Ljubav vs internet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mojgrad

#1 Ljubav vs internet

Post by mojgrad »

Surfanje po internetu, diskusije na forumima je mnogima razonoda, ali se nadje ponekad i ozbiljna prica..
E sad me interesuje sta biste uradili da skontate tj.saznate nick name svog momka/djevojke ili zene/muza na ovom ili nekom drugom forumu?
Kako bi ste se sjecali kada bi skontali da je bas taj nick name i sve sto pise on/ona? Evo zamislite da vas partner najvise ucestvuje na temi ljubav i sex, da tu raspravlja o problemima iz vase veze i da skontate kako ne samo vas dvoje imate neki problem kojeg pokusavate rijesiti vec da za to znaju i jos neki drugi 'nepoznati' ljudi koji takodje isto tako 'traze' rjesenje problema.
Da li bi ste presutjeli to vase otrkice ili bi ga/ju suocili s tim?

Odmah da naglasim da se ne radi o mom licnom iskustvu niti nekog koga poznajem.. Jednostavno me interesuje da li vase partnerice/partneri znaju da ste aktivan clan nekog foruma i da li poznaje vase ponasanje na istom?

Hvala na iskrenim odgovorima :D
Kjajević Majko

#2 Re: Ljubav vs internet

Post by Kjajević Majko »

Ne bi mi bilo svejedno da smo u vezi dok rješava probleme na forumu. Sigurno bih pitao zašto ih ne rješava sa mnom.
A poslije mi ne bi smetalo dok god ne iznosi osobne podatke. :D Smetali bi mi i "sočni detalji" ali opet ne možeš zabraniti nekome da priča o tome, ipak je dio i njihovog života... :D
mamica papucarka

#3 Re: Ljubav vs internet

Post by mamica papucarka »

ja te "socne detalje" ne pricam nikome, pa ni najboljoj prijateljici. Inace smo i ja i muz forumasi, i mnogo toga izbrbljamo, ali neke intimne stvari jok. Pod ovim "intimne" podrazumijevam price o sexu, probleme i sl... Ostalo meljemo :oops: :D

btw, i moj muz je prijavljen na sax, a bome mi zna nick i jos nekoliko bliskih ljudi :lol: Srecom, nisu aktivni :D

btw zwei :oops:
ja mogu opravdat nekoliko likova sto su trazili savjet u vezi braka, ili ljubavne veze (na forumu), jer kontam da je nekada mnogo lakse ispricat nesto sto nas muci, potpuno nepoznatim ljudima nego bliznjima. I nikad u stvarnom zivotu ne mozes dobiti vise odgovora kao sto mozes na forumu.
Kad su price o sexu, to mi je zaista bezveze i ogavno, te potpuno nepostivanje intime izmedju dvoje ljudi :roll:
U svakom slucaju treba postojati nekakva granica do koje se moze i smije pricat. :)
mojgrad

#4 Re: Ljubav vs internet

Post by mojgrad »

da to stoji, sve dok ne pricaju o svojim intimnim stvarima...
ali zar upravo nije intima ta o kojoj s 'nepoznatim' ljudima na forumu najlakse mozemo razgovarati, jer oni nas uopste ne poznaju. Uvjerili smo se x puta evo ovdje u ovom podforumu da ne nabrajam teme, islo se do u detalje...
ne kazem da bi svako to uradio, ja prva to nikada ali me fascinira zasto ljudi uopste imaju potrebu takve stvari podijeliti sa pola zemaljske kugle? :shock:
neprilagodjena

#5 Re: Ljubav vs internet

Post by neprilagodjena »

Privatne detalje nepricam po forumu i ne bi mi bilo pravo da to moj muz radi.
fa84

#6 Re: Ljubav vs internet

Post by fa84 »

i ja se slazem sa mamicom papucarkom da je ponekad lakse reci neke stvari neznancima recimo preko foruma nego nekome ko ti je blizak
rjesavati probleme u vezi ili iz zivota ne treba preko neta niti iznositi intimu iz svog zivota
meni licno je uvijek drago cuti neki koristan savjet od drugih ljudi koji su slicno to prosli ili imaju vise iskustva od mene
a sto se tice podforuma ljubav i sex pravo je okay za razliku od istih podforuma na nekim drugim slicnim portalima
gdje se moze nacitati svega i svacega :D jesam liberalan ali sve ima svoje granice hehehehe :sax:
njeka

#7 Re: Ljubav vs internet

Post by njeka »

Krijem nick k'o zmija noge!! Zato mogu da laprdam do iznemoglosti :D :D :D :D A da skontam da mi frajer blebeće o intimnim stvarima na forumu? :?
Pa navukla bi ga da se dobro izlaprda pa bi ga onda rasturila k'o beba zvecu u RL :x
slavkoimamodilera

#8 Re: Ljubav vs internet

Post by slavkoimamodilera »

mojgrad wrote:E sad me interesuje sta biste uradili da skontate tj.saznate nick name svog momka/djevojke ili zene/muza na ovom ili nekom drugom forumu?
Saka, nos, patos...
anđeo s greškom

#9 Re: Ljubav vs internet

Post by anđeo s greškom »

Meni se prije par godina dogodila jedna vrlo neobična stvar. Bila sam u gradu svoga tadašnjeg dečka i kako nisam imala pristup internetu, otišla sam u internet cafe, sjela tamo za računalo i skužila da je na tom kompjuteru, na forumu gdje smo se i upoznali on ostao logiran.
Lijepo sam stisnula logout, ali sam jedva odoljela da ne pročitam njegove privatne poruke. :|
d2

#10 Re: Ljubav vs internet

Post by d2 »

suvise sam popio da polemisem o ovome, javicu se sutra... :D
Lada

#11 Re: Ljubav vs internet

Post by Lada »

mojgrad wrote:Surfanje po internetu, diskusije na forumima je mnogima razonoda, ali se nadje ponekad i ozbiljna prica..
E sad me interesuje sta biste uradili da skontate tj.saznate nick name svog momka/djevojke ili zene/muza na ovom ili nekom drugom forumu?
Kako bi ste se sjecali kada bi skontali da je bas taj nick name i sve sto pise on/ona? Evo zamislite da vas partner najvise ucestvuje na temi ljubav i sex, da tu raspravlja o problemima iz vase veze i da skontate kako ne samo vas dvoje imate neki problem kojeg pokusavate rijesiti vec da za to znaju i jos neki drugi 'nepoznati' ljudi koji takodje isto tako 'traze' rjesenje problema.
Da li bi ste presutjeli to vase otrkice ili bi ga/ju suocili s tim?

Odmah da naglasim da se ne radi o mom licnom iskustvu niti nekog koga poznajem.. Jednostavno me interesuje da li vase partnerice/partneri znaju da ste aktivan clan nekog foruma i da li poznaje vase ponasanje na istom?

Hvala na iskrenim odgovorima :D
Ne zna niko. Ja shvatam forum kao zezanciju a ne kao nesto ozbiljno u zivotu. Ne bih imala nikakav problem s tim ako bi neki moj partner trazio bilo kakvu vrstu savjeta na forumu. Jedan je, sjecam se, bio vrlo aktivan i poznat na forumu svog fudbalskog kluba i cak su i novinari prepisivali njegove postove i objavljivali ih, covjek je jednostavno bog za fudbal i na terenu i na forumu :D

A ja se zezam, pisem stvari koje ne mislim samo da vidim kako ce ljudi reagirati, forum mi je neka vrsta igre i nista vise.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12 Re: Ljubav vs internet

Post by pici »

meni Herka zna za internet dogodovštine ,pa šta,jopet perem sudje i ovako i onako isti klinac :shock:
d2

#13 Re: Ljubav vs internet

Post by d2 »

mojgrad wrote:da to stoji, sve dok ne pricaju o svojim intimnim stvarima...
ali zar upravo nije intima ta o kojoj s 'nepoznatim' ljudima na forumu najlakse mozemo razgovarati, jer oni nas uopste ne poznaju. Uvjerili smo se x puta evo ovdje u ovom podforumu da ne nabrajam teme, islo se do u detalje...
ne kazem da bi svako to uradio, ja prva to nikada ali me fascinira zasto ljudi uopste imaju potrebu takve stvari podijeliti sa pola zemaljske kugle? :shock:
zasto te to fascinira, neko voli slano neko slatko, nego voli crnke nego plave neko nema tajni neko ima...

jedna od mojih bivsih se paranoicno odnosila prema privatnom zivotu maltene se nije smjelo znati jel jede crni ili bijeli hljeb... meni je opet potpuno svejedno za 99% stvari koje se ticu mog zivota... sta sam ja, neki politicki mega star da se ne zna jel imam proljev ili nemam, jel volim bujne naprijed ili nazad... smijesno... cak sta vise ako imate posla samnom ovdje mozete saznati moje afinitete ili glediste u vezi necega, zar nije to dobro... citajuci moje postove mozes da napravis moj lijep profil ako te zanima....
mali Ninja

#14 Re: Ljubav vs internet

Post by mali Ninja »

pici wrote:meni Herka zna za internet dogodovštine ,pa šta,jopet perem sudje i ovako i onako isti klinac :shock:
:lol: :lol: ne daj se :)
River_isle

#15 Re: Ljubav vs internet

Post by River_isle »

slavkoimamodilera wrote:
mojgrad wrote:E sad me interesuje sta biste uradili da skontate tj.saznate nick name svog momka/djevojke ili zene/muza na ovom ili nekom drugom forumu?
Saka, nos, patos...
koji si ti balkanac, samo ne znam sta radis na forumu i raspravljas o "tudjim" stvarima kada tako cuvas svoje.

svakako sam protivnik iznosenja svoje intime u javnost ali ponekad trebas cudi misljenje nepristranih ljudi koji imaju objektivan stav, a najbolje mjesto za to je forum jer ko zna da li cemo se mi ikada sresti pod pravim imenima i znati si nickove.
Post Reply