Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
melihaf wrote:Vidim diskutuje se o temi, pa da i ja sta kazem...
2. Po mom misljenju imas dvije mogucnosti. Prvo: da joj postavis ultimatum. Das zeni datum do kojeg ima vremena da se odluci sta uopce ona zeli u svom zivotu. I fino rascistit sam sa sobom..ako ne zeli da se razvede prihvati to jednostavno (nije joj stalo u tom slucaju do tebe), a ako se odluci za tebe onda se pripremi na puno problema koji nastaju kao posljedica toga. Drugo: rijesi se zene s takvim statusom. Nije jednostavno, ali odluci i rascistit sam sa sobom, kako nebi patio ni ti a ni ona. or hehehehe
Sretno u svakom slucaju...
svaka cast ... mislim da trebas ovo rijesiti na neki kardinalniji nacin, da li ultimatum ili otvorene karte, ti izaberi nacin, samo moras imati na umu posljedice odn. ishod i biti spreman podnijeti sve to.
Procitah citavu temu i pozelih da iznesem i svoje misljenje.
Prvo, situacija u kojoj si se nasao je puno cesca nego sto bi se moglo zakljuciti iz komentara nekih "puritanaca" na forumu.
Cini mi se da je ono sto ti osjecas prema njoj iskreno i veliko. Nazalost nisam bas uvjerena, nakon pomnog citanja tvojih komentara, da i druga strana osjeca isto. Zene u sustini mnogo teze vode te dvostruke zivote i u takvim sitacijama skoro uvijek prate srce. Ne znam zasto je njoj tesko donijeti odluku ukoliko je ta ljubav stvarna i posebna i za nju koliko je i za tebe.
Ja bih joj puno vise vjerovala da se nije upustila u sexualne odnose s tobom, a da se recimo prvo odlucila na razvod jer je u braku koji nema nikakvog smisla (bar po tvoj prici). Nakon toga ste mogli graditi nesto vrijedno.
Ovako? Sumnjam. Ona vodi dvostruki zivot, laze i vara. Ima tebe kao ljubav, oslonac i podrsku, ali avaj ne moze da se odluci. Ne razumijem. Sta tu treba da se odluci? Ili je totalno nezrela (treba joj podrska roditelja) i neposobna za donosenje vaznijh odluka (a kako ces onda znati da si joj ti pravi izbor - da li je ona uopste sigurna u to...) ili te jednostavno koristi za popunjavanje odredjenih praznina u ne bas nesretnom braku.
Svaka čast na postovima,svaki je za staviti prst na čelo i razmisliti,doooobro razmisliti.A ja grozničavo razmišljam već duže vrijeme.Sad će neko reći,ma da,da si razmišljao koliko kažeš,ne bi sebe doveo u tu poziciju.Ali,ovo je forum i svako ima svoje mišljenje.
Zašto sam postavio ovo pitanje,ako se to tako može nazvati?
Ja nemam običaj da se osvrćem za prošlošću,sem u trenucima kad trebam neki savjet ili rješenje problema,pa zavirim malo unazad,potražim sličnu situaciju.Ovo je malo delikatno pitanje.Ako bih ovo ostavio prošlosti,dobar dio života bih se pitao,šta bi bilo da sam učinio to,ovo ili ono?A to nemam običaj.Ono što je bilo,bilo je i to je to.Međutim,pitanje koje postavljam sebi jeste,da li će nešto biti?A što je najgore,postoji samo jedan način da saznam.A opet,nemam toliko vremena da predugo čekam.Nemam se običaj kajati za nešto što sam učinio,odrasla sam osoba i prihvatam punu odgovornost za svoje postupke.A opet,smatram da sam odradio svoj dio posla u ovoj priči.Isto tako znam da svi mi nismo isti.U ovoj situaciji,ultimatum jeste najbolje rješenje,ali je on također znak nestrpljenja.
Zašto pokušavam da nju opravdam,bar tako neki misle...
Ne pravdam ja nikog,samo se trudim prikazati situaciju što realnijom i što iskrenijom.Da je tip nasilnik,ne bi ovog pitanja ni bilo ovdje.Jednostavno,nezahvalna situacija.Jednostavno,ona je u situaciji da nema nikakvo moralno pravo da napusti muža.Moj najiskreniji sud.A s druge strane,gubi svako moralno pravo da ikad išta zatraži od njega,jer ga je varala,i on to zna,donekle.E sad,ja mislim da je najveći njen problem kako se izvući iz svega,na ovaj ili onaj način,a da ne nastrada njen moralni kredibilitet,koji je nastradao onog trena kad je svoje najiskrenije misli podijelila s nepoznatim muškarcem,u ovom slučaju,sa mnom.Ja mislim da niti ona niti ja nismo znali u šta se upuštamo.To je s moje strane trebala biti zabava,neko novo iskustvo.S njene,to je trebalo biti neka vrsta osvježenja,pogled u svijet izvan braka.Međutim,zanijeli smo se.I oboje nas je iznenadilo.Da mi je neko rekao da ću ono što tražim naći u udanoj ženi,nasmijao bih mu se u lice.Da je njoj neko rekao da će ovakav intezitet emocija doživjedi s nekim drugim,a ne sa svojim mužem,mislim da mu ne bi povjerovala.Neke se stvari jednostavno dese,i mi tu ne možemo ništa.
Udavih vas pričom,ali,valjda smo zbog toga tu.Ono što je moj problem,neki bi to nazvali vrlinom,neki manom,jeste da ja nisam osoba koja će čekati da se nešto desi,već će učiniti da se nešto desi.Ali,ako već iniciram nešto,onda se trudim da saznam da li ispravno postupam.Jer smatram,ako sam drzak da ubrzavam protok vremena,onda bih bar trebao znati šta da očekujem.Ako je to prekid,neka bude zbog toga što smo iscrpili sve mogućnosti,a ne zbog toga što sam ja bio nestrpljiv.S druge strane,ako budem čekao da vrijeme učini svoje,zalijeniću se i prestati razmišljati i tražiti rješenje.
Ja nisam siguran koliko me razumijete,znam da će mi neko reći da se "prese avam",ali,smatram da je situacija vrijedna razmišljanja.Jer znam da smo nas dvoje jedni od onih rijetkih sretnika koji su ovako osjećali....
Da budem konkretan,da iznesem svoj sud,iako bih se u nekim trenucima,rado mijenjao za nekog od vas,da komentarišem vašu situaciju.
Ova situacija je nešto novo za nas dvoje.I životi nam nakon ovog neće više biti isti.E sad,postoje samo dva načina da se ovaj problem riješi,ali to su dvije krajnosti i u svakoj neko mora biti žrtvovan.
Prvo rješenje je prekid.Ona to ne želi,ja to ne želim.Ali,želje su jedno,a mogućnosti drugo.U tom slučaju,ona sama tone u blato,nastavlja svoj život,zauvijek obilježen nevjerom i spoznajom da je neko bio spreman ostaviti sve zbog nje,a ona mu nije mogla/htjela učiniti isto.Ja,u tom slučaju,nastavljam dalje i tražim neku novu curu,ali stalno se pitajući šta bi bilo,da je bilo.I svi u tom slučaju gubimo.Svaka buduća veza će biti lišena nekih dubokih emocija,i vječno će me proganjati pitanje da li će me Bog kazniti za ono što sam ja učinio nečijem braku pa se osvetiti na mom vlastitom.Njen muž će izgubiti svako povjerenje u nju,u nekom trenutku će i vlastitom djetetu reći da mu je mama,ne želim se izraziti,i svi su izgubili.
Drugo rješenje je da budemo zajedno.Iziskuje puno odricanja za neki konačan cilj.U tom slučaju,ona se odriče dosadašnjeg života.Mijenja sredinu,vodi dijete sa sobom,ljudi je osuđuju,jer živimo u takvom društvu.U društvu u kojem je ženino da trpi,i da spašava brak po svaku cijenu.Zatim ide parničenje,prepucavanja.Sama bez puno prijatelja koji bi je podržali,bez jake podrške roditelja,koji to nikad ne bi opravdali.S druge strane,ja se odričem svoje slobode,opterećujem se (sa zadovoljstvom) tuđim problemima,pružam podršku,moralnu i ako treba finacijsku,i za mene ne ostaje previše.Ona mora naći drugi posao,koji je u tom slučaju skoro pa čeka,naći stan i svima dokazati da je sama sposobna podizati dijete,raditi i priuštiti mu pristojan život.Žrtve su u tom slučaju,dijete,jer je odvojeno od oca,koje nikad neće izgubiti oca jer će se posjećivati.Muža ne smatram žrtvom,jer bi bio prava žrtva u braku sa ženom preljubnicom,i svaki put bi u njoj gledao ženu koja je spavala s drugim njemu iza leđa.Muškarac takvo nešto ne prašta,i ja mu skidam kapu.Jer,ja s tim ne bih mogao živjeti.A ona bi expresno bila spakovana i poslana na ulicu.
Imam brak koji je vremenom donio da se sa muzem bas najbolje ne razumijemo,vjerovatno je donio i neku bracnu monotoniju u krevet,spavamo u razlicitim prostorijama,imamo dijete o kojem on bas i ne vodi brigu nego to prepusta samo meni.Nije agresivan srecom jos uvijek ali ne ide to kako treba nista.
Napravila sam sta sam napravila,upoznala nekog novog u svom zivotu.Volim ga!Trebam ga! Ne zelim da prekinem vezu s njim!
Muz mi je naslutio da je u mom zivotu postoji neko drugi.Uskracuje mi razne stvari.Osudjuje me zbog mog postupka.
Imam na drugu stranu covjeka koji mi pruza i ljubav , utociste i razumjevanje.Voli me!
Brak mi vec nije u redu,ne trebaju mi roditelji jer imam covjeka koji ce biti uz mene.
Najvaznija stvar u svemu tome ima potpuno razumjevanje i potpuno prihvata sto je tu i moje dijete!
ZASTO ODUGOVLACIM DA POSTAVIM MUZA PRED SEBE I TRAZIM RAZVOD????????????????????????????
Ne kontam! I zato mislim da treba da otvoris cetvoro ociju!
Ljudi moji, sve vrijeme polazite s pogrešnog polazišta i naglabate kakva je ona i kakav je njen muž. Ovje je pitanje kakav je glavni akter, Verter himself, i zbog čega on ne može naći zajednički jezik sa slobodnim djevojkama svojih godina, nego ga je privukla baš takva - nedostupna i udata.
Kao što rekoh u prethodnom postu, kada se zna da ga je odgajala samohrana majka, čiji je muž pri tome bio bahat i neodgovoran, da je u odgajanju svoga sina poseban značaj pridavala tome kako će se on odnositi prema ženama - sasvim je jasno o čemu se ovdje radi.
Sve da se ova srodna duša i razvede, Verteru se ona neće više sviđati, jer će izgubiti baš to "ž n se kua" što je njega i privuklo.
Dragi Verteru, poradi na svom edipovom kompleksu uz pomoć nekog psihologa.
MajcinaDusica wrote:Ljudi moji, sve vrijeme polazite s pogrešnog polazišta i naglabate kakva je ona i kakav je njen muž. Ovje je pitanje kakav je glavni akter, Verter himself, i zbog čega on ne može naći zajednički jezik sa slobodnim djevojkama svojih godina, nego ga je privukla baš takva - nedostupna i udata.
Kao što rekoh u prethodnom postu, kada se zna da ga je odgajala samohrana majka, čiji je muž pri tome bio bahat i neodgovoran, da je u odgajanju svoga sina poseban značaj pridavala tome kako će se on odnositi prema ženama - sasvim je jasno o čemu se ovdje radi.
Sve da se ova srodna duša i razvede, Verteru se ona neće više sviđati, jer će izgubiti baš to "ž n se kua" što je njega i privuklo.
Dragi Verteru, poradi na svom edipovom kompleksu uz pomoć nekog psihologa.
Moj otac jeste bio nasilan,ali je moja majka nakon samo nepune godine braka,ostavila njega,Razveli su se kad sam ja imao dva mjeseca.Nikad nikom nije dopustila da išta ružno kaže o njemu,jednostavno se nisu slagali i to je to.Nije htjela da rastem u takvom okruženju.Ja nemam Edipov kompleks,samo sam izvukao poruke iz njihovog,i brakova u svojoj užoj okolini.Otac je bio tu kad je trebalo,normalno na nek drugačiji način.Imao sam sve što jedan klinac poželjeti može,nije mi smjelo faliti išta,materijalno.Otac mog oca nije imao dobar brak,gledao sam kako jednog sina voli manje zato što on više voli majku.Da ne govori s njim i sl.Moj otac nije imao dobar brak,iako je triput pokušao.Ne vidim zašto bi me nastojanje da prekinem taj začarani krug,preispitivanje samog sebe i odnosa među ljudima,etiketiralo kao nekog bolesnika,jer mi Edipov kompleks zvuči kao bolest.Ja nisam bolestan,samo me moj mentalni sklop tjera da razmišljam i da sagledam stvari iz različitih uglova.Zar ima nešto loše u tome?Rado bih ja volio djevojku par godina mlađu,koju ni skim ne moram djeliti,s kojom mogu izlaziti i svašta nešto.I pokušavam to godinama.I bilo ih je.Nisam Kazanova,ali isto tako mi ne treba pedeset cura da mih skontao da li mi neko odgovara ili ne...Jednostavno,nisam imao sreće da sretnem neku slobodnu.I zato,draga gospođo,nije svako ko ne razmišlja kao većina,na koju se po pravilu žalite,žrtva nekog kompleksa.Možda Vam je čudno što kao muškarac razmišljam ovom ovamo gore glavom,a ne...Smeta mi to dame insistiraju da mi muškarci trebamo da se potrudimo da ih razumijemo,a kada se to desi,ispadamo bolesnici.Ja mislim da nema ništa loše u tome,što pokušavam razumjeti nečiju poziciju i izvući neki koristan zaključak koji će mi valjati u mom budućem životu.Ipak je bolje učiti na tuđim,a ne na vlastitim greškama....U svakom slučaju,hvala Vam na Vašem mišljenju,i molim Vas,nemojte se uvrijediti ovim mojim postom....
pustopoljina wrote:mene zanima, ako nije tajna,
koliko godina imas i gdje si rastao? toliko pismenog forumasa odavno ne vidjeh...
Negdje napisah da sam u kasnim dvadesetima.A zbog prirode teme,ne bih baš da dijelim neke privatne informacije.Hvala na lijepom mišljenu,ili,ako hoćete,komplimentima...
Verteru,pa ti si baš u godinama kad se zasniva porodica.Ono zreo si,prošao sito i rešeto i od toliko žena u BiH nenadje da valja..hm.To je fakat diskutabilno.Baš me interesuje šta doticna ima a da druge nemaju.Zvuci prosto nevjerovatno.
bogamii ako ti a i ona budete razmisljali o tome ko ce i kako biti zrtva ovog ili onog rjesenja, sta ce se s kim i u kom slucaju desiti daj boze da se ne umorite i pustite sve kraju, pa dzaba sav trud koliko god da se volite....
a s druge strane ono sto ce se desiti desice se htjeli vi to ili ne i ne vjerujem da cete uspjeti izbjeci tu situaciju...
vertere, znam jednu zenu koja je u veoma slicnoj sitauaciji kao ti. ima vec preko pedeset godina i napokon je nasla savrsenog muskarca za sebe samo sto je ozenjen. on njoj govori stvari kao sto ta tvoja govori tebi: kuci ne pricaju, spavaju u odvojenim sobama, ne vole se. vec 6-7 godina on njoj govori kako ce se razvesti od zene. prvo je rekao da ne zeli da djeca budu istraumirana od razvoda, pa kad oni eto odrastu pa ce se razvesti. sad mu djeca imaju preko dvadeset godina, jedno se iselilo drugo je jos tu i on opet nadje neki razlog da bi ovu stavio na cekanje. dakle, on nju vuce za nos tolike godine jer mu se moze jer ova moja poznanica nema sta da gubi. citav zivot zivi sama, nema djece, zivot joj se samo oko karijere vrti. jel ti zelis toliko godina da gubis? de boga ti, na svijetu 3 milijarde zena, ima jos senzibilnih inteligentnih zena tvoje dobe i to neudate. dobro ti je gospodja ministarska na pocetku teme rekla: ti sve sto znas o njihovom braku znas od nje. apsurd je da joj je argument u 21. stoljecu za ostanak u braku to sto nema podrsku roditelja. ako je fkt kao sto ona prica, nek se razvede. ako ce te opet zavlaciti, pusti je nek se "pati" sa svojim, dok ti nisi poceo patiti godinama vjerujuci ublehama. najbolje godine zivota trosis na najbezvezniji moguci nacin.
jesaha wrote:Verteru,pa ti si baš u godinama kad se zasniva porodica.Ono zreo si,prošao sito i rešeto i od toliko žena u BiH nenadje da valja..hm.To je fakat diskutabilno.Baš me interesuje šta doticna ima a da druge nemaju.Zvuci prosto nevjerovatno.
Pa ja ne znam,zašto onda svi traže neku posebnu s kojom će provesti ostatak,ili dobar dio svog života.Zašto ja ne bih imao mogućnost traženja,biranja?Ako već svi biraju.Zar 99% nas ne kaže "Eh,ona/on je taj,nju/njega sam čekao".Zašto ja to ne bih mogao reći?Možda biramo po različitim kriterijima,ali sve se svede na isto - osjećaj da je to - to.A većina ljudi na osnovu tog osjećaja stupi u brak.Ali isto tako,dobar dio te većine spozna vremenom da to baš i nije bilo to,pa ima probleme.Sad će se postaviti pitanje "A kako ti znaš da je to - to".Možda i nije,al' dok ne dobijem potvrdu da to nije to,ja ću i dalje smatrati da sam ispravno izabrao.Ja nisam tražio po cijeloj BiH,ne trebam ići dalje od svoje sredine,koja vrvi djevojkama.A to što nisam izabrao do sad,to je zbog toga što se nisam smatrao dovoljno zrelim i spremnim za tako velik korak.Ipak sam imao hrabrosti samom sebi priznati da sam nezreo onda kada su drugi zasnivali porodice.A znatan dio tih porodica se sad raspada...Sad mi se to vraća kao bumerang,ali,još se da spasiti...
I sam sam duze bio u istoj situaciji, a zivac mi vade ovi visoko moralni autoriteti koji dijele pamet uokolo, a da pri tome nemaju pojma sta je Zivot i sta sa sobom nosi.
Dakle, takva situacija po definiciji nije win-win ali iz nje se moze izvuci mnogo lijepih i nezaboravnih trenutaka, a to je ono zbog cega vrijedi zivjeti. Moje misljenje (nikako i savjet) je da u ovo vrijeme u kojem svi nesto vagaju i mjere covjek treba da slusa svoje srce, pa kud puklo da puklo. Pored sebe imas zenu koja ti odgovara u svemu, osim u cinjenici da je nekada potpisala neki papir u opstini. Krucijalna stvar? Naravno, ali imaj u vidu koliko je upravo na ovom forumu tuznih likova koji nikada nisu osjetili to sto ti osjecas, a reci ce za sebe da su u divnoj vezi/braku.
Brak je vrlo komplikovana stvar, zene se po definiciji tesko odlucuju za razvod (tvoje porodicno iskustvo je rijedak izuzetak) i zbog toga nemoj ocekivati da ce se situcija tek tako rijesiti na "obostrano zadovoljstvo".
Naravno, milion puta ces se zapitati "kako, zasto, kuda ovo vodi?", ali ako ti je stalo do nje nemoj prekidati. Opusti se koliko mozes, uzivaj u svakom lijepom trenutku pored te zene i zanemari savjete ucmalih ziherasa. I nemoj je pritiskati, ako bude zeljela sam ce ti doci.
Covjek zivi samo dok voli, da li ces to shvatiti sada ili kada vec bude prekasno, to je do tebe.
PS: Ako bas insistiras na savjetu, skini se sa ovog foruma i pocni da planiras vece uz zenu do koje ti je stalo, skontaj nesto lijepo, romanticno, mirisno... Uzivaj dok mozes jer danas je prvi dan ostatka tvog zivota!
Buraz ti si se zaljubio, i izgleda da ti je ona prva iskusna bila i sad te vuce za nos ko balavca. Samo slijepo zaljubljen covjek moze u takve stvari vjerovati i sam se trudis da opravdas njene postupke samo da bi imao razlog zasto si s njom. Moj prijedlog probaj je odjebat na par mjeseci mozda ti se tad otvori bar napola i nadji sebi neku zensku ba koju neces s drugim da djelis.
sarajlija1965 wrote:I sam sam duze bio u istoj situaciji, a zivac mi vade ovi visoko moralni autoriteti koji dijele pamet uokolo, a da pri tome nemaju pojma sta je Zivot i sta sa sobom nosi.
Dakle, takva situacija po definiciji nije win-win ali iz nje se moze izvuci mnogo lijepih i nezaboravnih trenutaka, a to je ono zbog cega vrijedi zivjeti. Moje misljenje (nikako i savjet) je da u ovo vrijeme u kojem svi nesto vagaju i mjere covjek treba da slusa svoje srce, pa kud puklo da puklo. Pored sebe imas zenu koja ti odgovara u svemu, osim u cinjenici da je nekada potpisala neki papir u opstini. Krucijalna stvar? Naravno, ali imaj u vidu koliko je upravo na ovom forumu tuznih likova koji nikada nisu osjetili to sto ti osjecas, a reci ce za sebe da su u divnoj vezi/braku.
Brak je vrlo komplikovana stvar, zene se po definiciji tesko odlucuju za razvod (tvoje porodicno iskustvo je rijedak izuzetak) i zbog toga nemoj ocekivati da ce se situcija tek tako rijesiti na "obostrano zadovoljstvo".
Naravno, milion puta ces se zapitati "kako, zasto, kuda ovo vodi?", ali ako ti je stalo do nje nemoj prekidati. Opusti se koliko mozes, uzivaj u svakom lijepom trenutku pored te zene i zanemari savjete ucmalih ziherasa. I nemoj je pritiskati, ako bude zeljela sam ce ti doci.
Covjek zivi samo dok voli, da li ces to shvatiti sada ili kada vec bude prekasno, to je do tebe.
PS: Ako bas insistiras na savjetu, skini se sa ovog foruma i pocni da planiras vece uz zenu do koje ti je stalo, skontaj nesto lijepo, romanticno, mirisno... Uzivaj dok mozes jer danas je prvi dan ostatka tvog zivota!
jesaha wrote:Verteru,pa ti si baš u godinama kad se zasniva porodica.Ono zreo si,prošao sito i rešeto i od toliko žena u BiH nenadje da valja..hm.To je fakat diskutabilno.Baš me interesuje šta doticna ima a da druge nemaju.Zvuci prosto nevjerovatno.
Pa ja ne znam,zašto onda svi traže neku posebnu s kojom će provesti ostatak,ili dobar dio svog života.Zašto ja ne bih imao mogućnost traženja,biranja?Ako već svi biraju.Zar 99% nas ne kaže "Eh,ona/on je taj,nju/njega sam čekao".Zašto ja to ne bih mogao reći?Možda biramo po različitim kriterijima,ali sve se svede na isto - osjećaj da je to - to.A većina ljudi na osnovu tog osjećaja stupi u brak.Ali isto tako,dobar dio te većine spozna vremenom da to baš i nije bilo to,pa ima probleme.Sad će se postaviti pitanje "A kako ti znaš da je to - to".Možda i nije,al' dok ne dobijem potvrdu da to nije to,ja ću i dalje smatrati da sam ispravno izabrao.Ja nisam tražio po cijeloj BiH,ne trebam ići dalje od svoje sredine,koja vrvi djevojkama.A to što nisam izabrao do sad,to je zbog toga što se nisam smatrao dovoljno zrelim i spremnim za tako velik korak.Ipak sam imao hrabrosti samom sebi priznati da sam nezreo onda kada su drugi zasnivali porodice.A znatan dio tih porodica se sad raspada...Sad mi se to vraća kao bumerang,ali,još se da spasiti...
Nismo se razumjeli.Nerekoh zašto tražiš,vec mislim da si našao pogrešnu.Ja sam u braku onoliko koliko ti imaš godina.Imam normalan brak.Nekažem super jer takav nepostoji.Dešavalo mi se da u drugim brakovima primjetim neke stvari koje su meni" kao" nedostajale.Koliko puta sam pomislila"blago njoj"dok se nisu maske poskidale,pa sam samoj sebi govorila,eh moj je dobar kakvih ima.Ima ona pjesma:Pazi kome zavidiš.Navela sam vec da se bavim nekom vrstom uslužne djelatnosti.Prenocište-Motel.Vjeruj za ovu godinu dvije sam se toliko nagledala i naslušala,koje cega da se zapitam imal danas uopšte normalnih brakova il se svi švaleraju.Imamo stalne goste koji redovno dolaze sa svojim partnerima na dnevni boravak al brak cuvaju ko najvecu svetinju!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prvo rješenje je prekid.Ona to ne želi,ja to ne želim.Ali,želje su jedno,a mogućnosti drugo.U tom slučaju,ona sama tone u blato,nastavlja svoj život,zauvijek obilježen nevjerom i spoznajom da je neko bio spreman ostaviti sve zbog nje,a ona mu nije mogla/htjela učiniti isto.Ja,u tom slučaju,nastavljam dalje i tražim neku novu curu,ali stalno se pitajući šta bi bilo,da je bilo.I svi u tom slučaju gubimo.Svaka buduća veza će biti lišena nekih dubokih emocija,i vječno će me proganjati pitanje da li će me Bog kazniti za ono što sam ja učinio nečijem braku pa se osvetiti na mom vlastitom.Njen muž će izgubiti svako povjerenje u nju,u nekom trenutku će i vlastitom djetetu reći da mu je mama,ne želim se izraziti,i svi su izgubili
Ovo sve moze ,ali i ne mora biti ovako.
Iz sadasnje perspektive ti ovako zamisljas,ali zivot nam sprema cudne price i zavrsetke,desi se ono sto ti je sad nezamislivo,i gle cuda bude OK
Hocu da kazem da ne budes ocajan,sve se moze drugacije zavrsiti,i ti da nadjes drugu,ili ona da te zamijeni drugim,ili ...uglavnom,rjesenje ce doci.
Moras prestat lagat samog sebe. Imas li ikakav cilj u zivotu , zasnivanje vlastite porodice npr?
Ti kako izgleda razmisljas sve bi prihvatio i njeno djete i nju kao takvu al buraz ona nece, njoj ovako odgovara. Ti da si sretan i da nemas neki problem ne bi ni postavio ovu temu na forum. A problem je kako vidim da ona hoce ovako da ostane jer ima sve sto mozda zeli i brak i djete i ljubavnika a ti sta ti imas i kakva te buducnost ceka?