idem van

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

maccarona

Post by maccarona »

ma treba malo promijeniti raju :oops: :D
tempora

Post by tempora »

Prestala "intenzivno" izlaziti, kada sam shvatila da mi se oko nogu mota friska djetetina s ljulje. :roll:
U zadnoj godini dana, svega dva puta.Sobzirom na trudnocu, porodjaj,umor, nesanicu i to mi je bilo previse. :D
Lara-sa

#28 idem van

Post by Lara-sa »

Eh to mi se desava u posljednje vrijeme. Nemam vremena, radije bih spavala il jednostavno sjedila kuci i gledala TV. Otprilike mi je svaki izgovor dovoljno dobar da ne odem van. Pocela sam izlaziti vani s rajom sa nekih 15, tako nesto. Uglavnom na pocetku srednje skole, a sada imam 24 i dosta mi.
Ustvari, nije to bas da mi je dosta, ali recimo da vise volim jedan izlazak u dva-tri mjeseca, negdje gdje nije guzva, gdje je dobra muzika i tako. Nije vise ona obaveza, subota navecer-moram izaci. :)
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

BHG wrote:volim ja i sad izac...al sat do sat i po....i ako mogu sjest....i ako nije guzva....i ako nije previse glasno...i tako :D
oooo,potpis velikim slovima...i da,da,jednom u sto godina po mogucnosti...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

meni ne odgovaraju večerni izlasci s rajom jer sam smoren :D

više volim dnevne kafe pogotovo subotom i nedjeljom :)
LeKo

Post by LeKo »

Poceo sa 16 dosadilo sa 22, u biti nikad i nisam imao dovoljno vremena za izlaske sa rajom, skola+sport pa negdje sredinom srednje i aktivno sa curicama, pa fax+sport+ozbiljna veza,a sad posao+TV+pivo+kakve grickalice+preozbiljna veza :D
krkan

Post by krkan »

...poceo u sedmom razredu...prije rata se nije cekao vikend za izaci , svaki dan je bio k'o subota (likove koji su nam preko dana prepricali vecernji tv program smo sazaljevali :D )...u ratu svaki par dana dernek a izmedju 'sijela' sto podpada pod izlazak... ne racunam liniju to je vec mjesecni izlazak :D ... poslije rata opet po starom(svaki dan)...u dvadeset sedmoj ispo iz fola citaj duza veza :D ...reko vakat za smirivanje tj zenidbu ...no nista od toga jer se popila nona...i poslije toga se nekako vrnem u fol (o jest se zajebano vratiti u fol svakodnevnih izlazaka :roll: ) i nastavim po starom :P :D
sumiko

Post by sumiko »

krkan wrote:u ratu svaki par dana dernek
:D Taj rat je fakat bio poseban sto se derneka tice!
A inace, evo sa 30 i dalje izlazim kao da mi je 18, uvijek su se svi cudili kad sam zavrsila faks, "PA KAKO KAD SI UVIJEK U KAFANI??!" Evo sad radim, cesto i vikendom, ali i dalje ne propustam koncerte, svirke, partije itd.. Vikend obavezno zaglavim, a zna se zalomiti i radni dan bar do 12 (kao poslije posla ostanem na kafi :-) )
zena21

Post by zena21 »

komi wrote:meni ne odgovaraju večerni izlasci s rajom jer sam smoren :D

više volim dnevne kafe pogotovo subotom i nedjeljom :)
Potpisujem :D

Ako se vidim s nekim radnim danom uvece, preferiram kucnu atmosferu :D
pogresna

Post by pogresna »

Pocela izlaziti u 16,e to je bas bilo...rostiljanje,pa kampovanja,drugacije nego sad...Sad stvarno vidim da sam prestara za za neki vid zabave guzve,dima,ne mogu proci do wc...guranja.Ima preioda kad intenzivno izlazim,valjda pozelim..i kad ponovim se ovo navedeno...opet kuca,setnja u prirodi...ipak dnevna varijanta.Sto se tice ranije euforije zvane "vikend izlasci"....nema je odavno....Ali ipak ja nisam stara hahaha
erazmo

Post by erazmo »

BHG wrote:volim ja i sad izac...al sat do sat i po....i ako mogu sjest....i ako nije guzva....i ako nije previse glasno...i tako :D
Isto!
S godinama jednostavno dodje do tranzicije od izlaska ka akshamluku kao vidu socijalnog grupisanja.
Guzva nervira
Glasnoca nervira
Promjena kafane/birtije/kluba nervira

Ako ima slobodnog dana, bolja je dnevna reda, hiljadu i jedan put 8)

Btw, imam ja jarana, prica: Nista u subotu se probudio oko deset, nazvao me Nedo, otisli na barice oko podne, narucili akshamluk... :D
erazmo

Post by erazmo »

A naravno, od 15-te pa do okoncanja fakulteta, vazda se visilo po gradskim kafanama, spartalo po gradu, uvijek alkohola ko u prici, nikad dosta, i redovna jutranja budjenja nisu predstavljala problematiku.

Danas...vec je treca olimpijada :D
BHG

Post by BHG »

bio vani sinoc...stajo sat vremena...popizdio...naso mjesta da sjednem...i onda odmaro do 2 :D
Zhaba

Post by Zhaba »

ma jos mi nisu dosadili ali zato ne izlazim vise svaki vikend do zore :D
Saian

Post by Saian »

i ja u zadnje vrijeme slabo nesto izlazim :skoljka: :run:
Zhaba

Post by Zhaba »

Saian wrote:i ja u zadnje vrijeme slabo nesto izlazim :skoljka: :run:
:lol: :lol: :lol: zato cesce dernecis kuci...nemoj ti meni suplje :oops: :D :D
in medias res

Post by in medias res »

bila sinoc vani nakon jedno mjesec, poludila sam od guzve, glasne muzike, stajanja ( stikle su me dokrajcile :lol: )
vidim da nista ne propustam kad ne izadem, jer je sve isto :(
u koju god kafanu da sam usla, sve je apsolutno isto, muzika ista, ljudi sjede gotovo na istim mjestima :(
stvarno mi se ne izlazi vise, vise volim svoj kucni mir :D
zolloo85

Post by zolloo85 »

ja bih sve ovo nazvao procesom sazrijevanja. počinjemo da kontamo stvari pa nam neke stvari dobijaju na vrijednosti a neke gube.
Zox

Post by Zox »

erised traeh wrote:
Zox wrote:Meni nikad nije bilo vazno...
izlasci ti nisu bili važni?????? :shock:
Nisu, fakat, uvijek sam izlazio reda radi.
zolloo85

Post by zolloo85 »

Minnela wrote:
zolloo85 wrote:ja bih sve ovo nazvao procesom sazrijevanja. počinjemo da kontamo stvari pa nam neke stvari dobijaju na vrijednosti a neke gube.
ili mozda procesom starenja :? :D :D
ne treba to gledati tragično :D :D :D
Amy82

Post by Amy82 »

ja cu majke mi moje prestat izlazit... ne znam da li je do mene ili je ove godine stvarno bezveze atmosfera u gradu... :?

prije 2 sedmice sam bila kod rake (nakon dugo dugo vremena) i tad sam rekla necu vise! stoji tip pored mene - krezav, ali bukvalno...ima jedan zubic, pa nema 2, pa opet jedan, pa opet fale 2 i sve tako... :shock: :shock:

u subotu me opet nagovorise da udjem tamo (ma ne bih ja nego mi bilo hladno, hajd rekoh prije cu kuci otic haha) - kad opet isti lik jojjjjjjjjjjjjj :shock:

ma sama sam kriva...
tigris

Post by tigris »

pocela sam izlaziti sa 16 ...do 25 mi je dosadilo......mislila sam da sam postala asocijalna al evo vidim uklapam se.....koji klinac da stojim u zadimljnoj kafani i zvjeram okolo :roll: kad nema nista :D
amrino

Post by amrino »

Meni je glavni izlazak postao odlazak u neki Shoping.
Dragi i ja satima lutamo i zvirljamo po policama- pregledamo sve- od sudja do igracaka...kupujemo sebi panju, sokice, cokolade i sl...i bash nam bude zabavno! :D
Onda pravac videoteka- neki filmic i extra nam.
Pocesto doduse zovemo goste ili idemo kod nekoga- ali vanka u pravom smislu rijeci- NO TNX :D
Saray_Di

Post by Saray_Di »

slazem se sa svakim odgovorom,dobro je..a ja mislila ja nesto cudna..
drago mi je sto nas ima jos :D
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

do kraja faksa redovno se hodalo vani, prestajalo cijelu noc u zadimljenoj kafani i punoj guzve (mozda se neki sjecaju kineme, ali one stare, iz najboljih dana) - ali sada, radim i zivim pet dana u sedmici, samo da bih subotom izasla preko dana do grada, prosetala, otisla na kaficu sa rajom - prva, druga, treca.... eventualno soping i tako do veceri! a nedelja je za barica, ili igmana, bjelasnice ili nekog drugog zelenisa!
Post Reply