Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
boky327

#1 Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by boky327 »

Ako finansije dozvole ovo ljeto bih s djevojkom na more. Isao sam,i prosle godine nisam se prijavio kao turista i placao one glupe dadzbine.
Medjutim citam skoro da su ove sezone poostrili mjere i da ce kazne za neprijavljen boravak biti 300€ :-)
Zna li neko nesto vise o tome, da li da se prijavim i placam svaki dan ili kao prosle godine?
Zar nebi stanodavci trebali to da placaju?
JohnnyS

#2 Re: Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by JohnnyS »

Ta glupa dadžbina se plaća svuda u svijetu, šta ćeš, to ti je kao porez, mora se platiti. I koliko može biti ta prijava, euro dvije po osobi dnevno? Lijepo se dogovoriš s onim kod koga uzimaš apartman da te on prijavi i gotovo.
ElRe

#3 Re: Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by ElRe »

Ovdje sve pise

http://www.cdm.me/drustvo/hronika/up-po ... a-stranaca

http://www.vijesti.me/vijesti/uprava-po ... aca-840822

Ali ja u praksi idem vise puta godisnje u CG i nikad nisam prijavio boravak, niti planiram. Nikada nisam imao problema na granici.
Last edited by ElRe on 05/07/2015 17:40, edited 1 time in total.
Astrix

#4 Re: Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by Astrix »

To je sad svugdje normalno, ja prije par godina kad sam bio u CG gazda me odmah prvi dan prijavio na onoliko koliko smo se dogovorili da cu biti i to je to. I u HR je slicno, mada vecini moras naglasiti da ti treba papir neki da su te prijavili da mozes na granici pokazati.
Tako da ocekuj kad dodjes tamo da ce odmah reci da te prijavi a koliko se sjecam da nije ni euro po osobi, onda te nema sta brinuti.
muha_sa

#5 Re: Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by muha_sa »

svakodnevno gledam hejbet turista u Sa. i vazda se pitam da li se kod nas placa boravišna.

nako pitam :D da me ono baš interesuje znao bih gdje priupitat
ElRe

#6 Re: Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by ElRe »

Astrix wrote: Tako da ocekuj kad dodjes tamo da ce odmah reci da te prijavi a koliko se sjecam da nije ni euro po osobi, onda te nema sta brinuti.
http://www.vijesti.me/vijesti/maksimaln ... uro-830378
Astrix

#7 Re: Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by Astrix »

Pa da to je to, ja sam bio prije 4-5 godina pa je cini mi se bila manje od eura, sad su malo digli...
boky327

#8 Re: Ljetovanje u Crnoj Gori i prijava boravka

Post by boky327 »

Hvala na odgovorima. Ja sam (ne znam zasto) bio ubijedjen da se to placa 2-3€ po danu pa mi se i nije bas nesto placalo. 0.8€ nije puno.
Prosle godine sam buo na 2 razlicita smjestaja. U prvom slucaju su mi trazili dokumenta i sve biljezili cak ja mislim i prijavili, dok u drugom smjestaju zena mi je samo dala kljuc i pokazala "apartman", nije me pitala ni za ime a kamoli nesto vise. 3 dana sam je zvao da dodje po pare te sam ih na kraju ostavio na stolu a kljuc komsinici ostavio. Ima zena obaveza :mrgreen:
Post Reply