idem van
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Lara-sa
#28 idem van
Eh to mi se desava u posljednje vrijeme. Nemam vremena, radije bih spavala il jednostavno sjedila kuci i gledala TV. Otprilike mi je svaki izgovor dovoljno dobar da ne odem van. Pocela sam izlaziti vani s rajom sa nekih 15, tako nesto. Uglavnom na pocetku srednje skole, a sada imam 24 i dosta mi.
Ustvari, nije to bas da mi je dosta, ali recimo da vise volim jedan izlazak u dva-tri mjeseca, negdje gdje nije guzva, gdje je dobra muzika i tako. Nije vise ona obaveza, subota navecer-moram izaci.
Ustvari, nije to bas da mi je dosta, ali recimo da vise volim jedan izlazak u dva-tri mjeseca, negdje gdje nije guzva, gdje je dobra muzika i tako. Nije vise ona obaveza, subota navecer-moram izaci.
- new_jazzWa
oooo,potpis velikim slovima...i da,da,jednom u sto godina po mogucnosti...BHG wrote:volim ja i sad izac...al sat do sat i po....i ako mogu sjest....i ako nije guzva....i ako nije previse glasno...i tako
-
krkan
...poceo u sedmom razredu...prije rata se nije cekao vikend za izaci , svaki dan je bio k'o subota (likove koji su nam preko dana prepricali vecernji tv program smo sazaljevali
)...u ratu svaki par dana dernek a izmedju 'sijela' sto podpada pod izlazak... ne racunam liniju to je vec mjesecni izlazak
... poslije rata opet po starom(svaki dan)...u dvadeset sedmoj ispo iz fola citaj duza veza
...reko vakat za smirivanje tj zenidbu ...no nista od toga jer se popila nona...i poslije toga se nekako vrnem u fol (o jest se zajebano vratiti u fol svakodnevnih izlazaka
) i nastavim po starom

-
sumiko
krkan wrote:u ratu svaki par dana dernek
A inace, evo sa 30 i dalje izlazim kao da mi je 18, uvijek su se svi cudili kad sam zavrsila faks, "PA KAKO KAD SI UVIJEK U KAFANI??!" Evo sad radim, cesto i vikendom, ali i dalje ne propustam koncerte, svirke, partije itd.. Vikend obavezno zaglavim, a zna se zalomiti i radni dan bar do 12 (kao poslije posla ostanem na kafi
-
pogresna
Pocela izlaziti u 16,e to je bas bilo...rostiljanje,pa kampovanja,drugacije nego sad...Sad stvarno vidim da sam prestara za za neki vid zabave guzve,dima,ne mogu proci do wc...guranja.Ima preioda kad intenzivno izlazim,valjda pozelim..i kad ponovim se ovo navedeno...opet kuca,setnja u prirodi...ipak dnevna varijanta.Sto se tice ranije euforije zvane "vikend izlasci"....nema je odavno....Ali ipak ja nisam stara hahaha
-
erazmo
Isto!BHG wrote:volim ja i sad izac...al sat do sat i po....i ako mogu sjest....i ako nije guzva....i ako nije previse glasno...i tako
S godinama jednostavno dodje do tranzicije od izlaska ka akshamluku kao vidu socijalnog grupisanja.
Guzva nervira
Glasnoca nervira
Promjena kafane/birtije/kluba nervira
Ako ima slobodnog dana, bolja je dnevna reda, hiljadu i jedan put
Btw, imam ja jarana, prica: Nista u subotu se probudio oko deset, nazvao me Nedo, otisli na barice oko podne, narucili akshamluk...
-
in medias res
bila sinoc vani nakon jedno mjesec, poludila sam od guzve, glasne muzike, stajanja ( stikle su me dokrajcile
)
vidim da nista ne propustam kad ne izadem, jer je sve isto
u koju god kafanu da sam usla, sve je apsolutno isto, muzika ista, ljudi sjede gotovo na istim mjestima
stvarno mi se ne izlazi vise, vise volim svoj kucni mir
vidim da nista ne propustam kad ne izadem, jer je sve isto
u koju god kafanu da sam usla, sve je apsolutno isto, muzika ista, ljudi sjede gotovo na istim mjestima
stvarno mi se ne izlazi vise, vise volim svoj kucni mir
-
Amy82
ja cu majke mi moje prestat izlazit... ne znam da li je do mene ili je ove godine stvarno bezveze atmosfera u gradu...
prije 2 sedmice sam bila kod rake (nakon dugo dugo vremena) i tad sam rekla necu vise! stoji tip pored mene - krezav, ali bukvalno...ima jedan zubic, pa nema 2, pa opet jedan, pa opet fale 2 i sve tako...
u subotu me opet nagovorise da udjem tamo (ma ne bih ja nego mi bilo hladno, hajd rekoh prije cu kuci otic haha) - kad opet isti lik jojjjjjjjjjjjjj
ma sama sam kriva...
prije 2 sedmice sam bila kod rake (nakon dugo dugo vremena) i tad sam rekla necu vise! stoji tip pored mene - krezav, ali bukvalno...ima jedan zubic, pa nema 2, pa opet jedan, pa opet fale 2 i sve tako...
u subotu me opet nagovorise da udjem tamo (ma ne bih ja nego mi bilo hladno, hajd rekoh prije cu kuci otic haha) - kad opet isti lik jojjjjjjjjjjjjj
ma sama sam kriva...
-
amrino
Meni je glavni izlazak postao odlazak u neki Shoping.
Dragi i ja satima lutamo i zvirljamo po policama- pregledamo sve- od sudja do igracaka...kupujemo sebi panju, sokice, cokolade i sl...i bash nam bude zabavno!
Onda pravac videoteka- neki filmic i extra nam.
Pocesto doduse zovemo goste ili idemo kod nekoga- ali vanka u pravom smislu rijeci- NO TNX
Dragi i ja satima lutamo i zvirljamo po policama- pregledamo sve- od sudja do igracaka...kupujemo sebi panju, sokice, cokolade i sl...i bash nam bude zabavno!
Onda pravac videoteka- neki filmic i extra nam.
Pocesto doduse zovemo goste ili idemo kod nekoga- ali vanka u pravom smislu rijeci- NO TNX
- ja_cura_
do kraja faksa redovno se hodalo vani, prestajalo cijelu noc u zadimljenoj kafani i punoj guzve (mozda se neki sjecaju kineme, ali one stare, iz najboljih dana) - ali sada, radim i zivim pet dana u sedmici, samo da bih subotom izasla preko dana do grada, prosetala, otisla na kaficu sa rajom - prva, druga, treca.... eventualno soping i tako do veceri! a nedelja je za barica, ili igmana, bjelasnice ili nekog drugog zelenisa!