Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Vragolan

#351 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Vragolan »

Dioda wrote:
Ma.Le.Na wrote:i sad je kao normalno to sto je doticni bacio tanjir jer je na njemu bila suha hrana :-)
ne brkam ja pojmove muskarca i nasilnika nego vi imate poremecene kriterije gdje vam je ok navedeno i slicno ponasanje...i gdje po vama to nije ispoljavanje agresivnosti :shock:
onaj ko se tako ponasa u mom prisustvu vec je duboko zakoracio prema tome da me..osamari..onako malo samo da mi pokaze ko je sef...pa ako to ne uspije idemo dalje..
ne shvatam kako ti kao zena, cinis se obrazovanom i razumnom..mozes stati na njegovu stranu i opravdati takvo ponasanje
ne postoji ista sto opravdava takvo ponasanje..a posebice HRANA NA TANJIRU...kakva god da je..
zalosno stvarno
zene kao da zaboravljaju da postoji toliko oblika zlostavljanja..
evo ovaj primjer je jedan
nije saka u facu jedino nasilje drage moje..ima tu citava lepeza drugih..od vikanja..bacanja...i sl...

opet ponavljam da nisam nigdje pomenula MORANJE i dijeljenje obaveza...
ocito neki ovdje ili ne znaju citati ili sebi tumace kako im odgovara..
a to da on pere sudje dok se ja odmaram..
pa hajmo rec da sam ja ocistila citavu kucu prije posjete...pa nek sam skuhala i rucak ili ne..zar nije normalno...NE MORANJE...nego normalno da on ako me voli ustane i opere to sudje...
ja sebe postujem i volim...vi mescini ne...
nekako mi je i zao vas koji mislite da takvi muskarci koji ce vas istinski voljeti ne postoje (pokazujuci to a ne pricajuci suplju ...izigravajuci sefa..i udarajuci vas tanjirima) ..kojima nije ofirno oprati sudje i skuhati rucak i uzivati da vas gleda kako se davite u pudingu koji je specijano za vas upotpunio cokoladnim narandzama jer ih tako volite...
a ovaj koji me proziva za proslu vezu
vec sam odgovorila na to pa ili se pusti toga ili idi zuriti u sunce zivota ti...
Ne, ja sam naglasila da nije normalno, i da ne opravdavam bacanje tanjira. Napisala sam da u neku ruku razumijem, jer ako zensko ima zelju da se nadurava i da radi apsolutno sve onako kako ona zeli, i da pri tome izigrava muskarca, onda me previse ne iznenadjuje njegova reakcija. Zato sto je u pitanju izazivanje i skakanje po zivcima. Ali primjer koji sam navela je previse radikalan, da bih ga stavila u kontekst jednog normalnog ponasanja i normalnog braka.

Ono sta svo vrijeme govorim je da je zensko to koje drzi tri zida kuce...A po meni - cetvrti pridrzava :D
Nisam navikla, niti sam imala priliku u svojoj porodici vidjeti takve ekstremne slucajeve. Liberalnih sam shvatanja, tako sam vaspitana, odrasla sam bez ikakvog muskog autoriteta, i smijesan mi je pojam muski autoritet. Ali postoji nesto sto se zove postivanje muskarca, ne u smislu da sam ja neciji hamal, vec jednostavno ne brkam pojmove musko i zensko.

Grijesis kad kazes da neke od nas misle da ne postoje muskarci koji ce da nas vole. Ja sam npr. bila u dugogodisnjoj vezi sa muskarcem koji me bas volio, a koji nije bio u stanju nista da pomogne, da ne govorim da nije bio u stanju da vrati nesto u frizider ili da sam opere tanjir. Zato ti ne govorim da muskarac treba samo da se izvali na kauc i da meditira, nego da pomogne onoliko koliko on moze, a ne da mi on radi generalku stana ili da ga cekam da se vrati s posla da mi nesto skuha :lol: Ipak se treba znati ko je musko, a ko je zensko, a ne da sada mi, jer smo zaboga moderne cure, trazimo od muskaraca da oni budu nasi hamali.

I da, moj otac je pravio savrsenu sarmu :D Ne zato sto je morao, nego zato sto je htio, i zelio da malo doprinese :D Muskarci vecinom jesu bolji kuhari od zena, ne znam iz kojeg razloga, mozda sto su spremniji da eksperimentisu. Ali to nije razlog da od njih pravimo zene i da potpuno zamijenimo uloge.

Ocam' nije lako danasnjim muskarcima
:lol:

ovo je najbolje receno :thumbup:
burek_in_space

#352 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by burek_in_space »

seka wrote:jeste zakomplikovali :-)
e hebem ga ja, ako ce iz postovanja prema meni uzeti vrecicu sa smecom i baciti je.
nisu su svi muskarci/zene sposobni/e za sve. niti su ponekad raspolozeni (mislim na m/z)da urade nesto. jedni druge nadopunjuju. barem bi trebalo tako biti.
ako ne...imaju restorani, hemijske cistione, majsori za popravke, kucne pomocnice...zavisi od debljine slajboka...ili nek´ zive u cumezu :D

Nego, reci ti meni seko, kako ti je danas ona prijateljica?! :oops: :mrgreen:
JThomas

#353 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by JThomas »

ma nikad ugoditi, to je jedino što sam skontao. ustvari, nije da to nisam i dosad znao, al eto... :D
RIZVA

#354 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by RIZVA »

JThomas wrote:ma nikad ugoditi, to je jedino što sam skontao. ustvari, nije da to nisam i dosad znao, al eto... :D
U pravu si,ne 100% nego 100000%,nazalost al to je tako,muka kad si dobar,muka kad si "loš"
burek_in_space

#355 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by burek_in_space »

JThomas wrote:ma nikad ugoditi, to je jedino što sam skontao. ustvari, nije da to nisam i dosad znao, al eto... :D
Joj jesi ti shovinista JThomas :oops: :mrgreen:
HAVANA

#356 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

Meni moja opere noge u lavoru ,svaki dan kad dodjem sa posla :oops:
JThomas

#357 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by JThomas »

burek_in_space wrote:
Joj jesi ti shovinista JThomas :oops: :mrgreen:
pa bio sam i za to optuživan ovuda, nije da nisam... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#358 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pici »

HAVANA wrote:Meni moja opere noge u lavoru ,svaki dan kad dodjem sa posla :oops:
a meni moja opere ledja ,kosu i još pride izmasira mi ledja sport uljem iz avona :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#359 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Truba »

ovdje stalno prikazuje stranicu vise a nigdje odgovora :? :? :? :?

žene će praviti frku oko svake male sitnice (takozvano kljucanje u mozak, ispijanje krvi na slamčicu, smaranje, predlaganje, mijenjanje)

a muški će baš kada nešto bude katastrofalno urađeno by žena praviti frku

jesam li u pravu :mrgreen:
Zoya

#360 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Zoya »

HAVANA, evo jedne sad za zimu da ti none ne nazebu dok mutis jaja za kajgana izjutra :D :
Image
tech10

#361 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by tech10 »

HAVANA wrote:Meni moja opere noge u lavoru ,svaki dan kad dodjem sa posla :oops:
Nista to, ako ne popije vodu i poslije zadovoljno podrigne. :-D
HAVANA

#362 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

Zoya wrote:HAVANA, evo jedne sad za zimu da ti none ne nazebu dok mutis jaja za kajgana izjutra :D :
Image

Lako je mene zahebavat,ja sam papučar :D
Moje su vake :lol:

Image
zelenashica

#363 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:
Zoya wrote:HAVANA, evo jedne sad za zimu da ti none ne nazebu dok mutis jaja za kajgana izjutra :D :
Image

Image
ovo sajam papuča :D :roll: a ja taman mislila da nastavim konstruktivnu diskusiju :lol:
HAVANA

#364 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

Pereš ti svom noge u lavoru :?
Troll_Happens

#365 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Troll_Happens »

HAVANA wrote:

Image
s ovim mozes odmah i pod obrisat malo ih namocis i ozhezhi :) :lol:
zelenashica

#366 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:Pereš ti svom noge u lavoru :?
ne..... :D a zar i to još trebam..vela havle tobejarabi :roll: pa dosta je što mu peglam,kuham,čistim,pušim......zar i noge :? :D
HAVANA

#367 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

Jedan001 wrote:
HAVANA wrote:

Image
s ovim mozes odmah i pod obrisat malo ih namocis i ozhezhi :) :lol:

Te mi ova moja namazana uzela,da mi lavor da umočim i ožeži :lol:
tech10

#368 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by tech10 »

zelenashica wrote:
ne..... :D a zar i to još trebam..vela havle tobejarabi :roll: pa dosta je što mu peglam,kuham,čistim,pušim......zar i noge :? :D
Cuj joj pitanja! Obavezno, ako hoces da ucvrstis vezu. To je ono-normala. :D
Last edited by tech10 on 06/11/2009 15:45, edited 1 time in total.
andrija2007

#369 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by andrija2007 »

Image
Ja nisam papučar, nosim ekskluzivno priglavke u kući a ponekad siđem u njima i do granapa, pitam se, jesam
li normalan?
HAVANA

#370 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

andrija2007 wrote:Ja nisam papučar, nosim ekskluzivno priglavke u kući a ponekad siđem u njima i do granapa, pitam se, jesam
li normalan?

Ti si ba jedan obični šupak,ko i ja :lol:
Zoya

#371 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Zoya »

Evo onda andrija i tebi nesto:
Image
zelenashica

#372 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

tech10 wrote:
zelenashica wrote:
Cuj joj pitanja! Obavezno, ako hoces da ucvrstis vezu. To je ono-normala. :D
uh.......sad me baci na brigu.....đe da nađem lijep lavor..... :? i koju ono tmperaturu vode da mu nadesim :? :D
andrija2007

#373 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by andrija2007 »

HAVANA wrote:
andrija2007 wrote:Ja nisam papučar, nosim ekskluzivno priglavke u kući a ponekad siđem u njima i do granapa, pitam se, jesam
li normalan?

Ti si ba jedan obični šupak,ko i ja :lol:
Toga sam se i bojao, uvijek sam želio da budem neobični šupak. :(
andrija2007

#374 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by andrija2007 »

Zoya wrote:Evo onda andrija i tebi nesto:
Image
Hvala na razumijevanju!
Op3r4t0r

#375 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Op3r4t0r »

zelenashica wrote:uh.......sad me baci na brigu.....đe da nađem lijep lavor..... :? i koju ono tmperaturu vode da mu nadesim :? :D
Ubacis lakat u vodu, ako je hladno tebi i njemu je, ako je vrelo tebi i njemu je :D
Post Reply