ljubav ili strast??
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Zelena Carapa
#1 ljubav ili strast??
Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.
Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".
E tu ja vise nisam bila kompetentna, mada sam je uvjeravala da je ljubav u pitanju, jer covjek se objektivno dosta zrtvuje za nju.
Jutros mi evo opet to pade napamet i skontah da ne znam odgovor na gornje pitanje. Sad ja pitam muski dio foruma, razlikujete li vi ljubav od strasti, i kako bi mi zene mogle skontati kad se o cemu radi.
Dajte nam malo hintova.
Samo da napomenem nisu balavci, oboje su presli 30.
------------------------------------------------------------------------
Tema jeste bila aktuelna prije nekoliko godina, ali je svevremenska - kako razlikovati ljubav od strasti? U kojem momentu znamo da volimo? Kad ocekujemo da druga strana izjavi ljubav?
Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".
E tu ja vise nisam bila kompetentna, mada sam je uvjeravala da je ljubav u pitanju, jer covjek se objektivno dosta zrtvuje za nju.
Jutros mi evo opet to pade napamet i skontah da ne znam odgovor na gornje pitanje. Sad ja pitam muski dio foruma, razlikujete li vi ljubav od strasti, i kako bi mi zene mogle skontati kad se o cemu radi.
Dajte nam malo hintova.
------------------------------------------------------------------------
Tema jeste bila aktuelna prije nekoliko godina, ali je svevremenska - kako razlikovati ljubav od strasti? U kojem momentu znamo da volimo? Kad ocekujemo da druga strana izjavi ljubav?
Last edited by Zelena Carapa on 03/11/2010 11:46, edited 2 times in total.
-
Yamahalac
#2 Re: ljubav ili strast??
vala ona razmislja ko da joj je 15, cuj nakon 3-4 mjeseca da joj kaze da je voli, isto ko da to treba da se desi cim su spavali prvi putZelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.
Dajte nam malo hintova.
ja licno ne razlikujem strast i ljubav, kod mene ako si mi nesto dobijes sve, ako nisi nista i to je to u najjednostavnijem obliku
ovo se naravno odnosi na vezu da ne bude opet letim grlom u jagode
-
mamica papucarka
I vama treba dok skontate
(3-4 godine
)
- Dori
#4 Re: ljubav ili strast??
Slazem se 100%Yamahalac wrote:vala ona razmislja ko da joj je 15, cuj nakon 3-4 mjeseca da joj kaze da je voli, isto ko da to treba da se desi cim su spavali prvi putZelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.
Dajte nam malo hintova.
ja licno ne razlikujem strast i ljubav, kod mene ako si mi nesto dobijes sve, ako nisi nista i to je to u najjednostavnijem obliku
-
Yamahalac
#5 Re: ljubav ili strast??
ma mislim ono, "pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo" sta treba vise, da napise na celu da mu je stalo, kod strasti nije tako, strast se ispoljava u krevetu, a ovo ostalo je nesto drugoDena wrote:Slazem se 100%Yamahalac wrote:vala ona razmislja ko da joj je 15, cuj nakon 3-4 mjeseca da joj kaze da je voli, isto ko da to treba da se desi cim su spavali prvi putZelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.
Dajte nam malo hintova.
sutra kad joj kaze da je voli, onda ce pitati drugaricu, "sta mislis je li mislio ozibljno, strah me da mi ne govori to samo da bi mu bila u krevetu duze" bla bla bla
ccccc, fali joj samopuzdanja bar jedno 2 slepera
- cHupjahalic@
ima muskaraca koji ti, odmah nakon sto su saznali da si slobodna, svidja ti se, govore kako te voli (a ni stao nije kako treba, poznaje te taman onoliko da mu se svidjas).
ali MALO MORGEN.
"voli" te tih prvih mjeseci dok zaljubljenost traje, a kasnije vidis da mu je totalno svejedno.
bolje je i da joj to ne govori dok to ne misli, a kad joj kaze onda ce biti sigurna da to misli (tek su prosla 3-4 mjeseca, sta ona ocekuje).
mislim da bi joj gore bilo da joj je prva 2 mjeseca pisao i govorio kako je voli, a zatim se ucutio.
nek porazgovara sa njim brate mili, ide ide, ne ide - pa sta.
p.s. ustala sam na pogresnu nogu pa kazem onako odmah sta mislim.

ali MALO MORGEN.
"voli" te tih prvih mjeseci dok zaljubljenost traje, a kasnije vidis da mu je totalno svejedno.
bolje je i da joj to ne govori dok to ne misli, a kad joj kaze onda ce biti sigurna da to misli (tek su prosla 3-4 mjeseca, sta ona ocekuje).
mislim da bi joj gore bilo da joj je prva 2 mjeseca pisao i govorio kako je voli, a zatim se ucutio.
nek porazgovara sa njim brate mili, ide ide, ne ide - pa sta.
p.s. ustala sam na pogresnu nogu pa kazem onako odmah sta mislim.
-
snowhite
meni je jedan svakidan po sto puta govorio da me voli i to "najvise na svijetu", a varao me vise od sto puta na dan. usto, nikad ga nisam ni pitala voli li me, sam je govorio, sto mi je, naravno, bilo sumnjivo. tako je, zapravo, nastojao da sakrije da me vara. ja nit pitam koga nit kome govorim. osjetim kad me neko voli, a mislim da i taj neko osjeti kad ja njega volim
- zena21
snowhite wrote:meni je jedan svakidan po sto puta govorio da me voli i to "najvise na svijetu", a varao me vise od sto puta na dan. usto, nikad ga nisam ni pitala voli li me, sam je govorio, sto mi je, naravno, bilo sumnjivo. tako je, zapravo, nastojao da sakrije da me vara. ja nit pitam koga nit kome govorim. osjetim kad me neko voli, a mislim da i taj neko osjeti kad ja njega volim
i sama sam ti taka
- cHupjahalic@
ako on njoj djelima pokazuje da mu je stalo, onda sta se brine.
milion puta je gore da ocekuje od njega da joj djelima pokaze da mu je "stalo" do te veze. tek tada bi mogla reci da je -pisi propalo- a sada nek uziva i ne ocekuje za tako kratak period da se sve njene zelje ostvare.
a ako mu nije stalo, onda nek se ne brine - skontat ce to ona bez ikoga.
milion puta je gore da ocekuje od njega da joj djelima pokaze da mu je "stalo" do te veze. tek tada bi mogla reci da je -pisi propalo- a sada nek uziva i ne ocekuje za tako kratak period da se sve njene zelje ostvare.
a ako mu nije stalo, onda nek se ne brine - skontat ce to ona bez ikoga.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
opet neki ljubavni problemi
-
Yamahalac
sam cin ne iznosenja krvavog carsafa poslije prve bracne noci je bezobrazan i jako neodgovoran prema komsijama do te mjere da se djeca u drugu sobu moraju otjeratibig_bud wrote:mene frapira cinjenica da mladi konzumiraju sexualne aktivnosti prije braka. ta veza je postavljena na losim temeljima i smatram da je to pogubno za moral naseg naroda, te nije cudo sto smo u ovakvoj situaciji danas
-
ajleen
mislim da se tvoja prijateljica ne bi trebala puno zamarati time sto joj nije rekao da je voli. te rijeci su relativne. mnogi su gore vec naveli par primjera, od onih koji se kunu u vjecnu ljubav a da i ne znaju sta je prava ljubav, do onih koji to ne govore ali pokazuju. ja iskreno preferiram ovu drugu vrstu.
u ostalom, treba da oj bude bitan kvalitet veze, nea uziva dok traje, a ako postoji ljubav trajace, ako ne bilo je lijepo dok je trajalo.
meni se moj bivsi 2,5 godine kleo u ljubav i imali smo perfektnu vezu ali se desilo da se promijenio u mjesec dana i rekao mi da nije siguran da li me voli ili mu je odgovaralo da bude sa mnom.....
u ostalom, treba da oj bude bitan kvalitet veze, nea uziva dok traje, a ako postoji ljubav trajace, ako ne bilo je lijepo dok je trajalo.
meni se moj bivsi 2,5 godine kleo u ljubav i imali smo perfektnu vezu ali se desilo da se promijenio u mjesec dana i rekao mi da nije siguran da li me voli ili mu je odgovaralo da bude sa mnom.....
- dacina_curica
Minnela wrote:meni jedan nikad nije govorio da me voli,a znala sam da me voli![]()
a jedan drugimi od prvog dana govorio da me voli,a volio me malo sutra
btw. mnogo vise volim da mi ne trubi svakodnevno o velikoj ljubavi (a onda se ispari cim iskrsne prvi problemcic).....zato, neka ta drugarica bude sretna sto ima nekoga kome je ocigledno stalo do nje (bar tako zvuci iz tvoje price) a velika strast u krevetu joj dodje samo kao bonus
- Amazonka27
desilo mi se...neponovilo se. Hiljadu signala..ma milioni...sve super i ovako i onako...covjek kome "volim te" nije uzrecica...ustvari...ko zna jel je ikad ikom izgovorio...jel to preslo 30 a nije se ozenio... ne moRe valjat
bura pozitivnih emocija a onda sjeb. Ode. Bez razloga, bez jasnog objasnjenja. Covjek ne moze biti siguran ni kad izgovori ono jebeno "volim te". Muskarci ne biraju sredstvo da dodju do cilja. Ja bih sve to lahko svarila da se ovakve stvari desavaju u 18-23 god... vec sa 27 sam dobro oprezna...ali izgleda da nisam bila dovoljno. Boli to kad ti na startu trazi otvorene karte i sam se prdstavlja kao dobar, iskren posten covjek...nestane tek tako...i trazi novu zrtvu.
- bug
sve dok je seks muska privilegija i sve dok zenama bude sluzio kao orudje.. da dobiju ljubav napismenomisha wrote:pa sta rijeci znace?to sto ce izgovorit 7 slova?
i sta fali ako je i 'voli' samo u krevetu..sto mi je muka vise...pa sta i da se samo hebu...???dokad ce to ovde bit pogresno?
nesto k'o zatvoreni krug, iliti loop, iliti beskonacna petlja po informaticki
- Rania
Mislim da je puno vaznije da li joj on pokazuje da je voli nego da li joj to kaze. Ja licno vise volim kad se sa tim velikim izjavama ne zuri. I tesko ih izjavljujem.
Jednom sam imala momka koji mi je to bubnuo nakon mjesec dana veze. Poslije toga sam imala traumu
- totalno me uhvatio nespremnu jer nismo bili na istim talasnim duzinama glede emcoija.. Naravno puklo je jer je bio uporan u svojim izjavama na koje ja nisam imala sta da kazem (osim da slazem) 
Jednom sam imala momka koji mi je to bubnuo nakon mjesec dana veze. Poslije toga sam imala traumu
- cica maca
Potpuno ista situacija je bila sa mojim bivsimsnowhite wrote:meni je jedan svakidan po sto puta govorio da me voli i to "najvise na svijetu", a varao me vise od sto puta na dan. usto, nikad ga nisam ni pitala voli li me, sam je govorio, sto mi je, naravno, bilo sumnjivo. tako je, zapravo, nastojao da sakrije da me vara. ja nit pitam koga nit kome govorim. osjetim kad me neko voli, a mislim da i taj neko osjeti kad ja njega volim
Zato sada imam preeeedivnog momka, pazi me i mazi, nije mi za ovih 5 mjeseci rekao da me voli, a to mi uopste nesmeta. Znaci, nisu svi isti