Snovi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
berenice

#1 Snovi

Post by berenice »

Sanjam ja - onaj stari, bivsi... na bajku jasem cestom, a njegove oci me upijaju - to je bilo stvarno, ali snovi! Je li im pridajete vaznost? Je li vas uzmu kao da je stvarno? I sta mislite, drugovi, da li je san stvarno samo san? Mislim, ne mozes pobjeci - stvarnost?
Samprotivsviju

#2 Re: Snovi

Post by Samprotivsviju »

Jel to onaj sa poziva na zajednicko putovanje ? :D
Alternativac1

#3 Re: Snovi

Post by Alternativac1 »

Uf, sve kontam da sam prebolio bivšu, ali kad mi dođe u san tri dana poslije bolujem... :sad:
nixon69

#4 Re: Snovi

Post by nixon69 »

berenice wrote:Sanjam ja - onaj stari, bivsi... na bajku jasem cestom, a njegove oci me upijaju - to je bilo stvarno, ali snovi! Je li im pridajete vaznost? Je li vas uzmu kao da je stvarno? I sta mislite, drugovi, da li je san stvarno samo san? Mislim, ne mozes pobjeci - stvarnost?
Fali ti sexa. :D
berenice

#5 Re: Snovi

Post by berenice »

Samprotivsviju wrote:Jel to onaj sa poziva na zajednicko putovanje ? :D
Ne znam na sta mislis...
berenice

#6 Re: Snovi

Post by berenice »

Alternativac1 wrote:Uf, sve kontam da sam prebolio bivšu, ali kad mi dođe u san tri dana poslije bolujem... :sad:
Kako mislis bolujes - samo ceznja ili si stvarno sjeban? Ja nisam tuzna ili nesto, ali ti neki snovi mi se ucine tako stvarnima, da se osjecam kao da se desilo.
berenice

#7 Re: Snovi

Post by berenice »

nixon69 wrote:
berenice wrote:Sanjam ja - onaj stari, bivsi... na bajku jasem cestom, a njegove oci me upijaju - to je bilo stvarno, ali snovi! Je li im pridajete vaznost? Je li vas uzmu kao da je stvarno? I sta mislite, drugovi, da li je san stvarno samo san? Mislim, ne mozes pobjeci - stvarnost?
Fali ti sexa. :D
To moze biti, ali sami snovi nisu seksualne prirode.

Fali li tebi icega? Sta ti sanjas?
Samprotivsviju

#8 Re: Snovi

Post by Samprotivsviju »

berenice wrote:
Ne znam na sta mislis...
http://forum.klix.ba/poziv-na-zajednick ... 42497.html

:D
Alternativac1

#9 Re: Snovi

Post by Alternativac1 »

berenice wrote:
Alternativac1 wrote:Uf, sve kontam da sam prebolio bivšu, ali kad mi dođe u san tri dana poslije bolujem... :sad:
Kako mislis bolujes - samo ceznja ili si stvarno sjeban? Ja nisam tuzna ili nesto, ali ti neki snovi mi se ucine tako stvarnima, da se osjecam kao da se desilo.

Pa ostave vrlo snažan dojam znam o čemu pričaš, pretjero sam sa ovim tri dana, ali kad se probudim taj dan obavezno slušam laganije pjesme, tipa Giboni...
A u pravu je ovaj lik, mislim da sam negdje u tumaču snova ili u nekim novinama vidio da sanjati bivšu/eg znači da fali seksa... :D
berenice

#10 Re: Snovi

Post by berenice »

Samprotivsviju wrote:
berenice wrote:
Ne znam na sta mislis...
http://forum.klix.ba/poziv-na-zajednick ... 42497.html

:D
:mrgreen:

Nemam nista s ovim coekom.
berenice

#11 Re: Snovi

Post by berenice »

Alternativac1 wrote:
berenice wrote:

Pa ostave vrlo snažan dojam znam o čemu pričaš, pretjero sam sa ovim tri dana, ali kad se probudim taj dan obavezno slušam laganije pjesme, tipa Giboni...
A u pravu je ovaj lik, mislim da sam negdje u tumaču snova ili u nekim novinama vidio da sanjati bivšu/eg znači da fali seksa... :D
Pa dobro, fali, rekla sam - znaci to je sve? Hvala Bogu, nije ljubav ili nesto gore :skoljka:
al_akhisari

#12 Re: Snovi

Post by al_akhisari »

...kao i vecini drugih stvari u zivotu, niti u tumacenju snova, nije ispravno generalizirati; ponekad su snovi zaista vjerna preslika nase podsvjesti (naravno i u musko-zenskim odnosima); ali ponekad, fakat je nemoguce naci trag logickog; ni gospon frojd nije uvijekk mogao naci trag sexualnosti :) po meni, san je najcesce glasnogovornik podsvjesti
perfekcionista1

#13 Re: Snovi

Post by perfekcionista1 »

Sanjamo da imamo sta "gledati" dok spavamo, da ne bude dosadno. :wink:

Snovi su cesto odraz nase podsvjesti, razmisljanja, a cesto su i predskazanje buducih dogadjaja, samo ih je jako tesko protumaciti. Sanovnici nisu pouzdan tumac snova.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Snovi

Post by Truba »

imas li bracnih problema?
berenice

#15 Re: Snovi

Post by berenice »

@labud, pa mogu reci da je doslo do neke vrste kurcslusa... Mislis da mozda podsvjesno bjezim od konflikta?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: Snovi

Post by Truba »

pa eto to je to odmah sam na to pomislio
kad je sadašnjost sumorna
bijeg se traži u prošlosti koju idealiziramo
i podsvijest je odradila svoj posao
a inače žene su čudne :D
za razliku od većine muškaraca žene su imale u svojoj prošlosti pofino izbora
i sad kad izbor zašteka rovari se po prošlosti
berenice

#17 Re: Snovi

Post by berenice »

Nisu zene cudne - muskarci su cudni - mislim, kako da ne povjerujes, ako ti se stalno desava? Ono jeste u snu, ali taj san te poslije danima jebe i kontas, tj. ja kontam: je li sanjam ono sto je bilo, ono sto poznajem, odnosno ono sto hocu ili sanjam ono sto ce da dabude?

To me interesuje: da li su snovi "samo" odraz stvarnosti ili predvidjaju buducnost?
supercali

#18 Re: Snovi

Post by supercali »

Snovi su slika tvog razmisljanja
To sto se nekad desi da bude ono sto si sanjala je mogucnost pogadjanja dogadjaja
Jbg ako kazem da bi bih mogla uzeti belgiju 2:0 ne znaci da sam vidio buducnost ako se to desi nego jednoatavno pogodio
Ako to prebacimo u snove i nase misli u sliku dobijemo isto
Sve snove koje sanjamo su slika razmisljanja u glavi sta je bilo sta bi zelili kako bi to mijenjali i kako bi zelili da to bude
E zato postoje i lucidni snovi gdje ti sam kreiras svoje snove jer si svjestan da mozes mijenjati tok snova
Post Reply