ljubav... i politika

Post Reply
nowhere man

#1 ljubav... i politika

Post by nowhere man »

...maloprije sam dosao kuci. bio sam na koncertu cubisma, pa onda malo u mashu. malo sam pijan. ali to ne bi trebalo umanjujiti snagu mojih argumenata., :)

razmisljao sam.... koji kurac se mi svadjamo? fakat, ja volim sve ljude. koji kurac znaci nacionalni identitet? trenutno slusam novi album radiohead-a, koji, siguran sam, slusa i neki moji vrsnjak u banjaluci ili trebinju. sta znaci to srbin, hrvat, bosnjak, albanac, jevrej, rom, whatever.... sto se svadjamo? na kraju krajeva, sta znaci BH identitet, sta znaci domovina, zar nismo svi gradjani svijeta, u ovom globaliziranom svijetu, ma koliko to isprazno zvucalo?... sta znaci to biti bosanac?

na koncertu su svi plesali, svi su bili sretni, niko se nije svadjao... siguran sam da je tu bilo ljudi raznih nacionalnosti... je li moguce da je ovaj narod toliko naivan i da dopusta da ih ovi lideri, kao kakve ovce, vodi u propast, sve zbog svojih licnih interesa? valjda jeste....

ne znam... sve je ovo veliko, veliko sranje.... ovo fakat nikome ne treba.

zasto niko ne promovise ljubav? zasto niko ne promivise slicnosti, a ne razlike? zar nismo svi na kraju evropljani, zar nas to svakako ne ceka?

mozemo li se mi, mladi ljudi, ujediniti, naci zajednicki interes, i pokusati promovisati pozitivne vrijednosti?
bosank_a

Post by bosank_a »

:thumbup: :thumbup:
WizzardFromBOZ

#3 Re: ljubav... i politika

Post by WizzardFromBOZ »

nowhere man wrote:...maloprije sam dosao kuci. bio sam na koncertu cubisma, pa onda malo u mashu. malo sam pijan. ali to ne bi trebalo umanjujiti snagu mojih argumenata., :)
ok, javi se opet da cujemo mislis li isto kad se otrijeznis.... :D
jefferson

#4 Re: ljubav... i politika

Post by jefferson »

nowhere man wrote:...maloprije sam dosao kuci. bio sam na koncertu cubisma, pa onda malo u mashu. malo sam pijan. ali to ne bi trebalo umanjujiti snagu mojih argumenata., :)

razmisljao sam.... koji kurac se mi svadjamo? fakat, ja volim sve ljude. koji kurac znaci nacionalni identitet? trenutno slusam novi album radiohead-a, koji, siguran sam, slusa i neki moji vrsnjak u banjaluci ili trebinju. sta znaci to srbin, hrvat, bosnjak, albanac, jevrej, rom, whatever.... sto se svadjamo? na kraju krajeva, sta znaci BH identitet, sta znaci domovina, zar nismo svi gradjani svijeta, u ovom globaliziranom svijetu, ma koliko to isprazno zvucalo?... sta znaci to biti bosanac?

na koncertu su svi plesali, svi su bili sretni, niko se nije svadjao... siguran sam da je tu bilo ljudi raznih nacionalnosti... je li moguce da je ovaj narod toliko naivan i da dopusta da ih ovi lideri, kao kakve ovce, vodi u propast, sve zbog svojih licnih interesa? valjda jeste....

ne znam... sve je ovo veliko, veliko sranje.... ovo fakat nikome ne treba.

zasto niko ne promovise ljubav? zasto niko ne promivise slicnosti, a ne razlike? zar nismo svi na kraju evropljani, zar nas to svakako ne ceka?

mozemo li se mi, mladi ljudi, ujediniti, naci zajednicki interes, i pokusati promovisati pozitivne vrijednosti?
Jest tebi dobro jebote, sta si pio?
spreca

Post by spreca »

U politici nema ljubavi.
Jedno od pravila u politici je,sve posteno pa ko koga zajebe.
anais_nin

Post by anais_nin »

ne izjasnjavam se inace na politici.... :D
ali na ovu temu se fakat moram odazvat :D :D :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

It's all about $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$, son...

Some of this (.) (.)

And you and me know, niggas love
Party and bullshit, and party and bullshit...

Party = politicka stranka....
cyprus

Post by cyprus »

Hm, mozda su i Slobo, Franjo i Alija vako razmisljali kad su bili pijani. Ako je bilo tako, steta sto nisu cesce potezali. :D

Ah, mozda bi nam bilo bolje da nam je Nijaz Durakovic predsjednik. :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

a šta slušaš još osim radioheada
Post Reply