Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#7401 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

Kad je Muju zviznulo da trazi smisao zivota pa se ubio citajuci, istrazujuci, I na kraju bez rjesenja rijesi da ode na put I posjeti Dalaj Lamu ...
I tako pita on mudrog Dalaj Lamu - "mudri Dalaj Lamo, kazi mi ... sta je smisao zivota?"
A mudri Dalaj Lama se zamisli i odgovori mu - "Zivot je ... rijeka."
Zamisli se mujo I upita - "Stani malo, kakva rijeka ... zar nije smisao zivota provod, dernek, rostilj, piva sa rajom, skontat dobru zensku, dobar motor, auto ??? "
Dalaj Lama se zamisli ... razmislja ... razmislja ... I nakon duzeg vremena progovori - "U j...te , a ja svo vrijeme mislio da je rijeka ... :shock: "
HAVANA

#7403 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by HAVANA »

Sve je to dobro,mjera je vazna.U svemu treba imati mjeru.Sa cim god da pretjeras, na zlo izadje.
MarlboroGold

#7404 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:
MarlboroGold wrote:
Zejnep wrote:Zar nema svako svoj smisao života?
Šta sa ljudima koji nisu u braku ili koji iz nekog razloga ne mogu imati djecu? Njihov život je besmislen?
Jesu li baš svi ljudi koji su u braku i imaju potomstvo, ispunjeni, sretni?
Po pravilu bi svako trebao imati vlastiti smisao života. Brak i djeca, karijera itd.
Ljudi biraju da budu sami kako bi se fokusirali na druge stvari koje su im bitne, traže sebi partnera koji nije za brak i djecu ili traže partnera koji to jeste uz pravljenje potomaka.
Ovdje te još uvijek smatraju čudakom ako kažeš da se nećeš ženiti i da ne želiš djecu... mahala sindrom.
Samo ću reći da ako su brak, djeca i karijera smisao života, jadan je taj smisao.
Šta je onda smisao po tebi? Mogu samo pretpostaviti da je nešto u vezi nauke i istraživanja, te doprinosa u tim poljima... to većini ne ide od ruke.
duminjo

#7405 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

A djes čitav život živjeti sam. Raditi i dolaziti kuci Sam medju cetiri zida. Eto i zaradis Auto, kucu, vikendicu, avion, kurac i palac, al opet sam. Pa onda opet tamo u pedestim i sezdesetim kad Malo snaga izdaje i kada se svega u zivotu nasitis, opet sam. Nema mi smisla vala. Otudjis se vala i Od svijeta i Od svega.
Ja sam od 18-te Do 28-me živio sam i ne bih nikome preporucio da tako Zivi duže od par godina. Samoca i cetiri zida su skoro zä bolest. Hajd opet kad je insan mladji pa na dje svakakvih zanimacija, nekako i ide. A bogami kad se nagazi pedeseta i kad nemaš vise Energije da se Trosis 15 sati na dan, sumnjam da čovjeka tada moze zadovoljiti Samoca. Da ne spominjem penziju :-) sta jebeni penzioner samac moze da Radi po cijeli dan i kako mu Dani prolaze?
Prica bez zene/muza hajd i nekako a bogami bez djece mi ne ide bas u glavu. Možda se razmišlja tako sa dvaestak godina kad si zeljan svega i kad gledaš samo od danas Do Sutra. A ako gledaš život čitav i ako misliš da zivis život, pisaj ga ako ćeš ga živit sam.
Zamisli jbt imas 60 godina, sutra bajram, ti nemaš kome dati bajramluka, nemas nikoga ko će ti vrata otvoriti..
Egoizam je zanimljiv u momentima, za život bogami i nije. Nista nam dobro ne donosi
duminjo

#7406 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

I jebo pijanku ako ne prisjedne :mrgreen:
mad_max_ba

#7407 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mad_max_ba »

jesi ovo u dahu napisao
:D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7408 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Velkoski »

Pa živjet ćeš i sa 50 "sam", a ne sa djecom, valjda... Ima i djece koja nikad ne odu od roditelja, vaistinu :mrgreen:
duminjo

#7409 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

U dva dima :lol:
mad_max_ba

#7410 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mad_max_ba »

duminjo wrote:U dva dima :lol:
Ode onda i ja zadimit...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7411 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

Ma neće sutra ni Bajrama biti. Ljudi su sve više asocijalni.
Sve je manje tolerancije, kompromisa.
Dolazi vrijeme epruveta.
Sve što želiš - kupi.
duminjo

#7412 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

Velkoski wrote:Pa živjet ćeš i sa 50 "sam", a ne sa djecom, valjda... Ima i djece koja nikad ne odu od roditelja, vaistinu :mrgreen:
Al imas djecu sa kojom si u kontaktu, koja dodju u mjesecu jednom, dva puta.. Ogromna je razlika kad ti neko dodje tako i kad ti niko nikad ne dolazi..
Halo ba gdje ces biti sam jebote :mrgreen:
Belay Queen

#7413 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Belay Queen »

halo ba sta ste navalili na Velku :twisted:
danas ima vise usamljenih ljudi s djecom nego bez djece :oops:
triconja

#7414 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
Hakiz wrote: Samo ću reći da ako su brak, djeca i karijera smisao života, jadan je taj smisao.
Ovo često ne ide zajedno.
Neko se fokusira na karijeru i hop, odoše godine, nema ni braka ni djece, ali se zato ima stan, auto i živi se samo. Ok, možda su zadovoljni tako.
Opet, neko rano zasnuje brak, dođu djeca, obaveze i karijera se zapostavi.
Ima ih i koji nađu balans između ovog dvoga.

E sad, što se tiče smisla, što je jadno ako je neko uspio dovesti u neku ravnotežu troje nabrojano i osjeća se ispunjenim?!
Ako već napišeš da je to jadno, napiši i šta bi po tebi bio smisao života.
Jaro smisao zivota je pretec simo hejhu u potvrdjenim ubistvima ali bez optike, znaci analogno tebra, ili pretec mao ce-tunga po rezimskim ubistvima.

Ostalo je sve nesto tanko, prosjecno i tako to :lol: .
duminjo

#7415 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

Belay Queen wrote:halo ba sta ste navalili na Velku :twisted:
Nabroj
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7416 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Velkoski »

duminjo wrote:
Velkoski wrote:Pa živjet ćeš i sa 50 "sam", a ne sa djecom, valjda... Ima i djece koja nikad ne odu od roditelja, vaistinu :mrgreen:
Al imas djecu sa kojom si u kontaktu, koja dodju u mjesecu jednom, dva .. Ogromna je razlika kad ti neko dodje tako i kad ti niko nikad ne dolazi..
Halo ba gdje ces biti sam jebote :mrgreen:
Pa dakle praviš djecu da ti ima neko doći jednom mjesečno? I zašto ti moraju isključivo djeca doći? :D

Moj amidža ne priča s nanom već 20 godina npr, ovo je samo jedan od primjera. Šta ćemo sad? :sad: :mrgreen:
walter kurtz

#7417 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by walter kurtz »

Moras ziviti po kolektivnom balkanskom mindsetu inace si promasio zivot :zoka:
Belay Queen

#7418 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Belay Queen »

duminjo wrote:
Nabroj
sta da nabrojim :?
u svojoj zgradi sam ocima gledala komsinicu kako nasilu bukvalno izvlaci svoju majku iz stana da je odvede u staracki dom jer eto ona je tako odlucila :twisted: i dan danas mi je zao sto joj kose nisam pocupala koliko je to tuzna i tegobna scena bila...jos 4 slucaja su evo u mojoj zgradi bila takvih scena... :izet: te takvo dijete..
Tomahawk11
Globalni moderator

#7419 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote: Jaro smisao zivota je pretec simo hejhu u potvrdjenim ubistvima ali bez optike, znaci analogno tebra, ili pretec mao ce-tunga po rezimskim ubistvima.

Vidi jednu stvar, Nikola Tesla je bio naučnik, kažu da nikad nije bio sa ženom, neki će opet reći da je bio peder, nejse, svakako je bio čudak, međutim on je svoj smisao našao u izučavanju struje.
E, tako svi imamo neko svoje razmišljanje, pa je nekom bezveze imati djecu, drugom ovamo bezveze biti sam, trećem nemati neki dobar posao, četvrtom putovati po cijelom svijetu itd. tdi.

Poštujem tvoj izbor, razmišljanje, put u (be)smisao, kakogod.

Nego se mi svi volimo malo ibretiti što neko nema djece ili što ima sedmero. Ma boli te lijevi đon, svog posla.
duminjo

#7420 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

Velkoski wrote:
Pa dakle praviš djecu da ti ima neko doći jednom mjesečno? I zašto ti moraju isključivo djeca doći? :D

Moj amidža ne priča s nanom već 20 godina npr, ovo je samo jedan od primjera. Šta ćemo sad? :sad: :mrgreen:
Da ti djeca dodju je jedan od razloga. Je li sada trebam nabrajati bas sve razloga zasto Se prave djeca?
A Bogati eto ko će ti dodji kad ti bude trebalo Kateter stavit? :lol: jaran? :mrgreen: svalerka? :mrgreen: hoce hoce :izet:
Tvoj amidza je jedan primjer, ima ih sigurno Jos.. Uvijek i u svemu ima izuzetaka :mrgreen:
duminjo

#7421 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

walter kurtz wrote:Moras ziviti po kolektivnom balkanskom mindsetu inace si promasio zivot :zoka:
Samo Balkanci imaju djecu. Sve zapadno od Ljubljane su svemirci?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7422 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Velkoski »

duminjo wrote:
Velkoski wrote:

Da ti djeca dodju je jedan od razloga. Je li sada trebam nabrajati bas sve razloga zasto Se prave djeca?
A Bogati eto ko će ti dodji kad ti bude trebalo Kateter stavit? :lol: jaran? :mrgreen: svalerka? :mrgreen: hoce hoce :izet:
Tvoj amidza je jedan primjer, ima ih sigurno Jos.. Uvijek i u svemu ima izuzetaka :mrgreen:
Medicinska sestra možda? :? :mrgreen:

Prave dakle za kateter i da imam koga smarati kad mi bude 50, solidni razlozi :mrgreen:
triconja

#7423 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
triconja wrote: Jaro smisao zivota je pretec simo hejhu u potvrdjenim ubistvima ali bez optike, znaci analogno tebra, ili pretec mao ce-tunga po rezimskim ubistvima.

Vidi jednu stvar, Nikola Tesla je bio naučnik, kažu da nikad nije bio sa ženom, neki će opet reći da je bio peder, nejse, svakako je bio čudak, međutim on je svoj smisao našao u izučavanju struje.
E, tako svi imamo neko svoje razmišljanje, pa je nekom bezveze imati djecu, drugom ovamo bezveze biti sam, trećem nemati neki dobar posao, četvrtom putovati po cijelom svijetu itd. tdi.

Poštujem tvoj izbor, razmišljanje, put u (be)smisao, kakogod.

Nego se mi svi volimo malo ibretiti što neko nema djece ili što ima sedmero. Ma boli te lijevi đon, svog posla.
Ja bih reko da ljudi sebi postavljaju smisao zivota u neku ruku nesto sto su i sami sigurni da 99% nece ispuniti pa eto, kao teze tome. Nije smisao zivota kad nesto vec imas, to je onda nesto drugo. :D
spreca

#7424 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by spreca »

Belay Queen wrote:
duminjo wrote:
Nabroj
sta da nabrojim :?
u svojoj zgradi sam ocima gledala komsinicu kako nasilu bukvalno izvlaci svoju majku iz stana da je odvede u staracki dom jer eto ona je tako odlucila :twisted: i dan danas mi je zao sto joj kose nisam pocupala koliko je to tuzna i tegobna scena bila...jos 4 slucaja su evo u mojoj zgradi bila takvih scena... :izet: te takvo dijete..
sve je to stvar vaspitanja i odgoja...nisu svi kao tvoja komsinca...moje roditelje kad bi neko na silu odvodio iz onoga sto su oni stekli , ja bih ubio bez trunke razmisljanja ......ali uglavnom su to odnosi kao sto i dolikuju odnosima roditelja i djece
Ovdje u rusiji se cesto moglo cuti da naslednici (obicno su to unucad) ubijali svoje nane id jedove da bi sto prije stupili u nasledstvo....i zato su dobijali dugogodisnje robije...mashalah
walter kurtz

#7425 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by walter kurtz »

duminjo wrote:
walter kurtz wrote:Moras ziviti po kolektivnom balkanskom mindsetu inace si promasio zivot :zoka:
Samo Balkanci imaju djecu. Sve zapadno od Ljubljane su svemirci?
Zapadno od ljubljane imaju djecu samo im to nije smisao zivota :zoka:
Post Reply