Ljubav poslije 13 godina
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- bersK
#1 Ljubav poslije 13 godina
Dakle situacija je ovakva,
Jučer dok sam sjedio u jednom restoranu, prepoznala me je cura koja je sa mnom išla u predškolsko i vidio sam da tu radi ko konobarica. Eh, onda smo pričali koliko smo mogli, pitao sam je za broj i sve to, na kraju smo se pozdravili na šta je ona bila malo iznenađena. Trenutno smo počeli priču preko vibera al ništa specijalno.
Znači osobu nisam vidio 13 godina i ona mene, recimo, dobro zna. Meni se ona pomalo sviđa, a nisam odavno bio u vezama, pa bih želio da pitam jednu stvar. Kada bismo izašli jednom do dvaput u narednih 5-6 dana, planirao sam je pitati za vezu i nešto razmišljam da nije prebrzo, a s druge strane razmisljam da to uradim dok je jos "zagrijana". Sta vi mislite? Jel moguce dobiti pozitivan odgovor nakon toga i toliko malo vremena?
Jučer dok sam sjedio u jednom restoranu, prepoznala me je cura koja je sa mnom išla u predškolsko i vidio sam da tu radi ko konobarica. Eh, onda smo pričali koliko smo mogli, pitao sam je za broj i sve to, na kraju smo se pozdravili na šta je ona bila malo iznenađena. Trenutno smo počeli priču preko vibera al ništa specijalno.
Znači osobu nisam vidio 13 godina i ona mene, recimo, dobro zna. Meni se ona pomalo sviđa, a nisam odavno bio u vezama, pa bih želio da pitam jednu stvar. Kada bismo izašli jednom do dvaput u narednih 5-6 dana, planirao sam je pitati za vezu i nešto razmišljam da nije prebrzo, a s druge strane razmisljam da to uradim dok je jos "zagrijana". Sta vi mislite? Jel moguce dobiti pozitivan odgovor nakon toga i toliko malo vremena?
-
Nadzorna_ploca
#2 Re: Ljubav poslije 13 godina
Ne zuri jarane, sta se imas tako brzo vezati.. Ako bude to to, desiti ce se samo.
Izadji, caskaj, uzivaj, neka ti je lijepo pa sta bude..
Izadji, caskaj, uzivaj, neka ti je lijepo pa sta bude..
-
Klitemnestraaa
#3 Re: Ljubav poslije 13 godina
Mene da neko pita za vezu na drugom dejtu ja bih pomislila da je neki bolesnik, uplasila se i pobjegla. Pokazi neke standarde, daj i sebi i njoj vremena, to je samo pocetni sjaj. Sacekaj da jos malo prodje i to ce doci samo po sebi, bez neprijatnog forsiranja.
- Retro_Eskobar
#4 Re: Ljubav poslije 13 godina
Evo ti tutorijal jarane
- Retro_Eskobar
#5 Re: Ljubav poslije 13 godina
A ako si isla u predskolsko s doticnim?Sta onda,aaaa?Klitemnestraaa wrote:Mene da neko pita za vezu na drugom dejtu ja bih pomislila da je neki bolesnik, uplasila se i pobjegla. Pokazi neke standarde, daj i sebi i njoj vremena, to je samo pocetni sjaj. Sacekaj da jos malo prodje i to ce doci samo po sebi, bez neprijatnog forsiranja.
-
Samprotivsviju
#6 Re: Ljubav poslije 13 godina
Cudan odgovor od nekog ko praktikuje "go with the flow"Klitemnestraaa wrote:Mene da neko pita za vezu na drugom dejtu ja bih pomislila da je neki bolesnik, uplasila se i pobjegla. Pokazi neke standarde, daj i sebi i njoj vremena, to je samo pocetni sjaj. Sacekaj da jos malo prodje i to ce doci samo po sebi, bez neprijatnog forsiranja.
Sta ima cekati, pricaju na viberu svakodnevno, valjda su dosad skontali jesu li barem djelomicno kompatibilni
-
Klitemnestraaa
#7 Re: Ljubav poslije 13 godina
Pa ovo mi je bas suprotno, isforsirano. Ovisi od osobe do osobe, meni osobno je veza bitna stavka u zivotu i ne bih se tako olako zalijetala u istu, vec bih sacekala bar mjesec-dva da dejtamo i vidimo jel ide ili ne prije nego se obavezemo jedno drugome. Jebo vezu ako ces za dva mjeseca prekinuti jer si skonto da nije za tebe, radije polako al' sigurno.Samprotivsviju wrote:Cudan odgovor od nekog ko praktikuje "go with the flow"Klitemnestraaa wrote:Mene da neko pita za vezu na drugom dejtu ja bih pomislila da je neki bolesnik, uplasila se i pobjegla. Pokazi neke standarde, daj i sebi i njoj vremena, to je samo pocetni sjaj. Sacekaj da jos malo prodje i to ce doci samo po sebi, bez neprijatnog forsiranja.![]()
Sta ima cekati, pricaju na viberu svakodnevno, valjda su dosad skontali jesu li barem djelomicno kompatibilni
-
Samprotivsviju
#8 Re: Ljubav poslije 13 godina
Sto je isforsirano, njih dvoje svakodnevno komuniciraju valjda on sam zna u kojoj su fazi...ako je vrijeme, onda sto da ne...prvi dejt, prvi dejtKlitemnestraaa wrote:Pa ovo mi je bas suprotno, isforsirano. Ovisi od osobe do osobe, meni osobno je veza bitna stavka u zivotu i ne bih se tako olako zalijetala u istu, vec bih sacekala bar mjesec-dva da dejtamo i vidimo jel ide ili ne prije nego se obavezemo jedno drugome. Jebo vezu ako ces za dva mjeseca prekinuti jer si skonto da nije za tebe, radije polako al' sigurno.Samprotivsviju wrote:Cudan odgovor od nekog ko praktikuje "go with the flow"Klitemnestraaa wrote:Mene da neko pita za vezu na drugom dejtu ja bih pomislila da je neki bolesnik, uplasila se i pobjegla. Pokazi neke standarde, daj i sebi i njoj vremena, to je samo pocetni sjaj. Sacekaj da jos malo prodje i to ce doci samo po sebi, bez neprijatnog forsiranja.![]()
Cuj mjesec-dva
Da cura samnom izlazi 1 mjesec, a da se nismo ni pollubili, ja bih se zapitao
O dva da ne pricam
- JaneEyre
#9 Re: Ljubav poslije 13 godina
Moram priznati da je moje misljenje drugacije od prethodnih izrecenih na temu...a eto mozda sam i onaj ludi romanticar sto ne kalkulise i ide u tim stvarima onako kako se osjeća...
Helem, mišljenja sam da nema ništa loše u tome da definišes s nekim ko ti se jako svidja što prije odnos u kojem se nalazite. Čak mi je to u ovim današnjim vremenima gdje su sve neke šeme i šemice poprilično super stvar i bio bi pokazatelj ozbiljnog i zrelog muškarca ( pod pretpostavkom da se radi o također nekoj normalnoj djevojci koja nije sklona nekim igricama i sl.)
p.s. mene je sadašnji partner pitao za vezu na drugom dejtu i...sada, sedam i po godina poslije ni dana se nisam pokajala sto sam tako rano pristala na vezu
Helem, mišljenja sam da nema ništa loše u tome da definišes s nekim ko ti se jako svidja što prije odnos u kojem se nalazite. Čak mi je to u ovim današnjim vremenima gdje su sve neke šeme i šemice poprilično super stvar i bio bi pokazatelj ozbiljnog i zrelog muškarca ( pod pretpostavkom da se radi o također nekoj normalnoj djevojci koja nije sklona nekim igricama i sl.)
p.s. mene je sadašnji partner pitao za vezu na drugom dejtu i...sada, sedam i po godina poslije ni dana se nisam pokajala sto sam tako rano pristala na vezu
- ho oponopono
#10 Re: Ljubav poslije 13 godina
...pojebi ti to odma...
...da ne ostaneš u zajebu divan si, krasan si, dobar( znači neviđeni smor) možemo li biti samo jebeni frendovi...
...ako ne bude ništ od vas, tjeraj to u dvije lijepe...
...nećeš se ko slina oko nje razvlačiti po godine, pi hi hi pi hi ništ konkretno...a ona sa strane se podmiruje...kako hoćeš, do tebe je...valjda si ti prilika, a ne ona...
...da ne ostaneš u zajebu divan si, krasan si, dobar( znači neviđeni smor) možemo li biti samo jebeni frendovi...
...ako ne bude ništ od vas, tjeraj to u dvije lijepe...
...nećeš se ko slina oko nje razvlačiti po godine, pi hi hi pi hi ništ konkretno...a ona sa strane se podmiruje...kako hoćeš, do tebe je...valjda si ti prilika, a ne ona...
-
Klitemnestraaa
#11 Re: Ljubav poslije 13 godina
[/quote]Cuj mjesec-dva![]()
Ti ko da gledas da se odmah udas
![]()
Da cura samnom izlazi 1 mjesec, a da se nismo ni pollubili, ja bih se zapitao![]()
![]()
O dva da ne pricam
Pa mogu se oni ljubiti i seksati i bez veze.
-
benjen
#12 Re: Ljubav poslije 13 godina
Forever alone sa 20 i kusur,grijesis debelo.
Samo jos nije pravi naisao
khm ili prava da budemo skroz precizni
Samo jos nije pravi naisao
-
Mutivoda
#13 Re: Ljubav poslije 13 godina
a ček razlika između veze i te "get to know" faze od 5 mjeseci je samo što bude postavljeno to pitanje o vezi, il bude neki razgovor kao "hoćemo l početi il ne"?!
nema druge razlike? hodaš, izlaziš, ljubiš se, jebeš se?! al' nije veza, nego se upoznaješ?!
ne kontam.
šta sve neće izmislit.
nema druge razlike? hodaš, izlaziš, ljubiš se, jebeš se?! al' nije veza, nego se upoznaješ?!
ne kontam.
šta sve neće izmislit.
Last edited by Mutivoda on 07/09/2016 17:46, edited 2 times in total.
- animals
#14 Re: Ljubav poslije 13 godina
Cuj predskolsko..
znaci izgledas isto sa 6 i 20 god..
- Matzan
#15 Re: Ljubav poslije 13 godina
bersK wrote:Dakle situacija je ovakva,
Jarane, ako ti nju ne bubneš poslije drugog izlaska, nećeš ni narednih 13 godina.
Samo oštro i na prvu.
I kao najvažnije, pusti se šupljih savjeta forumašica.
- insomnia78
#16 Re: RE: Re: Ljubav poslije 13 godina
animals wrote:Cuj predskolsko..
-
Samprotivsviju
#17 Re: Ljubav poslije 13 godina
Ispade normalnije i suptilnije traziti muff na prvom dejtu nego pitati za vezuMutivoda wrote:a ček razlika između veze i te get to know faze od 5 mjeseci je samo što bude postavljeno to pitanje o vezi, il bude neki razgovor kao "hoćemo l početi il ne"?!
ne kontam.![]()
šta sve neće izmislit.
-
benjen
#18 Re: Ljubav poslije 13 godina
To mu dodje test kompaktibilnosti 
- animals
#19 Re: RE: Re: Ljubav poslije 13 godina
Da, vidjeli se zadnji put u predskolskom, kad su imali po 6 god..insomnia78 wrote:animals wrote:Cuj predskolsko..
znaci izgledas isto sa 6 i 20 god..![]()
i onda se sretnu sa 20,i odmah ga prepozna
nesto tu ne stima..
-
Klitemnestraaa
#20 Re: Ljubav poslije 13 godina
Haha dobro mozda sam pretjerala.Mutivoda wrote:a ček razlika između veze i te "get to know" faze od 5 mjeseci je samo što bude postavljeno to pitanje o vezi, il bude neki razgovor kao "hoćemo l početi il ne"?!
ne kontam.![]()
šta sve neće izmislit.
Stajaznam, komplikovana sam do boga. Ne slusajte forumasice, kako neko vec veli.
-
Samprotivsviju
#21 Re: Ljubav poslije 13 godina
Pa mogu se oni ljubiti i seksati i bez veze.Klitemnestraaa wrote:Cuj mjesec-dva![]()
Ti ko da gledas da se odmah udas
![]()
Da cura samnom izlazi 1 mjesec, a da se nismo ni pollubili, ja bih se zapitao![]()
![]()
O dva da ne pricam
A koja je onda razlika izmedju get the know faze i veze, ako cinite sve isto samo sto te ovaj nije pitao a ti pristala da budete u vezi
Realno ako se tebi neko svidi dajbe ti bila u vezi ili dejt fazi, isto tesko ce ti pasti prekid bilo koje vrste
-
Samprotivsviju
#22 Re: Ljubav poslije 13 godina
Cek cek ako sam ja tebe dobro shvatio tebi veza tek pocinje teci kad izjavite ljubav jedno drugomKlitemnestraaa wrote:Haha dobro mozda sam pretjerala.Mutivoda wrote:a ček razlika između veze i te "get to know" faze od 5 mjeseci je samo što bude postavljeno to pitanje o vezi, il bude neki razgovor kao "hoćemo l početi il ne"?!
ne kontam.![]()
šta sve neće izmislit.![]()
A veza mi je nekako ozbiljno, get to know mogu poceti i odustati u medjuvremenu kad skontam da nismo jedno za drugo, jel. Veza podrazumijeva da nam je oboma stalo jedno do drugog i da smo emocionalno povezani, a kad upoznajes nekog obicno nemas intenzivnih emocija, atraktivitet i simpatije i to je to.
Stajaznam, komplikovana sam do boga. Ne slusajte forumasice, kako neko vec veli.
-
Klitemnestraaa
#23 Re: Ljubav poslije 13 godina
E jbg sad.
Pa ne mozes se za 5 dana zaljubiti, to ono pocetno za dvije sedmice prodje, veza mi je kad oboje skontamo da smo jedno za drugo i da imamo osjecaje. Nekima treba vise, nekima manje, seems like ja sam u ovoj prvoj kategoriji. 
- Matzan
#24 Re: Ljubav poslije 13 godina
Najsigurnije je ovjeriti kod notara da je veza krenula...

-
djana h
#25 Re: Ljubav poslije 13 godina
Kako se danas komplikuju stvari
U ljubavi tražiti i čekati neke garancije,sigurnost u osjećaje,ne znam,sve je to nekako pretjerano.
Postupiš kako ti srce kaže,pa nećeš ništa izgubiti,nema tu puno razmišljanja.
Ovako danas potencijalni partneri razmišljaju:
-Upoznavanje,period prije veze,dogovor oko veze,eventualna veza,...kako dalje ide,dragi komplikatori?
U ljubavi tražiti i čekati neke garancije,sigurnost u osjećaje,ne znam,sve je to nekako pretjerano.
Postupiš kako ti srce kaže,pa nećeš ništa izgubiti,nema tu puno razmišljanja.
Ovako danas potencijalni partneri razmišljaju:
-Upoznavanje,period prije veze,dogovor oko veze,eventualna veza,...kako dalje ide,dragi komplikatori?