Ljubav iz proslog zivota

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

irfan2

#26 Re: Ljubav iz proslog zivota

Post by irfan2 »

anais_nin wrote:
hananah wrote:Da li vam se ikad desilo da upoznate nekoga i da ga odmah volite, odnosno da znate da ga vec dugo volite. (ne ljubav na prvi pogled nego nesto mnogo dublje). I onda jednostavno otkrivate da je taj neko ona/onaj koga znate odavno, da vam vise sasvim normalno postane da volite iste stvari, da ste jako slicni, skoro isti, da jako cesto nije potrebno ni da pricate nego je komunikacija mislima dovoljna, da se u zagrljaju te osobe osjecate kao da vam je tu mjesto, kao da je ta osoba i njeno tijelo oduvijek dio vas i sasvim je prirodno da ste se ponovno sreli?
To mi se desilo prije pola godine i jos ne gubi svoju car, i svakim danom sam sve vise i vise sigurna da ga poznajem i volim jos iz proslog zivota :)

Slicna iskustva mozda?
hananaho, predivno....uzivaj maksimalno, jer samo rijetki uspiju na vrijeme prepoznati ljepotu takvog necega :D

ma ja vjerujem u kontinuirano postojanje dusa nevezano za tijelo....tako da vjerujem u to sto pises, ne samo u kontekstu romanticne ljubavi, nego i u kontekstu nekih drugih bitnijih ljudi u nasim zivotima....medjusobno "prepoznavanje" prijatelja itd itd....naravno da je to nesto sasvim drugo kad su u pitanju musko-zenski odnosi....

i u vecini slucajeva, djeluje tako nestvarno, da vecina odbija da to komentarise sa ljudima van okvira tog odnosa, "da im se ne bi smijali" :D
:D ....slicni se nanjuse...a to o cemu hananah govori sam osjeti jednom ....trebate ba pogledat film prije sumraka...ima jedna super recenica koja kaze nesto kao kade si mlad mislis da ces srest vise srodnih dusa..a onda kad dodjes u odredjene godine skontas da nije bas tako :(

hananah respect za post i temu :)
upala

Post by upala »

jebach ti nesto sje..an ili te neko sje..

izvinte me na izrazima! :D :D

sto se tice pronalaska nekog poptpuno slicnog za koga imas osjecaj da ga poznajes od prije....e pa to mi se desilo....

bas je super kad zna sta mislis sta zelis..... :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Svemirski_Jebach wrote:
Explorer-ka wrote:U vezi sam upravo sa takvom osobom, znala sam da ga vec volim odavno, samo je trebalo vremena da se pronadjemo.
:)
ne bih da vas razocaram ali sve vam je to suplja... :roll:

nisam nesto posebno razocaran nego mislim da neka takva suplja o uzvisenom i nadmocnom osjecaju ljubavi jeste samonametanje ideje za koju bi bilo lijepo da postoji, ali ne postoji, pa smo je izmislili...

mislim da je izbor idealnog partnera samo zbir cudnih okolnosti koje su nestalne i varijabilne...

a na kraju toliko primjera ima da me nimalo ne iznenadjuje kada par godina nakon "izljeva ljubavi punih odusevljenja i divljenja i sta znam cega" dodje do momenta priznavanja realnosti

ne vjerujem u ljubav kako mi je hoce predstaviti, nego ljubav kao splet zajednickih interesa, stavova i dozivljaja (iskustvenih) koji se formiraju u pravom trenutku i traju onoliko koliko se zajednicki interesi poklapaju. to je sve.
to je prijateljstvo. A da ima istine u tvom postu - ima.
hananah

Post by hananah »

ne vjerujem u ljubav kako mi je hoce predstaviti, nego ljubav kao splet zajednickih interesa, stavova i dozivljaja (iskustvenih) koji se formiraju u pravom trenutku i traju onoliko koliko se zajednicki interesi poklapaju. to je sve.
pa to je to, splet zajednickih interesa, stavova i dozivljaja (rekla bih i onih kojih se svjesno ne sjecamo ali ih na neki nacin naslucujemo), i upravo se srodne duse srecu u pravom trenutku odredjenom od neke vise nama neshvatljive sile i upravo ljubav traje onoliko koliko se zajednicki interesi poklapaju, ono sto je bilo nedovrseno u proslom zivotu, ili prekinuto nastavlja se u ovom zivotu :)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

eh ali po mom shvatanju ljubav bi, kao nesto "uzviseno" po definiciji trebala trajati "vječno... :roll:

a svjedoci smo da to nije moguće...sve je to samo sredstvo u ostvarivanju vlastitog sebičnog cilja - koliko mi god to ne htjeli priznati, mi samo tražimo nekoga ko će nam u tom trenutku, u tom periodu odgovorati.

Možda je ružno poređenje ali to mi dođe k'o sa autom - vozim 8 godina mazdu a onda skontam da je audi bolji, pa kupim audija jer mi sada više odgovara. A gdje je tu (ljubav) požrtvovanost ka mazdi? :D
Explorer-ka

Post by Explorer-ka »

Svemirski_Jebach wrote:eh ali po mom shvatanju ljubav bi, kao nesto "uzviseno" po definiciji trebala trajati "vječno... :roll:
Po kojoj to definiciji? :-?
Ljubav je individualna emocija svakog čovjeka i mislim da nema univerzalne definicije.
I ko kaze da bi trebala trajati vječno, i to je opet individualno, ali isto tako i ako ljubav ne traje vječno ne znači da nije ni postojala. :roll:
mamica papucarka

ljubav izmedju majke i djeteta traje vjecno.
Svaka prava ljubav je bezuslovna. I bezveze ti je poredjenje izmedju mazde i audija. :-)
Svemirski_Jebach

ništa nije bezveze...

princip je isti, sve su ostalo nijanse... :roll:
Svemirski_Jebach

ništa nije bezveze...

anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote:eh ali po mom shvatanju ljubav bi, kao nesto "uzviseno" po definiciji trebala trajati "vječno... :roll:
ma moze biti ali ne mora....mjenjamo se stalno citavog zivota pa je normalno da nam se i emocije mjenjaju....i nema definicija ljubavi, svakom je to neki individualni dozivljaj....zaljubljenost obicno prolazi, ali znam ljubavi koje su trajale citav zivot....a znam i one koje su vremenom prosle pa kao sto neko vec rece da li to znaci da nisu ni postojale???....

ima ljudi koje cemo voljeti do kraja zivota cak i kad odlucimo da vise ne budemo s njima....ili kada nam ih zivot ili okolnosti oduzmu :(

i ne znam zasto se ljudi boje te doze misterije u zivotu....neke stvari oko nas i u nama nemaju objasnjenja, ili ga jos nismo nasli, ali to ne znaci da ne postoje, i da se ne desavaju....ja sam tip osobe koje u zivotu i kroz zivot voze i guraju emocije, osjecaji, intuicija, i cesto to uopste ne pokusavam ni objasniti ni razumijeti, samo cijenim kad mi se tako nesto prelijepo desi :D
mačak u čizmama

#36 Re: Ljubav iz proslog zivota

Post by mačak u čizmama »

hananah wrote:Da li vam se ikad desilo da upoznate nekoga i da ga odmah volite, odnosno da znate da ga vec dugo volite. (ne ljubav na prvi pogled nego nesto mnogo dublje). I onda jednostavno otkrivate da je taj neko ona/onaj koga znate odavno, da vam vise sasvim normalno postane da volite iste stvari, da ste jako slicni, skoro isti, da jako cesto nije potrebno ni da pricate nego je komunikacija mislima dovoljna, da se u zagrljaju te osobe osjecate kao da vam je tu mjesto, kao da je ta osoba i njeno tijelo oduvijek dio vas i sasvim je prirodno da ste se ponovno sreli?
To mi se desilo prije pola godine i jos ne gubi svoju car, i svakim danom sam sve vise i vise sigurna da ga poznajem i volim jos iz proslog zivota :)

Slicna iskustva mozda?
da...

to je ono sto se desi jednom u zivotu...i traje zauvijek...

:)
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

....slicni se nanjuse...
tako nekako...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

mačak u čizmama wrote:
....slicni se nanjuse...
tako nekako...
ma ja sto bi nas narod reko; Nadje krpa zakrpu! :-)
SaInga

Post by SaInga »

Interesantno, od mog rođaka jaran je to za sebe tvrdio pojma ti ja neam,
i eno ga sad lezi u Jagomiru Sad veli sve ih zna

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

super!!
SaInga

Post by SaInga »

anais_nin wrote:
silentbob wrote:zenskog roda :D
kako bilo sta moze biti bolje BEZ nas???? :? :roll: :shock: :( :oops:

pusti pa budale - bez nas zena! hah! :? :? :?

ti si ba isto za Jagomira... kako ce te bez nas .....

p.s. pa naravno i mi bez vas ne mozemo...jebi ga .. 8-)
Bosanac sa dna kace

\/\/\/ wrote:Interesantno, od mog rođaka jaran je to za sebe tvrdio pojma ti ja neam,
i eno ga sad lezi u Jagomiru :( :( :( veli sve ih zna :(
ih pa kod mene je komsija dobro proso, hehehe i on je nesta isto tako tvrdio, govorio je da cak zna i baba Andjinog horoza iz proslog zivota, al ipak najboolje su ga izlijecile krampa i lopata u jami Omazici! :-)
mamica papucarka

Svemirski_Jebach wrote:ništa nije bezveze...

Prava ljubav je vjecna, samo sto povremeno mijenja oblik. Nekad je jaceg inteziteta, nekad slabijeg, nekad se skoro ugasi..., ali je uvijek tu.
Na zalost, nemáju svi tu srecu da je pronadju.

Svemirski, ako si kupio audi ,jer recimo ima klimu koju nema mazda, znaci da je kod tebe u odredjenom trenutku preovladao interes. Imas ljudi koji citav zivot voze auto krs, jer ge jednostavno vole.
Kada je rijec o ljubavi i interesi igraju veliku ulogu,medjutim interes nije presudan sto cemo nekoga voljeti.
da nekoga volis znat ces kada ti bude slatko kada doticna osoba nesto lupi sa cim se ti uopste ne slazes. I pomislis "preslatka je kad ovako lupa ko Martin po diviziji". :-)
Kad Svemirkog ubijedim u svoje tvrdnje, vidjecete kada promijeni nick u "Romanticni svemirac" :lol:
rashid

Post by rashid »

hananah:

Meni se je to isto desilo i potpuno te razumim :)

Stvar je super i svaki dan mi je finije. Neznam sta da jos dodam .... mmmmmmm
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

ovu temu bi trebalo premjestiti na podforum religija
Ina

Post by Ina »

hananah (citat ):
Da li vam se ikad desilo da upoznate nekoga i da ga odmah volite, odnosno da znate da ga vec dugo volite. (ne ljubav na prvi pogled nego nesto mnogo dublje). I onda jednostavno otkrivate da je taj neko ona/onaj koga znate odavno, da vam vise sasvim normalno postane da volite iste stvari, da ste jako slicni, skoro isti, da jako cesto nije potrebno ni da pricate nego je komunikacija mislima dovoljna, da se u zagrljaju te osobe osjecate kao da vam je tu mjesto, kao da je ta osoba i njeno tijelo oduvijek dio vas i sasvim je prirodno da ste se ponovno sreli?
To mi se desilo prije pola godine i jos ne gubi svoju car, i svakim danom sam sve vise i vise sigurna da ga poznajem i volim jos iz proslog zivota

Slicna iskustva mozda?

Ah...desilo se samo jedanput...valjda tako i treba :)
Susret na najneobicnijem mjestu i pod neuobicajenim okolnostima sa svojom drugom polovicom ... poput daha koji na ogledalu ostavlja trag...
Do tada nepoznati osjecaj preplavio je moje tijelo ( i dusu, podrazumijeva se :-D ) ... ma, znala sam tog covjeka koji je stajao ispred mene a, da ga nikad ranije nisam ni poznavala niti ikada vidjela...Sve sto je receno bilo je spontano i kao nadovezivanje misli koje smo djelili...U njegovom zagrljaju, sa glavom polozenom na njegovim grudima rijeci nisu bile potrebne da bih osjetila bliskost i smiraj dusa koje su se sjedinile i obitavale poput jedne... Zatim uzdah koji se nesvijesno otme iz grudi dok mirno lezite jedno pored drugoga i onaj osjecaj da si nakon tako dugog putovanja koje se zove zivot konacno dosao tamo gdje oduvijek pripadas... a, da pri tom nisi umro i otisao na drugi svijet :-)

Vidim ja...usla sam u pogibeljnu zonu sentimenta...moram se malo dozvati k sebi jer mi treba daily funkcionirati, a ovako mogu samo da ganutljivo snatrim i gubim se u svakodnevnici jer "niza" je sila ( ona zvana ljudski faktor ) je ucinila da moja ljubav iz proslosti zaista tamo i ostane...
hananah

Post by hananah »

Ina nema garancije nista u zivotu jer zivot je prolazan, no to je samo jedan od zivota i sve sto je ostalo nedoreceno i nedovrseno u ovom zivotu imat ce priliku u nekom drugom, isto kao sto je neko ostao nedorecen u proslom zivotu pa ga srecemo u ovom :) I prepoznajemo :)
U tome i jeste car, i kad gubimo nekoga trebamo znati da cemo ga opet sresti :) i sigurno prepoznati :)
Meni je lijepo, ne ureklo se, sve je tako mirno i prirodno, i vise to nije ni ono da se dopunjujemo nego smo jednostano isti :) i voljeci njega jos vise sam zavolila sebe ali u onom pozitivnom smislu a ne u nekom egoisticnom :)
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

Bosanac sa dna kace wrote:
\/\/\/ wrote:Interesantno, od mog rođaka jaran je to za sebe tvrdio pojma ti ja neam,
ih pa kod mene je komsija dobro proso, hehehe i on je nesta isto tako tvrdio, govorio je da cak zna i baba Andjinog horoza iz proslog zivota, al ipak najboolje su ga izlijecile krampa i lopata u jami Omazici! :-)
Maaa, koliko ljudi toliko cudi.
Nikad im se nacudit.
Bosanac sa dna kace

\/\/\/ wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
Maaa, koliko ljudi toliko cudi.
Nikad im se nacudit.
ma ja i to sto kazes! :)
Post Reply