Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Mea_parvitas

#101 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Mea_parvitas »

Ne sto ja, nego sto 99% (karikiram, mozda je i 98%) normalnog svijeta radi... ;)

Kaze voli malu djecu do 5 godina, sta fali, ne treba kritikovati, ona voli da je ebe cuko, sta ima veze, njen izbor, ako se tebi ne svidja, zasto kritikujes, itd. itd. Samo je pitanje gdje ce ko sebi postaviti granicu normalnog.
Ateista

#102 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Ateista »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 11:45 Identicno, drzi i ti svoje misljenje o MEN i mojim izobirma. Mozes reci da se TI ne slazes, no reci da se ja nisam ozenio iz ljubavi, ili da je poremecaj je nista vise nego tarlahanje.

Nije mi jasno samo kako mozete tako za druge zakljucivati :D sta ja radim u svoja cetiri zida je moja stvar, kako je receno svako ima svoje odabire. Ne znam sto tebe tangira ukljucenje trece osobe :D ne znam zasto si odmah zakljucio da neko treha moju zenu,a ne da ja treham neciju?
:thumbup:
Tako je, ljudi su razliciti i ne treba suditi o drugim ljudima po svojim kriterijima. Sasvim je normalna pojava da ljudi u vezi ili braku imaju odredjene neobicne dogovore, od swingeraja, grupnjaka, uvodjenja trece osobe u sexualni zivot i svasta nesto. Sve to ne znaci da se te dvoje osobe ne vole, samo mozda vole da eksperimentisu i kad je sve po dogovoru i jasno se postave pravila onda nema problema.

U vecini slucajeva parovi uvode kao trecu osobu zenu, muskarci ako nemaju homoseksualnih sklonosti vecinom imaju veci otpor prema kontaktu sa drugim muskarcima, zenama je kontakt sa drugim zenama puno prihvatljiviji, tako da je to najcesca opcija koju i mi razmatramo, samo dok nadjemo tu trecu osobu koja bi nam bila oboma OK. :D
Malisa11

#103 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

Mea_parvitas wrote: 05/02/2025 12:03 Ne sto ja, nego sto 99% (karikiram, mozda je i 98%) normalnog svijeta radi...
Uh druze kako bi se iznenadio sta "normalni" svijet radi. Kazem ti, svako ima svoj intimni zivot i kako ga upraznjava, sve dok ne ugrozava tebe je sasvim u redu. To sto ti smatras da nije moralno, ponavljam tvoje misljenje, no stvarno je lose kada kazes "nisi normalan, nisi se ozenio iz ljubavi".

Nije mi jasno zasto neke triggeruje nesto sto drugi rade, a njih ne ugrozava? Kolicina uvreda i vlastitih zakljucaka samo jer ti mislis da nije moralno.

Sta, ja sada trebam da kazem "Ah koliko si ti jadan, nesiguran u sebe da mu se zeni nece drugi svidjeti" :D
Hakiz

#104 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Hakiz »

Mea_parvitas wrote: 05/02/2025 12:03 Ne sto ja, nego sto 99% (karikiram, mozda je i 98%) normalnog svijeta radi... ;)

Kaze voli malu djecu do 5 godina, sta fali, ne treba kritikovati, ona voli da je ebe cuko, sta ima veze, njen izbor, ako se tebi ne svidja, zasto kritikujes, itd. itd. Samo je pitanje gdje ce ko sebi postaviti granicu normalnog.
Karikiraš.

Čim je neko drugačiji u ovim oblastima, krene pedofilija, zoofilija, terorizam, ovo, ono, iako oni koji su drugačiji, drugačiji su u granicana zakona.

To ti samo čini nerelevantnim ono šta kažeš. Pokazuje da nemaš argumente pa pribjegavaš blaćenju.

Ne valja ti taktika.
Ateista

#105 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Ateista »

Mea_parvitas wrote: 05/02/2025 11:58 Ne, nisam ja, nego granica normalnog, muskarac, zena, seksualne sklonosti, imas normalne, imas nenormalne, svakom svacije.
Normalmo je sve sto rade odrasli ljudi uz medjusobni pristanak, koliko god da je ljudi ukljuceno i sto ne ugrozava i ne ometa druge.
To sto tebi nesto nije normalno i nije prihvatljivo je tvoje pravo da tako mislis, ali svoje licne moralne vrijednosti ne mozes nametati drugima.
LukIStrijela12

#106 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Ateista wrote: 05/02/2025 12:08
Malisa11 wrote: 05/02/2025 11:45 Identicno, drzi i ti svoje misljenje o MEN i mojim izobirma. Mozes reci da se TI ne slazes, no reci da se ja nisam ozenio iz ljubavi, ili da je poremecaj je nista vise nego tarlahanje.

Nije mi jasno samo kako mozete tako za druge zakljucivati :D sta ja radim u svoja cetiri zida je moja stvar, kako je receno svako ima svoje odabire. Ne znam sto tebe tangira ukljucenje trece osobe :D ne znam zasto si odmah zakljucio da neko treha moju zenu,a ne da ja treham neciju?
Tako je, ljudi su razliciti i ne treba suditi o drugim ljudima po svojim kriterijima. Sasvim je normalna pojava da ljudi u vezi ili braku imaju odredjene neobicne dogovore, od swingeraja, grupnjaka, uvodjenja trece osobe u sexualni zivot i svasta nesto. Sve to ne znaci da se te dvoje osobe ne vole, samo mozda vole da eksperimentisu i kad je sve po dogovoru i jasno se postave pravila onda nema problema.

U vecini slucajeva parovi uvode kao trecu osobu zenu, muskarci ako nemaju homoseksualnih sklonosti vecinom imaju veci otpor prema kontaktu sa drugim muskarcima, zenama je kontakt sa drugim zenama puno prihvatljiviji, tako da je to najcesca opcija koju i mi razmatramo, samo dok nadjemo tu trecu osobu koja bi nam bila oboma OK. :D
Sretno sa pronalaskom :thumbup:

Žene češće žele dvojicu, a muškarci dvije.
LukIStrijela12

#107 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

broj dva wrote: 05/02/2025 10:09
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 08:41
Chloe wrote: 05/02/2025 08:24 Ne ostavlja se niko radi druge osobe, i ne prenosi odgovornost za neuspjeli odnos na drugu osobu,
jer ne može postojati ni druga ni treća osoba u vezi, braku, ako se voli i postoji sklad.
Ako se pojavi druga osoba, onda se zaviri u sebe i pogleda veza/brak i traži uzrok zašto je do toga došlo,
i uzrok je između njih dvoje, nema tu ljubavi.
U smislu emotivnog vezanja za drugu osobu.

A te niske strasti, sex, onaj ko ide od jedne/jednog do druge/drugog, ima neki drugi problem.
Seks nije zona niskih strasti, seks je ključni dio veze/braka.

Kako popraviti monoton seksualni život u dugogodišnjem braku?
Mission impossible.
Imaš lično iskustvo?
LukIStrijela12

#108 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 10:16
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 08:41 Kako popraviti monoton seksualni život u dugogodišnjem braku?
uvesti trecu osobu, uz dogovor
Ali to nije dovoljna solucija.
broj dva

#109 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by broj dva »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 12:26
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 08:41

Seks nije zona niskih strasti, seks je ključni dio veze/braka.

Kako popraviti monoton seksualni život u dugogodišnjem braku?
Mission impossible.
Imaš lično iskustvo?

Imam ih nekoliko ali nije to poenta. Parovi kojima je seks bitan ne daju da dodje to monotonije.
Vecinom je problem u komunikaciji (stidi se da kaze "draga a da mi ubacis prstic u dupe" ili "draga volio bi da...) ili u pomankanju pozude a to se veoma tesko (da ne kazem ipossible) popravlja.
Ateista

#110 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Ateista »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 12:24

Hvala, nije da sad nesto aktivno trazimo, ne stize covjek ni bitnije stvari, ali eto imamo nacelni dogovor da to nekad isprobamo. :D

Za muskarce se slazem, za zene nisam siguran, mozda vecinom i jesu vise za tu opciju ali definitivno je puno vise zena kojima je prihvatljivo da se uvede jos jedna zena nego muskaraca kojima je prihvatljivo da se uvede jos jedan muskarac.
LukIStrijela12

#111 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

broj dva wrote: 05/02/2025 12:33
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 12:26

Mission impossible.
Imaš lično iskustvo?

Imam ih nekoliko ali nije to poenta. Parovi kojima je seks bitan ne daju da dodje to monotonije.
Vecinom je problem u komunikaciji (stidi se da kaze "draga a da mi ubacis prstic u dupe" ili "draga volio bi da...) ili u pomankanju pozude a to se veoma tesko (da ne kazem ipossible) popravlja.
Kako ako je nestalo strasti? (Nije problem zadovoljiti jer nema inhibicija)
LukIStrijela12

#112 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Ateista wrote: 05/02/2025 12:35

Hvala, nije da sad nesto aktivno trazimo, ne stize covjek ni bitnije stvari, ali eto imamo nacelni dogovor da to nekad isprobamo. :D

Za muskarce se slazem, za zene nisam siguran, mozda vecinom i jesu vise za tu opciju ali definitivno je puno vise zena kojima je prihvatljivo da se uvede jos jedna zena nego muskaraca kojima je prihvatljivo da se uvede jos jedan muskarac.
Kako si ovo zaključio?

Moj zaključak je obratan.
LukIStrijela12

#113 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

MarlboroGold wrote: 05/02/2025 09:41 Ako se ikad tako nešto desi neću je sigurno prevariti, već ćemo se razići kao normalni ljudi i svako svojim putem.

Za nju ne mogu garantovati da će tako postušiti, već samo i isključivo za sebe. Mogu se samo nadati da će postupiti identično.

Kad čujem ovaj prevario ženu, ona prevarila muža ovo ono... meni se ti ljudi gade realno.
Da li imaš unaprijed pripremljen plan?
Ateista

#114 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Ateista »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 13:00

Kako si ovo zaključio?

Mozda se nismo shvatili, kazem da je vise zena nego muskaraca kojima je prihvatljivo da treca osoba bude njihovog spola. Vjerovatno da bi kad se porede samo zene, vise ih htjelo da treca osoba bude muskarac, to je drugo, ali u poredjenju sa muskarcima kojima je prihvatljivo da treca osoba bude muskarac... mislim da bi na to pristali samo oni muskarci koji imaju odredjene biseksualne ili homoseksualne sklonosti, oni koji nemaju te sklonosti vecinom imaju bas odbojnost prema toj varijanti, zene i ne moraju imati da im to eksperimentisanje bude prihvatljivo i zanimljivo na neki nacin.
eluna

#115 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by eluna »

banjaluka078 wrote: 22/12/2024 12:13
Digla_da_kreci wrote: 21/12/2024 18:15 Ako neko nije sretan u trenutnoj vezi, najpostenije je da to iskreno kaze i prekine, bez obzira na to je li u pitanju nova osoba ili ne.
Upravo. Nego su ljudi ziheraši i ne bi "u akciju" ako postoji šansa da im se izmaknu obje stolice, pa da "izvise" i u braku i i van njega. Kao da "nisam više sretan" nije dovoljan razlog za ne biti više u toj vezi. A to bi bilo više fer, nego laži, prevare, komplikacije...ili trajno trpno stanje u takvoj vezi bez lične sreće, što na kraju opet uništi odnos.
Ne slažem se - sama činjanica "nisam više sretan/sretna" nije razlog za automatski odlazak i napuštanje postojeće veze. Valjda svako normalan sjedne pa se zapita ZAŠTO nisam sretna? ... pa kasnije najrije pokuša raditi na daljnjoj izgranji/popravci veze. Patek onda, ako baš ne ide - tek onda ide napuštanje.
eluna

#116 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by eluna »

baš sam pošla da napišem to - zašto je automatski da su u pitanju dva muškarca jedna žena, možda su 2 žene 1 muškarac ..... baš su ljudi ne tolerantni i baš mozga nemaju
banjaluka078

#117 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by banjaluka078 »

eluna wrote: 05/02/2025 14:25
Ne slažem se - sama činjanica "nisam više sretan/sretna" nije razlog za automatski odlazak i napuštanje postojeće veze. Valjda svako normalan sjedne pa se zapita ZAŠTO nisam sretna? ... pa kasnije najrije pokuša raditi na daljnjoj izgranji/popravci veze. Patek onda, ako baš ne ide - tek onda ide napuštanje.
Ne mislim da se osoba probudi, skonta "nisam sretna" i tog dana se spakuje. Niko to ne radi. Uvijek prethode razgovori, prebacivanja, situacije iz kojih je jasno da barem jednoj osobi u toj vezi to više nije to. Neki se prave ludi na to, neki pokušaju promijeniti stvari, najčešće se zabije glava u pijesak, hrabri potraže svoju sreću.
eluna

#118 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by eluna »

banjaluka078 wrote: 05/02/2025 14:35
Ne mislim da se osoba probudi, skonta "nisam sretna" i tog dana se spakuje. Niko to ne radi. Uvijek prethode razgovori, prebacivanja, situacije iz kojih je jasno da barem jednoj osobi u toj vezi to više nije to. Neki se prave ludi na to, neki pokušaju promijeniti stvari, najčešće se zabije glava u pijesak, hrabri potraže svoju sreću.
simptomatično mi je da nisi napisao ZAŠTO ljudi nisu srećni u vezi - ni da li svako pojedinačno sebe istražuje u tom pravcu. Da stavi prst na čelo pa kaže i sebi i drugima "nisam sretan/sretna zato što ................... Znači treba mi ..............." .... tj, koliko su ljudi uopšte iskreni, najprije prema sebi samima, da bi mogli biti iskreni prema drugima
banjaluka078

#119 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by banjaluka078 »

eluna wrote: 05/02/2025 14:41

simptomatično mi je da nisi napisao ZAŠTO ljudi nisu srećni u vezi - ni da li svako pojedinačno sebe istražuje u tom pravcu. Da stavi prst na čelo pa kaže i sebi i drugima "nisam sretan/sretna zato što ................... Znači treba mi ..............." .... tj, koliko su ljudi uopšte iskreni, najprije prema sebi samima, da bi mogli biti iskreni prema drugima
Napisala.

Nije svakom isti izvor sreće. Mnogi ljudi uopšte nemaju svijest da razmišljaju o tome. Ili bilo čemu dubokom. Jer ih optuže da izmišljaju, filozofiraju, traže hljeba preko pogače. Zašto je nesretna ako je ne vara, ne tuče, ne pije...šta se tu ima biti nesretno? Ili obrnuto, žena mu zgodna, kuha, ne tersa se, a njemu nije sreća s njom.
Druga stvar, neki zaista prerano uđu u brak i/ili iz pogrešnih razloga. Zabavljaju se malo, misle da znaju osobu, da bi to moglo biti to i potpis. Pa 10 godina kasnije ne poznaju ni sebe ni drugu osobu. Prijateljica mi poslije razvoda reče da prvo mora shvatiti šta voli, jer je 15 godina voljela šta voli on i šta vole djeca/porodica. Ljudi ne razmišljaju i ljudi ne uranjaju više u sebe i ne razgovaraju iskreno sa sobom, a kamoli s partnerom.
Digla_da_kreci

#120 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Digla_da_kreci »

banjaluka078 wrote: 05/02/2025 14:35
Bas tako.
Osjetiti da nisi sretan u vezi ne dodje preko noci, razlog za prekid ne dodje preko noci. To je proces. Proces u kojem pokusavas razgovarati, ukazati, objasnjavati, ali ne vrijedi. Ne vrijedi, jer druga strana ne mari. Da li te uzima zdravo za gotovo, da li vise nije stalo, stagod, jednostavno ne vrijedi.
Partner mozda i misli da je sve okej, jer si prestao zvocati, ne forsiras vise iscrpljujuce razgovore, ne slamas se da nesto objasnis i ukazes na problem, nema tenzija. Onda se iznenadi kada odes, kao uh sta bi? :D A ti vise nemas snage da ista objasnjavas, jer nemas kome. :-D
Sve sto mozes uraditi je spasiti sebe da vise ne patis u tom odnosu, jer si nesretan, jer si usamljen u toj vezi, jer ti se odrazava na zdravlje i svaku sferu zivota. Vodis svoje unutrasnje borbe, odvajas se emotivno i u glavi, da skupis snagu otici i pronaci svoj mir.
snijeg_led

#121 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by snijeg_led »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 11:38
snijeg_led wrote: 05/02/2025 10:47 Malo je reći da je to odvratno (treca osoba)
Jasno, TEBI. Meni nije odvratno, mojoj zeni nije odvratno. Mi zivimo tako i to je nas izbor koji nas cini istinski sretnim. Treba shvatiti da ima drugih i drugacijh, da nemaju svi iste sklonosti.

Da li ova treca osoba zivi s vama na budjetu, ucestvuje jednako u kucnim poslovima, kuha pere sprema itd ?
Digla_da_kreci

#122 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Digla_da_kreci »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 13:02
MarlboroGold wrote: 05/02/2025 09:41 Ako se ikad tako nešto desi neću je sigurno prevariti, već ćemo se razići kao normalni ljudi i svako svojim putem.

Za nju ne mogu garantovati da će tako postušiti, već samo i isključivo za sebe. Mogu se samo nadati da će postupiti identično.

Kad čujem ovaj prevario ženu, ona prevarila muža ovo ono... meni se ti ljudi gade realno.
Kakav plan? Osigurati sebi drugu vezu prije nego napustis trenutnu?

Jbo takve karaktere od ljudi. :-D
Malisa11

#123 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

snijeg_led wrote: 05/02/2025 15:30 Da li ova treca osoba zivi s vama na budjetu, ucestvuje jednako u kucnim poslovima, kuha pere sprema itd ?
Ne zivi. Treca, cetvrta ili peta (nebitno) osoba je tu kada mi pozelimo da to tako bude. Jednostavno kada sebi zelimo ispuniti "hir".
LukIStrijela12

#124 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Ateista wrote: 05/02/2025 13:12
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 13:00

Kako si ovo zaključio?

Mozda se nismo shvatili, kazem da je vise zena nego muskaraca kojima je prihvatljivo da treca osoba bude njihovog spola. Vjerovatno da bi kad se porede samo zene, vise ih htjelo da treca osoba bude muskarac, to je drugo, ali u poredjenju sa muskarcima kojima je prihvatljivo da treca osoba bude muskarac... mislim da bi na to pristali samo oni muskarci koji imaju odredjene biseksualne ili homoseksualne sklonosti, oni koji nemaju te sklonosti vecinom imaju bas odbojnost prema toj varijanti, zene i ne moraju imati da im to eksperimentisanje bude prihvatljivo i zanimljivo na neki nacin.
Ma ima hetero muškaraca koji imaju trojac sa ženom.

Žene su manje inhibirane od muškaraca. ( Nema uopće veze sa seksualnim sklonostima).
LukIStrijela12

#125 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Digla_da_kreci wrote: 05/02/2025 15:31
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 13:02

Kakav plan? Osigurati sebi drugu vezu prije nego napustis trenutnu?

Jbo takve karaktere od ljudi. :-D

Ne, plan za razvod, jer piše vrlo samouvjereno da će isti biti realiziran bez trzavica.

A, da, pa ne možeš planirati drugu vezu, ali ako se desi, zašto ne!
Post Reply