Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post Reply
seln

#351 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by seln »

Sarajevcac wrote:
pici wrote: nisu prazne to su vikendice :D ode se malo na selo na rostilj i pecenje :D

Pa da.

http://www.superbosna.com/vijesti/ostal ... rebrenice/

Donacija posvađala majke Srebrenice

“Ne može više ovako. Članice Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe, sa sjedištem u Sarajevu, zloupotrebljavaju genocid kako bi stekle imovinsku korist”, kazala je u nedjelju, predsjednica Udruženja žene Srebrenice Hajra Ćatić.

Revolt članica udruženja sa sjedištem u Tuzli, izazvala je činjenica da je BH Telecom nedavno donio odluku o odobravanju 300 hiljada maraka Pokretu majki enklava Srebrenica i Žepa, na čijem se čelu nalazi Munira Subašić.

“Sve članice Pokreta su prodale stanove u Srebrenici i sad žive u Sarajevu. Stalno putuju po svijetu na račun države i grada Srebrenice, dok pravi povratnici u Podrinje žive u neljudskim uslovima”, smatra Ćatićeva.

O ovom problemu, Ćatić je pismom obavijestila člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića, federalnog ministra komunikacija Nedžada Brankovića, te generalnog direktora BH Telecoma Hamdu Katicu.

“Smatramo da bi bilo poštenije i veći sevap, ako ga uopće želite, da ste novac podijelili onim majkama povratnicama koje preživljavaju u teškim uslovima. Zašto novac niste uplatili u fond za školovanje djece bez oba roditelja Djeca Srebrenice. Smatramo da biste vašu odluku još jednom trebali razmotriti”, piše u pismu upućenom Katici.

Tihiću i Brankoviću Srebreničanke su napisale kako u posljednje vrijeme imaju mnogo pritužbi na rad Udruženja sa sjedištem u Sarajevu, jer one, preko ministara sa kojima su svaki dan u kontaktu, donacije daju svojim rođacima.

Kao primjer “neozbiljnosti sarajevskog udruženja”, Ćatićeva ističe nedavnu “zabavu” u selu Sikirići kod Bratunca.

“Nakon što su dobile donaciju od 300 hiljada maraka, članice Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa u Sikirićima su organizirale sijelo, te za tu priliku zaklale nekoliko jagnjadi”, kazala je Ćatićeva.

Razbacivanje parama

Žene Srebrenice ističu da im nikad niko nije dao donaciju, iako svakog jedanaestog organiziraju mirne proteste.

“Katkad nemamo novca ni da dođemo na proteste, dok se članice Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe razbacuju stotinama hiljada maraka, mada nikad nisu organizirale proteste”, kazala je Ćatićeva.
Kakve to veze ima sa vikendicama?
Ljudi malo odu na SELO, rostiljaju, gledaju mlade kmetice....ozivljavaju se stare, dobre tradicije :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#352 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by pici »

Sarajevcac wrote:
pici wrote: nisu prazne to su vikendice :D ode se malo na selo na rostilj i pecenje :D

Pa da.

http://www.superbosna.com/vijesti/ostal ... rebrenice/
eto vidis kako se moze kad se hoce pa se ode na slobodni portal pa se procita i crno i bijelo,a u dodikvijesti sve super,ugledajte se na superbosnu :D .....
cogni

#353 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by cogni »

Loreley wrote: nemam više iluzija o bilo kakvom suživotu sa Srbima.
Znaci li to da zelish BiH bez Srba? Kako to zamisljas, da svi Srbi spakuju kofere jer ti ne mozes sa njima zivjeti?
Sta ako sutra neki Bosnjak kaze da ne gaji iluzije o suzivotu sa Hrvatima?

Ono sto primjecujem kod tebe je da za svaki negativan postupak koji je pocinjen od strane pripadnika srpskog naroda ti svaljujesh krivicu na sve Srbe kolektivno. Prvi korak ka suzivotu je da se takve generalizacije prevazidju, jer kad bi svi Srbi bili takvi kako ih ti vidis onda odista zajednicki zivot sa njima nema smisla. Ne moze svaki Srbin biti kriv za zlocine, niti moze svaki Srbin biti kriv za to sto neki i dalje zlocince smatraju herojima.

Da probam jednom paralelom da te ubjedim u to. To je kao kada bih ja tebe kao Hrvaticu okrivio za to sto su mi pripadnici hrvatskog naroda ubili djeda 41-ve, zajedno sa josh pola muskaraca u selu. Ne moze tako, ne mogu svi Hrvati da mi budu krivi za to. Kao sto mi ne mogu svi Hrvati biti krivi sto neki od njih i dan danas slusaju ustaske pjesme i velicaju ustastvo. Sto se na drzavnoj TV pustaju koncerti pjevacha koji koketiraju sa ustastvom. Sad ja trebam reci, svi ste vi Hrvati, sa Hrvatima nema suzivota? Upravo tako je mnogo Srba u BiH razmisljalo 91-ve, pa smo vidjeli da takva razmisljanja dovode do zlocina, etnickog ciscenja i genocida.
paratrooper

#354 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by paratrooper »

cogni wrote:
Znaci li to da zelish BiH bez Srba?
zeli valjda suzivot sa BIH stanovnicima koji ne velicaju svoju nacionalnost i vjeru iznad svoje ljudskosti i postenja.

Tebi to smeta ?
seln

#355 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by seln »

Sarajevcac wrote:
seln wrote: Ljudi malo odu na SELO, rostiljaju, gledaju mlade kmetice....ozivljavaju se stare, dobre tradicije :D
Pravi razlog za sijelo :D

..................................................................................................................
Kao primjer “neozbiljnosti sarajevskog udruženja”, Ćatićeva ističe nedavnu “zabavu” u selu Sikirići kod Bratunca.

“Nakon što su dobile donaciju od 300 hiljada maraka, članice Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa u Sikirićima su organizirale sijelo, te za tu priliku zaklale nekoliko jagnjadi”, kazala je Ćatićeva.
Tebi zao jer nisi ti klao?
cogni

#356 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by cogni »

paratrooper wrote: zeli valjda suzivot sa BIH stanovnicima koji ne velicaju svoju nacionalnost i vjeru iznad svoje ljudskosti i postenja.

Tebi to smeta ?
Romantizujesh stvari, kad tako obrazlozish josh i lijepo zvuci.
Znaci li to da Srbi treba nekako da potisnu svoju nacionalnost i vjeru da bi bili prihvatljivi drugima?
Mislim, to je daleko lakse nego podici ljudskost i postenje na vishi nivo. :)

Ja nazalost ne vidim da ce nacionalizam splasnuti sve dok stanje u drzavi ne bude sredjeno, jer imamo tri nacionalizma koji hrane jedan drugi. A tesko je srediti stanje dok je nacionalizam jak. Bice jako tesko presjeci taj zacarani krug.

Uzgred budi receno, sve tri vjere u BiH su vrlo pozitivne, nije problem u vjeri vec u ljudima koji su toboze veliki vjernici, a rade sve suprotno od onoga sto vjera nalaze.
paratrooper

#357 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by paratrooper »

cogni wrote:Znaci li to da Srbi treba nekako da potisnu svoju nacionalnost i vjeru da bi bili prihvatljivi drugima?
cogni, duboko vjerujem da je to privatna stvar bas zbog toga sto se zloupotrebljava(la) i sada i u proslosti.
Ja nazalost ne vidim da ce nacionalizam splasnuti sve dok stanje u drzavi ne bude sredjeno.

nacionalizam je neka vrsta zatvorenog sistema koji je veoma reaktivan, i kada se nadje u dodiru sa slicnim dolazi do eksplozije.

Zbog te svoje osobine je vrlo nestabilan i vrlo neefikasan sistem.

Sto se tice BIH , tamo je stvarno veliki problem 'profesionalizacije' bez obzira o kakvim poslovima se govori - nedostatak odgovarajuceg kadra dovodi do velikih gubitaka i uz tekuce socijalne potrebe za RVI i clanove familija predstavlja veliki teret.

Uz sve te probleme dolaze jos i halucinantni zahtjevi koji jos vise povecavaju stres medju obicne stanovnike.
A tesko je srediti stanje dok je nacionalizam jak. Bice jako tesko presjeci taj zacarani krug.
zamjena ljudi koji ce stabilizirat stanje. Drugi nacin je da se unese ogroman finansijski kapital , ali ipak je bolje da naucite sami da gradite svoju zemlju.
Uzgred budi receno, sve tri vjere u BiH su vrlo pozitivne, nije problem u vjeri vec u ljudima koji su toboze veliki vjernici, a rade sve suprotno od onoga sto vjera nalaze.
mozda , ipak oni koji interpretiraju vjeru pokusavaju da njenu dogmu nametnu kao sistem vrijednosti za sve ljude u obliku zakona.
Abacija

#358 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Abacija »

Loreley wrote:
cogni wrote:
Loreley wrote:Kakva alijansa sa Srbima? To bi bio protuprirodni blud.
To je kao da si rekla da je drzava BiH protuprirodni blud. BiH je drzava Bosnjaka, Hrvata i Srba, jedini nacin da ona dobro funkcionira je da imamo alijansu sva tri naroda. Bilo kakve kombinacije dva protiv treceg su uzaludne i od njih jedino BiH moze imati stete.
Ja bih u osnovne skole u BiH uveo predmet preferans da se nauci sta je dzentlmensko ponasanje u igri u troje.
Hrvati i Bošnjaci su izbačeni iz genocidne tvorevine Republike Srpske da bi se stvorilo mjesta za učesnike traktorijade iz srpske Krajine. Srbima je naređeno da napuste Krajinu kao što im je naređeno i da napuste Federaciju. Danilo Štaka, Srbin sa Ilidže, je 1995. kao poznata ličnost i autohtoni stanovnik Ilidže pozivao Srbe da ne napuštaju Ilidžu već da ostanu u Federaciji. Srbi su ga ubili skupa sa njegovom kćerkom i do danas im se ne zna grob. Danas se njegovo ime kao i ime njegove kćerke nalazi na nekakvoj fantomskoj listi o "masakriranim Srbima od strane muslimana u Sarajevu" (link postan već na drugoj temi).

Ja nakon što sam čula da nas Srbi koji žive u sred Sarajeva, na Čengić Vili, danas 2008. godine u pismenoj komunikaciji nazivaju ustašama, da se ismijavaju bošnjačkim intelektualcima i nazivaju ih balijama, da lažu kako se u Sarajevu ne mogu zaposliti zato jer su Srbi a ne zato što nemaju osnovne kvalifikacije, što ne ispunjavaju potrebne kriterije (što je stvarna istina) nemam više iluzija o bilo kakvom suživotu sa Srbima. Ni mi ni Bošnjaci nemamo u RS-u ništa tražiti. Ja se divim biskupu Komarici i onome što čini, divim se Nisveti Sivac i njenoj hrabrosti, ali ja ne mogu zamisliti život u zemlji gdje ću biti građanin drugog reda, dijete nižega Boga. U Banja Luci je poznati liječnik Židov za vrijeme Drugog svjetskog rata postavljen da čisti ulice. Banjalučani se nisu dali smesti pa su ga kada bi ga vidjeli na ulici svi pozdravljali naklonom i govorili "Ljubim ruke!". 1992. je Hrvat, profesor fakulteta, dobio isti zadatak, čišćenje ulica. Njega su na ulici pljuvali i vrijeđali mada je do 1992. u toj istoj Banja Luci bio jedan od najzaslužnijih građana. Ono što su Nesrbi istočne Bosne preživjeli u zadnjih nekoliko ratova je martirijum kakav se ne pamti u svijetu. U Drugom svjetskom ratu nisu ubijani već su klani. Dovoljno je sjetiti se Drinskih mučenica.

Sve u svemu, Ljubić je danas opet ugovnao u "Oslobođenju" pričom o trećem entitetu. Stvaranje trećeg je betoniranje Republike Srpske, podržavotvorenje genocida, egzodusa istih tih Hrvata koji bi u nekom trećem entitetu fol imali nekakvu svoju državu. Srbi filuju Hercegovce podrškom za treći entitet jer će na taj način ojačati svoj, Republiku Srpsku. U demokraciji postoje instrumenti političke borbe. Organiziraćemo sakupljanje potpisa Hrvata Bosne i Hercegovine protiv trećeg entiteta. Objasnićemo građanima Sarajeva, Tuzle, Viteza, Bihaća ... što ih čeka po ljubićevskom horor-scenariju. Pokazaćemo šta je Mariofil Ljubić 1991. obećavao u Plehanu i šta se desilo 1992. u tom istom Plehanu. Ako treba dovešćemo i Čarlija iz Manchester Cityja i njegovog oca Jozu pa nek ispričaju šta im se danas dešava tamo gdje su bili "svoji na svome", danas u drugom entitetu. Nismo guske u magli ...
Samo komentar na boldirano - Ma nemoj, ti vise nebi zivjela sa Srbima a neki dan si nam opisivala kako ti je bilo divno u Vojvodini. :-)
Loreley

#359 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Loreley »

Vojvodina je multi-kulti društvo, a moji prijatelji tamo su potpuno nacionalno neopterećeni. Ono što pesak piše po forumu ne dešava se ni u Subotici ni u drugim mjestima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#360 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by pici »

Loreley wrote:Vojvodina je multi-kulti društvo, a moji prijatelji tamo su potpuno nacionalno neopterećeni. Ono što pesak piše po forumu ne dešava se ni u Subotici ni u drugim mjestima.
Image

de na PP da mi odemo dje na kahfvicu :D
Loreley

#361 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Loreley »

cogni wrote:
Znaci li to da zelish BiH bez Srba? Kako to zamisljas, da svi Srbi spakuju kofere jer ti ne mozes sa njima zivjeti?

Ono sto primjecujem kod tebe je da za svaki negativan postupak koji je pocinjen od strane pripadnika srpskog naroda ti svaljujesh krivicu na sve Srbe kolektivno. Prvi korak ka suzivotu je da se takve generalizacije prevazidju, jer kad bi svi Srbi bili takvi kako ih ti vidis onda odista zajednicki zivot sa njima nema smisla. Ne moze svaki Srbin biti kriv za zlocine, niti moze svaki Srbin biti kriv za to sto neki i dalje zlocince smatraju herojima.

Da probam jednom paralelom da te ubjedim u to. To je kao kada bih ja tebe kao Hrvaticu okrivio za to sto su mi pripadnici hrvatskog naroda ubili djeda 41-ve, zajedno sa josh pola muskaraca u selu. Ne moze tako, ne mogu svi Hrvati da mi budu krivi za to. Kao sto mi ne mogu svi Hrvati biti krivi sto neki od njih i dan danas slusaju ustaske pjesme i velicaju ustastvo. Sto se na drzavnoj TV pustaju koncerti pjevacha koji koketiraju sa ustastvom. Sad ja trebam reci, svi ste vi Hrvati, sa Hrvatima nema suzivota? Upravo tako je mnogo Srba u BiH razmisljalo 91-ve, pa smo vidjeli da takva razmisljanja dovode do zlocina, etnickog ciscenja i genocida.
O kakvoj ti krivici pričaš?
Ja ne svaljujem nikakvu krivicu, samo sam imala priliku zadnjih dana uvjeriti se da nas sarajevski Srbi mrze možda i više nego 1992. Ne mogu ja tražiti kompromis sa nekim ko mi direktno poručuje - "Ne želim imati ništa s tobom, ne možemo biti prijatelji". Srbi ne žele živjeti sa nama i to je poenta svega. Nema čak ni inicijative od strane mladih za približavanjem mladima Federacije. U Izraelu postoji organizacija Shalom u kojoj se Izraelci susreću sa Arapima, postoje Izraelci koji uče arapski, Arapi koji uče hebrejski. Intelektualci i ljevičari znaju da im valja živjeti sa onima drugima i rade na približavanju.

Navedi mi samo jedan primjer srpskog približavanja Bošnjacima ili Hrvatima u zadnjih 16 godina. Mene ne zanimaju tvoje šuplje priče o ustašama, četnicima i ne znam ni ja kome. Res non verba. Srbi su napravili svoj mali feud u Bosni i sada bi zavađali Hrvate i Bošnjake. E pa poruči Dodiku da nismo svi budale.
Abacija

#362 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Abacija »

Loreley wrote:Vojvodina je multi-kulti društvo, a moji prijatelji tamo su potpuno nacionalno neopterećeni. Ono što pesak piše po forumu ne dešava se ni u Subotici ni u drugim mjestima.
Mozda je vrijeme da si steknes nacionalno neopterecenih prijatelja i u BiH bez obzira ko su i sta su.
A uostalom, niko ti ne garantuje da neces sresti na nacionaliste u Subotici i sire u Vojvodini. Sto je jos vise interesantno, tamo je cak veci spektar gamadi nego u centralnoj Srbiji ili u BiH; pocev od srpskih fasista sa pravnog i filozofskog fakulteta koji su par puta napali vojvodjanske Jevreje i marisali se sa antinacistickom grupom, pa do madjarskih neonacista. Nacionalni stroj, Skinhedi, Krv i cast, Rasonalisti i Obraz su nazivi tih organizacija koji su itekako aktivni u Vojvodini...
Last edited by Abacija on 27/09/2008 20:48, edited 1 time in total.
Abacija

#363 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Abacija »

Loreley wrote:
cogni wrote:

Ja ne svaljujem nikakvu krivicu, samo sam imala priliku zadnjih dana uvjeriti se da nas sarajevski Srbi mrze možda i više nego 1992. Ne mogu ja tražiti kompromis sa nekim ko mi direktno poručuje - "Ne želim imati ništa s tobom, ne možemo biti prijatelji". Srbi ne žele živjeti sa nama i to je poenta svega. Nema čak ni inicijative od strane mladih za približavanjem mladima Federacije. U Izraelu postoji organizacija Shalom u kojoj se Izraelci susreću sa Arapima, postoje Izraelci koji uče arapski, Arapi koji uče hebrejski. Intelektualci i ljevičari znaju da im valja živjeti sa onima drugima i rade na približavanju.

Navedi mi samo jedan primjer srpskog približavanja Bošnjacima ili Hrvatima u zadnjih 16 godina. Mene ne zanimaju tvoje šuplje priče o ustašama, četnicima i ne znam ni ja kome. Res non verba. Srbi su napravili svoj mali feud u Bosni i sada bi zavađali Hrvate i Bošnjake. E pa poruči Dodiku da nismo svi budale.
Eto recimo da nema takvih projekata. Po tvojoj prici na forumu izgleda da ti imas isuvise i skole i iskustva pa bi komotno mogla zapoceti jedan takav projekat. Cak sto vise dobila bi lijepu platu ili direktno od EU ili od njenih raznih NVO.
MuaDib

#364 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by MuaDib »

Sarajevcac wrote:Bosnjacka politika u BiH se svodi na kuknjavu u medijima i svijetu, i sirenjem mrznje preko tih medija, pokusavajuci da se predstave zrtvama i time privuku strane sile da pomognu ostvaranje bosnjackih ciljeva o unitarnoj BiH, a od toga nema nista. Politicka scena Bosnjaka je prozeta medjusobnim optuzbama korumpiranih politicara koji su pod snaznim vjerskim uticajem Cerica. Bosnjacki politicari su nesposobni da shvate da sad nije 1995 godina nego 2008, i da je zavrsio rat, da su se promjenile okolnosti u svijetu i u BiH, i da je RS od duplo siromasnijeg entiteta od Federacije, postala entitet koji je po svim parametrima (ekonomskim, politickim...) bolja od Federacije.
A bosnjacko stanovnistvo se dijeli na internet ratnike iz Skandinavije, Bosnjake iz Sarajeva koji uzivaju u nekoj svojoj samodovoljnosti i ne zanima ih nista dalje od Sarajeva, i predsjednike raznoraznih udruzenja iz istocne BiH, koji se pojave u istocnoj BiH kad su izbori ili kad dodju mediji i koji na racun istocne BiH dosta dobro zive, a svi redom imaju stanove i kuce u Sarajevu a kuce u istocnoj BiH im zvrlje prazne.
Apsolutno tačno je ovo sve. I ne samo to. Niko drugi do isti ti političari su dali legitimitet RS i pristali na podjelu BiH.
To nije pravedan mir, ali u ovakvom svijetu bolji i nije mogao biti postignut, reče Alija nakon Daytona, ali bolje i mir nego. I šta sad traže od istog tog svijeta da ukine ovo ono i napravi državu po njihovim željama. Umjesto da se okrenu jačanju države, dostojan život svih građana i prvenstveno Bošnjački narod izvuku iz bjede. Oni sve ukradoše, rasprodaše i otpuahše. A narodu pričaju bajke kako je problem u RS, u hrvatskim ministrima koji oštećuju borce ARBiH, jer ionako borci HVO primaju dio sredstava iz RH i da su krivi mlaki Visoki predstavnici. Kada su oni samostalno donjeli neku odluku ili postigli konsenzus. NIKADA! A kad visoki nešto nametne, kite se njegovim perjem. Prodaju iluzije i maglu, za sebe kradu, a narodu ispiraju mozak. S Dodikom odu na janjetinu, a onda sutra drvlje i kamenje na Dodika. Ova politika je fuj, i dok su god SDA i SBiH na čelu Bošnjaka, bošnjački će narod propadati, RS će postajati u ekonomskom pogledu sve jača i jača, a Hrvati će sve imati hladniji odnos prema Federaciji. MZ je smirila Bobana i Jelavića, a pitanje je da li će treći put željeti intervenisati. :x :x :x :x :x
Zato nama treba PROMJENA. :bih:
Loreley

#365 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Loreley »

Abacija wrote:
Loreley wrote:
cogni wrote: Znaci li to da zelish BiH bez Srba? Kako to zamisljas, da svi Srbi spakuju kofere jer ti ne mozes sa njima zivjeti?

Eto recimo da nema takvih projekata. Po tvojoj prici na forumu izgleda da ti imas isuvise i skole i iskustva pa bi komotno mogla zapoceti jedan takav projekat. Cak sto vise dobila bi lijepu platu ili direktno od EU ili od njenih raznih NVO.
Ja već rekoh da sam pokušala i da sam dobila poruku da ne žele ništa sa nama.
Abacija

#366 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Abacija »

Loreley wrote:
Abacija wrote:
Loreley wrote:

Ja već rekoh da sam pokušala i da sam dobila poruku da ne žele ništa sa nama.
E vidis, postoji vise stotina projekata gdje se (uglavnom omladina) druzi i priblizava, i tvoja licna iskustva nisu relevantno mjerilo za tako teske zakljucke. Ali ne, ti zi zapucala da budes ambasadorica i gotovo. Gdje ces ti biti diplomata djecurliji i tinejdzerima! :-) Kada ispeces zanat na primjeru medjunacionalnih odnosa onda ce tvoje molbe za posao dobiti na "tezini", kako kod nas tako i u inostranstvu.

P.S. Usput me cudi kako to da ne mozes naci posao u inostranstvu sa svim tim silnim kvalifikacijama i hrvatskim pasosem! :shock: Ako te u BiH diskriminiraju po nacionalnoj osnovi (sto jes', jeste) nije valjda da te i stranci isto tako diskriminiraju?!
dalinton

#367 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by dalinton »

Loreley wrote:E pa poruči Dodiku da nismo svi budale.
Šta je po tebi rješenje ? Ne sumnjam da ima još takvih kao ti samo neće javno da kažu.
Abacija

#368 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Abacija »

dalinton wrote:
Šta je po tebi rješenje ? Ne sumnjam da ima još takvih kao ti samo neće javno da kažu.
Jel' de kako tebi godi procitati ovakve izjave? :-)
dalinton

#369 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by dalinton »

Abacija wrote:
Jel' de kako tebi godi procitati ovakve izjave? :-)
Zašto mi imputiraš nešto što nisam rekao. Samo pitam kako pojedinci zamišljaju cjelovitu BiH bez suživota ?
zavrzlama

#370 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by zavrzlama »

Samo pitam kako pojedinci zamišljaju cjelovitu BiH bez suživota?
Lijepo ukine se diskriminacija u entietima ....recimo u manjem entiteu se promijeni ime entiteta..ukinu prefiksi "srpski.srpska"..zabrane cetnicke i ustaske organizacije itd...pa ko hoce nek zivi jedni s drugim a ko ne zeli nek zivi jedni pored drugoh i rijesena stvar...

a drugo BIH jest cjelovita ali nije zbog fasistickih i separatistickih teznji zasad jedninstvena...

a trece "kako pojedinci zamišljaju cjelovitu BiH bez suživota" pitaj Tudjmana kako drzava moze biti cjelovita bez suzivota...to srbi iz Hrvatske najbolje znaju...s toga pamet u glavu i ne prdit puno o secesiji i svojatanje dijelova BIH za vlasnistvo jednog naroda..
IceQueen

#371 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by IceQueen »

zavrzlama wrote:
Lijepo ukine se diskriminacija u entietima ....recimo u manjem entiteu se promijeni ime entiteta..ukinu prefiksi "srpski.srpska"..zabrane cetnicke i ustaske organizacije itd...pa ko hoce nek zivi jedni s drugim a ko ne zeli nek zivi jedni pored drugoh i rijesena stvar...

a drugo BIH jest cjelovita ali nije zbog fasistickih i separatistickih teznji zasad jedninstvena...

a trece "kako pojedinci zamišljaju cjelovitu BiH bez suživota" pitaj Tudjmana kako drzava moze biti cjelovita bez suzivota...to srbi iz Hrvatske najbolje znaju...s toga pamet u glavu i ne prdit puno o secesiji i svojatanje dijelova BIH za vlasnistvo jednog naroda..
Navedi mi primjere ovakvih organizacija koje slobodno djeluju! U BiH naravno, nemoj se odmah baciti na srbiju!
dalinton

#372 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by dalinton »

zavrzlama wrote:

Nisam pitao proroka već gospođu kojoj ne smetaju četnici, ustaše, nazivi entiteta... već Srbi. Mada i ti bi mogao pod ruku sa njom pošto vidim da prijetiš Tuđmanovim metodama.
Loreley

#373 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Loreley »

dalinton wrote:
Ne možeš natjerati nekoga da živi s tobom ako on neće. Ovaj interregnum ovakav kakav je može trajati vječno. Rješenje je u jačanju Federacije i u europskim integracijama. Na Cipru se desila slična situacija, Turci su uzeli svoj dio, a onda kada je grčki dio ulazio u EU ponovno su željeli biti u sastavu ciparske republike. Ovaj put su ih Grci odbili. Federacija gubi previše vitalne snage na RS umjesto da baci težište na EU priključenje. Ne smije se dozvoliti da ljudi kao Dodik dovode opstanak Federacije u pitanje, da zavađaju Bošnjake i Hrvate. Vidim da je momentalno glavna srpska misija u BiH posvađati Bošnjake i Hrvate.
Loreley

#374 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Loreley »

dalinton wrote:
zavrzlama wrote:

Nisam pitao proroka već gospođu kojoj ne smetaju četnici, ustaše, nazivi entiteta... već Srbi. Mada i ti bi mogao pod ruku sa njom pošto vidim da prijetiš Tuđmanovim metodama.
Hajde mi objasni kakve veze ima rahmetli Franjo s tim da Srbi imaju svoj mali feud koji ne žele dijeliti ni s kim drugim već samo među sobom? I objasni mi, pošto živiš u RS, zašto vama kad ste već dobili to što ste željeli, smeta Federacija Bošnjaka i Hrvata, zašto svako malo ubacujete svoje špijune kod naših političara i zašto nas ne ostavite na miru?
dalinton

#375 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by dalinton »

Loreley wrote:Ne možeš natjerati nekoga da živi s tobom ako on neće. Ovaj interregnum ovakav kakav je može trajati vječno. Rješenje je u jačanju Federacije i u europskim integracijama. Na Cipru se desila slična situacija, Turci su uzeli svoj dio, a onda kada je grčki dio ulazio u EU ponovno su željeli biti u sastavu ciparske republike. Ovaj put su ih Grci odbili. Federacija gubi previše vitalne snage na RS umjesto da baci težište na EU priključenje. Ne smije se dozvoliti da ljudi kao Dodik dovode opstanak Federacije u pitanje, da zavađaju Bošnjake i Hrvate. Vidim da je momentalno glavna srpska misija u BiH posvađati Bošnjake i Hrvate.
U prevodu, hoćeš podjelu ali da se tako naštima da FBiH bude u EU ali da RS ne može ući. Bolja si od zavrzlame. :-) Nema podjele, mogli smo se djeliti 1992. i ne bi bilo žrtava. Na Deyton su potpis stavile najveće svjetske sile i neće dozvoliti da mi to tako lako s*ebemo. Kakvi smo napoaki za 30 godina bi i da se podjelimo tražili da se ujedinimo, primjer sve masovnije žaljenje za Yu. U FBiH se Srbi i onako nište ne pitaju, niko vas ne sputava da je jačate.
Zajedno ćemo lakše u EU a kad uđemo u EU dobar dio nadležnosti BiH će preći na EU tako da će biti manje problema i u zajedničkim institucijama.
Loreley wrote:I objasni mi, pošto živiš u RS, zašto vama kad ste već dobili to što ste željeli, smeta Federacija Bošnjaka i Hrvata, zašto svako malo ubacujete svoje špijune kod naših političara i zašto nas ne ostavite na miru?
Zbog čega zaključuješ da nam smeta i kakve špijune spominješ ?
Post Reply