Brak vs sloboda

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
KPNCTNJAH

#51 Re: Brak vs sloboda

Post by KPNCTNJAH »

Sloboda je s Husrefom nezaustavljiva
cenecimoveocino

#52 Re: Brak vs sloboda

Post by cenecimoveocino »

ove mlade cure sto frisko zavrse zanatske/trgovacke i slicne skole su spremne na sve samo da se udaju sto prije :izet:
Nebitno dal ce bit udarane il maltretirane,samo nek ima auto,posao i nek ima njemacke papire,ma za papire bi krv propisale :izet:
al_akhisari

#53 Re: Brak vs sloboda

Post by al_akhisari »

:) to je ona hamletovska, "da li da dali ili da neli" :D lahko je pasti u zamku generaliziranja na osnovu jednog ili par primjera dobrog ili lošeg braka (ma šta to bilo); zasigurno postoji određen broj ljudi koji će reći da je brak zatvor, kao i onih koji će tvrditi da to nije; zapravo sve i najviše zavisi od tebe i od toga da li si stvari poredao iole na mjesta na kojim treba da budu (prije "mraka"); naravno, zavisi i od bračnog druga, ali ne smije se zaboraviti, ti si ga birao/ la; lično smatram slobodu veoma bitnom, cijenim je i uživam u istoj; jednako tako istu pošštujem i kod "mračnog druga" :) nikada ne pitam gdje se ide, s kim, kada će se vratiti, s kim se bilo, ne zovem telefonom bez potrebe dok je vani,...jednako kao što se to meni ne čini; zavisno od toga šta podrazumjevamo pod slobodom, moglo bi se reći, da ista je moguća i u braku
sha_ba

#54 Re: Brak vs sloboda

Post by sha_ba »

samo Sloboda :bih: :mrgreen:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#55 Re: Brak vs sloboda

Post by heat »

sha_ba wrote:samo Sloboda :bih: :mrgreen:
:lol: :thumbup: :kiss:
pirmin

#56 Re: Brak vs sloboda

Post by pirmin »

KPNCTNJAH wrote:Sloboda je s Husrefom nezaustavljiva
"Ako zelis ici brze, idi sam
ako zelis otici dalje idi u paru".
H.Musemic
nightvision

#57 Re: Brak vs sloboda

Post by nightvision »

pirmin wrote: "Ako zelis ici brze, idi sam
ako zelis otici dalje idi u paru".
H.Musemic
:thumbup:
Ramzess Veliki

#58 Re: Brak vs sloboda

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote:...i da dok mi je naumpalo mozes se redovno jebuckati i bez braka...kad se ono udaje/ zeni zbog toga aman... :pisnula: i :pisnuo:
E vala većina ih se ženi da bi mogli umakat' kad god im se ćefne, a većina ih se udaje da ne moraju ništa radit' ...
I onda idu svađe tipa:
Ona - "Ne dam ti p..ke jer samo ja radim u ovoj kući, ti nikad ne opereš suđe, nikad ne kuhaš, nikad ne pereš store ... :oops: "
On - "Ja jedini radim donosim platu cijepam drva i kurvam se i pijem sa rajom, i kad dođem umoran ti mi nisi skuhala, nisi opeglala, ne pocuclaš mi ga dok skidam cipele ... :twisted: "

Nema tu ljubavi, nema poštovanja, nema sreće ... :sad:
Ramzess Veliki

#59 Re: Brak vs sloboda

Post by Ramzess Veliki »

sha_ba wrote:samo Sloboda :bih: :mrgreen:
Insan čim se rodi više nije slobodan. :twisted:
ho oponopono

#60 Re: Brak vs sloboda

Post by ho oponopono »

Ramzess Veliki wrote:
ho oponopono wrote:...i da dok mi je naumpalo mozes se redovno jebuckati i bez braka...kad se ono udaje/ zeni zbog toga aman... :pisnula: i :pisnuo:
E vala većina ih se ženi da bi mogli umakat' kad god im se ćefne, a većina ih se udaje da ne moraju ništa radit' ...
I onda idu svađe tipa:
Ona - "Ne dam ti p..ke jer samo ja radim u ovoj kući, ti nikad ne opereš suđe, nikad ne kuhaš, nikad ne pereš store ... :oops: "
On - "Ja jedini radim donosim platu cijepam drva i kurvam se i pijem sa rajom, i kad dođem umoran ti mi nisi skuhala, nisi opeglala, ne pocuclaš mi ga dok skidam cipele ... :twisted: "

Nema tu ljubavi, nema poštovanja, nema sreće ... :sad:
...e jebiga sad, sto je najgore tako je... :pisnula: i :pisnuo:
Ramzess Veliki

#61 Re: Brak vs sloboda

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote: ...e jebiga sad, sto je najgore tako je... :pisnula: i :pisnuo:
Da su mene slušali svaki brak bi bio sretan, ali ne možeš svojom mudrošću utjecati na ljude da se mijenjaju ... ljudi više vole svoje greške kao čin individualnosti nego sreću kao društveni imperativ.
I neka im ... nek' su nesretni. :sad:

... a mogli su biti ...
... da žene dadu a muški malo kuhaju i peru zavjese pa zajedno uzmu gajbu pive i pored vode u hladovinu ... :sad:
HAVANA

#62 Re: Brak vs sloboda

Post by HAVANA »

Zar ima i to da cucla dok skida cipele? :shock:
HAVANA

#63 Re: Brak vs sloboda

Post by HAVANA »

:twisted:
Ramzess Veliki

#64 Re: Brak vs sloboda

Post by Ramzess Veliki »

HAVANA wrote:Zar ima i to da cucla dok skida cipele? :shock:
Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...
... ali toga ima samo u praaavo sretnim brakovima. :sad:
HAVANA

#65 Re: Brak vs sloboda

Post by HAVANA »

:(
ho oponopono

#66 Re: Brak vs sloboda

Post by ho oponopono »

Ramzess Veliki wrote:
ho oponopono wrote: ...e jebiga sad, sto je najgore tako je... :pisnula: i :pisnuo:
Da su mene slušali svaki brak bi bio sretan, ali ne možeš svojom mudrošću utjecati na ljude da se mijenjaju ... ljudi više vole svoje greške kao čin individualnosti nego sreću kao društveni imperativ.
I neka im ... nek' su nesretni. :sad:

... a mogli su biti ...
... da žene dadu a muški malo kuhaju i peru zavjese pa zajedno uzmu gajbu pive i pored vode u hladovinu ... :sad:
...ne mrsti to lijepo lice pobogu...ne vrijedi palamuditi jer ljudi biraju ...pa makar i naopako...

...dok iz guze u glavu ne dodje i decenija prodje...ti po svome i ti happy...da smo manje komplikovani...eh eh...a tako simpl...ah ah... :pusi2:
Sunny-7

#67 Re: Brak vs sloboda

Post by Sunny-7 »

cenecimoveocino wrote:ove mlade cure sto frisko zavrse zanatske/trgovacke i slicne skole su spremne na sve samo da se udaju sto prije :izet:
Nebitno dal ce bit udarane il maltretirane,samo nek ima auto,posao i nek ima njemacke papire,ma za papire bi krv propisale :izet:
Vjeruj da ih ima takvih i sa fakultetskom diplomom. Jos su i gore od tih sa zanatom.
dust in the wind

#68 Re: Brak vs sloboda

Post by dust in the wind »

Sunny-7 wrote:
cenecimoveocino wrote:ove mlade cure sto frisko zavrse zanatske/trgovacke i slicne skole su spremne na sve samo da se udaju sto prije :izet:
Vjeruj da ih ima takvih i sa fakultetskom diplomom. Jos su i gore od tih sa zanatom.
generalizovanje opet... ima svakakvih svuda
detroit-mercy

#69 Re: Brak vs sloboda

Post by detroit-mercy »

al_akhisari wrote::) to je ona hamletovska, "da li da dali ili da neli" :D lahko je pasti u zamku generaliziranja na osnovu jednog ili par primjera dobrog ili lošeg braka (ma šta to bilo); zasigurno postoji određen broj ljudi koji će reći da je brak zatvor, kao i onih koji će tvrditi da to nije; zapravo sve i najviše zavisi od tebe i od toga da li si stvari poredao iole na mjesta na kojim treba da budu (prije "mraka"); naravno, zavisi i od bračnog druga, ali ne smije se zaboraviti, ti si ga birao/ la; lično smatram slobodu veoma bitnom, cijenim je i uživam u istoj; jednako tako istu pošštujem i kod "mračnog druga" :) nikada ne pitam gdje se ide, s kim, kada će se vratiti, s kim se bilo, ne zovem telefonom bez potrebe dok je vani,...jednako kao što se to meni ne čini; zavisno od toga šta podrazumjevamo pod slobodom, moglo bi se reći, da ista je moguća i u braku
Brak je kamara kompromisa koje pravimo, sad ovo podebljano ide od slucaja do slucaja. Da ti ili supruga ti, 3-4 dana u sedmici budu vani do ponoci a znas da je radno vrijeme do pet po podne, kurac moj se ne bi ti ili ona zapitali gdje si i sta radis 3-4 dana u sedmici tako kasno.
Kad citam na ovom forumu sve neki slobodni brakovi jebo Svedsku i Dansku. Ovdje svi pricaju o slobodama a niko o odgovrnostima ili obavezama koje dobijas kada svjesno ulazis u tu zajednicu.
Sunny-7

#70 Re: Brak vs sloboda

Post by Sunny-7 »

Nisam ni rekla da su SVE takve.
U pravu si, svega svugdje.
Euridika
Globalna šefica

#71 Re: Brak vs sloboda

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...
Smijem li ja pitati kako ovo funkcionira kad oboje rade... je li oni to odmah s vrata ... il' prije vrata ... ili? Šta urade s djecom, gdje njih sklone? Možda previše pitam... :oops:
Ramzess Veliki

#72 Re: Brak vs sloboda

Post by Ramzess Veliki »

detroit-mercy wrote:Ovdje svi pricaju o slobodama a niko o odgovrnostima ili obavezama koje dobijas kada svjesno ulazis u tu zajednicu.
:thumbup:
Da podvučem. :thumbup:
HAVANA

#73 Re: Brak vs sloboda

Post by HAVANA »

Euridika wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...
Smijem li ja pitati kako ovo funkcionira kad oboje rade... je li oni to odmah s vrata ... il' prije vrata ... ili? Šta urade s djecom, gdje njih sklone? Možda previše pitam... :oops:
I mene ovo interesuje :lol: Moglo je i bilo je svasta dok nije djece bilo.Kako to sad izdeverat?
Ramzess Veliki

#74 Re: Brak vs sloboda

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:
Malo je to nezgodna situacija ... ako su djeca tu baciš im loptu sa balkona van i potjeraš da se idu igrat'.
I zatim zavisi ko kad ulazi ... ako si ti zadnja ušla njegovo je da čučne, jel' ... ;-)
detroit-mercy

#75 Re: Brak vs sloboda

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
Euridika wrote:
I mene ovo interesuje :lol: Moglo je i bilo je svasta dok nije djece bilo.Kako to sad izdeverat?
Zakljuca ih zena u spajz na vrijeme, ko nesto skrivili :mrgreen:
Post Reply