e pa to je njima razumno , zato svasta pisu protiv drugih zenaNastasia wrote:Ma znam, zezam se.Connaisseur Karlin wrote:
ma to je taktika da ga pravis budalom ili da se on pravi budala , trece opcije nema![]()
![]()
mozda je tako pojedinim zenama razumna taktika , jer ni ne znaju bolje i drugacije
Ne volim ja ni te muškarce što se prave budalama a ni žene što mu na sve aminaju
razumna zenska osoba
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Connaisseur Karlin
#426 Re: razumna zenska osoba
- arzuhal
#427 Re: razumna zenska osoba
Vi ste sve u pravu.
- Connaisseur Karlin
#428 Re: razumna zenska osoba
od ovakve izjave dobijem alregicnu reakciju , nesto najgore sto se moze cuti od muskracaarzuhal wrote:Vi ste sve u pravu.
-
sekerbay
#429 Re: razumna zenska osoba
Pa et, kako da ti kažem... Ja umijem kuhatEdin H. wrote:Pa koje onda prefriras?
Ps.
Muncy je u pravu.
Jedino možda nije kako treba zapakovala tj nije se fino izrazila.
- arzuhal
#430 Re: razumna zenska osoba
Slažem seConnaisseur Karlin wrote:od ovakve izjave dobijem alregicnu reakciju , nesto najgore sto se moze cuti od muskracaarzuhal wrote:Vi ste sve u pravu.
-
sekerbay
#431 Re: razumna zenska osoba
Karlinka je uvijek u pravu
-
moonca
#432 Re: razumna zenska osoba
Kada sam zivis, sam odlucijes, sam places,sam .......--uvijek si u pravu.
i takav i ostani.
Jedan je zivot, sta te briga sta drugi misle i kako te vide.
- Connaisseur Karlin
#433 Re: razumna zenska osoba
ma nisam , ne tepaj mi bezvezesekerbay wrote:![]()
Karlinka je uvijek u pravu
- Connaisseur Karlin
#434 Re: razumna zenska osoba
naravno da nismo svi uvijek u pravu, sto me sekirasarzuhal wrote:Slažem seConnaisseur Karlin wrote:od ovakve izjave dobijem alregicnu reakciju , nesto najgore sto se moze cuti od muskracaarzuhal wrote:Vi ste sve u pravu.
-
sekerbay
#435 Re: razumna zenska osoba
Haj, reći ću da si u pravu
- Bloo
- Globalna šefica
#436 Re: razumna zenska osoba
moonca wrote:Kada sam zivis, sam odlucijes, sam places,sam .......--uvijek si u pravu.i takav i ostani.
Fikretaaaaaaaaa
- arzuhal
#437 Re: razumna zenska osoba
Bloo wrote:moonca wrote:Kada sam zivis, sam odlucijes, sam places,sam .......--uvijek si u pravu.i takav i ostani.
Fikretaaaaaaaaa

-
moonca
#438 Re: razumna zenska osoba
-
free_too
#439 Re: razumna zenska osoba
Nastasia wrote:Razumijem zašto se muškarci šegače sa nepostojanjem pojma razumne ženske osobe i time pomalo, kroz šalu, ponižavaju žene.
Ali zašto to žene rade, nikako mi ne ide u glavu.
Dokle će u nekim ženama živjeti potreba da podilaze svemu što muško kaže.
Je li ti mozda sebe smatras feministicom? Vidis, taj pokret je imao dobru ideju ali je postao nesto zapravo sto vise steti ugledu zena nego sto doprinosi, isto kao i ovi extremisti religijski, koji su uvijek najglasniji pa bacaju lose svijetlo na ostale. Nekako mi vuces na to, jer evo moonca se ne slaze s tvojim misljenjem pa si je vec nekako prozvala da nije "prava" zena zato sto u njoj zivi neka potreba da se podilaze muskarcima? Ne znam , ali mi se cini da moonca je vise razumna nego ti
Eh sad, naravno da postoji diskriminacija spolova, to je sasvim logicno i realno, ali postoji i druge diskriminacija , od relgijske, nacionalne, rasne, gay etc. Jbg, takav nam je ljudski rod, nije savrsen, treba se svakako borit za bolje sutra ali gledajuci nasu situaciju u BiH, ja bih volio da su nam to samo najveci problemi koje treba hitno rijesiti.
da se vratim na temu, po meni od osobe zavisi je li neko razuman ili ne, ali ruku na srce zene jesu kompliciraniji spol. Isto sto se kaze da su i ljepsi spol, ili da su muskarci seljacine, krkani, gluplji, nepismeni.
Biti kompliciran zapravo nije ni nista lose, ima to svoje prednosti te zbog toga je to vjerovatno i tako , sve to ima svoj neki Golden Ratio i balance
Nego Nastasia, je li se slazes s recenim ili?
- Bloo
- Globalna šefica
#440 Re: razumna zenska osoba
Here we go again...

-
free_too
#441 Re: razumna zenska osoba
zar to nije sustina cijelog foruma i tema, kako ti mislis opravdati svoju moderatorsku platu ako teme nisu aktivneBloo wrote:Here we go again...
Budi razumna...
- Bloo
- Globalna šefica
#442 Re: razumna zenska osoba
Zar nije suština cijelog bitisanja jednog forumaša i/ili foruma da se ne vrti ukrug ad nauseam, već da možda, samo možda, zabljesne neka nova ideja, neki novi stav i promišljanje...free_too wrote:zar to nije sustina cijelog foruma i tema, kako ti mislis opravdati svoju moderatorsku platu ako teme nisu aktivneBloo wrote:Here we go again...
Tako glasi proročanstvo.
Ali očito ti nisi, the chosen one. Tako da, samo ti.
Opravdavam je drugim načinima
- SaraFina
#443 Re: razumna zenska osoba
Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.
Arzo, halali
ne mogu si pomoći 
Arzo, halali
-
free_too
#444 Re: razumna zenska osoba
Pa zar postoje neke nove ideje danas? Po meni su to sve stare ideje u novim pakovanjima ili oblicima, ali sustina je ostala ista. Mozda za 20 godina bude se raspravljalo o tome ima li razumnih muskaraca... Bitno je da se raspravlja pa sad...Bloo wrote:Zar nije suština cijelog bitisanja jednog forumaša i/ili foruma da se ne vrti ukrug ad nauseam, već da možda, samo možda, zabljesne neka nova ideja, neki novi stav i promišljanje...free_too wrote:zar to nije sustina cijelog foruma i tema, kako ti mislis opravdati svoju moderatorsku platu ako teme nisu aktivneBloo wrote:Here we go again...
Tako glasi proročanstvo.
Ali očito ti nisi, the chosen one. Tako da, samo ti.
Opravdavam je drugim načinima
- Bloo
- Globalna šefica
#445 Re: razumna zenska osoba
+1SaraFina wrote:Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.
Arzo, halaline mogu si pomoći
I sve izvedenice.
- Bloo
- Globalna šefica
#446 Re: razumna zenska osoba
free_too wrote: Pa zar postoje neke nove ideje danas? Po meni su to sve stare ideje u novim pakovanjima ili oblicima, ali sustina je ostala ista. Mozda za 20 godina bude se raspravljalo o tome ima li razumnih muskaraca... Bitno je da se raspravlja pa sad...
Ustajalo sve.
Raspravljaj, raspravljaj. Prežvači već prežvakano
Ja ću onda čekati...hiljadu godina.
- SaraFina
#447 Re: razumna zenska osoba
Bloo wrote:+1SaraFina wrote:Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.
I sve izvedenice.
- arzuhal
#448 Re: razumna zenska osoba
U našem zaseoku od vajik postoji taj stari običaj ocjene ženske razumnosti, ha žensko krene da postane punoljetno: u posljednjem mjesecu njene 17-te godine, u noći mjeseca mlađaka, žene iz sela bi se okupile u gavredžiji*, ukrasile bi djevojku čiji razum, staloženost i smirenost propituju, pa bi je posadile na sred sećije. Iznjeli bi se kolači, kahva, sokovi, voće, neke žene bi i zapjevale, a djevojci bi dali da - hekla. Žene ne bi obraćale pažnju na nju nego bi pjevale, jele, pile, osim nekoliko iskusnijih žena koje bi krišom pratile šta djevojka radi, da li hekla lijepo i strpljivo, da li je smirena i staložena, može li sjediti na jednom mjestu duže vrijeme a da se ne vrpolji i nervozi, i sl.
* gavredžija - veća kuća/objekt (obično jednosobna) na zapadnoj strani sela, blizu zdenca, u kojoj su sećije svud naokolo; koristi se za razna seoska okupljanja, druženja, aktivnosti, dogovore, rituale i sl.
* gavredžija - veća kuća/objekt (obično jednosobna) na zapadnoj strani sela, blizu zdenca, u kojoj su sećije svud naokolo; koristi se za razna seoska okupljanja, druženja, aktivnosti, dogovore, rituale i sl.
- Bloo
- Globalna šefica
#449 Re: razumna zenska osoba
Ali rasni arapski konj, ne bilo kakav konjSaraFina wrote:Bloo wrote:+1SaraFina wrote:Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.
I sve izvedenice.
![]()

-
free_too
#450 Re: razumna zenska osoba
Ma zapravo si upravu, niti ce ona moje misljenje promjeniti niti cu ja njezino. Ali dosadno je, pa eto "opravdano"Bloo wrote:free_too wrote: Pa zar postoje neke nove ideje danas? Po meni su to sve stare ideje u novim pakovanjima ili oblicima, ali sustina je ostala ista. Mozda za 20 godina bude se raspravljalo o tome ima li razumnih muskaraca... Bitno je da se raspravlja pa sad...![]()
Ustajalo sve.
Raspravljaj, raspravljaj. Prežvači već prežvakanoIzreci nešto hiljadama puta izrečeno.
Ja ću onda čekati...hiljadu godina.