Romanticni vikend...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

faraon_sa

#1 Romanticni vikend...

Post by faraon_sa »

Mozda nije pravo mjesto za ovu temu ali trebam malu pomoc...
Ja i djevojka u februaru slavimo godinu dana (masala) :D
i tako odlucismo taj vikend provesti sami, van grada, na nekoj od nasih zimskih ljepotica. To je vise njena zelja, ja bas ne volim snjeg ali eto :lol: Dakle, interesuje me kakva su vasa iskustva i dali imate neki prijedlog za smjestaj na bjelasnici, igmanu, jahorini... To moze biti hotel, vikendica, apartman... prvenstveno me interesuju cijene, a naravno i vasi utisci. Trebao bi se potruditi da sve bude extra dobro :-D
d2

Post by d2 »

cestitam i zelim srecu, prenio bih iskustva mog prijatelja koji je preko interneta vidio slike i unajmio vikendicu za NG na Vlasicu. Kad su dosli tamo skontali su da to uopste nije ono sto su vidjeli na slikama, da je centralno grijanje zapravo pec na lozenje ciji dimnjak ide sredinom kuce ( :D ) da je metar prasine i prljavstine, da uopste nema stepenista nego se penjes merdevinama i slicno.

Ne kazem da je tako uvijek jer ima milion dobrih iskustava ali na zalost ima i ovakvih - losih. Govorim samo da budes oprezan da vam taj vikend ne propadne radi necije pohlepe za parama.

Sretno vam !
Baby Jane

Post by Baby Jane »

ne mogu ti pomoci, jer sam dijasporka, ali dozvoli da te pohvalim...mislila sam da su likovi poput tebe izumrli....moj momak, kad nam je bilo 2 god. zaboravio, ali nije ni to najgore...jos mi slaga da se shalio da je zaboravio... a za godinu dana necu ni reci sta je bilo )....u svakom slucaju, nadam se da ce vam biti nezaboravno :)
d2

Post by d2 »

ps
izvini sto si se slepam na temu ako moze i ja bih molio za neke preporuke gdje se recimo moze preko dana otici autom od sarajeva sa djevojkom, malo da se promjeni, rucati tamo i vratiti se nazad. obicavali smo zapucati za mostar ljeti medjutim ima li neko drugo zanimljivo i fino mjesto i ako mozete molim da navedete gdje bi se moglo otiici (i jos vaznije :D) gdje bi se moglo dobro klopati tu :)
mr`mirza

Post by mr`mirza »

Na Jahorini, mislim da je hotel Termag. Bazen u staklu, kupas se i gledas zimsku idilu i ljude kako se skijaju :))

PS
I nema sanse da se zaglavis na ski liftu :))
anais_nin

Post by anais_nin »

mr`mirza wrote:Na Jahorini, mislim da je hotel Termag. Bazen u staklu, kupas se i gledas zimsku idilu i ljude kako se skijaju :))

PS
I nema sanse da se zaglavis na ski liftu :))
nije bas pristupacno ali zato dobijes ono sto vidis na slikama :D istina sada je "jek sezone" mislim da je soba oko 150km po noci ili tako nesto :oops: :roll: pogledaj na google imaju sve informacije na web stranici :D
anais_nin

Post by anais_nin »

d2 wrote:ps
izvini sto si se slepam na temu ako moze i ja bih molio za neke preporuke gdje se recimo moze preko dana otici autom od sarajeva sa djevojkom, malo da se promjeni, rucati tamo i vratiti se nazad. obicavali smo zapucati za mostar ljeti medjutim ima li neko drugo zanimljivo i fino mjesto i ako mozete molim da navedete gdje bi se moglo otiici (i jos vaznije :D) gdje bi se moglo dobro klopati tu :)
neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznja :D uz to peceni krompir, zelena salata, i jos stogod zestoko da dushu zagrije :D nekad je najbolje mesko bilo u Gojka :oops: al kako nema Gojka (gazde), Maksumic (restoran) ga je presisao :D (P.S. ovo ti je dovoljno da ostatak dana provedes bohteci :D)
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

Baby Jane wrote:ne mogu ti pomoci, jer sam dijasporka, ali dozvoli da te pohvalim...mislila sam da su likovi poput tebe izumrli....moj momak, kad nam je bilo 2 god. zaboravio, ali nije ni to najgore...jos mi slaga da se shalio da je zaboravio... a za godinu dana necu ni reci sta je bilo )....u svakom slucaju, nadam se da ce vam biti nezaboravno :)
jel' dobio trecu, popravnu? :-)
callmethebreeeze

anais_nin wrote:
neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznja :D uz to peceni krompir, zelena salata, i jos stogod zestoko da dushu zagrije :D nekad je najbolje mesko bilo u Gojka :oops: al kako nema Gojka (gazde), Maksumic (restoran) ga je presisao :D (P.S. ovo ti je dovoljno da ostatak dana provedes bohteci :D)
rakijucu i telecu supicu prije. cisto da se apetit otvori. ja bijah kod gojka 2005 i ne bi mi lose :D
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote:
rakijucu i telecu supicu prije. cisto da se apetit otvori. ja bijah kod gojka 2005 i ne bi mi lose :D
pa i rekoh "stogod zestoko da dusu zagrije" :lol: :D ma ne moze kod Gojka nikad lose biti :roll: (barem se nadam da nikad nece tako restoran zdevriti :D) ali je primjetna razlika u odnosu na prije :( istina i dalje mi se vise svidja kako izgleda restoran kod Gojka nego kod Maksumica :D ali su klopa i usluga ipak dosta bolje na ovom drugom mjestu :D

potpis: poguzija :lol:
callmethebreeeze

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote: neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznja :D uz to peceni krompir, zelena salata, i jos stogod zestoko da dushu zagrije :D nekad je najbolje mesko bilo u Gojka :oops: al kako nema Gojka (gazde), Maksumic (restoran) ga je presisao :D (P.S. ovo ti je dovoljno da ostatak dana provedes bohteci :D)
pa i rekoh "stogod zestoko da dusu zagrije" :lol: :D ma ne moze kod Gojka nikad lose biti :roll: (barem se nadam da nikad nece tako restoran zdevriti :D) ali je primjetna razlika u odnosu na prije :( istina i dalje mi se vise svidja kako izgleda restoran kod Gojka nego kod Maksumica :D ali su klopa i usluga ipak dosta bolje na ovom drugom mjestu :D

potpis: poguzija :lol:
ja i zaboravio da ne jedem meso vise :-) nadam se da cu to opet zaboraviti kad budem blizu jablanice :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
Baby Jane wrote:ne mogu ti pomoci, jer sam dijasporka, ali dozvoli da te pohvalim...mislila sam da su likovi poput tebe izumrli....moj momak, kad nam je bilo 2 god. zaboravio, ali nije ni to najgore...jos mi slaga da se shalio da je zaboravio... a za godinu dana necu ni reci sta je bilo )....u svakom slucaju, nadam se da ce vam biti nezaboravno :)
zenama kojima je ovo bitno je jako jako tesko svariti da za vecinu muskaraca ovo predstavlja :? ja ne znam ni jednoj kojem su ti datimu sami po sebi nesto oko cega se uzbudjuje, nego ih vecina UOPSTE skonta tek kad ONA prvi put ubaci u razgovor taj prokleti datum :D :lol: zatim energija i trud koji su ulazu u nezaboravljanje istog su obicno preventivni manevri da bi se izbjegle gore opisane reakcije :D treba im (muskarcima) to uzeti u obzir i nadati se da ce do 10. godisnjice nauciti :D
anais_nin

Post by anais_nin »

@povjetarac, ne znam koji su tvoji razlozi za odustajanje od mesa, ali moj vrli drug koji je veci dio zivota vegeterijanac (a inace je Amerikanac) svaki put kad prolazimo tuda rado pojede sa mnom porciju janjetine :D :lol: (kad je bio u bosni "zrtvovao" se i probao i cevape i buredzike, kao i burek, kaze gdje ce od sramote reci da je zivio dole a nikad cevape probao nije :D).....
anais_nin

Post by anais_nin »

Ćelava cura wrote::D ovo sto Anais kaze podrzavam ali ima nesto jos ljepse a nije daleko...
:D iz Jablanice je lako do ovog mjesta :D za put pitaj lokalce objasnice ti :D
http://www.hajduckevrleti-blidinje.com/ Ja sam bila nekoliko puta..i super je..imas sta i vidjeti, mozete i planinariti :D a mozete i prenociti. :D
a sami restoran/motel je tako lijepo namjesten, osoblje usluzno, hrana dobra..a ima i pica :D
odlicna ideja :D Blidinje je extra :D
Prozor

#15 Re: Romanticni vikend...

Post by Prozor »

faraon_sa wrote:Mozda nije pravo mjesto za ovu temu ali trebam malu pomoc...
i tako odlucismo taj vikend provesti sami, van grada, na nekoj od nasih zimskih ljepotica. To je vise njena zelja, ja bas ne volim snjeg ali eto :lol: Dakle, interesuje me kakva su vasa iskustva i dali imate neki prijedlog za smjestaj na bjelasnici, igmanu, jahorini... To moze biti hotel, vikendica, apartman... prvenstveno me interesuju cijene, a naravno i vasi utisci. Trebao bi se potruditi da sve bude extra dobro :-D
Prostri deku i to je to...

Image
callmethebreeeze

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:
zenama kojima je ovo bitno je jako jako tesko svariti da za vecinu muskaraca ovo predstavlja :? ja ne znam ni jednoj kojem su ti datimu sami po sebi nesto oko cega se uzbudjuje, nego ih vecina UOPSTE skonta tek kad ONA prvi put ubaci u razgovor taj prokleti datum :D :lol: zatim energija i trud koji su ulazu u nezaboravljanje istog su obicno preventivni manevri da bi se izbjegle gore opisane reakcije :D treba im (muskarcima) to uzeti u obzir i nadati se da ce do 10. godisnjice nauciti :D
fazon je zadrzati dovoljno dugo uz sebe da i sama pocne zaboravljati te datume :D
callmethebreeeze

anais_nin wrote:@povjetarac, ne znam koji su tvoji razlozi za odustajanje od mesa, ali moj vrli drug koji je veci dio zivota vegeterijanac (a inace je Amerikanac) svaki put kad prolazimo tuda rado pojede sa mnom porciju janjetine :D :lol: (kad je bio u bosni "zrtvovao" se i probao i cevape i buredzike, kao i burek, kaze gdje ce od sramote reci da je zivio dole a nikad cevape probao nije :D).....
ma moji su razlozi moralno-eticke prirode :D (joj jesam ublehas, necu da se debljam :D )
ali posto je moj zivotni moto da "jedino izazovima ne mogu odoliti" naravno da cu jesti janjetinu kod gojka. ta necu naruciti kupussalatu, pa jel' tako ili nije :D
d2

Post by d2 »

anais_nin wrote:
vidim, moj si tip djevojke/zene, steta sto si u torontu, doduse bio sam tu 15 dana i jako mi se svidjelo pa eto :)

zezam se, hvala ti na savjetu ipak moja sadasnja djevojka ne zamislja bas zajednicki provod tako sto smo umasceni do lakata dok glodjemo rebra, steta :)
d2

Post by d2 »

Ćelava cura wrote::D ovo sto Anais kaze podrzavam ali ima nesto jos ljepse a nije daleko...
:D iz Jablanice je lako do ovog mjesta :D za put pitaj lokalce objasnice ti :D
http://www.hajduckevrleti-blidinje.com/ Ja sam bila nekoliko puta..i super je..imas sta i vidjeti, mozete i planinariti :D a mozete i prenociti. :D
a sami restoran/motel je tako lijepo namjesten, osoblje usluzno, hrana dobra..a ima i pica :D
hvala ćelava curo, (mašinica ili žilet kad smo vec kod toga :D ) ovo mjesto stvarno obecava i prvom prilikom cu se zanogetati tamo, ne znam bas kako je sad ali ha dodje proljece idem. hvala ti !
maccarona

#20 Re: Romanticni vikend...

Post by maccarona »

faraon_sa wrote:Mozda nije pravo mjesto za ovu temu ali trebam malu pomoc...

:D :D :D :D :D :D

da je odvedes ne znam gdje :D lokacija nebitna:D:D
pogledaj je duboko u oci :D i reci :oops: draga :D za sada si mi draga :D al ako postanem za dva dana :D hormon na dvije noge :D:D tuzi njih :D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

d2 wrote:
anais_nin wrote:
vidim, moj si tip djevojke/zene, steta sto si u torontu, doduse bio sam tu 15 dana i jako mi se svidjelo pa eto :)

zezam se, hvala ti na savjetu ipak moja sadasnja djevojka ne zamislja bas zajednicki provod tako sto smo umasceni do lakata dok glodjemo rebra, steta :)
pa de pojasni kako sadasnja djevojka zamislja dobar provod pa ti predlozimo adekvatnu lokaciju :D barem restorana u drzavi imamo :D ona bi nesto gotivnije, prefinjenije? :D

ne znam vala, jedino sto bi mi moglo parirati ovom zajednickom "umashchenom" dogadjaju je odlazak u mali Ston na ugodnu vecericu u vidu morskih plodova i neko domace vince :D ili da mi izmisli sach i dobro meso i krompir ispod istog :oops: ili josh bolje PITU :shock: :D

mozda je fakat do mene :D meni jednodnevni bijeg s kulinarskim povodom zahtjeva vrhunsku poguzijsku privlacnost odabranog ugostiteljskog objekta :D
d2

Post by d2 »

haha pa recimo taj Ston bi bio mjera ali ne bi bila mjera ispravljati prsljenove jedno 5 sati u autu do stona a na stranu sto ona voli to plutajuce / plivajuce meso dok ja gotivim onu staru "jebo meso koje pliva i leti" s tim bi tu trebalo dodati i pite naravno pa ne znam bas kako bi nam legao ston i "burek sa sirom" koji se tamo vjerovatno jede :D

Ma nije bas ovo kulinarski povod, ovo je upoznaj domovinu da bi je vise volio a kad je upoznas dobro se najedi da bolje zapamtis sto si dosao tu :D

Evo recimo pored Starog ima jedan restorancic odmah uz Neretvu i zove se mlinica, tu se vazda dobro nahapamo kad dodjemo u Mostar :D
anais_nin

Post by anais_nin »

d2 wrote:haha pa recimo taj Ston bi bio mjera ali ne bi bila mjera ispravljati prsljenove jedno 5 sati u autu do stona :D

Ma nije bas ovo kulinarski povod, ovo je upoznaj domovinu da bi je vise volio a kad je upoznas dobro se najedi da bolje zapamtis sto si dosao tu :D

Evo recimo pored Starog ima jedan restorancic odmah uz Neretvu i zove se mlinica, tu se vazda dobro nahapamo kad dodjemo u Mostar :D
mlinica ima lokaciju sto jest jest :D ali recimo restoran RONDO koji je par minuta od Starog grada, ima puno ljepsi ugodjaj i puno bolju selekciju hrane i vina :D

ne znam kad su ovo pizzeria dodali u ime, neveza al ovo je mjesto:

http://www.travel-tourist.com/ugob2113_ba.htm

sjetih se da sam na jednoj drugoj temi nekom vec tafrljala na ovu temu pa evo samo da se citiram :D ako vec dolazis do Mostara, posebno u proljece, za promjenu ste mogli produziti malo u Pocitelj ili u Blagaj :D ima se sta jest, a ima se sta i vidjeti :D
anais_nin wrote: Blagaj nije daleko od Mostara, ne znam koliko cete dana biti u Mostaru, ali predlazem da dole odete ili prije ili poslije prvog maja, da izbjegnete guzvu....moras proci kroz gradic Blagaj i na kraju puta se nalazi par restorana (ribnjak) i tu mozes parkirati auto, a do samog izvora se ide pjeske. Sigurno ce ti neko od lokalaca objasniti, a postoje i putokazi. Gotivno je popiti tursku kafu sjedeci na chemlijicama s pogledom na izvor....

Sto se restorana tice, u Starom gradu imaju samo 2 koja bih ja preporucila. Jedan se nalazi na vrhu Kujundziluka (to je onaj dio gdje su sve one zanatlijeske radnje kad predjes Stari most, i malo se penjes uzastranu prema gradu). Na vrhu tog pentranja se nalazi restoran Kulluk koji ima fenomenalan izbor hrane, atmosfera je super, pogled takodje, a cijene stvarno nisu strasne. Supu, a nekad i ostala jela, sluze u onim starinskim posudama....

Malo skuplji je restoran Han, on je s druge strane Starog mosta, mozes pitati bilo koga za upustva kako stici do njega, on se nalazi kraj "male cuprije" (male verzije starog mosta) u Starom gradu. Meni kao i u ostatku Starog grada ne bas mashtovit, ali hrana lijepo napravljena. Medjutim pogled na terasi je za 10.

I kao vrhunac ako bas hocete da se zgotivite, nedaleko od Starog grada se nalazi dio grada koji se zove Rondo. Tacno u tom krugu, rondou, se nalazi dosta dobar restoran - restoran Rondo. Njihov broj ti je 036-322-100, i ako ne mozes da ih nadjes oni ce ti objasniti. Po meni oni imaju najbolju kuhinju u gradu, lokacija im je super, ugodna za sjediti, osoblje je za deset, imaju velik izbor vina (posebno domaceg), a od hrane imaju sve od raznoraznih pasta (rigatoni u umaku od gorgonzole sa piletinom i gljivama - moj favorit) za nekih 8KM, do shan-pjera sa istarskim tartufima po 25KM. Toplo preporucujem :D
mostarac

Post by mostarac »

bjezi bona kakav Rondo, peksinluk pravi majke mi. Meni se ljetos zivot ogadio. Crni im stolnjaci. Trenutno najbolji restoran u gradu, bar meni, a o ukusima je tesko raspravljati, je Carting, ali ko nije iz Mostara ne moze ga nac bez taxija :D
Radobolja je ljeti isto drama, a u Starom Gradu "Hindin Han".
anais_nin

Post by anais_nin »

mostarac wrote:bjezi bona kakav Rondo, peksinluk pravi majke mi. Meni se ljetos zivot ogadio. Crni im stolnjaci. Trenutno najbolji restoran u gradu, bar meni, a o ukusima je tesko raspravljati, je Carting, ali ko nije iz Mostara ne moze ga nac bez taxija :D
Radobolja je ljeti isto drama, a u Starom Gradu "Hindin Han".
moze biti, restoran se u roku od par mjeseci moze srozat gore nego zena :D do prije godinu dana meni je tamo bilo super :D jedino sto me zanima i sto mi je bitno je sto znam da im je kuhinja uvijek uvijek uvijek cista, i da oni koji mi diraju hranu moraju postivati izuzetne standarde higijene :D

Carting - vrlo prosjecna hrana, nemastovit ambijent, usluga osrednja, nikad ni jednog konobara ne zapamtih odatle (a isli smo dugo dugo vremena tamo, jer mi je bilo na minut od kuce :D), a moje posjete istom su zavrsene nakon posjete njihovoj kuhinji :D kad sam vidjela kako pizz-majstor mjesi tijesto, prvo malo rukom kroz kosu, pa malo po nosu pa nazad u ono tijesto :lol: :D nisam gadljiva, ali ne bih ni sopstvene bacile te vrste konzumirala :D
Post Reply