Ljubav kad predjes tridesetu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
vratnik
#326 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
Odvojiti zaljubljenost od ljubavi je nemoguce. U stvari moguce je, ako se radi o ljubavi prema djeci, porodici, prijateljima, gradu, poslu, mudrom telefonu, automobilu. Mozda zaljubljenost s vremenom dobije drugi oblik, i tako se uklopi u ljubav, ali to je ono sto je zacini. Ljubav je pilav, a zaljubljenost biber.
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#327 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
vrijeme je da ovu temu preselimo na "Kućni ljubimci"dječak sa šibicama wrote:Znam, ne moras se derati.
Nego, ja sada (kada mi se neka djevojka dopadne) ne osjecam leptirice, nego kondora u stomaku. Valjda to dodje sa godinama
- EKV-30
#328 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
vratnik wrote:Odvojiti zaljubljenost od ljubavi je nemoguce. U stvari moguce je, ako se radi o ljubavi prema djeci, porodici, prijateljima, gradu, poslu, mudrom telefonu, automobilu. Mozda zaljubljenost s vremenom dobije drugi oblik, i tako se uklopi u ljubav, ali to je ono sto je zacini. Ljubav je pilav, a zaljubljenost biber.
znaci ljubav ostaje i kad zaljubljenost prodje ... samo je pitanje... sta je ljudima bitnije... ljubav...ili onaj osjecaj zaljubljenosti!
- dječak sa šibicama
#329 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
Zaljubljenost je brasno, voda, malo soli i germe.. a ljubav je...

- anoush
#330 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
EKV-30 wrote:vratnik wrote:Odvojiti zaljubljenost od ljubavi je nemoguce. U stvari moguce je, ako se radi o ljubavi prema djeci, porodici, prijateljima, gradu, poslu, mudrom telefonu, automobilu. Mozda zaljubljenost s vremenom dobije drugi oblik, i tako se uklopi u ljubav, ali to je ono sto je zacini. Ljubav je pilav, a zaljubljenost biber.
znaci ljubav ostaje i kad zaljubljenost prodje ... samo je pitanje... sta je ljudima bitnije... ljubav...ili onaj osjecaj zaljubljenosti!
da ovo drugo preraste u ovo prvo
- EKV-30
#332 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
nesto bas u zadnje vrijeme sam cesto pricala sa nAkim osobama... koji izmedju ostalog zale za onim nestalim leptiricima...kazu da to nije to...bez leptira...anoush wrote:EKV-30 wrote:vratnik wrote:Odvojiti zaljubljenost od ljubavi je nemoguce. U stvari moguce je, ako se radi o ljubavi prema djeci, porodici, prijateljima, gradu, poslu, mudrom telefonu, automobilu. Mozda zaljubljenost s vremenom dobije drugi oblik, i tako se uklopi u ljubav, ali to je ono sto je zacini. Ljubav je pilav, a zaljubljenost biber.
da ovo drugo preraste u ovo prvo
- EKV-30
#333 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
*mima* wrote:ooooo...................ovo ko naucna fantastika
- anoush
#334 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
EKV-30 wrote:nesto bas u zadnje vrijeme sam cesto pricala sa nAkim osobama... koji izmedju ostalog zale za onim nestalim leptiricima...kazu da to nije to...bez leptira...
- male_okice
#335 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
pa normalno je da ce zaljubljenost proci, pa nije isti osjecaj kad si s nekim 1 mjesec i kad si s tom istom osobom 10 godina, eh onaj ko i dalje ganja razne leptirice poslije nekog vremena po meni nije bas nacisto sam sa sobom, jer ljubav je mnogo vise od zaljubljenosti i treba joj puno vise vremena da se razvije od zaljubljenosti. Onome kome je bitnija zaljubljenost od ljubavi taj ima vjecito 15 godinaEKV-30 wrote:vratnik wrote:Odvojiti zaljubljenost od ljubavi je nemoguce. U stvari moguce je, ako se radi o ljubavi prema djeci, porodici, prijateljima, gradu, poslu, mudrom telefonu, automobilu. Mozda zaljubljenost s vremenom dobije drugi oblik, i tako se uklopi u ljubav, ali to je ono sto je zacini. Ljubav je pilav, a zaljubljenost biber.
- dječak sa šibicama
#336 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

naucno dokazano
- EKV-30
#337 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
anoush wrote:EKV-30 wrote:nesto bas u zadnje vrijeme sam cesto pricala sa nAkim osobama... koji izmedju ostalog zale za onim nestalim leptiricima...kazu da to nije to...bez leptira...
e bas ovako!!!
@male-okice - upravu si ti ...ali je valjda i naucno dokazano da ljudi kad tad pozele i onaj osjecaj zaljubljenosti.
Reklo bi se midlife crisis
- EKV-30
#338 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
dječak sa šibicama wrote:
naucno dokazano
a gdje dokaz za kondora?
- anoush
#339 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
EKV-30 wrote:anoush wrote:EKV-30 wrote:nesto bas u zadnje vrijeme sam cesto pricala sa nAkim osobama... koji izmedju ostalog zale za onim nestalim leptiricima...kazu da to nije to...bez leptira...
e bas ovako!!!![]()
@male-okice - upravu si ti ...ali je valjda i naucno dokazano da ljudi kad tad pozele i onaj osjecaj zaljubljenosti.
Reklo bi se midlife crisis
ma nije to midlife crisis, nego no brain crisis
i takvi likovi, i muški i ženski, vječito kukaju kako nema niko fin, kako su svi kreteni, 'vaki, 'naki, a kad im se pruži prilika da upoznaju nekog normalnog i realnog, onda je problem jer kao "nisam osjetio/la leptiriće"....
-
vratnik
#340 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
evo, leptirica

-
vratnik
#341 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
Zasto meni nikad ove sliek ne rade? 
- anoush
#342 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
pa kako ih postavljaš?
- EKV-30
#343 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
vratnik wrote:Zasto meni nikad ove sliek ne rade?
slaba ljubav - probaj na drugoj temi
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#344 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
kopiraj link za forum ako kacis slikuvratnik wrote:Zasto meni nikad ove sliek ne rade?
ako uzimas s neta
copy image location
-
vratnik
#345 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
Pa kliknem na img, onda ubacim adresu, i to.
- dječak sa šibicama
#346 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
Imam zakazano u RDC-u prekosutraEKV-30 wrote:dječak sa šibicama wrote:
naucno dokazano
a gdje dokaz za kondora?
-
vratnik
#347 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
Skontao sam sta zamijeni zaljubljenost: to je nemogucnost da u stvari vidis onog koga volis. Primjer: vidis zenu od 40 godina i pomislis, hmm, bas se vidi da ih ima svih 40. Ona koju volis uvijek nekako isto izgleda.
A mozda je i do dioptrije koja s godinama raste.
A mozda je i do dioptrije koja s godinama raste.
- EKV-30
#348 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
istina... najlakse je se povuci bez imalo truda i dati drugome krivicu...anoush wrote:
ma nije to midlife crisis, nego no brain crisis
i takvi likovi, i muški i ženski, vječito kukaju kako nema niko fin, kako su svi kreteni, 'vaki, 'naki, a kad im se pruži prilika da upoznaju nekog normalnog i realnog, onda je problem jer kao "nisam osjetio/la leptiriće"....
ali ipak ... ocigledno je to dio ljudske naravi... da se kad tad zeli vratiti u proslost... i svojim postupcima vratiti barem dio mladosti... pa sad to znacilo...da ce vozati zanosnu plavusu u svom novom autu ili poceti farbati sijede...to je do pojedinca...
Last edited by EKV-30 on 29/02/2012 13:32, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#349 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

edit: ja nemam nista s ovom slikom
- hadzinicasa
#350 Re: Ljubav kad predjes tridesetu
svako doba nosi svoje "čari".
drugačije se voli sa 18, drugačije sa 25, a drugačije sa 33. Da ne pominjem 40, 50 ili 60.
i bezveze je upoređivati neuporedivo. ni mi nismo bili isti u ovim periodima, a nisu ni ljubavi....
drugačije se voli sa 18, drugačije sa 25, a drugačije sa 33. Da ne pominjem 40, 50 ili 60.
i bezveze je upoređivati neuporedivo. ni mi nismo bili isti u ovim periodima, a nisu ni ljubavi....