Ljubav iz proslog zivota

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

hananah

#1 Ljubav iz proslog zivota

Post by hananah »

Da li vam se ikad desilo da upoznate nekoga i da ga odmah volite, odnosno da znate da ga vec dugo volite. (ne ljubav na prvi pogled nego nesto mnogo dublje). I onda jednostavno otkrivate da je taj neko ona/onaj koga znate odavno, da vam vise sasvim normalno postane da volite iste stvari, da ste jako slicni, skoro isti, da jako cesto nije potrebno ni da pricate nego je komunikacija mislima dovoljna, da se u zagrljaju te osobe osjecate kao da vam je tu mjesto, kao da je ta osoba i njeno tijelo oduvijek dio vas i sasvim je prirodno da ste se ponovno sreli?
To mi se desilo prije pola godine i jos ne gubi svoju car, i svakim danom sam sve vise i vise sigurna da ga poznajem i volim jos iz proslog zivota :)

Slicna iskustva mozda?
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

Interesantno, od mog rođaka jaran je to za sebe tvrdio pojma ti ja neam,
i eno ga sad lezi u Jagomiru :( :( :( veli sve ih zna :(
hananah

Post by hananah »

Ovako lijepu temu zachitavate :( Ok, od fundamentalista koji tudje ne postuju nego samo svoje mogu to i ocekivati :( jer suvise vjeruju u materijalne stvari :( i samo ono sto vide, a ono sto osjete sa sestim culom, sto je sa tim?
Last edited by hananah on 05/12/2005 21:58, edited 1 time in total.
silentbob

Post by silentbob »

ultraaktivno :)
anais_nin

#5 Re: Ljubav iz proslog zivota

Post by anais_nin »

hananah wrote:Da li vam se ikad desilo da upoznate nekoga i da ga odmah volite, odnosno da znate da ga vec dugo volite. (ne ljubav na prvi pogled nego nesto mnogo dublje). I onda jednostavno otkrivate da je taj neko ona/onaj koga znate odavno, da vam vise sasvim normalno postane da volite iste stvari, da ste jako slicni, skoro isti, da jako cesto nije potrebno ni da pricate nego je komunikacija mislima dovoljna, da se u zagrljaju te osobe osjecate kao da vam je tu mjesto, kao da je ta osoba i njeno tijelo oduvijek dio vas i sasvim je prirodno da ste se ponovno sreli?
To mi se desilo prije pola godine i jos ne gubi svoju car, i svakim danom sam sve vise i vise sigurna da ga poznajem i volim jos iz proslog zivota :)

Slicna iskustva mozda?
hananaho, predivno....uzivaj maksimalno, jer samo rijetki uspiju na vrijeme prepoznati ljepotu takvog necega :D

ma ja vjerujem u kontinuirano postojanje dusa nevezano za tijelo....tako da vjerujem u to sto pises, ne samo u kontekstu romanticne ljubavi, nego i u kontekstu nekih drugih bitnijih ljudi u nasim zivotima....medjusobno "prepoznavanje" prijatelja itd itd....naravno da je to nesto sasvim drugo kad su u pitanju musko-zenski odnosi....

i u vecini slucajeva, djeluje tako nestvarno, da vecina odbija da to komentarise sa ljudima van okvira tog odnosa, "da im se ne bi smijali" :D
legionarka

Post by legionarka »

mislim da malo personificars taj osjecaj na neki veci nivo nego sto to jeste.
Postujem ako se tako osjecas, ali da se u tom osjecaju ne krije strsah od ranijeg nezadovoljstva i onda se sve to malo preuvelica. Nemoj me pogresno shvatiti, ali ne mislim da je moguce nekog voljeti od trenutka kad ga vidis. Odnosno, to sve zavisi od toga ako poimas ljubav. Mislim da je ljubav malo kompleksniji osjecaj od tog "mislim da smo se voljeli u proslom zivotu" ..za ljubav treba vremena,strpljenja i opet jako jako puno vremena..
pozdrav
Bumbar

Post by Bumbar »

hananah wrote:Ovako lijepu temu zachitavate :( Ok, od fundamentalista koji tudje ne postuju nego samo svoje mogu to i ocekivati, ali od tebe Pape za koga smatram da si senzitivan i osjecajan i da sigurno mozes shvatiti o cemu govorim zaista sam ovakvo nesto tesko ocekivala :(
jaoj hano to je divno :D :) :) ...uzivaj babe :)
silentbob

Post by silentbob »

sve nesto kontam kad sretnem srodnu dusu...koja voli bicevanje...i kozu...i koja se nece libiti da mi pokaze sve tajne izvanzemaljskog osjecaja uzivanja i pruzanja toliko zeljenog osjecaja esktaticne moci i ..... :D :D :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

i ja isto sve nešto u posljednje vrijeme razmišljam o tome kakav je to osjećaj seksati se :roll: :roll: :( :D :D
silentbob

Post by silentbob »

Svemirski_Jebach wrote:i ja isto sve nešto u posljednje vrijeme razmišljam o tome kakav je to osjećaj seksati se :roll: :roll: :( :D :D
jebo sex bez bica :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote:i ja isto sve nešto u posljednje vrijeme razmišljam o tome kakav je to osjećaj seksati se :roll: :roll: :( :D :D
i sta si zakljucio iz tog razmisljanja? :D
silentbob

Post by silentbob »

anais_nin wrote:
da mu je bolje bez vas :D
anais_nin

Post by anais_nin »

silentbob wrote:
anais_nin wrote:
da mu je bolje bez vas :D
koga nas??? :D :lol:
silentbob

Post by silentbob »

zenskog roda :D
anais_nin

Post by anais_nin »

silentbob wrote:zenskog roda :D
kako bilo sta moze biti bolje BEZ nas???? :? :roll: :shock: :( :oops:
car-x

#16 Re: Ljubav iz proslog zivota

Post by car-x »

hananah wrote:Da li vam se ikad desilo da upoznate nekoga i da ga odmah volite, odnosno da znate da ga vec dugo volite. (ne ljubav na prvi pogled nego nesto mnogo dublje). I onda jednostavno otkrivate da je taj neko ona/onaj koga znate odavno, da vam vise sasvim normalno postane da volite iste stvari, da ste jako slicni, skoro isti, da jako cesto nije potrebno ni da pricate nego je komunikacija mislima dovoljna, da se u zagrljaju te osobe osjecate kao da vam je tu mjesto, kao da je ta osoba i njeno tijelo oduvijek dio vas i sasvim je prirodno da ste se ponovno sreli?

Slicna iskustva mozda?
safet kurtovich vaskrse..
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Udala sam se za jednog takvog.
Evo ga sad u belaju sa bebicom, pelenama i sl. :-)
hananah

Post by hananah »

Ja sam vas pitala da li ste imali slicna iskustva, malo mi je ko odgovorio. Ja govorim o onom osjecaju da se neko voli vec odavno, neko za koga sam znala da postoji a prepoznala sam ga bas u njemu :)
Car x, predjeno gradivo izvlacis iz naftalina, i to covjeka koga nisam nikad upoznala :-? Cestitke za memoriju i pretpostavku, ali je pretpostavka fula cista :)
legionarka

Post by legionarka »

cuj nisi...nisi tako govorila po forumu...ili ti memorija slabo radi
hananah

Post by hananah »

Prije svega hostapler koji mi je prijetio i ucjenjivao me nije ova tema :( Tema je to da li ste ikad upoznali osobu za koju osjecate da je znate vec odavno odavno :)
Explorer-ka

Post by Explorer-ka »

U vezi sam upravo sa takvom osobom, znala sam da ga vec volim odavno, samo je trebalo vremena da se pronadjemo.
:)
Svemirski_Jebach

nakon toliko dugo razmisljanja skontam da je najbolje da to probam pa da vidim da li je istina da se moze i bez vas :D

a na kraju ako je krajnji rezultat bebica i pelene - znat cu da se ide u opasne vode ako povuce onu ko fol "skontala sam da te poznajem cijeli zivot"... :roll: :D :D

idi ti nekog drugog poznaji - :D

a sto je parafraza onoga: uhvacena zlatna ribica moli lovca da je pusti uz standardni fol o 3 zelje, a lovac joj odgovori: ja te prodam zlataru pa ti njemu "ispunjaji"

(ovo posljednje je moralo ovako radi pojacavanja dojma) :D
Svemirski_Jebach

Explorer-ka wrote:U vezi sam upravo sa takvom osobom, znala sam da ga vec volim odavno, samo je trebalo vremena da se pronadjemo.
ne bih da vas razocaram ali sve vam je to suplja... :roll:

nisam nesto posebno razocaran nego mislim da neka takva suplja o uzvisenom i nadmocnom osjecaju ljubavi jeste samonametanje ideje za koju bi bilo lijepo da postoji, ali ne postoji, pa smo je izmislili...

mislim da je izbor idealnog partnera samo zbir cudnih okolnosti koje su nestalne i varijabilne...

a na kraju toliko primjera ima da me nimalo ne iznenadjuje kada par godina nakon "izljeva ljubavi punih odusevljenja i divljenja i sta znam cega" dodje do momenta priznavanja realnosti

ne vjerujem u ljubav kako mi je hoce predstaviti, nego ljubav kao splet zajednickih interesa, stavova i dozivljaja (iskustvenih) koji se formiraju u pravom trenutku i traju onoliko koliko se zajednicki interesi poklapaju. to je sve.
archbishop

Post by archbishop »

Svemirski_Jebach wrote:
Explorer-ka wrote:U vezi sam upravo sa takvom osobom, znala sam da ga vec volim odavno, samo je trebalo vremena da se pronadjemo.
ne bih da vas razocaram ali sve vam je to suplja... :roll:

nisam nesto posebno razocaran nego mislim da neka takva suplja o uzvisenom i nadmocnom osjecaju ljubavi jeste samonametanje ideje za koju bi bilo lijepo da postoji, ali ne postoji, pa smo je izmislili...

mislim da je izbor idealnog partnera samo zbir cudnih okolnosti koje su nestalne i varijabilne...

a na kraju toliko primjera ima da me nimalo ne iznenadjuje kada par godina nakon "izljeva ljubavi punih odusevljenja i divljenja i sta znam cega" dodje do momenta priznavanja realnosti

ne vjerujem u ljubav kako mi je hoce predstaviti, nego ljubav kao splet zajednickih interesa, stavova i dozivljaja (iskustvenih) koji se formiraju u pravom trenutku i traju onoliko koliko se zajednicki interesi poklapaju. to je sve.
a shto se razocarah :roll:

evo ti i ja imamo zajednicke interese, stavove i dozivljaje (iskustvenih)
pa se ne volimo. sto li. :( :D :D
Svemirski_Jebach

ja i ti nemamo nista zajednicko,...iz prostog razloga jer se ne poznajemo.

a ako me neko ubijedi u suprotno od onoga sto napisah onda cu joj cestitati
Post Reply