Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1126 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:pa neko nađe ženu i da ga izdržava, čuj, što mu ne bi bilo do... :D
ha ya. ravnopravnost. kad ima ženskih, što ne bi bilo i muških sponzoruša :oops: :D
Loulou

#1127 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Loulou »

Chmoljo wrote:
JThomas wrote:pa neko nađe ženu i da ga izdržava, čuj, što mu ne bi bilo do... :D
ha ya. ravnopravnost. kad ima ženskih, što ne bi bilo i muških sponzoruša :oops: :D
Da, što ne bi bilo ako tako dvjema stranama odgovara?

Samo, teško da će, ponavljam - u svijetu u kom živimo, muškarcu to biti "tek tako". Gdje će ga se osuđivati, etiketirati, proglašavati papučarem, mlakonjom, "tipom bez muda" i kako sve ne, ako nije on taj koji je breadwinner a žena caretaker.

Druga strana naše, "odrasle realnosti" je ta, da je teško prosječnoj porodici preživjeti od samo jednih primanja. A niko od nas ne zna u kakvoj se situaciji, danas-sutra, može naći.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1128 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chmoljo »

Loulou wrote: Da, što ne bi bilo ako tako dvjema stranama odgovara?

Samo, teško da će, ponavljam - u svijetu u kom živimo, muškarcu to biti "tek tako". Gdje će ga se osuđivati, etiketirati, proglašavati papučarem, mlakonjom, "tipom bez muda" i kako sve ne, ako nije on taj koji je breadwinner a žena caretaker.

Druga strana naše, "odrasle realnosti" je ta, da je teško prosječnoj porodici preživjeti od samo jednih primanja. A niko od nas ne zna u kakvoj se situaciji, danas-sutra, može naći.

;-)
Loulou

#1129 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Loulou »

Da, lako je biti fair-weather friend.
kmirsad

#1130 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

samo da se prijavim... namam ništa pametno reči... :lol: :lol: :lol:
Officer Crabtree

#1131 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Officer Crabtree »

Nek ceka dok se skine starcima sa grbace, nadje posao i onda brate nek se cura do mile volje.
ti nisi nikad studirala il si frigidna...

coe'k studira, nece sad trazit pos'o
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1132 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

postoje dva pojma
nemati para (trenutno)
nemati para (konstantno)

opet u ovom nemati para trenutno postoje razne gradacije...

čeka da padne s neba
čeka od roditelja
čeka da gazda isplati tri zaostale plate

vjerujem da se cura ne bi ponašala isto u ova tri slučaja... :? :? :?

sjećam se prije kad nemam para... ne posjećujem mjesta gdje bi se moglo potrošiti :D tipa kafići knjižare pijace...
brate igraj lopte uokolo šutaj :D

filmskim jezikom Balkanskog špijuna

želiš da jedeš i je*š :lol: :lol: :lol: TO KOŠTA :mrgreen:
Margita81

#1133 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Margita81 »

Officer Crabtree wrote:
Nek ceka dok se skine starcima sa grbace, nadje posao i onda brate nek se cura do mile volje.
ti nisi nikad studirala il si frigidna...

coe'k studira, nece sad trazit pos'o

Jesam i nisam 8-)
Officer Crabtree

#1134 Re: Je li moguce imati curu kad...

takve volim...

zna se šta je studentski život i studentsko zabavljanje :lol:

ps morebit da si studirala u gradu u kojem živiš

kad dođeš sa strane priča je skroz drugačija
Officer Crabtree

#1135 Re: Je li moguce imati curu kad...

i u slučaju da je izvrstan student medicine na 4. godini?

tja, gleda se perspektiva a ne povrsno samo na sadasnje stanje
Aurora Borealis

#1136 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 12:00, edited 1 time in total.
Margita81

#1137 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Margita81 »

Aurora Borealis wrote:Aman ljudi :roll: Moze ako nadjes normalnog insana, pa se krpite kako znate, i ne namisljate provode za koje treba dvocifren broj KM.

Nista nije vjecno, pa ni kokuzluk, ako se covjek trudi i radi da napreduje i uspije i bude neko jednog dana.

Ako parazitiras i kukas, a ne radis nista po tom pitanju, NE MOZES i NE TREBAS imati ni djevojku, ni psa, ni macku, ni ribicu! Jer ne zasluzujes.

To sam otprilike i ja pokusala da kazem.
madner

#1138 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Uzmes ciglu, pokazes poduzetnicki duh, prodas ciglu i imas 22 marke :D
Aurora Borealis

#1139 Re: Je li moguce imati curu kad...

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 12:01, edited 1 time in total.
HAVANA

#1140 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by HAVANA »

JThomas wrote:prič'o mu jedan što je gled'o.

Ma jok ba,ja mu reKo :lol:
madner

#1141 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Aurora Borealis wrote:
madner wrote:Uzmes ciglu, pokazes poduzetnicki duh, prodas ciglu i imas 22 marke :D

:lol:

E madneru, madneru :D
Ja ovdje jedini dajem prakticne savjete :x i jos mi se smiju :D
Aurora Borealis

#1142 Re: Je li moguce imati curu kad...

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 12:01, edited 1 time in total.
madner

#1143 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by madner »

Sad ispade pratkican, primjenjiv i izvodljiv savjet chat, a kontempliranje o karakternim osobinama o temi...
Doduse plavka je zemsko, pa ne mora biti logike :D
Ma.Le.Na

#1144 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Ma.Le.Na »

s 2 Km...hmmmm moze...ali tesko

recimo da mi je logicnije da veza opstane ako su "ucesnici" vec duze u vezi...jbg naleti besparica i malo se stisnu
imaju vec neko razumjevanje...mogu otrpit
cisto sumnjam da bi na pocetku veze i jedna strana trpila takvo nesto
prvo u slucaju djevojke...jbg...zima ne mozes ni hodat vani svaki dan...ona moze placati ispocetka ali kad to preraste u non-stop..obzirom da su na pocetku veze...sumnjam da ce trpit takvo nesto...i bilo ko i bi...trpio sponzorusu - musku ili zensku
opet u slucaju mladica...on nema para...pa mu cura placa...pa poslije nekog vremena jadniku bi samopouzdanje palo ispod nule...da ne govorim da bi danima razbijao glavu kako da je zabavi i obraduje necim od 2 Km ili cak 0..

dakle ...nas materijalisticki svijet...nije takav da bi na pocetku tolerisao nesto takvo..

ako se rekoh radi o nekoj vezi koja je u progresu..pa se desi besparica...moze se zamislit krpljenje sa 2KM..
mada kakvo je vrijeme grbavo doslo i cure i momci sada vise odmjeravaju novcanik nego ista drugo...pa i u ovakvim situacijama rijetko ko se pokaze kao strpljiv i pun razumjevanja..
zelenashica

#1145 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by zelenashica »

Margita81 wrote:
Loulou wrote:
Margita81 wrote:Zar ti je do cure sa dvije marke u dzepu? Jadna majko.
A što? Zar i oni s dvije marke nemaju pravo voljeti i biti voljeni? Što će student koji je iz drugog grada došao u Sarajevo, na studij, i financiraju ga roditelji?

I sta prevrces ocima zelenasice? Ti bi izasla sa frajerom koji ima dvije marke u dzepu konstantno? Je zvuci romanticno ali kad imas 16-18g.
Mene iskreno zanima kako odraslom covjeku moze biti do izlazaka i cura dok ima 2 markice u dzepu? Meni vala nebi bilo ni na kraj pameti, bilo bi me sramota.
Nisam materijalista btw..ovo nema nikakve veze sa tim..ali pricamo o 2marke..da je makar "dvajes" :D
Eh,draga margarita....evo mene ja došla da još koji put' prevrnem okicama :roll: :roll: :roll: :D ti stvarno misliš da se veza vrti oko novčanika :roll: čuj draga izašla bi sa likom koji mi se dopada,koji ima ono nešto,koji mi je zanimljiv,drag,koji mi umjesto sna postane nesanica.....ama makar nemao ni te 2 hebene markice.... :wink:
Nije romantika samo za "djecu"od 16godina.....vala i ja sa trideset i kusur još znam za nju :D ...i nimalo mi teško ne pada ni kilometarska šetnja po hladnoći ako sam u zagrljaju nekog do koga mi je stalo,nije mi vala teško ni sjediti na truhlim parkovskim klupama ako je njegova glava na mojim grudima,ama nije mi teško ništa za nekog koga volim,za nekog do koga mi je stalo,.....nije mi teško ni plaćati račun ako je on bez novca.....
čak i njegovi prazni džepovi imaju lijepu funkciju po hladnoći,....lagano zavučem prstiće i bar imam prostora da ih ugrijem,ne smeta mi novčanik.....helem sve ima svoje prednosti......ali radije biram prazan džep nego praznu dušu :wink:
I naravno jesi materijalista :roll: ....čim znaš odličnu razliku između 2marke i dvajes' :D ...ali to je tvoje pravo,tvoj život.... :wink:

Samo stvarno ne mogu da shvatim konstataciju da odraslom čovjeku ne treba biti do izlaska i cure ako nema novaca,.....ama ljubav se ne kupuje,topla riječ još manje...a iskren zagrljaj pogotovo....meni da je do kupovine ljubavi to bi se lako dalo srediti.....ali eto mene je sramota kupovati ljubav pa ju radije uzimam za džaba pa ne bitno bio to neko sa 2,5,dvajes' ili 0markica u džepu.... :wink:
kmirsad

#1146 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by kmirsad »

Potpuno se slažem... jebeš KM-e... eurići, dolarići, švicarćići... to je prava lova... :lol: :lol: :lol:
zelenashica

#1147 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by zelenashica »

kmirsad wrote:Potpuno se slažem... jebeš KM-e... eurići, dolarići, švicarćići... to je prava lova... :lol: :lol: :lol:
još jedan u nizu materijalista :roll:
Margita81

#1148 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Margita81 »

I sta prevrces ocima zelenasice? Ti bi izasla sa frajerom koji ima dvije marke u dzepu konstantno? Je zvuci romanticno ali kad imas 16-18g.
Mene iskreno zanima kako odraslom covjeku moze biti do izlazaka i cura dok ima 2 markice u dzepu? Meni vala nebi bilo ni na kraj pameti, bilo bi me sramota.
Nisam materijalista btw..ovo nema nikakve veze sa tim..ali pricamo o 2marke..da je makar "dvajes" :D[/quote]
Eh,draga margarita....evo mene ja došla da još koji put' prevrnem okicama :roll: :roll: :roll: :D ti stvarno misliš da se veza vrti oko novčanika :roll: čuj draga izašla bi sa likom koji mi se dopada,koji ima ono nešto,koji mi je zanimljiv,drag,koji mi umjesto sna postane nesanica.....ama makar nemao ni te 2 hebene markice.... :wink:
Nije romantika samo za "djecu"od 16godina.....vala i ja sa trideset i kusur još znam za nju :D ...i nimalo mi teško ne pada ni kilometarska šetnja po hladnoći ako sam u zagrljaju nekog do koga mi je stalo,nije mi vala teško ni sjediti na truhlim parkovskim klupama ako je njegova glava na mojim grudima,ama nije mi teško ništa za nekog koga volim,za nekog do koga mi je stalo,.....nije mi teško ni plaćati račun ako je on bez novca.....
čak i njegovi prazni džepovi imaju lijepu funkciju po hladnoći,....lagano zavučem prstiće i bar imam prostora da ih ugrijem,ne smeta mi novčanik.....helem sve ima svoje prednosti......ali radije biram prazan džep nego praznu dušu :wink:
I naravno jesi materijalista :roll: ....čim znaš odličnu razliku između 2marke i dvajes' :D ...ali to je tvoje pravo,tvoj život.... :wink:

Samo stvarno ne mogu da shvatim konstataciju da odraslom čovjeku ne treba biti do izlaska i cure ako nema novaca,.....ama ljubav se ne kupuje,topla riječ još manje...a iskren zagrljaj pogotovo....meni da je do kupovine ljubavi to bi se lako dalo srediti.....ali eto mene je sramota kupovati ljubav pa ju radije uzimam za džaba pa ne bitno bio to neko sa 2,5,dvajes' ili 0markica u džepu.... :wink:[/quote]

I ja bih sa svojim dragim imala zelju za grljenjem da se desi besparica. Prosli smo dobra vremena i ona manje dobra ali znam da moj muskarac nebi imao mira dok su mu dzepovi prazni. Jbg vremena su kvrgava svasta se desava. ali to nije pitao lik koji je pokrenuo temu. Njemu je do necega nekog zabavljanja, vodanja stali dok nema dinara u dzepu i to ti je onaj mentalitet "kokuz al nisam jedini".
Ne znam kako da poentiram ovdje neshvacena sam skroz :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#1149 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bullet Tooth Tony »

i jedna ruza kosta... :roll:
zelenashica

#1150 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by zelenashica »

Margita81 wrote: I ja bih sa svojim dragim imala zelju za grljenjem da se desi besparica. Prosli smo dobra vremena i ona manje dobra ali znam da moj muskarac nebi imao mira dok su mu dzepovi prazni. Jbg vremena su kvrgava svasta se desava. ali to nije pitao lik koji je pokrenuo temu. Njemu je do necega nekog zabavljanja, vodanja stali dok nema dinara u dzepu i to ti je onaj mentalitet "kokuz al nisam jedini".
Ne znam kako da poentiram ovdje neshvacena sam skroz :mrgreen:
Malo prvo prelistaj post pokretača teme.....ja koliko sjećam od ranije,jer več jednom na ovoj istoj temi sam vodila debate...lik kaže da je neizvjesnost ta koja ga u suštini brine,....u principu danas imam sutra nemam,,....helem nema osobe koja ne teži da ima novaca,ali isto tako imaju osobe koje novac stavljaju ispred svega bitnijeg :D ....

I nisi jedina koja je prošla kvrgava vremena....svi smo bar ponekad,ali očito neki naimaštinu lako zaborave pa misle da su bogom dane trebe koje ne trebaju imati pored sebe lika koji nema novac,jer Bože moj one zaslužuju puno više....

Ja evo da postavim tebi pitanje,znači da predpostavimo da nemaš muža.....da si djevojka kojoj se eto desi(hajde sunjam da se tako dobrim poznavaocima razlike međ vrijednostima novčanica može desiti :roll: )da ti se dopadne lik koji nema novaca,koji ti jednostavno sve druge karakteristike ima ali novac ne.Da li bi izašla s 'njim? :D

ps.I ovo boldrano.....ama nije valjda da kad imaš novac nemaš želju :oops:
Post Reply