ljubav na daljinu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
aminchev2
#1 ljubav na daljinu
koliko daleko vam je suvise daleko za ljubav?
da li vjerujete u ljubav na daljinu?
je li istina da je ono sto je od ociju daleko i srcu daleko?
da li vjerujete u ljubav na daljinu?
je li istina da je ono sto je od ociju daleko i srcu daleko?
-
Klonirana26
koliko daleko vam je suvise daleko za ljubav? Susjedni grad
da li vjerujete u ljubav na daljinu? Ne.
je li istina da je ono sto je od ociju daleko i srcu daleko? Da, za mene.
Ali ko zna, možda ja manje volim

da li vjerujete u ljubav na daljinu? Ne.
je li istina da je ono sto je od ociju daleko i srcu daleko? Da, za mene.
Ali ko zna, možda ja manje volim
- lady midnight
aminche, hocesh li nam obznaniti ko je taj srecnik?
da priredimo forumsko veselje
:D
-
aminchev2
o cemu ti?lady midnight wrote:aminche, hocesh li nam obznaniti ko je taj srecnik?da priredimo forumsko veselje
:D
pitam pitanje onako
danas nesta razmisljam bi li to klapalo kod mene
meni je sat vremena voznje daleko
valja se uklopiti sa tim.
- Enka-Benka
Ljubav nema granica
Jedino nama trebaju vize
Drzimo se domacih

Jedino nama trebaju vize
Drzimo se domacih
-
callmethebreeeze
samo dok je brze konekcije, msn-a i web-cama, ceraj
siguran sex, i vazda se mozes vaditi na "pao mi server".

-
callmethebreeeze
nemam ja webcam.BHG wrote:iskustvo govori iz tebecallmethebreeeze wrote:samo dok je brze konekcije, msn-a i web-cama, ceraj![]()
![]()
![]()
ja sam veliki lazov
-
callmethebreeeze
digital wrote:
MSN ne prenosi emocije, naprotiv, cesto se moze pogresno protumaciti neka recenica...
-
aminchev2
razumijem, ali kad se covjek sastane i godinu dana skupa provede, sve se promijenidigital wrote:Evo odgovor iz prve ruke
Ja i draga udaljeni smo hmm par sati avionom, "zajedno" smo "na daljinu" vec skoro 5 godina i uskoro se, ako sve bude ok, sastajemo za ostatak zivota
Ali.. veza na daljinu nije nimalo jednostavna.
Svadje se cesto mogu rijesiti "fizickim putem" (poljubac, zagrljaj, na kraju krajeva i seks), sto ovdje nije slucaj.
MSN ne prenosi emocije, naprotiv, cesto se moze pogresno protumaciti neka recenica...
Naravno da je tesko, ali ako je oboje dovoljno jako da vezu vodi u pravom smjeru, onda se veza moze odrzati.
Daleko od ociju NIJE daleko od srca, ako su pravi ljudi u pitanju. Ta izreka je bas bezveze.
Daljina ima i svojih ljepsih strana... svaki sastanak/spajanje je prica za sebe, docek na aerodromima, hoteli... pametno iskoristavanje svake minute koju provodite zajedno.. Sve se pamti i urezuje u sjecanja.... mah, neprocjenjivo
mi kad vidimo nekoga samo par puta godisnje se puno kao "bolje" ponasamo nego kad tu osobu uvijek vidimo
- Bonnie-Clydova mala
ni u jednom slučaju meni poznatom - nije uspjelo
a poznato mi je nekoliko
a poznato mi je nekoliko
-
pesak
Ne znam. Ja imam drugarice po svetu. Jedna , najbliza mi je i najdalje. Kad se cujemo i vidimo preko neta, kao da nikad i nismo prekidale druzenje...tako se osecam. Uopste mi ne smeta sto je tako daleko...skoro kao i da nije.
E, sad, kako to sa muskima ide, ne znam. To je ipak, drugaciji odnos.
E, sad, kako to sa muskima ide, ne znam. To je ipak, drugaciji odnos.
-
bootylicious
- WELCOME TO REALITY....STA ONDA KAD VISE NECETE ISKORISTAVATI SVAKI DRAGOCIJENI MINUT...JER STE SAD ODJEDNOM STALNO SKUPA? I NE MOZETE VISE POBJECI PRVIM BUSOM..MOZETE, ALI ONDA JE TO VEC ZA.EBANO. TEK SAD DOLAZI ONO PRAVO, BEZ RUZICASTIH NAOCALA. U SVAKOM SLUCAJU - PUNO SRECE! AKO JE PRAVA OSOBA...digital wrote:Evo odgovor iz prve ruke
Ja i draga udaljeni smo hmm par sati avionom, "zajedno" smo "na daljinu" vec skoro 5 godina i uskoro se, ako sve bude ok, sastajemo za ostatak zivotaAKO SVE BUDE OK..A, AKO NE?
Ali.. veza na daljinu nije nimalo jednostavna. - U POTPUNOSTI SE SLAZEM. a ZNAS SIGURNO I ZASTO..A MOZDA I NE ZNAS...
Svadje se cesto mogu rijesiti "fizickim putem" (poljubac, zagrljaj, na kraju krajeva i seks), sto ovdje nije slucaj. - KAKVE BA SVADJE, AKO NISU UZIVO...NISTE IH NI IMALI.
MSN ne prenosi emocije, naprotiv, cesto se moze pogresno protumaciti neka recenica... - 100%
Naravno da je tesko, ali ako je oboje dovoljno jako da vezu vodi u pravom smjeru, onda se veza moze odrzati. . HMMMM...IPAK DRZIM FIGE
Daleko od ociju NIJE daleko od srca, ako su pravi ljudi u pitanju. Ta izreka je bas bezveze. - JOS JEDNO HMMM
Daljina ima i svojih ljepsih strana... svaki sastanak/spajanje je prica za sebe, docek na aerodromima, hoteli... pametno iskoristavanje svake minute koju provodite zajedno.. Sve se pamti i urezuje u sjecanja.... mah, neprocjenjivo
-
mamica papucarka
mislim da je mjesec dana zivljenja sa jednom osobom vise nego dvije godine zabavljanja u istom gradu
Meni nikad nije bilo jasno kada se dvoje godinama zabavljaju, pa svaku noc svak svojoj kucici.
I nista jedno o drugome ne sazna. Samo ih svaku noc vidjas u kaficu kako sjede u polumraku i gledaju u daljinu
(jelde sto sam odvratna
)
nego, muz i ja nismo iz istog mjesta. Na "daljinu" smo hodali skoro pa dvije godine. Nalazili se na pola puta
, isli na more, isla ja njemu (on sam zivio), kod njegovih roditelja, on dolazio meni... Ma svasta... Dok nam jednom nije dojadilo, tako da sam ja samo spustila kofere
I moguce je ako ste oboje zreli i odgovorno ljudi i ako se naravno volite.
Samo ne ide tu bas dugo
Ovaj gore sto spomenu pet godina me stvarno iznenadio 
Meni nikad nije bilo jasno kada se dvoje godinama zabavljaju, pa svaku noc svak svojoj kucici.
nego, muz i ja nismo iz istog mjesta. Na "daljinu" smo hodali skoro pa dvije godine. Nalazili se na pola puta
I moguce je ako ste oboje zreli i odgovorno ljudi i ako se naravno volite.
-
harisl
Odgovor na to pitanje nije bas jednostavan. Mogucnos veze na daljinu zavisi to od par bitnih faktora.
1) U vezi mora biti dosta razumijevanja i vjerovanja - 'druga strana zice' zasigurno nece sjediti kuci cekajuci na vikend (ili jos rjedje vidjanje). Ako te 'izjeda' ljubomora - nije to za tebe.
2) Mora postojati plan da se izadje iz te situacije. I ne samo plan, mora se i raditi na tome. Ustvari, mora postojati nada. Nakon nekog vremena mora postojati bitan razlog za razdvojenost.
3) Mora postojati izuzetno postovanje. Nema "moj pos'o je bolji od tvoga, hajde ti prelazi ovamo". Ponekada nije sve u novcu. Ovo je vrlo bitno.
A treba i da se ljudi vole...
1) U vezi mora biti dosta razumijevanja i vjerovanja - 'druga strana zice' zasigurno nece sjediti kuci cekajuci na vikend (ili jos rjedje vidjanje). Ako te 'izjeda' ljubomora - nije to za tebe.
2) Mora postojati plan da se izadje iz te situacije. I ne samo plan, mora se i raditi na tome. Ustvari, mora postojati nada. Nakon nekog vremena mora postojati bitan razlog za razdvojenost.
3) Mora postojati izuzetno postovanje. Nema "moj pos'o je bolji od tvoga, hajde ti prelazi ovamo". Ponekada nije sve u novcu. Ovo je vrlo bitno.
A treba i da se ljudi vole...
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
dalje od 25 milja ne idem
- lady midnight
nisi odvratna mamice, potpuno si u pravumamica papucarka wrote:mislim da je mjesec dana zivljenja sa jednom osobom vise nego dvije godine zabavljanja u istom gradu![]()
Meni nikad nije bilo jasno kada se dvoje godinama zabavljaju, pa svaku noc svak svojoj kucici.I nista jedno o drugome ne sazna. Samo ih svaku noc vidjas u kaficu kako sjede u polumraku i gledaju u daljinu
(jelde sto sam odvratna
)
valjda u tome i jeste razlika izmedju veze i "zabavljanja"
shto se tiche daljine -- koliko ljudi, toliko cudi, valjda, a samim tim i razlichitih potreba za bliskoshcu...
- selmap26
nemoj tako moja iskustva su drugacijakolega wrote:ma jeste, iskustva mi govoreselmap26 wrote:nemoj tako kolegakolega wrote:sve se to samo svodi na narodnu izreku ne lipshi magarce dok trava ozeleni!
a ne bi valjalo da smo svi isti