Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
HAVANA

#501 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by HAVANA »

Ma jebeš pare :D (volim ih i rado ih brojim) :lol:

Bitno je da nađeš pravu osobu,dalje je puno lakše.
Radi i zaradi. :wink:
Bosanac sa dna kace

#502 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bosanac sa dna kace »

sultanijaodbruneja wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:ma daj shta ste nasli cojka plasit, evo da mu ja jednu kazem:
nadje krpa zakrpu,
naces i ti curu kojoj lova nije bitna :wink:
Mogu sa sigurnosu da tvrdim da takva nepostoji :D

Bili mi materijalisti ili ne, svi zelimo da samo materijalno obezbijedeni, koja ce to danas rec "super, nis neradis imas 2KM ajmo hodati po parku ", mozda i hoce, ali hodace 2 dana, treci dan ili ce joj dopizditi ili ce poceti kisa padat pa ce i ona shvatiti da s takvim nema gdje.
Ne, nisam nikakva sponzorusa, jednostavno, radim od 2 razreda srednje skole, od svoje 16 godine 1KM nisam uzela od mame, netrazim nekog milionera, nezelim da dodem na gotovo, samo trazim muza koji je sposoban i za kog znam da nikad necemo bit gladni ni spajati kraj s krajem, i s kojim mogu postenim radom nesto stvoriti.
hos se udat?
sultanijaodbruneja

#503 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by sultanijaodbruneja »

To je vec dublja tema, brakovi se raspadaju zbog mnogo stosta, da bi se brak sklopio moras da nades nekoga, a taj neko ako si ti razuman covjek treba da bude neko sposoban, znaci ne da se zadovolji sa 2 KM koje ima taj dan, vec da ode zaradi dnevnicu pa ima 22KM, ljubav je postovanje a kako ces postovati nekoga ko je lijen nece da ode da radi da bi tebi i sebi nesto pruzio, sad ovo nesto moze biti kafa (4-5KM), rucak nebitno...
sultanijaodbruneja

#504 Re: Je li moguce imati curu kad...

Bosanac sa dna kace wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:ma daj shta ste nasli cojka plasit, evo da mu ja jednu kazem:
nadje krpa zakrpu,
naces i ti curu kojoj lova nije bitna :wink:
Mogu sa sigurnosu da tvrdim da takva nepostoji :D

Bili mi materijalisti ili ne, svi zelimo da samo materijalno obezbijedeni, koja ce to danas rec "super, nis neradis imas 2KM ajmo hodati po parku ", mozda i hoce, ali hodace 2 dana, treci dan ili ce joj dopizditi ili ce poceti kisa padat pa ce i ona shvatiti da s takvim nema gdje.
Ne, nisam nikakva sponzorusa, jednostavno, radim od 2 razreda srednje skole, od svoje 16 godine 1KM nisam uzela od mame, netrazim nekog milionera, nezelim da dodem na gotovo, samo trazim muza koji je sposoban i za kog znam da nikad necemo bit gladni ni spajati kraj s krajem, i s kojim mogu postenim radom nesto stvoriti.
hos se udat?
Zao mi je, vec sam pred udaju :D
JThomas

#505 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by JThomas »

koliko bitnih stvari nije u parama, znaju samo oni koji ih imaju.

samo pogledajte ko se najviše razvodi, tuče, ubija, skuplja ovisnosti i tako dalje...dosta kokuza misli da će pare riješiti sve njihove probleme, ali nije to baš tako lako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#506 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

danas su neka druga vremena
mislim da žene imaju bolje plate (kad rade)
na poslu imaju lakše poslove :D
kad krenu otkazi prvo muškarcima dijele (i to onima bez obitelji)

pa tako da mislim kako ona priča o pronalasku sigurnosti u muškarcu možda još važi na selu ili među kokuzima :mrgreen:

u mom društvu sve cure su bolje plaćene od muških :roll: :roll: :roll:
elSaik

#507 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by elSaik »

Ne možeš. :mrgreen: Mislim, možeš ako znaš, ali ne možeš.
sultanijaodbruneja

#508 Re: Je li moguce imati curu kad...

JThomas wrote:koliko bitnih stvari nije u parama, znaju samo oni koji ih imaju.

samo pogledajte ko se najviše razvodi, tuče, ubija, skuplja ovisnosti i tako dalje...dosta kokuza misli da će pare riješiti sve njihove probleme, ali nije to baš tako lako.
Budimo realni, svaki odnos (pa i bracna zajednica) ima problema, ukoliko se ljudi vole, postuju a jis pri tome imaju para sa svakim problemom se lakse suocavaju.
koler

#509 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by koler »

JThomas wrote:koliko bitnih stvari nije u parama, znaju samo oni koji ih imaju.

Budimo realni, svaki odnos (pa i bracna zajednica) ima problema, ukoliko se ljudi vole, postuju a jis pri tome imaju para sa svakim problemom se lakse suocavaju.
Eh sad...Ovo je vrlo tesko analizirati jer je sve individualno.
Narvno da je svaki brak opterecen problemima, finansijske ili druge prirode ali je cinjenica da su upravo ljudi ti koji odredjuju kako ce se odnositi prema tim problemima ali i jedno prema drugom.
Lova jeste rjesenje za brojna pitanja ali je vrlo cesto uzrok razlaza (kurvanje, indolencija i sl).
Ja licno znam par koji imaju haman da prezive, natezu kraj sa krajem, ali kuca puna smjeha, uvjek veselo. Pozitivno im zavidim.
Opet vidis parove, para ko blata ali nista zajednicko....individualci koji ni jednu stvar ne rade skupa...brak...ma kakav brak, privid.
Nedace nekad zblice a nekad razdvoje ljude...mozda iz moje perspektive, finansijski zadovoljnog sve to izgleda drugacije...

Nego odosmo mi, covjek se pozali kako izaci sa dvije marke.
Ako ce ti biti lakse i ja sam nekad izlazio sa slicnom svotom...doduse suha k.... sam hodao ali izlazio.
Jebeno je kad naruci sok (tada je bio 2 marke) ja narucim vodu, reko nesto me kiselina ufatila nista mi ne pase...
Sve bude i prodje...izlazit ces ti i sa 4 marke vidjeces:)
JThomas

#510 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by JThomas »

ma sve što više gledam svijet oko sebe, sve više mislim da više para većini ljudi donese i više problema. i da onako...velike pare prečesto ubijaju ljudskost u ljudima, da ih više udalje nego zbliže...i prečesto se time pokušava nadoknaditi ili kupiti nešto što s parama nema veze...teoretski bi trebalo biti da je sve lakše sa parama nego bez, ali u stvarnosti to ne hoda tako, u stvarnosti ljudi prečesto počnu zloupotrebljavati novac i moć, a onda, poslije, i novac i moć njih...uzmu ih pod svoje, bukvalno. i onda neke lijepe, normalne ljudske stvari postanu beznačajne, ili skroz nestanu iz nečijeg života, a on i ne shvata šta mu se dešava, ne shvata da je postao rob novca.

serem, jelde da serem? :D al eto, u takvoj sam nekoj fazi kad mi neke druge stvari izgledaju važnije, i kad vidim oko sebe neke stvari na koje prije nisam toliko obraćao pažnju...
zenicaone

#511 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by zenicaone »

zelenashica wrote:samo naprijed....curu je moguće imati i kad si u kreditima :D a kamoli sa 2KM :D
ako si u kreditima znaci da imas platu koja taj kredit otplacuje pa nije ni to losa varijanta :mrgreen: a nije sve ni u parama , mozda si na kredit uzeo stan , auto , plazmu itd, itd
ma ne pricajte momku nebulozu - nemozes imat curu(duzu vezu) ako nemas para vec ga il zaposlite il mu predlozite da zasuce rukave i trazi poso - ne toliko radi cure vec radi sebe a onda ce cure same doc nece ih morat ni trazit - provjereno
p.s. ovi sto su u ratu safatali - pa nije vas imala s kim uporedit - malo je tad bilo za birat - velka bara puno krokodila - al ipak respect :thumbup:
zenicaone

#512 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by zenicaone »

JThomas wrote:ma sve što više gledam svijet oko sebe, sve više mislim da više para većini ljudi donese i više problema. i da onako...velike pare prečesto ubijaju ljudskost u ljudima, da ih više udalje nego zbliže...i prečesto se time pokušava nadoknaditi ili kupiti nešto što s parama nema veze...teoretski bi trebalo biti da je sve lakše sa parama nego bez, ali u stvarnosti to ne hoda tako, u stvarnosti ljudi prečesto počnu zloupotrebljavati novac i moć, a onda, poslije, i novac i moć njih...uzmu ih pod svoje, bukvalno. i onda neke lijepe, normalne ljudske stvari postanu beznačajne, ili skroz nestanu iz nečijeg života, a on i ne shvata šta mu se dešava, ne shvata da je postao rob novca.

serem, jelde da serem? :D al eto, u takvoj sam nekoj fazi kad mi neke druge stvari izgledaju važnije, i kad vidim oko sebe neke stvari na koje prije nisam toliko obraćao pažnju...
ma seresh vala eto :D zezam se , ma ima tu razlika , moc i pare zloupotrebljavaju oni koji su rodjeni bogati nikad nisu osjetili kako je nemat pa se borit da odrzis samopostovanje i da ne padas ispod nekih grana ili rjedji slucaj ljudi koji nisu skontali neke stvari u zivotu pa kad se dokopaju love onda pocnu j...ti neke druge zato sto je njih neko j...o u zivotu - ne treba ni spominjat da se uvijek iskaljuju na onima koji s njihvim problemima nisu imali nista a ne na onima koji jesu (al to su bolesnici i njih je srecom malo)
sreca je jedino u nesreci da nas vecina "nema pa ima" a u procesu nauci neke stvari u zivotu i kako se treba drzat kad imas
tatjanamster

#513 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by tatjanamster »

zenicaone wrote:
zelenashica wrote:samo naprijed....curu je moguće imati i kad si u kreditima :D a kamoli sa 2KM :D
ako si u kreditima znaci da imas platu koja taj kredit otplacuje pa nije ni to losa varijanta :mrgreen: a nije sve ni u parama , mozda si na kredit uzeo stan , auto , plazmu itd, itd
ma ne pricajte momku nebulozu - nemozes imat curu(duzu vezu) ako nemas para vec ga il zaposlite il mu predlozite da zasuce rukave i trazi poso - ne toliko radi cure vec radi sebe a onda ce cure same doc nece ih morat ni trazit - provjereno
p.s. ovi sto su u ratu safatali - pa nije vas imala s kim uporedit - malo je tad bilo za birat - velka bara puno krokodila - al ipak respect :thumbup:
stvarno odron... :roll:
Normalno da moraš raditi nešto da bi i imao nešto :-)
Ali priče tipa, nađite mu posao ili nek zasuče rukave... :lol:
Znam ja takvih, evo od '96. čekaju na birou...a žene crnče i dan i noć nosajući k'ompire po selima :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#514 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

pametni :D ulože u brak sve što su imali (svoje časno prezime) a žene sve ostalo :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#515 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by ladyblue18 »

komi wrote:pametni :D ulože u brak sve što su imali (svoje časno prezime) a žene sve ostalo :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
zelenashica

#516 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by zelenashica »

još 2KM aktuelne :roll:
sultanijaodbruneja

#517 Re: Je li moguce imati curu kad...

komi wrote:pametni :D ulože u brak sve što su imali (svoje časno prezime) a žene sve ostalo :lol: :lol: :lol: :lol:

Jebote velika cijena tog prezimena, zbog jednog prezimena citav zivot teglit nekog na grbaci, ko da mi zene do udaje nemamo ni kuceta ni maceta a o prezimenu da nespominjem.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#518 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by ladyblue18 »

Jebote velika cijena tog prezimena, zbog jednog prezimena citav zivot teglit nekog na grbaci, ko da mi zene do udaje nemamo ni kuceta ni maceta a o prezimenu da nespominjem.
:thumbup:
tatjanamster

#519 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by tatjanamster »

Tako mi pametne zadržimo naše časno prezime :D
sultanijaodbruneja

#520 Re: Je li moguce imati curu kad...

Za 30KM ga mozes i promjeniti :D a nemoras nikog izdrzavati.
tatjanamster

#521 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by tatjanamster »

sultanijaodbruneja wrote:Za 30KM ga mozes i promjeniti :D a nemoras nikog izdrzavati.

da dajem 30 KM u vrijeme recesije.. :shock: :shock: :shock:
puno, puno... :zzzz: :zzzz: :zzzz:

:D :D :D
sultanijaodbruneja

#522 Re: Je li moguce imati curu kad...

tatjanamster wrote:
sultanijaodbruneja wrote:Za 30KM ga mozes i promjeniti :D a nemoras nikog izdrzavati.

da dajem 30 KM u vrijeme recesije.. :shock: :shock: :shock:
puno, puno... :zzzz: :zzzz: :zzzz:

:D :D :D
Moja Tatjana, sta je 30KM(u vrijeme recesije) za sve zivce koje ces potrositi :lol:
tatjanamster

#523 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by tatjanamster »

Moja Tatjana, sta je 30KM(u vrijeme recesije) za sve zivce koje ces potrositi :lol:

potrošeno.... :zzzz: :zzzz: :zzzz:
tatjanamster

#524 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by tatjanamster »

Aura Perez wrote:
a zasto ga uopce uzimati? ako ne radi i ne doprinosi nek on uzme tvoje, pa da se obrnete u svakom pogledu :D

upravo... :zzzz: :zzzz: :zzzz:

Ovako bi to trebalo izgledati u skorije vrijeme, predbračni ugovor koji žena dostavlja muškarcu:

1. Da prihvata suprugino prezime.
2. Da pristaje biti domaćAC :D
3. Da će tokom 'onoga' uvijek biti dole :D :D :D
4. Da je spreman kako god zna i umije izroditi i odgajati djecu ( po mogućnosti jedno muško i jedno žensko dijete) :-D
5. Da zna kuhati, i da makar dva puta sedmično pravi dezerte nakon večere :D
6. Da je spreman pomoći pri izmještanju namještaja, popravljanu kablova za TV :-) i rješavanju 'logističkih' pitanja.
7. Da je spreman ostati po strani kada se u kuću donese plata :D
8. Da boravi u kući najmanje 18 sati dnevno ( :? ) :D
9. Da se druži sa svim komšinicama u zgradi :D
10. Da redovno šeta našeg cuku i izvodi kad mu je vrijeme za kaku.

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

Kandidati...?

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

:D

PS. Haj' nek neka kaže da sve sa spiska nije nikad u životu uradila... :-)
Ako ćemo jednako, jel... :oops: :oops: :oops:
HAVANA

#525 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by HAVANA »

Za devetku spreman. :D
Post Reply