Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JThomas

#1326 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by JThomas »

sanabe wrote:joj koji OT :lol:
hajd dobro, meni moje, vama vashe mishljenje :)
ja ne mogu preko jezika prevaliti da se loli digo, pa napravio djete, koje je viska na ovom svijetu :roll:
haj ga znaj, mozda to dijete bude doktor kad poraste, spasi zivot nekom (nije nemoguce, dosta uspjesnih ljudi je iz siromasnih obitelji gdje je bilo puno djece) ili pronadje lijek za rak.... ko zna...

nejse...Je li moguce imati curu kad ... :D
nije ono viška na ovom svijetu. al' mu je u startu mnogo teže, u tome je sva poenta. ništa u životu nije garancija ni za šta, ako tako gledaš možeš opravdati šta bilo.
sheikh

#1327 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by sheikh »

Jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
kada pricamo o djeci :) :D :D :D :D
Nedavno gledao neki film i bas o tome se prica kada neki glumac rece : "Sada znam zasto bogatasi imaju jedno eventualno dvoje djece,a sirmoasni ljudi po petnaestoro :) Ljudi bogati su pametni i znaju koliki je trosak imati dijete i koliko trosi njihov budzet,a siromasni ne znaju koliko je dijete trosak,a i vec nemaju para pa ne moze ni biti trosak" 8-) 8-) 8-) 8-)
Da se ne lazemo tako to nekako i dodje :D Kad nemaju oni,smatraju da je to na neki nacin ok i normalno i nije im strano da i njihova djeca nemaju....
Meni se nekako svidja ideja o dvoje djece :)
Muske ako ikako moze :-D :-D :-D :-D :-D
al sta god da bude,kako kaze narod nek je zivo i zdravo i nek lici na mene :D da ne bude kasnije zlih jezika :dance: :dance: :dance:
JThomas

#1328 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by JThomas »

pusti ba tu uravnilovku na silu, gdje može biti bolje da je dijete gladno nego da nije gladno...? a sa dobrotom to i nema pretjerano puno veze...
kmirsad

#1329 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

Bože.... evo konačno... srcu mom radosti...:-D
Ghost_Rider_XXX

#1330 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Ghost_Rider_XXX »

Strpljiva wrote: Dok drugi kote, a vi rađate djecu - biće nas pa haman i normalnih. Meni još niko od tih kokuza nije na vrata pokucao, ne znam, možda vama jeste.

Ako mu ne možeš ili nećeš pomoći, ne diraj ga. Shvatam vaš stav, ali jako je nepristojno ljude kategorisati ovako. Moja mama je svetica, ali njihova kuja.

@GRXXX Jedi svoj hljeb i svoju brigu beri. Ako drugi tebi ne pripovjedaju kad' ćeš se ženiti, koliku platu trebaš imati za prvo dijete - bar ih toliko ispoštuj u njihovim odlukama ma kakave da su.

Tebi još niko nije pokucao na vrata???? Ma jel? Ne znam gdje živiš, ali to i nije toliko bitno, jer je maltene svugdje isto. Stani na bilo koji fuckin' semafor, na šoferšajbu ti se ko kamikaze zalete djeca koja peruci na kiši i snijegu i minusima pokušavaju da zarade koji dinar.

Izadji iz bilo kojeg tržnog centra oko tebe bataljon i svi u isti glas viču: "Ej paša, jel imaš pola marke?"

Gdje god se okreneš neko dijete prosi. Kako onda ja mogu da poštujem odluku tih roditelja koji po mom shvatanju totalni idoti, koji naprave dijete i pošalje ga da prosi a ono ne zna ni pertle svezati koliko je mali. Ja bih ih sve lijepo pokupio i stavio na -15 ispred Vječne vatre i poljevao vodom.

Pusti se šuplje i nataliteta i ostalih pi.zdarija. Ima ona stara Čovjek je najsavršeniji stroj kojeg svaka budala može napraviti. Ko će toj djeci omogućiti školovanje, bilo kakvo obrazovanje, usmjeriti ih na pravi put? Ulica?!

Jok brate, zato i imamo svaki dan crnu hroniku od koje se čovjek naježi.
statix

#1331 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by statix »

Sto puta diskutovao sa ljudima koji imaju slican stav. Ono sto me najvise nerviralo bio je toliko puta pominjani argument "dijete ima svoju nafaku". Ujutro otvorim sa-x, vidim malog kineza na lancima i pitam se da li je to univerzalna filozofija "dijete ima svoju nafaku".
Strpljiva

#1332 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Strpljiva »

Ghost_Rider_XXX wrote:Tebi još niko nije pokucao na vrata???? Ma jel? Ne znam gdje živiš, ali to i nije toliko bitno, jer je maltene svugdje isto. Stani na bilo koji fuckin' semafor, na šoferšajbu ti se ko kamikaze zalete djeca koja peruci na kiši i snijegu i minusima pokušavaju da zarade koji dinar.

Izadji iz bilo kojeg tržnog centra oko tebe bataljon i svi u isti glas viču: "Ej paša, jel imaš pola marke?"

Gdje god se okreneš neko dijete prosi. Kako onda ja mogu da poštujem odluku tih roditelja koji po mom shvatanju totalni idoti, koji naprave dijete i pošalje ga da prosi a ono ne zna ni pertle svezati koliko je mali. Ja bih ih sve lijepo pokupio i stavio na -15 ispred Vječne vatre i poljevao vodom.

Pusti se šuplje i nataliteta i ostalih pi.zdarija. Ima ona stara Čovjek je najsavršeniji stroj kojeg svaka budala može napraviti. Ko će toj djeci omogućiti školovanje, bilo kakvo obrazovanje, usmjeriti ih na pravi put? Ulica?!

Jok brate, zato i imamo svaki dan crnu hroniku od koje se čovjek naježi.
Kasniš druže Ghost i to debelo :) Jučer sam bila raspoložena za ovu raspravu, danas sam već prespavala.

Kao što si primijetio, a to si lagano i preskočio, moj post se više bazirao na vrijeđanje žena koje rađaju tu djecu - pardon kote. Ja sam sigurna da na forumu ima ljudi koji su odrastali u takvim porodicama, pa su opet uspjeli bolje od većine. I na kraju krajeva, kako možeš znati jesam li ja možda 12-o dijete svojih roditelja, odrasla u neimaštini, prosila i pročitah na forumu da nisam imala privilegiju novorođenčeta, nego okota.

A ja bih radije poredale odgovornije ljude pred Vječnu vatru, pa da se brate izglasaju određeni zakoni ako već želim nešto postići. Pretvorili smo se u robove kapatalizmu, pa je i dijete luksuz. A kako smo krenuli, fino napredujemo. Sutra ćemo svi vodati cuke, jer se brate nema vremena ni novca za dijete, a unučad će biti SF.

Neće čovjek cijeli život biti mlad, prioriteti se promijene. Kada se okreneš, sigurna sam da nećemo vidjeti ni kuće ni vile, nego jesmo li potomke ostavili. Slažem se ja s vama da ne treba rađati i pustiti na put. Djeca su blago, bila i biće.

Nego odosmo mi u offtopic. Poštujem tvoj stav i podržavam. Cijenim i kao forumaša, ali pokušaj da ne vrijeđaš ;-)
kmirsad

#1333 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

sanabe wrote:
kmirsad wrote:Bože.... evo konačno... srcu mom radosti...:-D

dje je? :lol:
Nema... prazan... :sad: :D
Ghost_Rider_XXX

#1334 Re: Je li moguce imati curu kad...

Strpljiva wrote:Nego odosmo mi u offtopic. Poštujem tvoj stav i podržavam. Cijenim i kao forumaša, ali pokušaj da ne vrijeđaš ;-)
Ako sam te bilo čim uvrijedio jako mi je žao nije mi bila namjera. Jako sam osjetljiv kad je ova tema u pitanju pa mi pukne malo film kad o tome govorim.

Još jednom nije mi bila namjera da vrijedjam tebe ili bilo kojeg učesnika ovih diskusija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1335 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

kako je uopce moguce imati curu kad vecina njih zeli samo sex a nista ljubav :mrgreen:
kmirsad

#1336 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

:roll: Ne bih se ja tu s tobom složio... znam mnoge koje bi se, prije seksa, prvo poljubile... :)
Bullet Tooth Tony

#1337 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bullet Tooth Tony »

Pa sta je sad pitanje ? , jel moguce imati curu kad ti se kamikaze djeca zalete na fuckin' semafor, na šoferšajbu :? :-)
citroen

#1338 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by citroen »

Bullet Tooth Tony wrote:Pa sta je sad pitanje ? , jel moguce imati curu kad ti se kamikaze djeca zalete na fuckin' semafor, na šoferšajbu :? :-)
da ti nisi fulio pdf :D :D :D :D :D
jedna tamo

#1339 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by jedna tamo »

kmirsad wrote::roll: Ne bih se ja tu s tobom složio... znam mnoge koje bi se, prije seksa, prvo poljubile... :)
:lol: :lol: :lol:
Boom71

#1340 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Boom71 »

statix wrote:Sto puta diskutovao sa ljudima koji imaju slican stav. Ono sto me najvise nerviralo bio je toliko puta pominjani argument "dijete ima svoju nafaku". Ujutro otvorim sa-x, vidim malog kineza na lancima i pitam se da li je to univerzalna filozofija "dijete ima svoju nafaku".
Na zalost zivimo u vremenu kada stav "svako dijete ima svoju nafaku" ne pije puno vode.To se govorilo u vrijeme kada se nije zivjelo u ovako okrutnom materijalnom svijetu.

Danas se planirati mora,ma koliko meni licno to bilo odvratno.Djecu ne da volim,nego obozavam,ali cu radije imati jedno i omoguciti mu pristojan zivot,nego praviti vojsku sirotana.Ono ne znaci da postoje siromasne porodice iz kojih nije niklo uspjesno djete,ali ja nebih da rizikujem.
mig

#1341 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:06, edited 1 time in total.
Zoya

#1342 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Zoya »

Sve si to dobro napisao ALI, smatram da barem u tome imamo izbora, hocemo li ili necemo toliko djece imati.. Imamo li uslova za to a Boga mi i vremena ih vaspitavati kako valja. Hocu li imati vremena sjesti sa njima zadace raditi ili cu ih samo mrshkati i ocekivati da ce to u skoli nauciti! Dakle nije samo novac odlucujuci, nego i vrijeme izdvojeno za njih.. Dzaba meni imati desetoro djece kad ja njih ili ne znam ili ne mogu izvest' na pravi put.
mig

#1343 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:06, edited 1 time in total.
Ghost_Rider_XXX

#1344 Re: Je li moguce imati curu kad...

Falcon wrote:
mig wrote:Malo sam zakasnila, vidim da je vec puno toga receno na ovu temu, ali neko moje iskustvo...

Moje radno mesto je takvo da mi se u kancelariji na dnevnoj bazi pojavljuje bar troje ljudi sa buljukom dece oko sebe. Ne, nije u pitanju Centar za socijani rad, jer da jeste, ti ljudi bi na neki nacin i bili moja duznost.

I sta se desava? Oni sa punim pravom od mene ocekuju da im pomognem oko odgajanje dece. Kada im objasnim da ja nisam u situaciji da im pomognem, znaju jako drsko da me upitaju: i sta ja sada da radim? Dovoljno sam uctiva da precutim, ali bih im slatko rekla: kada ste pravili toliku decu mene niste pitali sta da radite, a kada deci treba obezbediti pristojan zivot, namah se mene setite?! :-)

Da se razumemo, dogodi se da ljude pogodi neka nesreca, bolest, izbeglistvo.. Ti ljudi nisu krivi i odgovorni za novonastalo stanje, i takvima je sevap pomoci. Ali srecem ljude koji su dosli kao izbeglice, koji nemaju uslove za pristojan zivot, niti izgleda da im se stanje popravi.. i oni u tom izbeglistvu naprave nekoliko dece :!: :?: Sto je najgore, smatraju da su svi drugi odgovorniji za zivot te dece od njih samih :?:

Nedavno je na televiziji bila bas jedna takva porodica, i devojcica pokazuje svoje patike i kaze: Eto, ja nosim pocepane patike. Tuga, kako nije. Ali, nakon x takvih slucajeva, pomalo vec i ogrubela na ovakve price, pomislim: I ja bih nosila pocepane patike da nas je tata napravio desetoro.

Moj zakljucak je: deca svakako nisu kriva i gde god mozes treba pomoci, krivi su oni koji imaju roditeljsku duznost da toj deci obezbede osnovne uslove za zivot, redovnu hranu, odecu, skolovanje.. pa i poneku igracku. Deca to zasluzuju.
Hm. Zanimljivo. Nisam psiholog pa necu s strane nista dometnuti na tvoj post, iako sam iz psihopatologije imao visoku ocjenu. Sa socioloske strane, vala, hocu. Nisu svi drugi odgovorniji za zivote njihove "dece" od njih samih, ali razlozi zbog kojih bi trebali biti su jasno vidljivi. Drustvene okolnosti su takve da ti roditelji mozda i nisu obrazovani (a drustvo im je to trebalo omoguciti), nisu zaposleni (a ekonomska situacija bi svakako trebala biti bolja) i tako dalje. Zanemarujuci sve socioloske faktore koji jasno imaju uticaja na broj "dece" u takvim porodicama, i okolnosti u kojima odrastaju, ti se fokusiras i opredjeljjujes na usko gledanje u kojem su zaboga roditelji krivi sto ne mogu drzati noge spojenima i zatvarac hlaca zatvorenim :!: :?: Opcepoznata cinjenica iz manje razvijenih zemalja, napose vidljiva u Indiji, jest da se roditelji odlucuju na veci broj djece jer su upravo oni njihovo osiguranje u neizvjesnoj starosti i izvor prihoda za cijelu porodicu. Opet, sociolosko pitanje. Ono sto zelim reci jeste da imamo obavezu popravljanja prvotno opcih zivotnih prilika koji opredjeljuju takve porodice za velik broj djecea, takve prilike, a ne seksualni nagon i puka zelja za reprodukcijom (sto vristi iz tvog posta) predstavljaju razlog mnogočlanih porodica. Nadalje, u zemljaka kakva je BiH u kojima je jedna populacija (Bošnjačka) genodicom i etničkim čišćenjem ostala bez mnogo svoje "dece" svako "dete" bez obzira koliko clanova njegova porodica imala, je dijete vlastite nafake kojem su priznata sva prava Univerzalne deklaracije o pravima covjeka i "Povelje o pravima djeteta", iz 1959. godine, a koje ne pitaju kako je "dete" zaceto i u porodici s koliko clanova.

I ne, ne bi ta djeca nosila "pocepane" patike da ih je tata napravio desetero negdje drugdje zapadnije od onog ka cemu mi tezimo.

Sorry, offtopic je malo :D
S jedne strane si upravu, doduse za to postoje i dokazi. Životni standard jeste obrnuto proporcionalan broju djece u porodici.

Sad ta šuplja priča svako dijete ima svoju nafaku ne stoji i okači je mačku o rep. Emisije se snimaju o tim silnim nafakama i kako je njima super. Naveo si razlog zašto se u manje razvijenim zemljama djeca prave ko na traci, što je po meni jedan vid egoizma. Hajmo mi pravit djecu da nas ima neko kasnije izdržavat. Valjda po teoriji velikih brojeva, od 100 mora jedan uspjet.

Ono što mi je jako zaparalo oko jeste ovo tvoje bespotrebno citiranje ekavice koje zaista ne bih znao kako protumačiti, meni zvuči kao provokacija. Zašto?
mig

#1345 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:05, edited 1 time in total.
amato

#1346 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by amato »

to je najbolji sud da se ocjeni djevojka :(
Ghost_Rider_XXX

#1347 Re: Je li moguce imati curu kad...

@Falcon, onda sorry za moj agresivniji pristup tvojoj replici.

Istina da se mi bavimo samo posljedicama "masovne produkcije", ali osim nekoliko već poznatih činjenica iz udžbenika sociologije nisi nam ni ti dao neki pametniji uzrok.
Nedostatak informisanosti, obrazovanja, upućenosti itd. se ne može se prihvatiti kao validan razlog. Ovdje izuzimam zemlje trećeg svijeta, jer je to jedan sasvim drugačiji domen.

Mislim da se ovdje treba fokusirati na našu sredinu. Iako smo se maksimalno odmakli od zadate teme, ali na neki način sve je ovo vrlo usko vezano.

Mislim da si pogrešno protumačio, niko ovdje ne gleda sa visoka, još manje sa žaljenjem ljude sa velikim brojem djece. Mene to samo ljuti, jer nebrojeno puta smo bili svjedoci reportažama na dnevniku kako bračni par živi od 3 KM socijalne pomoći i odgaja 16 djece.
Da li je po tvom mišljenju normalno da neko ko nema kuće, stana, životnog elena, ni volana da vozi, pravi sebi privatni fudbalski tim sa sve klupom?

Za mene nije i gotovo, ta djeca teško da će izaći na pravi put. Naravno ima dosta primjera gdje su djeca iz takvih porodica napravila goleme stvari u životu, ali to je samo kap u moru i ništa više. Izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
citroen

#1348 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by citroen »

Ajde ljudi otvorite drugu temu,ali na drugom pdf-u :-) :-) :-) kakve veze ima odgoj djece sa ovom temom :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
mig

#1349 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:05, edited 1 time in total.
Ghost_Rider_XXX

#1350 Re: Je li moguce imati curu kad...

citroen wrote:Ajde ljudi otvorite drugu temu,ali na drugom pdf-u :-) :-) :-) kakve veze ima odgoj djece sa ovom temom :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
Rode te kokuzi, odrasteš ko kokuz, i k'o takav ne možeš imati curu. ukratko. :D
Post Reply