Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

rusmir.ba

#1 Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by rusmir.ba »

Blizi se laganini i vrijeme da se malo ode do jadrana, pa posto gazda kod koga smo prosle godine bili nece izdavati??? onda opet u potragu.

Da li je neko rezevrisao vec (potreban studio apartman 2+1) ili je bio pa moze preporuciti. Citam da nije neka guzva ali svejedno, ne zelim ici bez rezervacije.
I dal su cijene ista manje, mada je ovaj bio 45€ prosle godine u avgustu i to je i vise nego ok.

Ako je moguce samo bez sugestija za ovo i ono, gdje je bolje i sl. iz vise razloga destinacija ce biti ova ako Bog da.
Neelix

#2 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Neelix »

http://www.makarska-croatia.com/privatni/index.php

ja svake godine s ove stranice rezervisem

vidimo se :D
Cholina_Lokica

#3 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Cholina_Lokica »

taman mi je ovo trebalo :mrgreen: :mrgreen:
Neelix

#4 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Neelix »

nema na cemu :P
Cholina_Lokica

#5 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Cholina_Lokica »

imas li kakav link za vodice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
rusmir.ba

#6 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by rusmir.ba »

Slao sam mailove ovim sa preporucenog site-a - Studio apartmani (2+1) su od 60-100€ :)
oni oko magistrale i iznad 40-50.

Dok sam pretrazivao nazovem ove lanjske i, vidi cuda, ipak ce izdavati.
Ove godine je 50€ (jer je dijete vece,hehe), a lokacija kod Hotela dalmacija (iznad tobogana) jedno 50m od mora.
Full pack-klima,balkon,kuhinja,kupatilo, sat-tv,parking.

Imaju vise vrsta apartmana, ako nekom treba tel nek zatrazi na PM; oni se ne reklamiraju na netu pa ih je samo ovako moguce dobiti.
macy_A

#7 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by macy_A »

da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje ono što me zanima:
nakon puno godina, idem s prijateljicama ovo ljeto u Gradac na ljetovanje, već smo rezervisale i dale avans za apartman..
problem je što ne idemo s autom, nismo se uspjele dogovoriti, a nismo baš ni sigurne da li bismo uopće stigle... :-D :-D (šalim se)
Znači, idemo autobusom, strašno smo euforične i sve je za 10, tj. sve je bilo za 10 dok nas danas nisu obeshrabili neki prijatelji koji su nam rekli da skoro pa da nema noćnog života u Gradcu i da je koncentracija provoda u Makarskoj...
da li neko iz iskustva zna da li je to istina i ako jeste, postoji li neki način da mi ipak idemo do Makasrke, iako smo bez auta???
svi odgovori su dobrodošli... ;-)
pozz
Neelix

#8 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Neelix »

u svakom slucaju nocni zivot u makarskoj je puno bolji nego u gradcu. ali to ne znaci da je gradac mrtav nocu :) ja doduse nisam bio, ali imam nekih prijateljica - partijanerki - koje ljetuju tamo redovno. znaci da mora bit nesto :)

doduse, ove godine ce i one u makarsku :roll: :D
lolita_xx

#9 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by lolita_xx »

macy_A wrote:da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje ono što me zanima:
nakon puno godina, idem s prijateljicama ovo ljeto u Gradac na ljetovanje, već smo rezervisale i dale avans za apartman..
problem je što ne idemo s autom, nismo se uspjele dogovoriti, a nismo baš ni sigurne da li bismo uopće stigle... :-D :-D (šalim se)
Znači, idemo autobusom, strašno smo euforične i sve je za 10, tj. sve je bilo za 10 dok nas danas nisu obeshrabili neki prijatelji koji su nam rekli da skoro pa da nema noćnog života u Gradcu i da je koncentracija provoda u Makarskoj...
da li neko iz iskustva zna da li je to istina i ako jeste, postoji li neki način da mi ipak idemo do Makasrke, iako smo bez auta???
pozz
pa istina je. bila sam prosle godine tri dana, i mogu ti reci da je nocni zivot bezveze, ono mozes otici na palacinke i sladoled :D sumnjam da te to zanima :D
preko dana, onako :-)

bolje idite s autom...

ko ne zna gdje ce, preporucujem vodice :)
P. Stanley

#10 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by P. Stanley »

Teško će vam biti s autom. Idite autom.
osa

#11 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by osa »

pozz
ako je zabava prioritet, ostani kod kuće, a ako je odmor prioritet onda gradac.
starii

#12 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by starii »

lolita_xx wrote:
pozz
pa istina je. bila sam prosle godine tri dana, i mogu ti reci da je nocni zivot bezveze, ono mozes otici na palacinke i sladoled :D sumnjam da te to zanima :D
preko dana, onako :-)

bolje idite s autom...

ko ne zna gdje ce, preporucujem vodice :)
imas one njihove lokalne autobuske linije mislim da vozi makarska promet gradac makarska..ali mislim da ti je najbliza diskoteka u drveniku naravno ako radi jer je prosle godine slabo radila i to večinom iza 1 naveče,budu oni njihovi lokalni tipovi, po koji turista...
a inace dosao sam prije 15 dana, turista slabo,večinom je sve penzionerski...
Shirin

#13 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Shirin »

nije toliko strašno, mislim ima i tamo onaj neki beach bar...bila sam ja preko vikenda u junu, ali se ne može noćni život porediti s makarskom. u makarskoj sam bila prošle godine i sve je super, samo ukoliko si iz sarajeva, tamo ćeš imati osjećaj kao da šetaš ferhadijom, jer je pola sarajeva u makarskoj. nas se jedno večer okupilo 15-ak iako nismo došli zajedno...zato ja ove godine idem negdje gdje me ljudi ne znaju ;)
što se tiče hrvatske i noćnog života, mislim da su jedino još vodice i zrće super, ostalo ti je više za odmor, nego za provod...
ekvivalent

#14 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by ekvivalent »

jel ima neko kakav broj u stanicu kod omisa
unaprijed zahvalan :-D
macy_A

#15 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by macy_A »

Shirin wrote:nije toliko strašno, mislim ima i tamo onaj neki beach bar...bila sam ja preko vikenda u junu, ali se ne može noćni život porediti s makarskom. u makarskoj sam bila prošle godine i sve je super, samo ukoliko si iz sarajeva, tamo ćeš imati osjećaj kao da šetaš ferhadijom, jer je pola sarajeva u makarskoj. nas se jedno večer okupilo 15-ak iako nismo došli zajedno...zato ja ove godine idem negdje gdje me ljudi ne znaju ;)
što se tiče hrvatske i noćnog života, mislim da su jedino još vodice i zrće super, ostalo ti je više za odmor, nego za provod...

hvala ti, napokon neki pozitivan odgovor... hvala svima, ali ne tražim ja neki prelud provod,dernek do zore, samo ne bih da sjedimo navečer kući, i igramo karti, nije nam po 40, već po 24....iz Sarajeva sam, zato i ne idem u Makarsku... hoću malo da se maknem iz Sarajeva, da promjenim sredinu, ljude, navike..sve...hoću more i sunce....
Nisam ljetvala u Hr jako dugo, ali ove godine, hoću, pa kako bude d bude... hvala svima na odgvorima....pozz
Dioda

#16 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Dioda »

macy_A wrote:
Shirin wrote:nije toliko strašno, mislim ima i tamo onaj neki beach bar...bila sam ja preko vikenda u junu, ali se ne može noćni život porediti s makarskom. u makarskoj sam bila prošle godine i sve je super, samo ukoliko si iz sarajeva, tamo ćeš imati osjećaj kao da šetaš ferhadijom, jer je pola sarajeva u makarskoj. nas se jedno večer okupilo 15-ak iako nismo došli zajedno...zato ja ove godine idem negdje gdje me ljudi ne znaju ;)

hvala ti, napokon neki pozitivan odgovor... hvala svima, ali ne tražim ja neki prelud provod,dernek do zore, samo ne bih da sjedimo navečer kući, i igramo karti, nije nam po 40, već po 24....iz Sarajeva sam, zato i ne idem u Makarsku... hoću malo da se maknem iz Sarajeva, da promjenim sredinu, ljude, navike..sve...hoću more i sunce....
Nisam ljetvala u Hr jako dugo, ali ove godine, hoću, pa kako bude d bude... hvala svima na odgvorima....pozz
Ja sam posljednje cetiri godine isla u Gradac. Ono sto ce te obradovati jeste da ces tamo sresti makar desetak osoba iz Sarajeva koje licno poznajes :lol: Ne znam zasto,ali i Sarajlije vole pravo Gradac :D
Da ces imati neki prelud provod,nije bas tako,ali nije ni dosadno. Prosle godine su otvorili i novi hotel (koji je nekad bio "nase" odmaraliste),pa je bilo i nekakve svirke,od koje nisam nikako mogla spavati jer se sve orilo :lol:
Najveca koncentracija Bosanaca je u Cvrcku,gdje iz sveg glasa buba ceca,i ostale turbofolk "dive" :lol: Uglavnom,imas neki izbor od mozda dvanaestak kafica :D
Ne mislim da bi vam trebalo biti nesto bas dosadno.
Ono sto mene nervira vezano za Gradac je da na plazi,bas apsolutno nigdje nemas hlada :D I jos jedna losa stvar,na plazi,koja nije nimalo mala,imaju samo dva tusa. Il sam ja jedina muhanata,pa me iritira kad moram onako odvratno slana leci na peskir :lol:
Lijep odmor zelim :D
macy_A

#17 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by macy_A »

hvala puno , Dioda, meni je bitno da ima bar nešto, nei kafići, neki bar, bar nešto ..h vala ti, nadam se da će nam biti lijepo...
uostalom, bitno je s kim si a ne gdje si, jel tako?? hvala još jednom...
banjaluka078

#18 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by banjaluka078 »

Da ne otvaram novu temu...ima li neko preporuku za smještaj u Tučepima. Npr. dvokrevetna soba s kupatilom, TV, parking obavezan, korištenje kuhinje je plus, ali nije pod moranje, bitnije da mi je da je blizu plaže, nego centru (kao, veliki Tučepi...). Zahvalna za link, da pogledam u šta se upuštam.
Kolike su cijene po ležaju, uopšte (početak avgusta)?

Hvala unaprijed! :)
Ridjobrki

#19 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Ridjobrki »

Ima li neko neku preporuku za Basku Vodu pocetkom augusta? Dvije osobe, 7 dana...
melb26sa

#20 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by melb26sa »

Meni bi trebala preporuka za septembar, dvije osobe Podgora, Tucepi, Makarska. I cijene ako moze...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Truba »

ja nemam s kim ići u makarsku

oće svi u CG ili Trogir

meni se ide u makarsku imal mjesta u nekom avtu kod vaske :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pije pere šuti :mrgreen:
Cholina_Lokica

#22 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by Cholina_Lokica »

komi wrote:ja nemam s kim ići u makarsku

oće svi u CG ili Trogir

meni se ide u makarsku imal mjesta u nekom avtu kod vaske :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pije pere šuti :mrgreen:
hoces i kuhati :mrgreen:
shibonja

#23 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by shibonja »

by Ridjobrki on 11/07/2009 15:22

Ima li neko neku preporuku za Basku Vodu pocetkom augusta? Dvije osobe, 7 dana...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bio prosle godine,mozes pljunut u more s balkona :D http://www.apartmaninikic.com

a ovo je odmah pored malo skuplje ali isto jako dobro

http://www.hotel-milenij.com
shibonja

#24 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by shibonja »

melb26sa wrote:Meni bi trebala preporuka za septembar, dvije osobe Podgora, Tucepi, Makarska. I cijene ako moze...
Makarska,bio prije dvije godine,nije lose http://www.villa-lolita.com/hr/index.htm
melb26sa

#25 Re: Ljetovanje u Makarskoj, jel neko dogovarao ili bio?

Post by melb26sa »

shibonja wrote:
melb26sa wrote:Meni bi trebala preporuka za septembar, dvije osobe Podgora, Tucepi, Makarska. I cijene ako moze...
Makarska,bio prije dvije godine,nije lose http://www.villa-lolita.com/hr/index.htm
Kakve su bile cijene?
Post Reply