Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post Reply
Tomislav MO

#226 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Tomislav MO »

nokia6170 wrote:a sta mislite da se svi humano preselimo u pizdu materinu?
Ako misliš da je to najbolje za tebe, samo naprijed. :thumbup:
nokia6170

#227 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by nokia6170 »

Tomislav MO wrote:
nokia6170 wrote:a sta mislite da se svi humano preselimo u pizdu materinu?
Ako misliš da je to najbolje za tebe, samo naprijed. :thumbup:
a ti kao predlazes neka racionalnija rjesenja?...pa ovo sve sto se prica na ovoj temi su fasisisticko-nacisticka-ksenofobicno haluciona proseravanja...bez licne uvrede ti sa svojim objasnjenjima i poimanjem demokratije, ljudskih prava i modernog drustva pogotovo.

ti covjece prvi zagovaras segregaciju i brojanje krvnih zrnaca....jesi ti svjestan da se nimalo ne razlikujes od razmisljanja gebelsa i njemu slicnih.

usput, hocel ti mostar biti sjediste hrvatskog il bosnjackog entiteta?
jeza u ledja

#228 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by jeza u ledja »

Tomislav MO wrote:
Što ti uopće znači to "polaže ista prava"? To je šuplja teoretska priča. Kakva prava imaju Hrvati u Tuzli osim prava da se uvijek slože sa onim što odluče Bošnjaci? Što to konkretno može Hrvat u Sarajevu a ne može Katalonac u Madridu?
To znaci da je Katalonac u Madridu pred drzavom - samo gradjanin Spanije. U Barceloni je isto to PLUS Katalonac. Kao takav on uziva privilegije u vidu recimo televizije na katalonskom, u vidu toga da u opstini pred sobom ima zastavu Katalonije. U vidu bilo cega sto mu godi da se osjeca kao Katalonac. U Madridu to ne moze, ne zato sto je tamo nacionalna manjina, vec zato sto nije u Kataloniji. I taj Katalonac kad dodje u Madrid nema sta drugo osim da se slaze ili ne s onim sto odluce Kastiljanci.
Hrvat u Sarajevu ili Tuzli isto tako. Tako kad pitas sta moze Hrvat u SA u odnosu na Katalonca u MA u tome formalno nema razlike. Ono gdje razlika postoji je u tome sto taj Hrvat bilo gdje da se odseli u BiH ne treba da ima privilegije kao sto ima Katalonac u svojoj Kataloniji. Kada kazem da neko 'polaze prava' na odredjeni teritorij odnosi se na Katalonca u Kataloniji, Skota u Skotskoj, itd. U BiH toga kulturno-historijski NEMA.

Tomislav MO wrote:
Recimo direktiva vlade da se uzme novac kantonima i dijeli invalidima. Hrvatski članovi vlade su glasovali protiv toga, preglasani su, odluka je usvojena mimo hrvatske volje. Je li dovoljno precizno?

Je li razumljivo da novac kantona hoćemo uložiti u vlastiti razvoj a ne dati da o njemu odlučuje netko drugi?
Nije uopste nerazumljivo, niti sam ja gdje rekao da toga nema. Ja sam samo htio primjere da bi onda na njih mogli dati odgovore. Prvo da budemo precizniji, odluka je usvojena bez volje hrvatskih clanova vlade, a ne bez 'hrvatske volje'.
Hajde ti meni reci je li to problem izmedju Hrvata i Bosnjaka ili izmedju kantona i Federacije? Ili je oboje? Meni zvuci kao ovo drugo, a tebi? Ako je to medjunacionalni problem molim objasni mi zasto?
I reci mi kako bi ti to rijesio postojanjem hrvatskog entiteta onakvim za kakav se vjerovatno ti zalazes?

Ja cu ti odmah navesti jedan problem - isto to se moze desiti na nivou tog entiteta. Npr. bosnjacki predstavnici u vladi hrvatskog entiteta bivaju preglasani u vezi raspodjele novca u vezi necega. Evo kako bi taj problem rijesio?
jeza u ledja

#229 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by jeza u ledja »

A ja bi taj konkretno problem rijesio tako sto bi ukinuo cijelu jebenu FBiH i dao veca prava kantonima. Nek svaki bude 'entitet' za sebe. Postojace drzavni budzet za neke vitalne stvari, ostalo po entiteticima i zdra'o.
dalinton

#230 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by dalinton »

zavrzlama wrote:..jer znaju da u situaciji stagnacije i statusa quo ce demografski nestati...
E ovo mi je jedna od jačih predrasuda. Odakle ti umna i deja da Srbi imaju lošu demografiju ? Možda kao svaki narod imaju demografske uspode i padove ali činjenica je da su Srbi uz Rumune i Grke najbrojniji narod na Balkanu. Pa ne padaju Srbi sa neba već se rađaju. Nasuprot tome Bošnjaci su najmalobrojniji narod na Balkanu.
popajic

#231 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by popajic »

Sve sto se ovdje zagovara su samo podjele,podjele...do atoma !
Steta sto nemam pri ruci smajlija koji povraca ! :x
Fair Life

#232 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Fair Life »

popajic wrote:Sve sto se ovdje zagovara su samo podjele,podjele...do atoma !
Ima mjesta ako se stisnemo...

Image
kockica_kockica

#233 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by kockica_kockica »

ja bih ukinula entitete, ukinula kantone, jedna drzava BIH.. prije toga onima koji imaju 7000 KM-ova dala otkaze i poslala kuci da siju i kopaju i zive sa 300 KM da vide kako je sitnoj buraniji.... ustav BIH ne bi imao nikakve konsitutivne narode vec gradjane BIH i sigurno ih ne bih trpala u torove ( posebno me nervira ono "ostali" - ko da su narod nize vrijednosti ili sta ja znam).... :bih:
Real Khan

#234 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Real Khan »

kockica_kockica wrote:ja bih ukinula entitete, ukinula kantone, jedna drzava BIH.. prije toga onima koji imaju 7000 KM-ova dala otkaze i poslala kuci da siju i kopaju i zive sa 300 KM da vide kako je sitnoj buraniji.... ustav BIH ne bi imao nikakve konsitutivne narode vec gradjane BIH i sigurno ih ne bih trpala u torove ( posebno me nervira ono "ostali" - ko da su narod nize vrijednosti ili sta ja znam).... :bih:
...upravo tako, kusur od ljudi. Samo, imamo problem: ovi "konstitutivni" kažu da ovo što bi ti uradila predstavlja unitarnu BiH i nastojanje uvođenja hegemonije Bošnjaka (što je van pameti jer bi onda svi LJUDI imali ISTA prava). Ali eto, valjda su oni u pravu a mi sa zdravim razumom nismo.
kockica_kockica

#235 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Real Khan wrote:
kockica_kockica wrote:ja bih ukinula entitete, ukinula kantone, jedna drzava BIH.. prije toga onima koji imaju 7000 KM-ova dala otkaze i poslala kuci da siju i kopaju i zive sa 300 KM da vide kako je sitnoj buraniji.... ustav BIH ne bi imao nikakve konsitutivne narode vec gradjane BIH i sigurno ih ne bih trpala u torove ( posebno me nervira ono "ostali" - ko da su narod nize vrijednosti ili sta ja znam).... :bih:
...upravo tako, kusur od ljudi. Samo, imamo problem: ovi "konstitutivni" kažu da ovo što bi ti uradila predstavlja unitarnu BiH i nastojanje uvođenja hegemonije Bošnjaka (što je van pameti jer bi onda svi LJUDI imali ISTA prava). Ali eto, valjda su oni u pravu a mi sa zdravim razumom nismo.

Hvala Bogu da jos uvijek ima ljudi sa zdravim razumom.. valjda ce nekad i nase vrijeme doci ... ono nasih 5 minuta sto se kaze 8-)
cogni

#236 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by cogni »

Real Khan wrote: ...upravo tako, kusur od ljudi. Samo, imamo problem: ovi "konstitutivni" kažu da ovo što bi ti uradila predstavlja unitarnu BiH i nastojanje uvođenja hegemonije Bošnjaka (što je van pameti jer bi onda svi LJUDI imali ISTA prava). Ali eto, valjda su oni u pravu a mi sa zdravim razumom nismo.
Ko kaze da je centralizovana drzava bez bilo kakvih entiteta i kantona unitarna? Pa to ni u ludilu ne bismo pomislili.

Sto se tice hegemonije, to je tek apsurdno, Hare bi bio sto puta bolji za Srbe i Hrvate, ali oni su nerazumni pa misle da treba sami da odluce sta je bolje za njih.
cogni

#237 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by cogni »

kockica_kockica wrote: Hvala Bogu da jos uvijek ima ljudi sa zdravim razumom.. valjda ce nekad i nase vrijeme doci ... ono nasih 5 minuta sto se kaze 8-)
Strpljenje jeste vrlina, ali ako cekas nemoguce stvari (iako istinski zdravorazumske) onda ta vrlina moze da uzrokuje uzaludan gubitak vremena. Imas jedan zivot, glupo je provesti ga u cekanju.
Real Khan

#238 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Real Khan »

cogni wrote:
Real Khan wrote: ...upravo tako, kusur od ljudi. Samo, imamo problem: ovi "konstitutivni" kažu da ovo što bi ti uradila predstavlja unitarnu BiH i nastojanje uvođenja hegemonije Bošnjaka (što je van pameti jer bi onda svi LJUDI imali ISTA prava). Ali eto, valjda su oni u pravu a mi sa zdravim razumom nismo.
Ko kaze da je centralizovana drzava bez bilo kakvih entiteta i kantona unitarna? Pa to ni u ludilu ne bismo pomislili.

Sto se tice hegemonije, to je tek apsurdno, Hare bi bio sto puta bolji za Srbe i Hrvate, ali oni su nerazumni pa misle da treba sami da odluce sta je bolje za njih.
Vidiš @kockice... :D Nedaju ti oka otvoriti ovi "konstitutivni" :D A nemaju pojma da recimo jedna Velika Britanija bez obzira na činjenicu da se sastoji od Engleske, Škotske, Velsa i Sjeverne Irske u stvari predstavlja klasičan primjer jedne UNITARNE DRŽAVE. Vidiš kako ljudi malo znaju na šta se odnosi termin "unitarna država". Odmah misle na teritorije, a nemaju blage veze da je tu bitno pitanje načina donošenja odluka i pitanje ko ima a ko nema suverenitet... Helem, tako je @cogni...samo viči yes, yes
kockica_kockica

#239 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

cogni wrote:

Vidjeli smo kako je dobar cijela BIH procvjetala od njegova mandata sve nam med i mlijeko curi ... hvala lijepa :kravata:

Jednostavna ili unitarna država je izraz koji se koristi za svaku onu državu koja u državnopravnom, odnosno ustavnopravnom smislu predstavlja nedjeljivu cjelinu, odnosno u kojoj postoji samo jedna vlast koja je nositelj državnog suvereniteta. Drzava u kojoj zive gradjani a ne torovi konstitutivnih naroda i ostalih.... :run:
popajic

#240 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by popajic »

Fair Life wrote:
popajic wrote:Sve sto se ovdje zagovara su samo podjele,podjele...do atoma !
Ima mjesta ako se stisnemo...

Image
:thumbup:
popajic

#241 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by popajic »

Bez namjere da vrijedjam i jedan od tri privilegovana naroda,moram reci da sam postao totalno alergican na same rijeci:Srbin,Hrvat,Bosnjak!
Kao da je to neki uber pedigre koji vrijedi puno vise od obicnog:covjek,gradjanin.
U zivotinjskom carstvu je to krdo,jato...mi evolucijski idemo unazad.Akobogda do ameba ! :-)
cogni

#242 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by cogni »

kockica_kockica wrote: Jednostavna ili unitarna država je izraz koji se koristi za svaku onu državu koja u državnopravnom, odnosno ustavnopravnom smislu predstavlja nedjeljivu cjelinu, odnosno u kojoj postoji samo jedna vlast koja je nositelj državnog suvereniteta. Drzava u kojoj zive gradjani a ne torovi konstitutivnih naroda i ostalih.... :run:
Da bi ocekivala da Srbi i Hrvati odustanu od statusa konstitutivnog naroda i mogucnosti upravljanja sudbinom drzave morash imati i neke naznake da bi se to moglo desiti, nije dovoljno da ti to zelish i da znas da bi to bilo sjajno. Inace uzalud cekas i samo gubis vrijeme. Da se razumijemo, i ja se slazem da bi unitarna drzava bila sto puta funkcionalnija, da bi bila daleko prosperitetnija i bogatija nego sto je to sada, te da bi usla u EU brzo i bez teskoca.

Da se vratimo na temu, same drzave u Evropi su nacionalni torovi, ako tako zelish da ih gledash. Njemci, Francuzi i Talijani su podjeljeni u svoje torove vishe nego Bosnjaci, Hrvati i Srbi u BiH. To su isto tri naroda, koji su umjesto jedne napravili tri drzave. Ako umjesto klasicne drzave sa jednim drzavotvornim narodom zelish imati drzavu koju tvore tri naroda, onda morash imati specificna rjesenja koja to uvazavaju. Ta specificna rjesenja moraju zadovoljiti potrebe sva tri naroda. A ako bash zelish da se rjeshish torova, podjela, konstitutivnosti, blokada, onda napravish tri unitarne drzave i mirna Bosna.
Ti isti Njemci, Francuzi i Talijani su napravili i jednu zajednicku drzavu, Svicarsku, ali ona pak nije unitarna. Ukratko, ocekujesh nemoguce.
Last edited by cogni on 29/08/2008 10:56, edited 1 time in total.
Real Khan

#243 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Real Khan »

kockica_kockica wrote:
Jednostavna ili unitarna država je izraz koji se koristi za svaku onu državu koja u državnopravnom, odnosno ustavnopravnom smislu predstavlja nedjeljivu cjelinu, odnosno u kojoj postoji samo jedna vlast koja je nositelj državnog suvereniteta. Drzava u kojoj zive gradjani a ne torovi konstitutivnih naroda i ostalih.... :run:
Upravo tako. Vidite šta znači poznavanje političke teorije. A kažu u neukom narodu kako Fakultet političkih nauka ne valja... Mnogim forumašima (a i zvaničnim političarima) bi bilo bolje da pročitaju poneku knjigu nego što bez veze lupetaju i pjene po podforumu "politika". Svaka čast @kockice :thumbup:
Real Khan

#244 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by Real Khan »

cogni wrote:
kockica_kockica wrote: Jednostavna ili unitarna država je izraz koji se koristi za svaku onu državu koja u državnopravnom, odnosno ustavnopravnom smislu predstavlja nedjeljivu cjelinu, odnosno u kojoj postoji samo jedna vlast koja je nositelj državnog suvereniteta. Drzava u kojoj zive gradjani a ne torovi konstitutivnih naroda i ostalih.... :run:
Da bi ocekivala da Srbi i Hrvati odustanu od statusa konstitutivnog naroda i mogucnosti upravljanja sudbinom drzave morash imati i neke naznake da bi se to moglo desiti, nije dovoljno da ti to zelish i da znas da bi to bilo sjajno. Inace uzalud cekas i samo gubis vrijeme. Da se razumijemo, i ja se slazem da bi unitarna drzava bila sto puta funkcionalnija, da bi bila daleko prosperitetnija i bogatija nego sto je to sada, te da bi usla u EU brzo i bez teskoca.

Da se vratimo na temu, same drzave su Evropi su nacionalni torovi, ako tako zelish da ih gledash. Njemci, Francuzi i Talijani su podjeljeni u svoje torove vishe nego Bosnjaci, Hrvati i Srbi u BiH. To su isto tri naroda, koji su umjesto jedne napravili tri drzave. Ako umjesto klasicne drzave sa jednim drzavotvornim narodom zelish imati drzavu koju tvore tri naroda, onda morash imati specificna rjesenja koja to uvazavaju. Ta specificna rjesenja moraju zadovoljiti potrebe sva tri naroda. A ako bash zelish da se rjeshish torova, podjela, konstitutivnosti, blokada, onda napravish tri unitarne drzave i mirna Bosna.
Ti isti Njemci, Francuzi i Talijani su napravili i jednu zajednicku drzavu, Svicarsku, ali ona pak nije unitarna. Ukratko, ocekujesh nemoguce.
@cogni, pa majka mu stara, ovu temu smo milion puta obradili i stvarno nema potrebe ponovo objašnjavati kako pojam "konstitutivnosti" ne znači nikakav "suverenitet" tih naroda. Premda taj pojam ni u Ustavu BiH nije dovoljno objašnjen, naravno da znači samo "jednakopravnost" tih etničkih grupa zajedno sa građanima BiH i "ostalim". Primjer Švicarske nije primjenjiv u Bosni jer je Švica nastala spajanjem SUVERENIH državica koje su u jednom povijesnom trenutku odlučili da ugrade svoj suverenitet u zajedničku državnu zajednicu. Danas su te državice u Švici kantoni. Sa druge strane, Bosna je država trenutno sastavljena od entiteta koji nemaju svoj izvorni suverenitet jer ga crpe iz suvereniteta države BiH. Jednostavno, u našoj državi se suviše mnogo brkaju pojmovi, tj. babe i žabe. Za detaljniju elaboraciju ovoga što sam naveo, molim forumaše da pročitaju presudu Ustavnog suda BiH o konstitutivnim narodima U-5/98... tada će valjda biti jasno zašto nema ništa od "trećeg ili hrvatskog entiteta", zašto RS nema pravo na otcjepljenje (u stvari velikosrbi tek tu mogu da vide koliko su svjetlosnih godina daleko od tog cilja), i ostale stvari koje bez ikakve potrebe tjeraju političare na lupetanje po medijima i nas ovdje na forumu da naglabamo do besvijesti o nekim stvarima koje nemaju veze sa životom koliko imaju sa predstojećim izborima... ;-)
kockica_kockica

#245 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

cogni wrote:

Da se vratimo na temu, same drzave u Evropi su nacionalni torovi, ako tako zelish da ih gledash. Njemci, Francuzi i Talijani su podjeljeni u svoje torove vishe nego Bosnjaci, Hrvati i Srbi u BiH. To su isto tri naroda, koji su umjesto jedne napravili tri drzave. Ako umjesto klasicne drzave sa jednim drzavotvornim narodom zelish imati drzavu koju tvore tri naroda, onda morash imati specificna rjesenja koja to uvazavaju. Ta specificna rjesenja moraju zadovoljiti potrebe sva tri naroda. A ako bash zelish da se rjeshish torova, podjela, konstitutivnosti, blokada, onda napravish tri unitarne drzave i mirna Bosna.

Ovo boldano mi sve govori o tebi... hvala s tobom vise ne raspravljam :kravata:

Mi smo daleko daleko daleko od Svice :lol: :lol:
cogni

#246 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by cogni »

kockica_kockica wrote: Ovo boldano mi sve govori o tebi... hvala s tobom vise ne raspravljam :kravata:

Mi smo daleko daleko daleko od Svice :lol: :lol:
Ja sam ti samo pokazao sta tvoje razmisljanje znaci, izvini ako to kod tebe izaziva nelagodu.
dalinton

#247 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by dalinton »

Real Khan wrote:nema ništa od "trećeg ili hrvatskog entiteta", zašto RS nema pravo na otcjepljenje (u stvari velikosrbi tek tu mogu da vide koliko su svjetlosnih godina daleko od tog cilja)
Baš suprotno. Velikobošnjaci ne vide kako su blizu svog cilja. RS je i njihov entitet samo ga trebaju prihvatiti. Pričati - RS je i naša, volimo RS, zalažemo se za trajnu RS... Ovako, Bošnjaci negiranjem polovine BiH negiraju samu BiH. Bošnjaci vole RBiH koja više ne postoji i kopaju sami sebi jamu. Srbi su tu u velikom plusu jer trebaju samo poštovati Ustav BiH dok Bošnjaci vaninstitucionalno pokušavaju da nešto "urade" a Big Brother gleda sve sa strane.
Dok se borba vodi između zajedničke BiH (u kojoj su Bošnjaci samo jedan od tri naroda i pitaju se koliko i ostala dva) i RS u kojoj realno Srbi kolo vode. Bošnjačko-Hrvatska FBiH propada jer je očigledno ta dva naroda kratkovidno smatraju za prolaznu kategoriju. Kao dokaz može poslužiti ova priča o građanskoj bla, bla, bla...
Last edited by dalinton on 29/08/2008 11:21, edited 1 time in total.
cogni

#248 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by cogni »

Real Khan wrote: Premda taj pojam ni u Ustavu BiH nije dovoljno objašnjen, naravno da znači samo "jednakopravnost" tih etničkih grupa zajedno sa građanima BiH i "ostalim".
Jednakopravnost u kom smislu? Zasto bi se u ustavu isticala konstitutivnost, ako ona samo znaci da su drzavotvorni narodi ravnopravni sa ostalima. Necija kontitutivnost znaci da je drzava konstituisana voljom toga nekoga. To izmedju ostalog znaci da promjena ustrojstva drzave ne moze da se desi bez saglasja onoga ko je konstitutivan. Na osnovu cega ti tvrdish da konstitutivnost u smislu konstitutivnosti ne znaci nista, vec samo u smislu jednakosti? Obicno se u ustavu rijechi koriste u svom znacenju, a ne u nekom sasvim desetom znacenju, sto nazalost nije praksa i na drugim mjestima.

U preambuli stoji:
Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:
A ne stoji ovako:
Bosniacs, Croats, and Serbs, as equal peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:
dalinton

#249 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by dalinton »

Sliver wrote:
dalinton wrote:
zavrzlama wrote:..jer znaju da u situaciji stagnacije i statusa quo ce demografski nestati...
E ovo mi je jedna od jačih predrasuda. Odakle ti umna i deja da Srbi imaju lošu demografiju ? Možda kao svaki narod imaju demografske uspode i padove ali činjenica je da su Srbi uz Rumune i Grke najbrojniji narod na Balkanu. Pa ne padaju Srbi sa neba već se rađaju. Nasuprot tome Bošnjaci su najmalobrojniji narod na Balkanu.
hahah sto me nasmija. Goranaca sigurno ima puno manje nego Bosnjaka, druge narode kojih ima manje nego Bosnjaka necu ni nabrajati. Tvom poznavanju demografije na Blakanu sudi jos i primjer, da si zaboravio na Turke, kojih samo u evropskom dijelu Istanbula ima oko 8 miliona, a Srba u Srbiji i BiH ukupno ima oko 8 miliona. Tu oko 8 miliona se krecu i Bugari. Uzimajuci u obzir da u Bugarskoj zivi blizu milion Turaka, mozemo reci da je mit o Srbima da su najmnogobrojniji, uz Rumune i Grke BUSTED
U kojoj državi su Goranci konstitutivan narod ?
Ako je Turska balkanska država onda OK.
Na popisu u Srbiji 2002. (bez Kosova) bilo 7,498,0006 stanovnika, dodaj Srbe u RS, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji... i blizu smo cifre od 10 mil. ako ne i preko.
Poenta je da Srbi tradicionalno imaju jako dobru demografsku sliku. Uz ekonomski prosperitet sigurno će se sadašnje stanje brzo popraviti.
fantom slobode

#250 Re: Ljubić: Ako ostaju dva, mora biti i treći entitet

Post by fantom slobode »

dalinton wrote:
Sliver wrote:
dalinton wrote:
hahah sto me nasmija. Goranaca sigurno ima puno manje nego Bosnjaka, druge narode kojih ima manje nego Bosnjaka necu ni nabrajati. Tvom poznavanju demografije na Blakanu sudi jos i primjer, da si zaboravio na Turke, kojih samo u evropskom dijelu Istanbula ima oko 8 miliona, a Srba u Srbiji i BiH ukupno ima oko 8 miliona. Tu oko 8 miliona se krecu i Bugari. Uzimajuci u obzir da u Bugarskoj zivi blizu milion Turaka, mozemo reci da je mit o Srbima da su najmnogobrojniji, uz Rumune i Grke BUSTED
U kojoj državi su Goranci konstitutivan narod ?
Ako je Turska balkanska država onda OK.
Na popisu u Srbiji 2002. (bez Kosova) bilo 7,498,0006 stanovnika, dodaj Srbe u RS, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji... i blizu smo cifre od 10 mil. ako ne i preko.
Poenta je da Srbi tradicionalno imaju jako dobru demografsku sliku. Uz ekonomski prosperitet sigurno će se sadašnje stanje brzo popraviti.
E malo ga pretjera, ali bolje je nego suplja prije rata od 12 miliona, hajde dobro smanjilo se. A od ovih 7,5 miliona, nema drugih naroda, samo Srbi ili....?
Post Reply