrote:...
nego me ovo podsjeti na nesto drugo i nekog drugog. najsmjesniji politicar u srbiji je meni borko stefanovic iako covjeka nikad nisam upozno, ne znam da li se sjecas njega prije par godina.
elem, prije nekoliko godina u nekoj dobroj i nadasve veseloj atmosferi sjedim sa nekom ekipom iz srbije i u jednom trenutku na tv-u u kafani se pojavi taj borko koji je tada bio neki glavni pregovarac za kosovo.
u tom trenutku jedan od tih likova s kojima sam sjedio pocinje plakat od smjeha i pocinje prepricavanje dogadjaja kako su godinama on i borko zajedno duvali i onda idu te shega zajebancije kako je takav lik postao glavni pregovarac. uglavnom suze na oci pola sata. od tada se uvijek smijem na pomen tog borka mada nemam pojma gdje je sada ada i da li je jos u politici.
- Čitalac
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#85 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
kiligonzales wrote:Beli je Srbiji ponudio nadu, ne obecanjima, vec vrhunskom zabavom, ovo izgleda kao dobar rijaliti, momak je itekako pametan, njegova prica otvara mogucnosti i po onome sto vidimo on na jedan perifidan nacin udara nisko politicke temelje Srbije, doslovno govoreci sve ono sto politika radi, a ne smije da kaze. Sto bi u zezi rekli "oni vas kradu, a nista ne dadu, ja cu da kradem, ali cu da vam i dam" je malo naspram onoga sto isti Srbiji unosi zivot u svo politicko mrtvilo koje se vrti oko vjecitog kulta umrlih, vjecitih strahova, ratova, neprijateljstva i nemogucnosti. Nove generacije zele nadu da ce im biti bolje, zele neku bolju Srbiju, on je ozivljava pricajuci zivotne teme, okuplja ljude oko sebe sto je najbitnije, snaga ne dolazi sama, dolazi s ljudima, mogucnost da gledamo u novu snagu neke bolje pozitivnije Srbije rastu. Beli i ljudi oko njega su izrazito kreativni ljudi, koji pokazuju viziju koja dobacuje dalje od Mladenovca. Kada su ga pitali zelili vratiti Kosovo u Srbiju, odgovara ja zelim napraviti Srbiju kojoj ce se Kosovo samo vratiti. Kada su ga pitali koliko je to moguce, odgovorio im je koliko je i moguce da se fiktivni lik bori za predsjednika drzave.

- Challenger__
#86 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Ko ima muda da prognozira?
Evo, ja tvrdim sljedeće: Beli će, u prvom krugu, prešišati sve opozicione lidere. MINIMUM.

'nači, m-i-n-i-m-u-m drugo mjesto u prvom krugu.
Evo, ja tvrdim sljedeće: Beli će, u prvom krugu, prešišati sve opozicione lidere. MINIMUM.

'nači, m-i-n-i-m-u-m drugo mjesto u prvom krugu.
-
radostan dan
- Challenger__
#88 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Borko the Lik. SJećam se kako da ne. Samo, mučno mi je bilo gledati te njegove pokušaje da se nosi sa silom kojoj nije dorastao. Kao što mi je mučno gledati ovo beskrajno iživljavanje nad Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom a Boga mi i Crnom Gorom.vivaldi wrote:nego me ovo podsjeti na nesto drugo i nekog drugog. najsmjesniji politicar u srbiji je meni borko stefanovic iako covjeka nikad nisam upozno, ne znam da li se sjecas njega prije par godina.
Zato mi je ovaj lik interesantan: jer je enigma ne samo za nedorasle političare u Srbiji, već je enigma i za strance koji vedre i oblače ovim prstorima već decenijama.
Ode sve ovo u nepoznato, neka ode!!
- Amazonka27
#89 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
SAMO JAKO! \m/
-
ambasador007
#90 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Beli otkrio zašto nosi priglavke!!!
- O'zone
- Globalni moderator
- Challenger__
#92 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Lik je beton.O'zone wrote:Ovo mu je sinoć bilo prejako. Kratko a jasno
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1245148
Reci mi znaš li zašto se ne mogu avatari postavljati/mijenjati?
- Krokodajl
#93 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Beli bi mogao ostvariti dobar rezultat ako mladi izađu i glasaju, što je malo vjerovatno, ako bude drugog kruga mislim da neće ući jer će ga pokrasti ostatak opozicije, on nema ljude na biralištima, jedva se i za notara izborio, svakako velika pojava ne on kao on, već razbijanje političke monotonije.
Mislim da će Vučić pobjedu odnjeti u prvom krugu, imaju ubjedljivo najjaču mašineriju, vidimo i ovim zakupom medijskog prostora u novinama kuda plovi brod zvan Srbija.
Koliko god pričali i nešto lagali, Srbi i ovaj put dokazuju da su Turcima genetski bliži od nas "Turaka".
Mislim da će Vučić pobjedu odnjeti u prvom krugu, imaju ubjedljivo najjaču mašineriju, vidimo i ovim zakupom medijskog prostora u novinama kuda plovi brod zvan Srbija.
Koliko god pričali i nešto lagali, Srbi i ovaj put dokazuju da su Turcima genetski bliži od nas "Turaka".
- cyprus
#94 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Prognoza:
Vučić 52%
Beli 18%
Od ostalih niko neće preko 10%
Vučić 52%
Beli 18%
Od ostalih niko neće preko 10%
- Maraschino
#95 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Sta vam je? Ko djeca. Nema Beli sanse protiv ovakve masinerije. Cuj zakupiti sve naslovnice a ovog momenta besplatna predizborna na happy kod Marica sve sa roditeljima i Dodikom. Nema dalje.
- Čitalac
#96 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Prema poslednjem istraživanju agencije Ipsos, Vučić je negde na 54,3 odsto glasova, sledi Janković sa 12,8 a onda Beli sa 9,5 odsto.
Najveće poteškoće istraživačima zadavao je naravno Beli.
-Luka Maksimović je često izbijao i na drugo mesto. Među njegovim potencijalnim biračima je dosta studenata koji ne žive u mestima gde su prijavljeni za glasanje što je uticalo i na procenu izlaznosti - kažu u Ipsosu.
Za četvrto mesto bore se Jeremić i Šešelj (oko 6,8 %), Obradović je na 3,2 odsto, a Radulović i Čanak ispod 2 procenta.
Najveće poteškoće istraživačima zadavao je naravno Beli.
-Luka Maksimović je često izbijao i na drugo mesto. Među njegovim potencijalnim biračima je dosta studenata koji ne žive u mestima gde su prijavljeni za glasanje što je uticalo i na procenu izlaznosti - kažu u Ipsosu.
Za četvrto mesto bore se Jeremić i Šešelj (oko 6,8 %), Obradović je na 3,2 odsto, a Radulović i Čanak ispod 2 procenta.
- CSKA
#97 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Jankovic je po mom misljenu sigurno drugi.Samo ostaje pitanje,da li ce Beli izvuci dovoljno ljudi za drugi krug.
Sve u svemu jalova opozicija.Glumci jedini brane cast.
Sve u svemu jalova opozicija.Glumci jedini brane cast.
- Krokodajl
#98 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Beli na BBC-u.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#99 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Krokodajl wrote:
Beli na BBC-u.
AVE BELI!
žalosno je što ni englezi ne kontaju da Beli nije izuzetak ni nešto specifično za Balkan (nakon Mirada, pa Pernara), već pravilo za nove političke okolnosti u svijetu gdje su sve službene politike najobičnija farsa (od njihovog Faraga pa do Trampa) i zabava
- stakasa
#100 Re: Ljubiša Preletačević Beli - predsjednik
Kakva enigma, frajer prepozno globalni trend i fura. Mene cudi da nema vise ovakvih pojavaChallenger__ wrote:Borko the Lik. SJećam se kako da ne. Samo, mučno mi je bilo gledati te njegove pokušaje da se nosi sa silom kojoj nije dorastao. Kao što mi je mučno gledati ovo beskrajno iživljavanje nad Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom a Boga mi i Crnom Gorom.vivaldi wrote:nego me ovo podsjeti na nesto drugo i nekog drugog. najsmjesniji politicar u srbiji je meni borko stefanovic iako covjeka nikad nisam upozno, ne znam da li se sjecas njega prije par godina.
Zato mi je ovaj lik interesantan: jer je enigma ne samo za nedorasle političare u Srbiji, već je enigma i za strance koji vedre i oblače ovim prstorima već decenijama.
Ode sve ovo u nepoznato, neka ode!!