Ljubav kad predjes tridesetu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
debela

Post by debela »

mileru, mileru zadnji post ti je zreo za degeneka. fuj, papak jedan 'sarajevski' :x
edu

Post by edu »

joooooooooj kojiko ja mogu bombona pojecti.. :-) :D :D :D
edu

Post by edu »

nicam vice.. :-) :-) ..cad cve jedem.. :-) :-)

ono je D..da ne bi bilo zaBune.. :D :D :D
Lisac

Post by Lisac »

edu 8-) teta a je zhena za sva vremena :D ali da bi se to spoznalo vrijeme treba troshiti i pustiti ga da te potroshi :D :D

giv end tejk sou tu sej :D
edu

Post by edu »

nicam ni jek'o da nije..camo cam pit'o.. :roll: :D ..dijete k'o dijete..cnaticejno.. :D :D :D
tigris

Post by tigris »

maccarona wrote:
tigris wrote:nisam u tim vodama...al imam udatih jaranica.....starije su od mene :oops: i kad tako se nesto pozale.....ja im dajem savjete....tipa halteri :D i moja best jaranica me i poslusa....... :D i ne pokaje se :-) :D .....ljubav se mora njegovati.......i mora se naci vremena za supruga ili suprugu bez obzira na djecu........sigurno da je tesko...al ako se zeli uzivati i nakon 30-te.......mislim da zavodjenje nikad ne moze dosaditi....prema tome ...napisat cu ti ja malu knjizicu :D :D :D
meni nisi :( :D :D balavice :D :D :D
draga :oops: :D specijalnost su mi savjeti za udate :-) .......daleko smo mi od tog :oops: :( :D :D
skorpija75

#132 hm

Post by skorpija75 »

i tako i dalje nema leptirica...klecanja :-) pa jel moguce da sam ja jedina kojoj to nedostaje :?
black-cat

Post by black-cat »

Pa ti si neka vesela djevojka :lol: :D :lol: :D
black-cat

Post by black-cat »

Pa ti si neka vesela djevojka :lol: :D :lol: :D
irrelevant

Post by irrelevant »

uhhh

tema je bas uhhh

vezano za komentar s pocetka da singles 30+ garant imaju razloga sto su single (fol nisu brado) - ne bih se slozila... tek sam presla 30, sama sam vec dvije godine, i upravo toliko mi je trebalo da se oporavim od prethodne veze... taman sad nekako mi se s ovim proljecem javlja potreba za ljubavlju, a u ovom nasem gradu ima bas svasta, i bolje nista nego svasta...
rijetkost je upoznati musko o sebi pri sebi... prepuno je krimosa, namazanih, licemjernih, homica, papana, s obe strane jednacine...
kad se nas par prijateljica nadjemo vazda diskutujemo na temu: "jel do nas, majkamustara?" ne znam do koga je... ali sve je manje ljudi koji uspijevaju naci partnera... a bogami puno je i parova za koje se asicare vidi da bi im bolje bilo da nisu zajedno... a ljudi iz straha od samoce ulijecu u svakakve veze... lazne... prepuno je lazi i licemjerstva... radije cu doma solirati nego pustati nekome da me laze i jos mu se smjeskati zauzvrat plaseci se da ne ostanem sama...
teletrader

Post by teletrader »

irrelevant wrote:uhhh

tema je bas uhhh

vezano za komentar s pocetka da singles 30+ garant imaju razloga sto su single (fol nisu brado) - ne bih se slozila... tek sam presla 30, sama sam vec dvije godine, i upravo toliko mi je trebalo da se oporavim od prethodne veze... taman sad nekako mi se s ovim proljecem javlja potreba za ljubavlju, a u ovom nasem gradu ima bas svasta, i bolje nista nego svasta...
rijetkost je upoznati musko o sebi pri sebi... prepuno je krimosa, namazanih, licemjernih, homica, papana, s obe strane jednacine...
kad se nas par prijateljica nadjemo vazda diskutujemo na temu: "jel do nas, majkamustara?" ne znam do koga je... ali sve je manje ljudi koji uspijevaju naci partnera... a bogami puno je i parova za koje se asicare vidi da bi im bolje bilo da nisu zajedno... a ljudi iz straha od samoce ulijecu u svakakve veze... lazne... prepuno je lazi i licemjerstva... radije cu doma solirati nego pustati nekome da me laze i jos mu se smjeskati zauzvrat plaseci se da ne ostanem sama...
Zdravo Irrelevant...
Hajde nam malo definisi ovo "O sebi pri sebi" jer nekako sam uvijek imao osjecaj da se to izjednacava sa "dosadan"...
Nadam se da sam nekako uspio opsiati procese zaljubljivanja kod vecine muske populacije 30+,kako je jako tesko pobuditi njihov interes,kako uglavnom svoju energiju trose na svakodnevne zhivotne probleme,a za neko udvaranje od po nekoliko mjeseci mnogi koji su o "sebi pri sebi" zaista nemaju vremena i energije..
POslije 30 je zaista tesko prosiriti krug poznanika,a jos je manja sansa da ce se medju njima naci neko interesantan...
pirmin

Post by pirmin »

Edit wrote: Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.
Jos jedna u nizu bespotrebnih predrasuda koju sa lakocom moze pobiti jedan prosjecni single 30+ :) .Ova mahalska tvrdnja ce doci do neke djevojke od nekih 25-30 godina,slabijeg karaktera koja na osnovu nje nece pruziti sansu svom nekom "princu" :D koji bi mogao biti neko s kim se "kradu konji" :D :D u 60-tim,70-tim...a samo zato jer je rodicu odjebao tamo neki "Ninja over 30" :D .
Ehh moja mahalo :roll: :D :D
vesela

Post by vesela »

manijak1 wrote:Fair nije u pravu.......nikada :D :D cak ni poslije tridesete :D :D

jesi mu ga to :D mozda primio :D , pa znas? :D
irrelevant

Post by irrelevant »

teletrader wrote:
Zdravo Irrelevant...
Hajde nam malo definisi ovo "O sebi pri sebi" jer nekako sam uvijek imao osjecaj da se to izjednacava sa "dosadan"...
zdravo, zdravo
moje licno poimanje karakteristike "o sebi pri sebi" prije svega implicira samosvijest i teznju sa samousavrsavanjem, samounapredjivanjem, prvenstveno u duhovnom i intelektualnom smislu, koja dalje podrazumijeva kontinuiranu samoanalizu i sposobnost uocavanja sopstvenih gresaka te rad na korigovanju istih. Suprotnost bi bila ili potpuna krutost licnosti ili odsustvo samosvijesti. Nisam psiholog pa ne znam da li sam se dovoljno jasno ili dovoljno tacno izrazila.
Ako mi naknadno naumpadne da sam profulala znacenje, bum se vratil pa popravil.
irrelevant

Post by irrelevant »

teletrader wrote:
Nadam se da sam nekako uspio opsiati procese zaljubljivanja kod vecine muske populacije 30+,kako je jako tesko pobuditi njihov interes,kako uglavnom svoju energiju trose na svakodnevne zhivotne probleme,a za neko udvaranje od po nekoliko mjeseci mnogi koji su o "sebi pri sebi" zaista nemaju vremena i energije..
POslije 30 je zaista tesko prosiriti krug poznanika,a jos je manja sansa da ce se medju njima naci neko interesantan...
nesto ne znam da iko ima vremena za udvaranje od po nekoliko mjeseci. bar na ovoj temi se niko nije na taj nacin oglasio.
tesko da se ima vremena za cesto vidjanje s nekim, ma nemam vremena za izlazak ni vise od jednom sedmicno i rijetko se drustvo ponovi u nekom doglednom vremenskom periodu, sve nekako ceka na svoj red, tako da o "drugom" slucajnom susretu mozemo mastati u dangubi.
u principu, cim nekoga upoznas, otprilike ga skeniras i skuzis godi li ti ili ne godi... naravno, kao sto neko ranije rece, postoji mogucnost da tek nakon drugog ili treceg susreta skuzis da ti neko odgovara.
zaista smatram da vecinu svojih 'sansi' gubimo odmah na prvu - kad ne odreagujemo odmah ako nam se neko svidi... do drugog susreta mozda nece nikad ni doci.
eh sad sto mi pusemo i u jogurt... to je sasvim druga prica.

mislim da kljucnu ulogu u upoznavanju Nekog mogu odigrati prijatelji, koji poznaju nas i poznaju ostale svoje prijatelje koji su u drugoj podmrezi prijatelja, prijatelji koji su u mogucnosti uvidjeti da neko moze nekom odgovarati i koji ce potom onako slucajno urediti zajednicko druzenje koje bi moglo rezultirati spoznavanjem dvije srodne duse.
teletrader

Post by teletrader »

irrelevant wrote:
teletrader wrote:
nesto ne znam da iko ima vremena za udvaranje od po nekoliko mjeseci. bar na ovoj temi se niko nije na taj nacin oglasio.
tesko da se ima vremena za cesto vidjanje s nekim, ma nemam vremena za izlazak ni vise od jednom sedmicno i rijetko se drustvo ponovi u nekom doglednom vremenskom periodu, sve nekako ceka na svoj red, tako da o "drugom" slucajnom susretu mozemo mastati u dangubi.
u principu, cim nekoga upoznas, otprilike ga skeniras i skuzis godi li ti ili ne godi... naravno, kao sto neko ranije rece, postoji mogucnost da tek nakon drugog ili treceg susreta skuzis da ti neko odgovara.
zaista smatram da vecinu svojih 'sansi' gubimo odmah na prvu - kad ne odreagujemo odmah ako nam se neko svidi... do drugog susreta mozda nece nikad ni doci.
eh sad sto mi pusemo i u jogurt... to je sasvim druga prica.

mislim da kljucnu ulogu u upoznavanju Nekog mogu odigrati prijatelji, koji poznaju nas i poznaju ostale svoje prijatelje koji su u drugoj podmrezi prijatelja, prijatelji koji su u mogucnosti uvidjeti da neko moze nekom odgovarati i koji ce potom onako slucajno urediti zajednicko druzenje koje bi moglo rezultirati spoznavanjem dvije srodne duse.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
FAtka

Post by FAtka »

moguca je i . :D :D :D
samo da mi se hoce desit prije tridesete :D :D :D
ding-dong

Post by ding-dong »

Bice ljubavi...samo se prepustite, opustite i cekajte...niko vase sudjene nece oteti :)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

irrelevant wrote:
teletrader wrote:
zaista smatram da vecinu svojih 'sansi' gubimo odmah na prvu - kad ne odreagujemo odmah ako nam se neko svidi... do drugog susreta mozda nece nikad ni doci.eh sad sto mi pusemo i u jogurt... to je sasvim druga prica.

mudro zboris :)
Edit

Post by Edit »

pirmin wrote:
Edit wrote: Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.
Jos jedna u nizu bespotrebnih predrasuda koju sa lakocom moze pobiti jedan prosjecni single 30+ :) .Ova mahalska tvrdnja ce doci do neke djevojke od nekih 25-30 godina,slabijeg karaktera koja na osnovu nje nece pruziti sansu svom nekom "princu" :D koji bi mogao biti neko s kim se "kradu konji" :D :D u 60-tim,70-tim...a samo zato jer je rodicu odjebao tamo neki "Ninja over 30" :D .Ehh moja mahalo :roll: :D :D
Pa da, koji bi drugi razlog mogao biti... "rodicu" je sigurno odjebala neka mrga bez mane kao sto si ti... Evo i ti onako na brzaka dade doprinos mojoj teoriji :)) Zene ne vole muske soviniste, znas...

Tel... ima puno istine u svemu sto si napisao; ali, neki su i "prepoznali" trenutak i nisu propustili "onaj pravi" susret, a neki jesu - od svoje suzdrzanosti, sramezljivosti, nezainteresiranosti ili - oholosti... Iz puno mogucih razloga.
Ne poricem da nedostatak vremena i ritam danasnjeg zivota uvelike utjecu na socijalni zivot ali - neki ipak uspiju doci do onoga sto ih zanima.. a neki ne uspiju, ni pronaci pravi posao, ni napraviti pravu investiciju, ni pronaci partnera za zivot... sve je to opet.. od osobe do osobe ;)
Last edited by Edit on 22/05/2006 16:22, edited 1 time in total.
zena21

#146 Re: hm

Post by zena21 »

skorpija75 wrote:i tako i dalje nema leptirica...klecanja :-) pa jel moguce da sam ja jedina kojoj to nedostaje :?
Jesu li se pojavili :wink:
pirmin

Post by pirmin »

Edit wrote: Pa da, koji bi drugi razlog mogao biti... "rodicu" je sigurno odjebala neka mrga bez mane kao sto si ti... Evo i ti onako na brzaka dade doprinos mojoj teoriji :)) Zene ne vole muske soviniste, znas...
Opet generalizacija :) ,sta bi mi bez nje?!
Sta li je odlucilo da budem svrstan u kategoriju "mrge-shoviniste" :D ?Rijec iz mog svakodnevnog vokabulara koja u svojoj osnovi ima ono ...jeb...-pretpostavljam.
Generalizacija broj 2:
"Zene ne vole muske soviniste, znas..."
...upitao sam ih netom,njih 6 radnih kolegica :D .Dvije se u startu izjasnise za shoviniste-to im je izazov rekose :D ,dok su ostale 4 u potrazi za muskim feministima :D ,raznih nijansi.Zivotne dobi im se krecu izmedju 28 i 35 i poticu iz raznih sredina.Kako ja tu da izvucem zajednicki nazivnik(citaj:I ja bih rado generalizirao! :D ).
skorpija75

#148 hm

Post by skorpija75 »

Ja ipak mislim da se mi svi pomalo bojimo nekog "vezivanja"
Dal je to strah od obaveza il sve ide onom ma imam jos vremena vidi me mlad-a sam......i tako idemo dadje samo ne znam dokle je to dalje, ja kako idem sve dalje i dalje sve je gore i gore postajem sve zahtjevnija...
Mozda je ipak do mene :D
Bilo kako bilo covjek kad sazna da nije sam lakse mu je :D
black-cat

Post by black-cat »

A izgleda da si malo i ters............... :)

A to da vezivanje ima veze sa godinama jer mislim da sam jos mlad e to je stvarno degradirajuce................ boze sacuvaj da se tako nako pocne osjecati da je s tobom jer zaboga nisi vise malda pa je vrijeme da si nadjes nekoga, e to je stvarno previse za moj ukus :D :D

Valjda ti se neko svidja ili ne, vrlo jednostavno
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

ding-dong wrote:Bice ljubavi...samo se prepustite, opustite i cekajte...niko vase sudjene nece oteti :)
Pa makar se sreli i na onom svijetu ili reinkarnirali kao koza i list :lol:
Post Reply