Rusija je puna muslimana, ima ih na milione. Najveca manjina u Rusiji su Tatari (4%), a oni, pazi sad - muslimani. Centralna Rusija je puna gradova u kojima postoji tatarska manjina. I Zakavkazje,
ukljucujuci Osetiju ili Abhaziju koju Rusi zdusno brane ima muslimana, u istom narodu. Wow?[/quote]
ja sam napisao da se situacija mijenja u rusiji, nabolje, znam ja za ove manjine u rusiji, veoma dobro
a što je tvoj biser je zbog ovog boldiranog, pa ne brane rusi to stanovništvo (abhaze i osetine) oni brane tu svoje interese...kao da su slučajnoo srušili most preko kojeg se transportuje nafta, kao da je njima stalo do prosječnog građanina, pa ne bi im uništavali infrastrukturu i zgrade
U Izraelu zivi toliko muslimana jer tamo ima posla, naravno. No svejedno, oni su tu, dok su se maltene svi jevreji iselili iz arapskih zemalja.
je li ih iko tjerao da se isele, nije, oni su se iselili isto kao i hrvati i srbi iz sarajeva, znaš kako
Mnogi gradovi u centralnoj Africi imaju krscanske manjine.
ovo mi nije jasno, pa šta ako imaju i dobro je da ih imaju
Nesto si dalje pisao o nekim genocidima. Ja cu samo navesti Tursku, 1917 mescini, stotine hiljada Armenaca potamanjeno ko zohari.
da ovo je tačno, ali nije ništa bilo bolje turcima u armeniji, istih tih godina, a ni onima u grčkoj (kao ni danas)
Legendo, to sam i ja htio reci, samo si ti valjda toliko ushicen bio pa si konto 'joj sto ovaj mrzi muslimane sad cu mu pokazati'.

ovo mi nije bila namjera ja sam samo govorio istinu, to jeste da se to doba zove crno doba, gdje nisi mogao preživiti ako nisi bio katolik, nije da ja sada mrzim katolike, nego to je istina, isto ako što je istina ovo za armence
Nista nije crno bijelo, kao ni glupava i mitomanska konstatacija 'da samo muslimani mogu praviti multietnicko drustvo'.
opet tačno, ali kroz historiju muslimani su najviše pravili multietničko društvo, ali naravno sada su stvari drugačije, danas, nema veze koje si vjere, važno je poštuješ li ti druge vjere ili ne
I ti i Air Ramiz pokazujete izrazitu netrpeljivost prema svemu sto nije muslimansko, a one koji nisu time optereceni smatrate valjda neprijateljima.
ja ne znam za Air Ramiza, ali ja nisam takav, uopšte nisam, čak štaviše i mrzim da se ovakve teme spominju, ove o vjeri, meni je važno samo je li neko dobar kao osoba ili ne
Vecinski muslimanski gradovi i zemlje koji su multietnicki (a hvala bogu ima ih napretek) nisu takvi zahvaljujuci ljudima poput vas, bar sudeci po onome sto ste napisali.