Dioda wrote:Ne, ja sam naglasila da nije normalno, i da ne opravdavam bacanje tanjira. Napisala sam da u neku ruku razumijem, jer ako zensko ima zelju da se nadurava i da radi apsolutno sve onako kako ona zeli, i da pri tome izigrava muskarca, onda me previse ne iznenadjuje njegova reakcija. Zato sto je u pitanju izazivanje i skakanje po zivcima. Ali primjer koji sam navela je previse radikalan, da bih ga stavila u kontekst jednog normalnog ponasanja i normalnog braka.Ma.Le.Na wrote:i sad je kao normalno to sto je doticni bacio tanjir jer je na njemu bila suha hrana
ne brkam ja pojmove muskarca i nasilnika nego vi imate poremecene kriterije gdje vam je ok navedeno i slicno ponasanje...i gdje po vama to nije ispoljavanje agresivnosti
onaj ko se tako ponasa u mom prisustvu vec je duboko zakoracio prema tome da me..osamari..onako malo samo da mi pokaze ko je sef...pa ako to ne uspije idemo dalje..
ne shvatam kako ti kao zena, cinis se obrazovanom i razumnom..mozes stati na njegovu stranu i opravdati takvo ponasanje
ne postoji ista sto opravdava takvo ponasanje..a posebice HRANA NA TANJIRU...kakva god da je..
zalosno stvarno
zene kao da zaboravljaju da postoji toliko oblika zlostavljanja..
evo ovaj primjer je jedan
nije saka u facu jedino nasilje drage moje..ima tu citava lepeza drugih..od vikanja..bacanja...i sl...
opet ponavljam da nisam nigdje pomenula MORANJE i dijeljenje obaveza...
ocito neki ovdje ili ne znaju citati ili sebi tumace kako im odgovara..
a to da on pere sudje dok se ja odmaram..
pa hajmo rec da sam ja ocistila citavu kucu prije posjete...pa nek sam skuhala i rucak ili ne..zar nije normalno...NE MORANJE...nego normalno da on ako me voli ustane i opere to sudje...
ja sebe postujem i volim...vi mescini ne...
nekako mi je i zao vas koji mislite da takvi muskarci koji ce vas istinski voljeti ne postoje (pokazujuci to a ne pricajuci suplju ...izigravajuci sefa..i udarajuci vas tanjirima) ..kojima nije ofirno oprati sudje i skuhati rucak i uzivati da vas gleda kako se davite u pudingu koji je specijano za vas upotpunio cokoladnim narandzama jer ih tako volite...
a ovaj koji me proziva za proslu vezu
vec sam odgovorila na to pa ili se pusti toga ili idi zuriti u sunce zivota ti...
Ono sta svo vrijeme govorim je da je zensko to koje drzi tri zida kuce...A po meni - cetvrti pridrzava![]()
Nisam navikla, niti sam imala priliku u svojoj porodici vidjeti takve ekstremne slucajeve. Liberalnih sam shvatanja, tako sam vaspitana, odrasla sam bez ikakvog muskog autoriteta, i smijesan mi je pojam muski autoritet. Ali postoji nesto sto se zove postivanje muskarca, ne u smislu da sam ja neciji hamal, vec jednostavno ne brkam pojmove musko i zensko.
Grijesis kad kazes da neke od nas misle da ne postoje muskarci koji ce da nas vole. Ja sam npr. bila u dugogodisnjoj vezi sa muskarcem koji me bas volio, a koji nije bio u stanju nista da pomogne, da ne govorim da nije bio u stanju da vrati nesto u frizider ili da sam opere tanjir. Zato ti ne govorim da muskarac treba samo da se izvali na kauc i da meditira, nego da pomogne onoliko koliko on moze, a ne da mi on radi generalku stana ili da ga cekam da se vrati s posla da mi nesto skuhaIpak se treba znati ko je musko, a ko je zensko, a ne da sada mi, jer smo zaboga moderne cure, trazimo od muskaraca da oni budu nasi hamali.
I da, moj otac je pravio savrsenu sarmuNe zato sto je morao, nego zato sto je htio, i zelio da malo doprinese
Muskarci vecinom jesu bolji kuhari od zena, ne znam iz kojeg razloga, mozda sto su spremniji da eksperimentisu. Ali to nije razlog da od njih pravimo zene i da potpuno zamijenimo uloge.
Ocam' nije lako danasnjim muskarcima
ovo je najbolje receno