Nudizam

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

daska_za_peglanje

#76 Re: Nudizam

Post by daska_za_peglanje »

:shock: pa valjda vecina... izvini molim te sto je to moj sastavni dio zivota... i sta cu kad sasvim svjesno jedva cekam more i sunce da se cvarim po cijeli dan... jedan je zivot... pa zdrav nezdrav :D :-D
zemo_online

#77 Re: Nudizam

Post by zemo_online »

treba osuncati muda,to je zdravo.pa zamislite da nikad nisu sunca osjetila.kako neprirodno.
Ashrafieh

#78 Re: Nudizam

Post by Ashrafieh »

daska_za_peglanje wrote::shock: pa valjda vecina... izvini molim te sto je to moj sastavni dio zivota... i sta cu kad sasvim svjesno jedva cekam more i sunce da se cvarim po cijeli dan... jedan je zivot... pa zdrav nezdrav :D :-D
Ne sunčam se već godinama. Drug, vrhunski sportista je dobio melanom u 30-oj godini života. Ne postoji ništa gore
što možemo uraditi svojoj koži od izlaganja suncu. Zato dozvoli da postoje i ljudi koji se kupaju ali ne sunčaju :wink:
daska_za_peglanje

#79 Re: Nudizam

Post by daska_za_peglanje »

zao mi je zbog druga...
ama vjerujem da postoje... i kazem ti svjesna sam ja tih bolesti...ali sta ces... ljudi su precudna bica... :)
Ashrafieh

#80 Re: Nudizam

Post by Ashrafieh »

Neko je napisao da prakticira nudizam jer ne voli tragove kupaćeg kostima što implicira da je sunčanje nudistima važna aktivnost.
Nama nenudistima ( :D ) baš i nije ...
bpsang

#81 Re: Nudizam

Post by bpsang »

Koliko ima nudista u Sarajevu, i da li postoji klub FKK -SA
Machiavelli

#82 Re: Nudizam

Post by Machiavelli »

Gologuz vazda :evil:
*mima*

#83 Re: Nudizam

Post by *mima* »

Machiavelli wrote:Gologuz vazda :evil:

I na poso?
Machiavelli

#84 Re: Nudizam

Post by Machiavelli »

mima wrote:
Machiavelli wrote:Gologuz vazda :evil:

I na poso?
vidim ja da smo mi istih sklonosti :evil:
NightSkyWalker

#85 Re: Nudizam

Post by NightSkyWalker »

Ja praktikujem nudizam kada odem u Hrvatsku na more. Nemam se cega stiditi.
liberty

#86 Re: Nudizam

Post by liberty »

ljubav_aha wrote:raja,pitaje svoj rodtielje o otoku koji su bili zakupili francuzi,camac nije bio potreban,sam je osoba trebala biti odlican plivac :mrgreen:

kad sam bila klinka,sjecam se scene na slapovima Krke,svi goli sjede u glicerima,jahtama i nekako nas gledaju namrgodjeno i vrlo ljuto :mrgreen: kompletna scen je bila vrlo komicna,plus,sam se upitala ,kakvo je to zadovljstvo sjediti gol i rucati,a raja sa malo viseg brodica te posmatra sa podsmjehom :lol:

kao klinka sam prilikom setenje usla u zonu ndustickog kampa,ugledah djevojcicu mojih godina,cim me je ugledla obucenu,samo je pobjegla :lol:

nudizam me podsjeca na cinjenicu da ne smijem svugdje sjseti,narocito u prilikom avio transporta,nema ustajanja,nema spavanja :lol:
--> rodjena si voajerka
Kio

#87 Re: Nudizam

Post by Kio »

Lady Agora

#88 Re: Nudizam

Post by Lady Agora »

Nudizam na plažama nikad nije bio po mom ukusu ali dok sam bila sinlge, 3-4 godine za redom
sa još tri prijateljice smo iznajmljivale jedrilicu/brod u Splitu...i tako od ostrva do ostrva... :D

Kada je daleko od muških pogleda od svih kostima Evin je najugodniji... :-D

Image
ljubav_aha

#89 Re: Nudizam

Post by ljubav_aha »

Lady Agora wrote:Nudizam na plažama nikad nije bio po mom ukusu ali dok sam bila sinlge, 3-4 godine za redom
sa još tri prijateljice smo iznajmljivale jedrilicu/brod u Splitu...i tako od ostrva do ostrva... :D

Kada je daleko od muških pogleda od svih kostima Evin je najugodniji... :-D

Image

brisu li se mejsta nakon sjedenja,uzasna misao,da sjednem na istu lokaciju,nakon sto je neko vec koristio
Simply_Red

#90 Re: Nudizam

Post by Simply_Red »

E stvarno sam vidio plitkih komentara ovdje

Nudizam je prelijep osjećaj, ali kada ga upraznjava neko ko je dostigao tu mentalnu dubinu da se jedino tako osjeca potpuno slobodno. Ljudi kojima se pri pomisli na nudizam ukljucuju hormoni stida (iz cega nastaju seksualne devijacije), su ljudi koji se toga trebaju i kloniti. Nema slobode kao slobode kad plivaš go, što reče jedan moj prijatelj
Lady Agora

#91 Re: Nudizam

Post by Lady Agora »

Joj ljubavi šta tebi od svega pade na pamet :lol: :lol: :lol:

Pa nisam bila 24 sata nudista nego samo na sunčanju i kupanju. :)
Ako bude nekih sjedeljki - svako ima svoj nešto kao peškirić koji se vezuje kao suknjica.

Možda jednom i sama budeš u prilici da napraviš jedno takvo djevojačko krstarenje - poslije kada dođu brak
i djeca sigurno više nećeš imati vremena. :-D
ljubav_aha

#92 Re: Nudizam

Post by ljubav_aha »

Lady Agora wrote:Joj ljubavi šta tebi od svega pade na pamet :lol: :lol: :lol:

Ako bude nekih sjedeljki - svako ima svoj nešto kao peškirić koji se vezuje kao suknjica.

Možda jednom i sama budeš u prilici da napraviš jedno takvo djevojačko krstarenje - poslije kada dođu brak
haj'd reci da nije golicavo pitanje,konstantno bih nosila vlazne maramice za dezinfekciju :lol:

nocno golo kupanje je super

inace,ne volim suncanje , a vise volim zimu od ljeta :-D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#93 Re: Nudizam

Post by pape »

ljubav_aha wrote:
Lady Agora wrote:Joj ljubavi šta tebi od svega pade na pamet :lol: :lol: :lol:

haj'd reci da nije golicavo pitanje,konstantno bih nosila vlazne maramice za dezinfekciju :lol:

nocno golo kupanje je super

inace,ne volim suncanje , a vise volim zimu od ljeta :-D
:-) Ljubavi-ahaha, .... e sto ti znash biti teshka, ... :skoljka:
ljubav_aha

#94 Re: Nudizam

Post by ljubav_aha »

pape,dobar jutar,dobri den :-D ali sma u pravu,ma kako tesko zvucalo :lol: jos je teze kad nesto "fasujes" :D
kolibrić

#95 Re: Nudizam

Post by kolibrić »

super slika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Katy

#96 Re: Nudizam

Post by Katy »

land wrote:Po vasem misljenju dali su nudisti u biti voajeri i egzibicionisti ili su to jednostavno ljudi koji se toliko dobro osjecaju u svojoj kozu da to i tako javno pokazuju , ja iskreno nemam nista protiv nudista ali eto zanima me malo vise razlicitih misljenja :shock:
Nudizam nije nastranost,nekim ljudima jednostavno prija da su u prirodi ...................gologuzi! :D
Ne vidim nista lose!

ps.skoro sam procitala negdje u nekom clanku u novinama da je Rovinj,njihova nudisticka plaza otisla malo dalje :D
,zapravo,da se 'svasta ' radi na javnoj nudistickoj plazi,javno,jedni medju drugima.....e vidis tu vjerovatno zalaze
neki kojima nije samo do toga da su gologuzi vec im treba i akcija :D
To vec mislim da spada u .....ne znam ni ja gdje spada,nebitno, ali svakako ne pod nudizam! 8-)
Tirkiz

#97 Re: Nudizam

Post by Tirkiz »

Katy wrote:
land wrote:Po vasem misljenju dali su nudisti u biti voajeri i egzibicionisti ili su to jednostavno ljudi koji se toliko dobro osjecaju u svojoj kozu da to i tako javno pokazuju , ja iskreno nemam nista protiv nudista ali eto zanima me malo vise razlicitih misljenja :shock:
Nudizam nije nastranost,nekim ljudima jednostavno prija da su u prirodi ...................gologuzi! :D
Ne vidim nista lose!

ps.skoro sam procitala negdje u nekom clanku u novinama da je Rovinj,njihova nudisticka plaza otisla malo dalje :D
,zapravo,da se 'svasta ' radi na javnoj nudistickoj plazi,javno,jedni medju drugima.....e vidis tu vjerovatno zalaze
neki kojima nije samo do toga da su gologuzi vec im treba i akcija :D
To vec mislim da spada u .....ne znam ni ja gdje spada,nebitno, ali svakako ne pod nudizam! 8-)
sta kazes... Rovinj....a jel taj Rovinj u Hrvatskoj ili Sloveniji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
*mima*

#98 Re: Nudizam

Post by *mima* »

kome ovo dosadno?
Tirkiz

#99 Re: Nudizam

Post by Tirkiz »

*mima* wrote:kome ovo dosadno?
koje?
Katy

#100 Re: Nudizam

Post by Katy »

Tirkiz wrote:
sta kazes... Rovinj....a jel taj Rovinj u Hrvatskoj ili Sloveniji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vidim da si ko fol zainteresovan pa pokusla naci tu vijest na internetu da link vidis :D
Ali nasla nesto drugo ,imaju oni u Rovinju swinger plaze,tu sam vec bez texta ostala :D
Ko zna sta ja procita onda u novinama...mozda to bi sa tih plaza :D :lol:

Uglavnom pripazite kad krenete na taj dio primorja i dobro pogledajte na koju cete plazu!
Da se ko nebi zabunio pa mu gola guza stradala! :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply