Ljetovanje Kemer, Turska

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ddush

#1 Ljetovanje Kemer, Turska

Post by ddush »

Da li je neko bio u Kemeru posljednjih godina?

Ja bih isla na odmor ove godine negdje u junu, pa me interesuje ako neko ima da mi preporuci neki hotel, sta je bitno da se trazi (npr da je hotel blizu centra ako hocu negdje navecer da setam i slicno), koje plaze treba izbjegavati itd.

Ja sam prije 2 godine bila u Alanyi u hotelu Gold Safran 4*, koji je bio udaljen od centra 4-5 kilometara, tako da navecer i nismo imali nekog izbora za setnju. Hotel je bio super, hrana odlicna, ali je plaza bila uzasna, prljava voda isto kao da se u blizini kanalizacija izljevala, tako da smo se samo u bazenu mogli kupati.
alica.k

#2 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by alica.k »

bila sam ti ja prosle godine u kemeru.
medjutim, njima ti je u agencijama "kemer" sirok pojam, ocito, jer ni k od kemera bez taksija i voznje 7-8km nismo mogli vidjeti. znaci pazi da ti pise koliko je udaljeno od kemera, ako je ista preko 1km mani se odma.

a sad, kemer kao grad, malesno, ima neka kao luka, ima i da se seta, plaze su lijepe, a ima onih djidja za kupit, koze, suvenira, nest kao nasa bascarsija. mene se nije previse dojmio, i ne namjeravam vise tamo ici.
ddush

#3 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by ddush »

Hvala za info...
Better Man

#5 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by Better Man »

Jessie B wrote:Bila sam prije dvije godine u ovom hotelu Asdem park za koji je dat link u postu prije mog. Za novac koji sam tad platila, nesto oko 1500 maraka za dvije sedmice, all inclusive, bio je to pristojan hotel u rekla bih samom centru mjesta. Između hotela i plaže ima mali parkić koji su baš tada sređivali. Hotel ima svoj dio plaže s prosječnim ležaljkama i jadnim suncobranima. Sve je blizu za otići pješke i ima dosta prostora za šetati. Kao i većina mjesta vrvi sve od Rusa ali to se izgleda više nigdje ne može izbjeći. Ja sam išla preko neke naše agencije kojoj se sad ne sjećam naziva, uglavnom kod njih kao vodič radi neki Sead koji je meni izuzetno iritantan. S njima smo uzeli izlet na Pamukkale zato što je dvodnevni i uključuje noćenje u hotelu, jer je za moje stare kosti previše da se vozim puno sati u busu u jednom danu tamo i nazad. Sve ostale izlete smo uzeli u obližnjoj turskoj turističkoj agenciji. Bili su puno puno jeftiniji od izleta koje je nudio Sead i meni je doživljaj bio ljepši i zanimljviji.
Ne znam jesam li ti uspjela išta dočarati. Ako mogu još nešto pomoći, samo pitaj!
Nema veće ublehe od izleta koje to organizuje agencija preko koje putuješ i njihovih vodiča koji se prave da su najpametniji. Kad idem na ljetovanje idem da se iskupam u moru, ležim na plaži uz neku dobru knjigu, a ne sad da idem na nakve izlete da nešto obilazim. Drugo je kad odeš u Hrvatsku na more i kad ti nude izlete na okolne otoke i njihove plaže da se tamo kupaš i uživaš na suncu, a na brodu imaš ribu i vino za ručak.
melb26sa

#6 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by melb26sa »

Jessie B wrote:Bila sam prije dvije godine u ovom hotelu Asdem park za koji je dat link u postu prije mog. Za novac koji sam tad platila, nesto oko 1500 maraka za dvije sedmice, all inclusive, bio je to pristojan hotel u rekla bih samom centru mjesta. Između hotela i plaže ima mali parkić koji su baš tada sređivali. Hotel ima svoj dio plaže s prosječnim ležaljkama i jadnim suncobranima. Sve je blizu za otići pješke i ima dosta prostora za šetati. Kao i većina mjesta vrvi sve od Rusa ali to se izgleda više nigdje ne može izbjeći. Ja sam išla preko neke naše agencije kojoj se sad ne sjećam naziva, uglavnom kod njih kao vodič radi neki Sead koji je meni izuzetno iritantan. S njima smo uzeli izlet na Pamukkale zato što je dvodnevni i uključuje noćenje u hotelu, jer je za moje stare kosti previše da se vozim puno sati u busu u jednom danu tamo i nazad. Sve ostale izlete smo uzeli u obližnjoj turskoj turističkoj agenciji. Bili su puno puno jeftiniji od izleta koje je nudio Sead i meni je doživljaj bio ljepši i zanimljviji.
Ne znam jesam li ti uspjela išta dočarati. Ako mogu još nešto pomoći, samo pitaj!
Isto ovako i mi prije dvije godine - sredina avgusta ja mislim da je bila.
Ako ces u kupovinu - na minibus i u Antalyju jer u Kemeru je sve sa cijenama za Ruse.
Pamukkale smo preskocili te godine ali iduci put vodim muza jer nije nikad bio. Preporucujem jednodnevno krstarenje brodicom - preko lokalnih turistickih agencija kao i odlazak busom do Kekova/Demre/Myra (grobnice u stijenama, amfiteatar). Nismo isli na Chimeara planinu/vulkan ali jesmo na jeep-safari turu (ponijeti sa sobom onaj C okovratnik sa ortopedije bas je voznja da istrzas vrat :D ) - ko hoce da vozi ponijeti vozacku.
alica.k

#7 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by alica.k »

melb26sa wrote:Preporucujem jednodnevno krstarenje brodicom - preko lokalnih turistickih agencija
ovo se moze komotno preskocit. nista ne vidis (iako te oni ubijede da su neki tamo razbacani otocici nesto vazno i bitno za preokret u nekom ratu prije 400 godina, info koju nigdje neces naci osim od njih cuti, i wonder why), a radis isto sto bi radio u hotelu - jeo, pio i kupao se. e da, i jos uvijek bude ljudi koji su slabi na brodu, pa svasta vidis.

za kekovu, demre i myru se slazem. chimera je isto bila super. kapadokija - nevjerovatno. pamukkale...joj. iz kemera je tako daleko bilo doci do tamo. al se isplati svaka sekunda.

al ova voznja brodom...moze se vala i bez toga.
melb26sa

#8 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by melb26sa »

alica.k wrote:
melb26sa wrote:Preporucujem jednodnevno krstarenje brodicom - preko lokalnih turistickih agencija
ovo se moze komotno preskocit. nista ne vidis (iako te oni ubijede da su neki tamo razbacani otocici nesto vazno i bitno za preokret u nekom ratu prije 400 godina, info koju nigdje neces naci osim od njih cuti, i wonder why), a radis isto sto bi radio u hotelu - jeo, pio i kupao se. e da, i jos uvijek bude ljudi koji su slabi na brodu, pa svasta vidis.

za kekovu, demre i myru se slazem. chimera je isto bila super. kapadokija - nevjerovatno. pamukkale...joj. iz kemera je tako daleko bilo doci do tamo. al se isplati svaka sekunda.

al ova voznja brodom...moze se vala i bez toga.
Pa ne znam bas, mi smo imali odlicnu zabavu jer se jedan od animatora prerusio u zensku i malo nam prikazao trbusnog plesa. Kasnije smo isli i na jedan otok gdje su grcko/rimske ruine, neki prastari vodovod. Za te pare (mislim da je bilo oko 10-15 eura) nama bilo super. Cak su njih dvojica radili parodiju na Titanik na pramcu broda.
ddush

#9 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by ddush »

Hvala za info :)

Evo uplatila sam 14 dana u junu u Meder Resort-u, pa cemo vidjeti kako ce biti :)
Naravno, citala sam uglavnom sve najgore o tom hotelu na http://www.tripadvisor.com, ali isto tako ne pise nista dobro ni za hotel u Alanyi u kojem sam bila, a bio je dobar. :) Ljudi ocekuju ako je hotel 5* da ce imati svoju poslugu koja ce im donositi pice non stop, da mogu jesti ono sto im padne na pamet i kad god im padne na pamet, itd... Tako da ne ocekujem bas previse, nego nesto sasvim normalno i zadovoljavajuce... :)

Sto se tice izleta... Prije 2 godine sam isla i na Pamukkale, Tursko vecer i jos na Anadolsku vatru negdje u Side-u i bilo je super.
Tako da mislim da cu ove godine da ih preskocim, jedino ako budu nudili Kappadokiu (mada nisam vidjela ove godine u katalogu...)
alica.k

#10 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by alica.k »

melb26sa wrote:Pa ne znam bas, mi smo imali odlicnu zabavu jer se jedan od animatora prerusio u zensku i malo nam prikazao trbusnog plesa. Kasnije smo isli i na jedan otok gdje su grcko/rimske ruine, neki prastari vodovod. Za te pare (mislim da je bilo oko 10-15 eura) nama bilo super. Cak su njih dvojica radili parodiju na Titanik na pramcu broda.
taj prastari vodovod - to je kekova.
Blaka

#11 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by Blaka »

Problem sa ljetovanjima u Turskoj je taj što su naše agencije pljačkaški orjentisane, srbijanske agencije za ista mjesta nude duplo jeftinije cijene, tako da je bolje ko može da uplati tamo i umjesto 7 dana preko bh turističkih agencija (ustvari to je 5 dana, navečer kreneš a sedmi dan ujutro se vratiš) za istu cijenu ostaneš 14 dana :wink:
brina

#12 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by brina »

mi idemo pocetkom juna u Bogazkent ili tako nesto :-D u hotel Siam Elegence. da li mi neko moze nesto reci i o jednom i o drugom... uplaceno, zavrseno ali valjda sam mazohista :) ...zezam se...zanima me da li ima nesto sto bih mozda mogla promijeniti ili ponijeti da se postedim neprijatnih iznenadjenja...bolje znati odmah na cemu sam... u agenciji su mi rekli da je hotel nov, otvoren prosle godine...na jednom sajtu stranom je dobio najgore ocjene ali zbog kako kazu "slabe zabave"... mene ce zabavljati moja djeca :-). nisam nigdje nista uspjela naci o toj regiji pa ako neko nesto zna bila bih zahvalna :-)
da li je neko isao na izlet/rafting u Turskoj?
melb26sa

#13 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by melb26sa »

ddush wrote:Hvala za info :)

Evo uplatila sam 14 dana u junu u Meder Resort-u, pa cemo vidjeti kako ce biti :)
Naravno, citala sam uglavnom sve najgore o tom hotelu na http://www.tripadvisor.com, ali isto tako ne pise nista dobro ni za hotel u Alanyi u kojem sam bila, a bio je dobar. :) Ljudi ocekuju ako je hotel 5* da ce imati svoju poslugu koja ce im donositi pice non stop, da mogu jesti ono sto im padne na pamet i kad god im padne na pamet, itd... Tako da ne ocekujem bas previse, nego nesto sasvim normalno i zadovoljavajuce... :)

Sto se tice izleta... Prije 2 godine sam isla i na Pamukkale, Tursko vecer i jos na Anadolsku vatru negdje u Side-u i bilo je super.
Tako da mislim da cu ove godine da ih preskocim, jedino ako budu nudili Kappadokiu (mada nisam vidjela ove godine u katalogu...)

Za Kappadokiu ako nema u katalogu agencije sigurno ima i jeftinije u lokalnim turistickim agencijama - ako znas engleski i ne smeta ti internacionalna tura bice ti super.
ddush

#14 Re: Ljetovanje Kemer, Turska

Post by ddush »

Super, vidis nisam se sjetila da bih isla s lokalnom agencijom.... Mada su mi te lokalne agencije uvijek bile suhveli do prosle godine kada sam bila u Egiptu i kada sam s nasom agencijom trebala ici na one motorice u pustinji pa nas je vodic zaboravio.... Onda smo isli sa lokalnom agencijom i bilo nam je bas super, jeftinije za nekih 10eura, nije bas puno, ali eto... :)
Post Reply