Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
jedna tamo

#476 Re: Raskid veze

Post by jedna tamo »

komi wrote:meni nije jasno
ako vam je nešto bolno
neko sjećanje na neki događaj i period

kako imate snage ponovno to proživljavati pišući ovdje u amonimni auditorij :mrgreen:
ja nastojim zaboraviti i dobro mi ide
a nije nešto sad da imam nekih raskida :mrgreen: na prste jedne ručice :mrgreen: niš bolno... što nakon 2 dana ne bih zaboravio

valjda obrambeni mehanizam :cry:

meni ništa nije bolno...ja sve prebolila...
nit koga volim nit išta..nit mi se ko sviđa...sama slobodna i tako je najbolje!
najbolje je biti sam! samo se sekiraš kad si u vezi...radi ono malo užitka :D
JThomas

#477 Re: Raskid veze

Post by JThomas »

kako lažete sami sebe to je brutalno :D
breviar

#478 Re: Raskid veze

Post by breviar »

Gile Šampion wrote:
breviar wrote:
Gile Šampion wrote:Još da se nadovežem na @ministarkin odgovor

Ma u mom slučaju je svašta nešto specifično bilo.Što se tiče pameti i obrazovanja ,ja sam daleko ispred ove s kojom sam bio...daleko,daleko ispred....Nego mi eto jednostavno bude žao kad vidim mogla je bukvalno da ima sve,a na kraju će babo da je uda za nekakvog rokija koji njemu odgovara,jer hoda u podkošulji,pije pivu i nosi čačkalicu medju zubima...Jedne gore list :lol: :lol:

Ja znam i da ona čita ove moje upise.Znam isto tako da i ona zna da je sve ovo istina,ali ko je jebe da izvinete,kad je dopustila sebi te gluposti.Ja sekunde jedne ne žalim za njom i zato kazem i svim ostalima.ne trebate da zalite za nekim ko vas nije vrijedan.Neka oni zale,a zalit ce nekad u zivotu kad shvate sta su izgubili :-D

Gile, ne mogu da se otmem utisku da, ustvari, malo tvoje misli ostavljaju gorak okus u ustima, kad navodis 'cinjenice' o tome u kakvoj
je 'prednosti' bila osoba sa kojom si bio u vezi.
svi ti navodi o tvojoj edukaciji, ili o tome kako si je volio (u sto zaista ne sumnjam), ali si se podsvjesno stavljao u poziciju visega, i po tvojoj
procjeni - sto si davao, ona bi trebala biti presretna.
stvarno se nerado javljam na ovu temu, jer imam iskustva sa jednim slucajem gdje mi je neka osoba, onomad, 'navela' cinjenice koje su bile
kaao odlicna ponuda i objerucke je trebalo da ih prihvatim, i postujem. u sustini, imala je moje postovanje, ali bas ti navodi su me
odbili od nje.
da, malo cu da cjepidlacim, ali da istinski volis, onda ne bi tako na jedan sirov nacin ispisivao i docaravao iz kakvog filma dolazi ta osoba.
mislim da time bas, nesvjesno, iscrtavas svoj lik, i vjerovatno cu zvucati kao klisej, ali obicno kada govorimo za nekoga i nesto u negativnoj
konotaciji, desava se da pricamo o sebi - a narocito kad u svemu tome docaravamo svoj lik kao senzibilnog, koji voli, i koji je, eto, cak
i 'daleko, daleko, ispred nje ili njega'.

ima jedna sjajna poslovica u koju jako vjerujem.
intepretirat cu: dogod imamo razumijevanja za neke istupe prema nekoj osobi, to znaci da je jos volimo...

kod tebe je ocito problem ega.

no, zelim da svakako budes sretan i s blagoslovom da nadjes osobu koju volis.

Tvoj post se moze na 2 nacina barem po meni kako ga ja shvatih,protumaciti...i mogu ti reci na ovaj nacin kako sam ga ja protumacio,da si dobrim dijelom u pravu...ja priznam :thumbup:

nadam se da nisi shvatio upucene misli u nekoj negativnoj konotaciji. mene je jednim dijelom podsjetilo na moje iskustvo,
jer onih dana ne bas 'svrsen' djak ulijecem u neku vezu gdje je druga strana 'svrsen' student i... jos sa nekim ambicijama
da upise i medicinu. stogod da je, mislim da je edukacija smijesna stvar.
danas sam 'svrsen' student, s magisterijem i nekim stecenim stvarima - ali takodjer znam da sve to ne igra bitnu ulogu.
moje znanje je moje. moje ambicije su moje. sada, meni ce biti zao, ako je neko sa mnom samo zbog "imidza", jer ima
pored sebe 'svrsenu' i 'obrazovanu' ljubav - onda, neka nikada ne budem u vezi vise!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#479 Re: Raskid veze

Post by Truba »

ja ne znam da li sam ja kukavica ili šta već
ali ako primijetim da me njeni roditelji ne vole :mrgreen: kupio bih prnje 100% cao ba a ne 4 godine gluposti gledat

:mrgreen: možda je erotika bila dobra :mrgreen:
Aurora Borealis

#480 Re: Raskid veze

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:49, edited 1 time in total.
Gile Šampion

#481 Re: Raskid veze

Post by Gile Šampion »

Ne snašlo vas... :)

Kad zavolite,a neko vas počne jebati u zdrav mozak zbog toga...

ali eto,sve do jednom...
Truba

#482 Re: Raskid veze

Post by Truba »

nisam nešto iskusan :mrgreen: ali bila je situacija da sam malo viši od trebe :mrgreen: i vidio nas njen tata inače taksista :mrgreen:
veza pukla nakon 2 dana možda je to samo kap koja je prelila čašu
:lol: :lol: :lol: bole je zglobovi jer mora visoke pete stalno nositi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: sad mi je sve to skupa smiješno
Truba

#483 Re: Raskid veze

Post by Truba »

Gile Šampion wrote:Ne snašlo vas... :)

.
vaistinu :mrgreen:
Gile Šampion

#484 Re: Raskid veze

Post by Gile Šampion »

Svi samo naši,samo jaši.... :lol: :lol:
realna do boli

#485 Re: Raskid veze

Post by realna do boli »

Ah, kako bih ja ovdje imala sta pisati...ali jos uvijek je tesko i nije mi jasno zasto je doslo do kraja.Boli..i to je to.
Ni godine, ni iskustvo, nista tu ne pomaze..svaki kraj je drugaciji i svako preboljevanje je drugacije.
Nemojte misliti da za to pomaze iskustvo..ili cesto ponavljanje :( .. ne...ako postoje osjecaji s vase strane...boli.
U ljubavi uvijek pati onaj koji vise voli...rece neko u nekoj pjesmi, mislim da je to tacno.
Aurora Borealis

#486 Re: Raskid veze

.
realna do boli

#487 Re: Raskid veze

Post by realna do boli »

Covjek ocekuje da ce se "stariji" ponasati pametnije i onda onaj djeciji potez ..SMS ..ma daj..ako ista ne kontam onda je prekid na taj nacin.Sta pomislite kada cujete da je neko, bez obzira, musko ili zensko , prekinuo na taj nacin.
Soul_Sista

#488 Re: Raskid veze

Post by Soul_Sista »

U mom slucaju je raskid bio bolan...ali sad jedno godinu dana poslije uopste vise ne razmisljam o njemu i nama. Ono malo koliko je trajalo je bilo jako lijepo. Jednostavno nam se zivotni planovi i putevi nisu uklapali. I sta ces, takav je zivot...nekad dobijes i nekad izgubis.
Zoya

#489 Re: Raskid veze

Post by Zoya »

Mene presjece samo kad vidim naslov teme... :( :(
Soul_Sista

#490 Re: Raskid veze

Post by Soul_Sista »

Zoya wrote:Mene presjece samo kad vidim naslov teme... :( :(
..skorpijo skorpijo...jedna se vrata zatvore a druga otvore :)
baustelac

#491 Re: Raskid veze

Post by baustelac »

Soul_Sista wrote:
ili stara narodna mudrost

Jedna se otegla, druga se protegla - Jedan se otego drugi se protego :D
Soul_Sista

#492 Re: Raskid veze

Post by Soul_Sista »

...to je ono sto niko ne zeli da cuje kad mu se to desava...meni to tad nije ulazilo u glavu jer su emocije radile, srce se kidalo i sta sve ne, stvarno sam mislila da cemo nas dvoje...nekako...ali kad prodje odredjen period...ispadne da je tako. da je on tad promijenio u zivotu svoje planove mozda bi se on promijenio i ne bi bio osoba koju sam zavolila...da sam ja otisla pravcem koji mi nije odgovarao mozda bi postala mrzovoljna i njega krivila. ja tu ne vidim ljubav.
Loulou

#493 Re: Raskid veze

Post by Loulou »

realna do boli wrote:...
Ni godine, ni iskustvo, nista tu ne pomaze..svaki kraj je drugaciji i svako preboljevanje je drugacije.
:thumbup:
realna do boli wrote:Nemojte misliti da za to pomaze iskustvo..ili cesto ponavljanje :( .. ne...ako postoje osjecaji s vase strane...boli.
...
Samo bih dodala - ako postoje osjecaji s jedne ili obje strane. Jer, ne rastaju se ljudi samo onda kad se više ne vole, nego i kad ne mogu funkcionirati zajedno.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#494 Re: Raskid veze

Post by ladyblue18 »

Aurora Borealis wrote: Reklo bi se: stariji, iskusniji = pametniji. Al' u teoriji.
Reklo bi se...
Aurora Borealis

#495 Re: Raskid veze

.
Zoya

#496 Re: Raskid veze

Post by Zoya »

Soul_Sista wrote:
Potrebno je vremena drugome vjerovati.. :wink:
Sve ovisi od toga o kakvom je raskidu rijec. Ako se dvoje razidju kroz neki dogovor, skontaju da ne ide, svako svojim putem i mirna Bosna, ALI, ako taj neko tebi prica jedno, a radi upravo ono sto "nikad ne bi uradio", onda se pitas "pa ko je lud u svemu ovome"?!
Naravno lud je onaj koji vjeruje, onaj koji sebe najvise ulozi a zauzvrat dobije samo bol i suze. Patis za necim sto te nikad nije vrijedno bilo i svjestan si toga, ali dzaba, i dalje se osjecas prevarenom, boli i dalje, a njega za sve to vrijeme boli ona stvar, on se provodi sa drugom, prica joj sve ono sto je i tebi,... Ma fuj, ne znam ko mi je gadniji, da li ocajne zene koje ne prezaju ni od cega, ili jos ocajniji muskarci koji nisu svjesni svoje nesvjesti...
Eweleen

#497 Re: Raskid veze

Post by Eweleen »

Ako postoji ijedna tema na svijetu u kojoj se potpuno pronalazim to je ova. Mislim da je neću prebolit nikad, al jebiga!

Davno su još tuzlanski rudari govorili " Moj živote da te nije, al kad te je neka te je." :)

http://www.youtube.com/watch?v=LNZzoJ3t_pE
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#498 Re: Raskid veze

Post by ladyblue18 »

Zoya wrote:
Sve ovisi od toga o kakvom je raskidu rijec. Ako se dvoje razidju kroz neki dogovor, skontaju da ne ide, svako svojim putem i mirna Bosna, ALI, ako taj neko tebi prica jedno, a radi upravo ono sto "nikad ne bi uradio", onda se pitas "pa ko je lud u svemu ovome"?!
Naravno lud je onaj koji vjeruje, onaj koji sebe najvise ulozi a zauzvrat dobije samo bol i suze. Patis za necim sto te nikad nije vrijedno bilo i svjestan si toga, ali dzaba, i dalje se osjecas prevarenom, boli i dalje, a njega za sve to vrijeme boli ona stvar, on se provodi sa drugom, prica joj sve ono sto je i tebi,... Ma fuj, ne znam ko mi je gadniji, da li ocajne zene koje ne prezaju ni od cega, ili jos ocajniji muskarci koji nisu svjesni svoje nesvjesti...
To je sve sto je potrebno reci. :) :thumbup:
Soul_Sista

#499 Re: Raskid veze

Post by Soul_Sista »

Zoya wrote:
Soul_Sista wrote:
Ma pazi jednu stvar. Ja ne znam kroz sta si ti prosla nit mogu nit zelim da dijelim lekcije drugima povodom onog sto je bilo moje bolno iskustvo. Ali znam da neke odredjene stvari koje su nas obiljezile treba ostaviti kao proslost. Jer to i jesu. Ako si se osjecala prevarenom onda sigurno i jesi bila prevarena. Ali shvati da je proslo. Ako nastavis davati tome toliki znacaj danas i sutra onda si jos vise prevarena...sad samo svojom krivicom. Imas nekakvo iskustvo, dobro ili lose to ces sama procijenit i neke zakljucke donijeti. Napravi rez i move on...moras zbog sebe.
Daphna

#500 Re: Raskid veze

Post by Daphna »

I kada dobijaš i kada gubiš treba zadržati dostojanstvo! Neki to nemaju i nikada neće imati :)

P.S. tate, mame, druge djevojke, drugi muškarci, ljubavnice, qrci, palci, treći, deseti... Niko od njih nije kriv za raskid i bol kroz koji neko od vas prolazi! U vezi je dvoje ljudi, za vezu je potrebno dvoje i za njen prekid više nego dovoljno dvoje! Za raskid je uvijek kriv neko od to dvoje a ne neko sa strane! Kada prestanete da se lažete i tražite izgovore za sebe ili vašeg partnera biće vam ugodniji život!

Ti ili ja! Ti odlučiš da odeš ili ja odlučim da odem... Ne Mara, Anto, Mujo, Fata, štrumf, Snjeguljica etc, etc ;-)
Post Reply