ljubav na daljinu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

aminchev2

#1 ljubav na daljinu

Post by aminchev2 »

koliko daleko vam je suvise daleko za ljubav?
da li vjerujete u ljubav na daljinu?
je li istina da je ono sto je od ociju daleko i srcu daleko?
Klonirana26

Post by Klonirana26 »

koliko daleko vam je suvise daleko za ljubav? Susjedni grad :roll:
da li vjerujete u ljubav na daljinu? Ne.
je li istina da je ono sto je od ociju daleko i srcu daleko? Da, za mene. :roll:

Ali ko zna, možda ja manje volim :shock: :D
lady midnight

Post by lady midnight »

aminche, hocesh li nam obznaniti ko je taj srecnik? :D da priredimo forumsko veselje :D:D
aminchev2

Post by aminchev2 »

lady midnight wrote:aminche, hocesh li nam obznaniti ko je taj srecnik? :D da priredimo forumsko veselje :D:D
o cemu ti?
pitam pitanje onako
danas nesta razmisljam bi li to klapalo kod mene
meni je sat vremena voznje daleko
valja se uklopiti sa tim.
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Ljubav nema granica :D :D
Jedino nama trebaju vize :D :D :D
Drzimo se domacih :-) :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

samo dok je brze konekcije, msn-a i web-cama, ceraj :D :D :D
siguran sex, i vazda se mozes vaditi na "pao mi server".
:D
BHG

Post by BHG »

callmethebreeeze wrote:samo dok je brze konekcije, msn-a i web-cama, ceraj :D :D :D
iskustvo govori iz tebe :D
callmethebreeeze

BHG wrote:
callmethebreeeze wrote:samo dok je brze konekcije, msn-a i web-cama, ceraj :D :D :D
iskustvo govori iz tebe :D
nemam ja webcam.
ja sam veliki lazov :D
callmethebreeeze

digital wrote:
MSN ne prenosi emocije, naprotiv, cesto se moze pogresno protumaciti neka recenica...

:)
:D :D :D :x :) 8-) :P :roll: :(
aminchev2

Post by aminchev2 »

digital wrote:Evo odgovor iz prve ruke :)

Ja i draga udaljeni smo hmm par sati avionom, "zajedno" smo "na daljinu" vec skoro 5 godina i uskoro se, ako sve bude ok, sastajemo za ostatak zivota :)

Ali.. veza na daljinu nije nimalo jednostavna.

Svadje se cesto mogu rijesiti "fizickim putem" (poljubac, zagrljaj, na kraju krajeva i seks), sto ovdje nije slucaj.

MSN ne prenosi emocije, naprotiv, cesto se moze pogresno protumaciti neka recenica...

Naravno da je tesko, ali ako je oboje dovoljno jako da vezu vodi u pravom smjeru, onda se veza moze odrzati.

Daleko od ociju NIJE daleko od srca, ako su pravi ljudi u pitanju. Ta izreka je bas bezveze.

Daljina ima i svojih ljepsih strana... svaki sastanak/spajanje je prica za sebe, docek na aerodromima, hoteli... pametno iskoristavanje svake minute koju provodite zajedno.. Sve se pamti i urezuje u sjecanja.... mah, neprocjenjivo :)
razumijem, ali kad se covjek sastane i godinu dana skupa provede, sve se promijeni
mi kad vidimo nekoga samo par puta godisnje se puno kao "bolje" ponasamo nego kad tu osobu uvijek vidimo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mns je zakon

možeš razmisliti što ćeš reći i po desetak sekundi pravdajući se lošom konekcijom :D:D:D

razmisliš i opet neko sranje napišeš :roll: :(
aminchev2

Post by aminchev2 »

komi wrote:mns je zakon

možeš razmisliti što ćeš reći i po desetak sekundi pravdajući se lošom konekcijom :D:D:D

razmisliš i opet neko sranje napišeš :roll: :(
hahahah
zar i to postoji?
razmisljanje tokom MSN tipkanja/
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

ni u jednom slučaju meni poznatom - nije uspjelo

a poznato mi je nekoliko :roll:
iceman ze

Post by iceman ze »

meni je najgore na MSN kada mi mrda monitor........ :D
aminchev2

Post by aminchev2 »

iceman ze wrote:meni je najgore na MSN kada mi mrda monitor........ :D
prestani se dirkati dok drzis laptop na koljenima
pesak

Post by pesak »

Ne znam. Ja imam drugarice po svetu. Jedna , najbliza mi je i najdalje. Kad se cujemo i vidimo preko neta, kao da nikad i nismo prekidale druzenje...tako se osecam. Uopste mi ne smeta sto je tako daleko...skoro kao i da nije.
E, sad, kako to sa muskima ide, ne znam. To je ipak, drugaciji odnos.
bootylicious

Post by bootylicious »

digital wrote:Evo odgovor iz prve ruke :)

Ja i draga udaljeni smo hmm par sati avionom, "zajedno" smo "na daljinu" vec skoro 5 godina i uskoro se, ako sve bude ok, sastajemo za ostatak zivota :) AKO SVE BUDE OK..A, AKO NE?

Ali.. veza na daljinu nije nimalo jednostavna. - U POTPUNOSTI SE SLAZEM. a ZNAS SIGURNO I ZASTO..A MOZDA I NE ZNAS...

Svadje se cesto mogu rijesiti "fizickim putem" (poljubac, zagrljaj, na kraju krajeva i seks), sto ovdje nije slucaj. - KAKVE BA SVADJE, AKO NISU UZIVO...NISTE IH NI IMALI.

MSN ne prenosi emocije, naprotiv, cesto se moze pogresno protumaciti neka recenica... - 100%

Naravno da je tesko, ali ako je oboje dovoljno jako da vezu vodi u pravom smjeru, onda se veza moze odrzati. . HMMMM...IPAK DRZIM FIGE

Daleko od ociju NIJE daleko od srca, ako su pravi ljudi u pitanju. Ta izreka je bas bezveze. - JOS JEDNO HMMM

Daljina ima i svojih ljepsih strana... svaki sastanak/spajanje je prica za sebe, docek na aerodromima, hoteli... pametno iskoristavanje svake minute koju provodite zajedno.. Sve se pamti i urezuje u sjecanja.... mah, neprocjenjivo :)
- WELCOME TO REALITY....STA ONDA KAD VISE NECETE ISKORISTAVATI SVAKI DRAGOCIJENI MINUT...JER STE SAD ODJEDNOM STALNO SKUPA? I NE MOZETE VISE POBJECI PRVIM BUSOM..MOZETE, ALI ONDA JE TO VEC ZA.EBANO. TEK SAD DOLAZI ONO PRAVO, BEZ RUZICASTIH NAOCALA. U SVAKOM SLUCAJU - PUNO SRECE! AKO JE PRAVA OSOBA...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

mislim da je mjesec dana zivljenja sa jednom osobom vise nego dvije godine zabavljanja u istom gradu :oops:
Meni nikad nije bilo jasno kada se dvoje godinama zabavljaju, pa svaku noc svak svojoj kucici. :D I nista jedno o drugome ne sazna. Samo ih svaku noc vidjas u kaficu kako sjede u polumraku i gledaju u daljinu :D (jelde sto sam odvratna :D )
nego, muz i ja nismo iz istog mjesta. Na "daljinu" smo hodali skoro pa dvije godine. Nalazili se na pola puta :D , isli na more, isla ja njemu (on sam zivio), kod njegovih roditelja, on dolazio meni... Ma svasta... Dok nam jednom nije dojadilo, tako da sam ja samo spustila kofere :D
I moguce je ako ste oboje zreli i odgovorno ljudi i ako se naravno volite. :) Samo ne ide tu bas dugo :D Ovaj gore sto spomenu pet godina me stvarno iznenadio :D
harisl

Post by harisl »

Odgovor na to pitanje nije bas jednostavan. Mogucnos veze na daljinu zavisi to od par bitnih faktora.
1) U vezi mora biti dosta razumijevanja i vjerovanja - 'druga strana zice' zasigurno nece sjediti kuci cekajuci na vikend (ili jos rjedje vidjanje). Ako te 'izjeda' ljubomora - nije to za tebe.
2) Mora postojati plan da se izadje iz te situacije. I ne samo plan, mora se i raditi na tome. Ustvari, mora postojati nada. Nakon nekog vremena mora postojati bitan razlog za razdvojenost.
3) Mora postojati izuzetno postovanje. Nema "moj pos'o je bolji od tvoga, hajde ti prelazi ovamo". Ponekada nije sve u novcu. Ovo je vrlo bitno.

A treba i da se ljudi vole...
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

dalje od 25 milja ne idem
lady midnight

Post by lady midnight »

mamica papucarka wrote:mislim da je mjesec dana zivljenja sa jednom osobom vise nego dvije godine zabavljanja u istom gradu :oops:
Meni nikad nije bilo jasno kada se dvoje godinama zabavljaju, pa svaku noc svak svojoj kucici. :D I nista jedno o drugome ne sazna. Samo ih svaku noc vidjas u kaficu kako sjede u polumraku i gledaju u daljinu :D (jelde sto sam odvratna :D )
nisi odvratna mamice, potpuno si u pravu :)
valjda u tome i jeste razlika izmedju veze i "zabavljanja" :-) sve da svake vecheri u kaficu gledaju jedno u drugo, a ne u daljinu :D opet je to neshto sasvim drugo nego kad nekoga dozhivish onako...zhivotno :D u svakodnevnim situacijama.

shto se tiche daljine -- koliko ljudi, toliko cudi, valjda, a samim tim i razlichitih potreba za bliskoshcu...
kolega

Post by kolega »

sve se to samo svodi na narodnu izreku ne lipshi magarce dok trava ozeleni!
selmap26

Post by selmap26 »

kolega wrote:sve se to samo svodi na narodnu izreku ne lipshi magarce dok trava ozeleni!
nemoj tako kolega :D
kolega

Post by kolega »

selmap26 wrote:
kolega wrote:sve se to samo svodi na narodnu izreku ne lipshi magarce dok trava ozeleni!
ma jeste, iskustva mi govore :)
selmap26

Post by selmap26 »

kolega wrote:
selmap26 wrote:
ma jeste, iskustva mi govore :)
nemoj tako moja iskustva su drugacija

a ne bi valjalo da smo svi isti :) :)
Post Reply