rikardoreis wrote:anais_nin wrote:@zmijo, mozda grijesim, ali meni se cini da je ovde u prvom redu pitanje tvrdoglavosti

izabrala si stav, drugi se nisu slozili, i sada gines dok ne zagines.....a fakat nema potrebe

izvini ane moja

, ovdje je tema najmanje u pitanju

, svega ima, od licnih netrpeljivosti do raznoraznih grupacija (cak sam primjetio i smajlije sa Zid-a, sta oni ovdje rade?

)
ne znam sto zmiuga grijesi, jel sto ima svoje misljenje

ma kakvo bilo, dojma sam da je zaginula samo u smislu uvreda koje je dobila, dosad ne znadoh da je glupa, da su joj postovi bezze

...jel stalno treba biti u krdu da bi se bilo ok? ja se ne slazem s vasim, djelimicno samo, pa ne daj Boze da pomislim da ste glupi, ovakvi-onakvi...a, kamoli da napisem...
ev' i sad smatram da previse dramite...naravno da ne branim momka (nit mi se svidja njegovo pismo), al ste ga razapele po starom balkanskom obicajnom pravu – kriv je dok se ne dokaze da je nevin

...unaprijed proglasen manijakom (ovo me podsjeca na preventivni lov na vjestice – spali svaku koja ima dugu kosu

)
nesto kontam da taj lik vise nece praviti greske u koracima, uostalom, bio je pijan, i kao takav, na grub nacin je istovario svoje jade...a ima nacina ako opet pretjera, zovi policiju i gotovo...
p.s. nisam se javio da branim druga zmiju (nije potreba, zna se ona mrcina branit

) od mog, takodje, druga infre, neg' da ukazem na sutnju (odnosno podrsku) ostalih drugova na nacin njenog „zaginuca“

, sto nije u redu...ako je samo zbog hijerarhije i nekih animoziteta, a izgleda da jest, onda je pretuzno...sto me navodi na pomisao da polako kupim prnje odavde, jer i mene ceka kad-tad slicno, i svakog od nas...
izvini riki rodjo

koliko god se slazhem sa tim da se u forumskim polemikama chesto dijeli ispod pojasne linije i da na djelu nazhalost chesto mozhemo vidjeti lichni animozitet umjesto razumnu diskusiju, ovdje bih rekla da to nije sluchaj. kao prvo zato shto dosad neshto ne upratih tu netrpeljivost izmedju osoba koje su ovdje ukljuchene (niti je ja lichno osjecam).
kao drugo, ja ovdje prochitah (evo, predjoh josh jednom preko svih postova da se uvjerim da zaista nisam halucinirala) precizne i izravne replike na ono shto je zmija pisala. kvalitetom odudaraju jedino njezini postovi - jer ona ochito smatra za potrebno da selektivno reaguje na odgovore - ostalo se "rjeshava" :kezom:.
mene fino optuzhi za "javno razapinjanje" ovog tipa - ne osvrcuci se nimalo na moje komentare o tome shta je pozadina, da se ovo deshava duzhe vrijeme, da je tip prati... jer ona se, eto, "ne bavi analogijama" (:kez:)
na sayinu jako preciznu "analizu" toga shta je jezivo u ovom pismu - ne reaguje.
na (nadasve uljudne) komentare anais i danas o njenom problematichnom shvacanju javnosti, privatnosti i patologije (recimo brkanje playboyevih zechica sa obichnom osobom) - ne ponudi ama bash nishta valjano.
na infrin prvi poduzhi post, koji obiluje argumentima - ma ni spominjanje nijednog od tih navedenih argumenata.
ne, tvoj drug zmija sve nonshalantno odbacuje (sa obaveznim kezom, poshto ochito ne mozhe shvatiti da ima ljudi kojima je ovo itekako ozbiljno, ali eto, parafraziram, vazhno je da je njoj zabavno), chudeci se kako se to djevojka prepala shto joj neko kazhe da je "obozhava", da je smatra vilom, da joj ljubi okice... (a sve ostalo valjda nije vrijedno spomena).
da je ostalo na tome - ne, nego ona josh lijepo prebaci krivicu na zhenu (kriva je zbog slike, kriva je zbog odgovora na poruku, a ponajvishe je kriva shto se usudila da objavi ovo pismo) a sve se zgrazhavajuci nad povredom NJEGOVE intime...
i josh se fino nakezi kad ja spomenuh da se djevojka shebala - pa ko koga ovdje zahebaje ili vrijedja ili omalovazhava?
eh, ovo je po meni "balkanski" - "balkanski" je prebaciti krivicu na zhenu jer se zaboga usudila reci da je strah da je neko proganja na ovaj nachin. a on - pa "mushko kao mushko", malo se ljubnuo, malo bi htio da zna kako se ona yebe (normala po zmiji), malo se potrudio da nadje sliku, malo drka na njene oblutke, malo se potrudio da je uprati, malo se potrudio da bude kategorichan u svojim zahtjevima....pa gdje cemo se josh zgrazhavati nad tim.
izvini rodjo, ali upravo ovaj nachin razmishljanja spada pod psihologiju krda.
i priznajem da koliko god mene naljuti ponashanje ljudi poput autora ovog pisma, koji sebi uzima za pravo da se ovako ponasha, josh vishe me ljuti - shtavishe, mislim da je tragichno - kad se nadju upravo zhene da dotichnog brane. ne znam iz kakvih ponuda, shto valjda misle da je ovo kompliment, a ne proganjanje. ili mozhda nesvjesne toga da im se to mozhe sutra i samima desiti.
a to da se ovdje sudi po principu "kriv je dok se ne pokazhe da je nevin" - pa shta bi on to trebao josh uraditi da postane jasno da je "kriv"? da joj dodje pred vrata... to je chini mi se zadnji korak, jer shto je online mogao uraditi, uradio je.
niko od ovih koje uchestvuju u diskusiji nije se dosada istakao time da brani psihologiju krda, niti da se u njemu nalazi - zmijina "nevolja" nije u tome shto se nashla kao individualka u krdu, nego shto je nabasala na drugachija misljenja, a to su mishljenja zhena sa kojima se ona ochito ne zna nositi u diskusiji.
kao trece, uvlachiti hijerarhiju u ove stvari je zaista problematichno i nije nimalo fer - poshto nema nikakve osnove (a ako je meni neshto promaklo, zamolila bih te da mi pokazhesh gdje se tachno ovdje pojavljuje element hijerarhije). pretpostavljam da ciljash na infru, koja u ovoj diskusiji niti jednom nije dala do znanja da u njoj uchestvuje kao moderator. zashto je infra onako oshinula i preshla na lichni nivo, to vidite sa njom. ali molim te, bez nedokazanih tvrdnji o netrpeljivosti i despotizmu.
kao chetvrto - ako ovdje neki smatraju da se radi o grupisanju, pljuvanju itd., onda ja fakat ne znam dalje...
blage veze nemam koje i kakve su grupe na forumu, niti sam u "dosluhu" sa bilo kim, niti znam ko koga na forumu simpatishe, a ko ne - te stvari smatram infantilnim i glupim, ne petljam se u njih niti me interesuju.
ja se na one stavove koje je zmija iznijela i na njenu naivnost jezhim. a jezhim se izmedju ostalog i zato jer mi se nedavno desilo neshto slichno, iako nije bilo seksualno konotirano, ali mi je itekako neko sa foruma anonimno na najgrublji nachin zadro u privatnu sferu, i to u RL, a to i ti veoma dobro znash. i upravo zbog toga, rodjo, malo razmisli prije nego shto slijedeci put insinuirash netrpeljivost i grupisanja kao mogucu motivaciju nechijih stavova.