Ljetovanje all about
Moderator: anex
-
zilla_
#876 Re: Ljetovanje all about
Juče sam bio u Tučepima i iznenadio se kako malo raje ima na plažama... Možeš komotno spustit peškir gdje poželiš
Vidi se da je sezona već na zalasku... Zato sad je najbolje ići na more...
-
doktor78
#877 Re: Ljetovanje all about
Tucepi su precijenjeni. Prelijepe plaze, super more, ali su cijene zara (govorim o hotelskom smjestaju)zilla_ wrote:Juče sam bio u Tučepima i iznenadio se kako malo raje ima na plažama... Možeš komotno spustit peškir gdje poželišVidi se da je sezona već na zalasku... Zato sad je najbolje ići na more...
- charrrmed
#878 Re: Ljetovanje all about
I ja se prije dva dana vratih iz Tucepa. Preko vikenda je bilo mnoooogo ljudi, jedva se nadje mjesto na plazi. Inace u Tucepima su mi definitivno najljepse plaze sto se tice Makarske rivijere.zilla_ wrote:Juče sam bio u Tučepima i iznenadio se kako malo raje ima na plažama... Možeš komotno spustit peškir gdje poželišVidi se da je sezona već na zalasku... Zato sad je najbolje ići na more...
40 eura sam placao dvokrevetnu sobu, odmah pored mora, u blizi plaze hotela Jadran (po meni najljepsa u Tucepima). U ponudi je bio i apartman za dvije osobe 45 eura, ciko kaze da je spustio cijenu, ali mi nismo htjeli apartman, nije nam bio potreban, mada smo pogledali kako izgleda, identicno kao dvokrevetna soba samo sa vecim balkonom na kojem se nalazi kuhinja.
Cijene nisu previsoke, ocekivao sam vise. 55 kuna piletina na zaru (ogromna porcija), od 38 do 50 kuna su pizze u zavisnosti koju zelite, 48 kuna pohovani sir (velika porcija), 75 kuna Odrezak na Becki, uglavnom su sva jela do nekih 80 kuna, osim onih riba koje budu i 250 kuna, ali ja ribu ne volim pa tako da nisam obracao paznju na to. Flasirana voda izmedju 10 i 20 kuna, kako gdje. Negdje 1l kosta 15 a negdje 20 kuna. Pivo u Konzumu 20kuna (2l), sladoled izmedju 6 i 7 kuna, kukuruz na Plazi 13 kuna
Vrijeme me posluzilo...Sve u svemu bilo je poprilicno dobro.
Iznenadih se da nema puno nase raje, ima dosta Hrvata iz unutrasnjosti, preko vikenda je bilo dosta nasih. Uglavnom najvise ima Poljaka iza njih Ceha, Madjara, Italijana. Standardno.
- Ajant
#879 Re: Ljetovanje all about
Nisam nigdje našao adekvatniju temu za moj upit, pa ću to ovdje uraditi... Zna li neko da li danas radi ijedna banka u Sarajevu, tj. da li igdje u Sa danas mogu kupiti kuna ? Ako ne, koliki mi je gubitak ako u onim mjenjačnicama na moru kupujem kune ?
- iceman ze
#880 Re: Ljetovanje all about
Jesi pokusao u mjenjacnicama? Na Carsiji, u Alti, u Merkatoru na Ilidzi?
Ima li neko preporuku za Orebic, nekad da je ljetovao i sl.?
-
Ambrozija
#881 Re: Ljetovanje all about
100 eura je oko 740 kuna, u Makarskoj
(ako pomaze
)
Last edited by Ambrozija on 20/08/2012 20:12, edited 1 time in total.
-
Ambrozija
#882 Re: Ljetovanje all about
Bila preko dana u Orebicu, prije godinu-dvije. Lijepo mjesto i lijepe plaze, ali nije za one koji traze nocne izlaske i slicno. Odlicno za odmoriti dusuiceman ze wrote:Jesi pokusao u mjenjacnicama? Na Carsiji, u Alti, u Merkatoru na Ilidzi?
-
aleksandar veliki 13
#883 Re: Ljetovanje all about
pozdrav svima...
ljudi ja sam se ove godine pozitivno iznenadio Neumom,,prvi put sam dole bio 2001 i mislio sam da cu prije na Survivor-u izdrzat jedan dan nego li u Neumu 9 dana. Ali stvarno me pozitivno iznenadilo,,imao sam extra apartman koji sam placao 10Eura sa cije sam terase komotno mogao skoiti u vodu, cijene u marketima su doduse malo skuplje nego u Sarajevu, ali zato postoji lijepi KONZUM Market iznad magistrale. Takodjer nisam primjetio paradajz, krastavce, pite na plazama,,jer cijene u restoranima su poprilicno ok pa ljudi to sebi mogu priustiti da rucaju u restoranima. Takodjer iznenadio me je veliki broj Ceha i Poljaka...More je izuzetno cisto i toplo...a nocu ima nekoliko kafica u kojima se moze bas fino provesti, a pogotovu u Beach Baru Poco-Loco...takodjer u dijelu ispod hotela neum ima par restorana sa muzikom uzivo tako da bih svima koji iskljucivo hoce odmor uz poneki izlazak preporucio Neum,,na kraju krajeva NASE JE
ljudi ja sam se ove godine pozitivno iznenadio Neumom,,prvi put sam dole bio 2001 i mislio sam da cu prije na Survivor-u izdrzat jedan dan nego li u Neumu 9 dana. Ali stvarno me pozitivno iznenadilo,,imao sam extra apartman koji sam placao 10Eura sa cije sam terase komotno mogao skoiti u vodu, cijene u marketima su doduse malo skuplje nego u Sarajevu, ali zato postoji lijepi KONZUM Market iznad magistrale. Takodjer nisam primjetio paradajz, krastavce, pite na plazama,,jer cijene u restoranima su poprilicno ok pa ljudi to sebi mogu priustiti da rucaju u restoranima. Takodjer iznenadio me je veliki broj Ceha i Poljaka...More je izuzetno cisto i toplo...a nocu ima nekoliko kafica u kojima se moze bas fino provesti, a pogotovu u Beach Baru Poco-Loco...takodjer u dijelu ispod hotela neum ima par restorana sa muzikom uzivo tako da bih svima koji iskljucivo hoce odmor uz poneki izlazak preporucio Neum,,na kraju krajeva NASE JE
-
aleksandar veliki 13
#884 Re: Ljetovanje all about
Pozdrav svima. Evo da i ja copy-paste jedan moj post o ljetovanju:::
Ja sam prosle godine bio po drugi put u Grckoj, 2008 Crete Island, 2011 Zakynthos Island...Iskreno receno ako hocete dobar provod ali stvarno dobar onda preporučujem grad Laganas na juznom dijelu otoka Zante (sluzbeni naziv za Zakynthos),,mozete ici autobusom,,privatnim automobilm kao i avionom (aerodrom 6km od Laganasa i mislim da mu je radno vrijeme do 18h iz jednog jedinog razloga a to su Caretta Caretta kornjace, koje su zastitni znak ostrva i ogromne su)...Sto se tice plaza i mora,,more je izuzetno toplo, pogotovo zaljev Laganas, nesto hladnije na zapadnoj strani otoka na kojoj se nalazi i jedna od najljepsih plaza svijeta ili Navagio Beach ili Shipwreck beach (http://en.wikipedia.org/wiki/Navagio)...plaza je ludilo ali iskreno to kazem i izgleda upravo ovako kao na slikama...Laganas je pun Beach barova, koji uglavnom imaju svoj komad plaze, preporucujem Havana Beach Bar u kojoj ako bilo sto narucite besplatno dobijete lezaljku i suncobran...Preporucujem odlazak na privatno ostrvo (Cameo Island) 5 minuta od centra Laganasa na koji ulaz kosta 4/6 (dan/noc) Eura ali imate konzumaciju:-)...nocni zivot je ludilo,,preporucujem Rescue Club, Coctails Dreams Club, i mnoge druge, takodjer imate i MCD...od izleta preporucujem krstarenje oko ostrva (Blue Caves su ludilo i naravno Navagio Beach), takodjer grcko vece koje se pretvori u masovnu pijanku...veliki broj lokalnih agencija nudi besplatan prevoz na neke plaze na otoku (Banana Beach)...nastavak slijedi
Ja sam prosle godine bio po drugi put u Grckoj, 2008 Crete Island, 2011 Zakynthos Island...Iskreno receno ako hocete dobar provod ali stvarno dobar onda preporučujem grad Laganas na juznom dijelu otoka Zante (sluzbeni naziv za Zakynthos),,mozete ici autobusom,,privatnim automobilm kao i avionom (aerodrom 6km od Laganasa i mislim da mu je radno vrijeme do 18h iz jednog jedinog razloga a to su Caretta Caretta kornjace, koje su zastitni znak ostrva i ogromne su)...Sto se tice plaza i mora,,more je izuzetno toplo, pogotovo zaljev Laganas, nesto hladnije na zapadnoj strani otoka na kojoj se nalazi i jedna od najljepsih plaza svijeta ili Navagio Beach ili Shipwreck beach (http://en.wikipedia.org/wiki/Navagio)...plaza je ludilo ali iskreno to kazem i izgleda upravo ovako kao na slikama...Laganas je pun Beach barova, koji uglavnom imaju svoj komad plaze, preporucujem Havana Beach Bar u kojoj ako bilo sto narucite besplatno dobijete lezaljku i suncobran...Preporucujem odlazak na privatno ostrvo (Cameo Island) 5 minuta od centra Laganasa na koji ulaz kosta 4/6 (dan/noc) Eura ali imate konzumaciju:-)...nocni zivot je ludilo,,preporucujem Rescue Club, Coctails Dreams Club, i mnoge druge, takodjer imate i MCD...od izleta preporucujem krstarenje oko ostrva (Blue Caves su ludilo i naravno Navagio Beach), takodjer grcko vece koje se pretvori u masovnu pijanku...veliki broj lokalnih agencija nudi besplatan prevoz na neke plaze na otoku (Banana Beach)...nastavak slijedi
-
aleksandar veliki 13
#885 Re: Ljetovanje all about
da ja nastavim,,hahahahaha,,ako se za put na Zante opredjelite autobusom ili privatnim automobilo vidjet cete jedan od najljepsih mostova svijeta "Rio Antirio Bridge" koji povezuje Peloponez i kontinentalni dio Grcke,,takodjer ono sto preporucujem je odlazak na cjelodnevni izlet sa nekom od lokalnih agencija u Olimpiju, poznatu kao mjesto na kome su nastale Olimpijske Igre (izlet sa lokalnim agencijama kosta oko 40Eura,,ali vjerujte da vrijedi svakog centa),,takodjer oko Marathonissi islanda se nalazi mrijestiliste Caretta Caretta kornjaca,,obavezno za pogledati (ako idete sa lokalnim agencijama garantuju vam povratak novca u slucaju ako ne vidite kornjace)...ono sto takodjer trebate uzeti u ponudi izleta koje nude agencije je obilazak ostrva autobusom pri cemu cete posjetiti i probati vina jednoj od najboljih grckih vinarija (Vinarija Galinico), takodjer na ovom obilasku cete vidjeti kako izgleda Navagio beachu sa jednog od najboljih vidikovaca,,inace na navagio se moze doci samo brodom,,sto se tice cijena,,6 boca po litar i pol vode kosta 1,5Eura ako nije iz frizidera,,a ako jeste onda 1,7Eura,,ono cijene su definitivno nize nego u Hrvatskoj,,hljeb je nekih 80 centi,,alkohol u marketima je u rangu nasih cijena mozda vecih za nekih 10%...za vecernji izlazak za zagrijavanje preporucujem Club kod Mishe (Makedonac) kod kojeg su tri Stelle 5Eura,,bar je tako bilo prosle godine,,2 koktela isto tako...sto se tice obilaska ostrva i arhitekture,,ostrvo Zante je 1953 pogodio jak zemljotres koji je bukvalno srusio skoro sve,,u glavnom gradu ostrva Zante (udaljen od Laganasa 9km) mozete obici spomenik autoru grcke himne Dionisyiosu Solomosu, takodjer i obici neke objekte koji su objekti copy-paste aliu manjem formatu iz venecije(razlog je jednostavan venecijanci su jedan izvjesni period bili vladari na Zanteu)...ako mi jos nesto padne na pamet pisem,,ali obavezno AKO ZELITE DOSTA PARTYJA,,TOPLO I ČISTO MORE I PONESTO DA VIDITE KRENITE NA PUT ZAKYNTHOSA...http://www.youtube.com/watch?v=KyIEPmJbH2g
- loria sophen
#886 Re: Ljetovanje all about
malo sam istrazivala po internetu ali nisam naisla na neke konkretne informacije.
zanima me kakvo se vrijeme ocekuje u septembru?
da li je temperatura zraka 27stepeni OK za kupanje?
-
radostan dan
#887 Re: Ljetovanje all about
fino bi bilo da se ovdje razmjene sličice sa odmora, Vako npr -

-
sarajevomd
#888 Re: Ljetovanje all about
Moze li malo informacija za Neum, pa da drustvo posaljem na nase lijepo more, a ne u Makarsku 
1) koliko je karta iz mostara do neuma i kada imaju linije (ovo cu i sam pokusati naci)
2) smjestaj za 4 osobe, ne treba vala nista posebno, lezaji za svakog, kupatilo i kuhinja mogu zajednicke
3) cijena smjestaja i dostupnost od nedjelje ? (26.08.2012)
4) kako je uredjena plaza, da li se moze pristojno uzivati i da nije jedno na drugom
Eto, to je ono osnovno sto me zanima te se nadam da ce mi neko odgovoriti.
Pozz
1) koliko je karta iz mostara do neuma i kada imaju linije (ovo cu i sam pokusati naci)
2) smjestaj za 4 osobe, ne treba vala nista posebno, lezaji za svakog, kupatilo i kuhinja mogu zajednicke
3) cijena smjestaja i dostupnost od nedjelje ? (26.08.2012)
4) kako je uredjena plaza, da li se moze pristojno uzivati i da nije jedno na drugom
Eto, to je ono osnovno sto me zanima te se nadam da ce mi neko odgovoriti.
Pozz
- iceman ze
#889 Re: Ljetovanje all about
Treba nam odmor bez ikakvih obaveza i planova. Uspio sam pronaci smjestaj, preko njihove agencije (OREBIC TOURS). Apartman 2+2, kupatilo, klima, satv, internet, balkon, kuhinja, parking.....30 eura.Ambrozija wrote:Bila preko dana u Orebicu, prije godinu-dvije. Lijepo mjesto i lijepe plaze, ali nije za one koji traze nocne izlaske i slicno. Odlicno za odmoriti dusuiceman ze wrote:Jesi pokusao u mjenjacnicama? Na Carsiji, u Alti, u Merkatoru na Ilidzi?
Blizu je Korcula za neku lijepu i ugodnu veceru...
-
kween
#890 Re: Ljetovanje all about
cao..
jel neko isao busom do makarske iz sarajeva...kontam ici ove sedm vidim povratna ima 60 km, svaki dan voze
imal neki kombija privatni da voze bus krece u 7 i 7,45 i povrtak slicno popodne nesto..
inace kakve su cijene ove god u makarskoj kolko je krevet, apartman...nisam isla dole zadnje 3 g ,a svak prica razlicito rekla kazala...pa ako imabas neko da je bio ...hvala
jel neko isao busom do makarske iz sarajeva...kontam ici ove sedm vidim povratna ima 60 km, svaki dan voze
imal neki kombija privatni da voze bus krece u 7 i 7,45 i povrtak slicno popodne nesto..
inace kakve su cijene ove god u makarskoj kolko je krevet, apartman...nisam isla dole zadnje 3 g ,a svak prica razlicito rekla kazala...pa ako imabas neko da je bio ...hvala
-
shambho
#891 Re: Ljetovanje all about
Iz iskustva, septembar je idealan za more, a ne znam kako se vrijeme ocekuje.. A temp. 26-27 je idealna. Bar meni. Nije ono zima da ne mozes bit' u njoj a nije ni vruce da ne mozes da se rashladis. Nego ono da mozes biti 2 sata i da ne moras izlazit.loria sophen wrote:malo sam istrazivala po internetu ali nisam naisla na neke konkretne informacije.
-
shambho
#892 Re: Ljetovanje all about
Aha ovo se misli na temp zraka. Mozda niej idealna al' je OK, ranije se ide kuci s plaze jedino
.. Al' preko dana isto k'o za vodu aj preferiram da nije prevruce tako da je ta temp. dobra jos se ono ne mora bjezat u hlad (ko bjezi).
-
Ko to smat
#893 Re: Ljetovanje all about
Nakon toliko godina naletim na najljepse mjesto sto sam do sad ljetovo u Htvatskoj a to je Biokovo na moru.Probajte dozivite nesto novo a o profesionalizmu mislim turistickom nemam rjeci.Ovaj dio obale za razliku od Makarske revijere je prejak od do.Dakle produzite koji kilometar duze nije vam sudjeno da idete samo na Makarsku revijeru.Bio sam i u Vodicama tamo je za mladju raju ono bas raj na zemlji.
-
zamzija
#894 Re: Ljetovanje all about
Ako misliš na Hrvatsko more, ne brigaj, najljepše je u septembru - jer nema gužve na plaži, ne prži sunce, more je toplo jer se ugrijalo tokom ljeta, a sporije se hladi ...jedino što kaže shambho kraći je dan i ranije se vraćaš sa plaže. Ali za razliku od vrućih ljetnih mjeseci ne moraš izbjegavati period od 12 - 16 sati nego je upravo tada najljepše biti na plaži...shambho wrote:Iz iskustva, septembar je idealan za more, a ne znam kako se vrijeme ocekuje.. A temp. 26-27 je idealna. Bar meni. Nije ono zima da ne mozes bit' u njoj a nije ni vruce da ne mozes da se rashladis. Nego ono da mozes biti 2 sata i da ne moras izlazit.loria sophen wrote:malo sam istrazivala po internetu ali nisam naisla na neke konkretne informacije.
Ja sam se znala kupati i do polovine oktobra, tako lijepo more zna biti i vani sunce do 25 stepeni tako da ti uopšte ne smeta, čak i kad je hladnija temperatura zraka...samo uživaj...
A prognoze otprilike do slijedećih 20 dana imaš na http://www.accuweather.com , oni su prilično tačni...
-
sarajevomd
#895 Re: Ljetovanje all about
Evo zove me raja iz Neuma, kaze fenomenalno im 
- biserna zvoncica
#896 Re: Ljetovanje all about
bila jednom i nikad vise.koja ciganija,prljavstina????fujbandit wrote:Neljetujte u Ulcinju/Ulqinu ni pod razno ...
-
Jasko.B
#897 Re: Ljetovanje all about
bio sam takodje ove godine,stvarno ama bas nista tamo nema da valja,pa cak ni cuvena plaza,posto moram da idem 300 metara da bi mogao normalno da plivam uz to rasjeko sebi nogu.bandit wrote:Neljetujte u Ulcinju/Ulqinu ni pod razno ...
Albanci su stvarno skroz skroz drugaciji od nas,nevjerovatno da su jedni od nasih blizih komsija,vise stimaju do nekoga drugoga kontinenta.ciganluk,prostakluk i prljavstinja u skracenici.
- debeljko20
#898 Re: Ljetovanje all about
Sad iz Herceg Novog, poznate raje bruka: Rambo Amadeus, Danilo Ikodinović, Ogi Minka, Tomo Kovač
, Pikac iz "Roda"... U Kustinoj piceriji sam provodio dane a noći gdje stignem jer im noćni život i nije nešto, sve se zatvara u 1 osim dva-tri lokala koji rade do 5. Žene kao i uvijek pre-pre-pre-prezgodne, prijatne i vrlo komunikativne. Cijene, tri puta je sve skuplje nego u Sarajevu.
Herceg Novi postaje nažalost sve veća seljana, pogotovo Igalo i taj dio, sve više podsjeća na Budvu. Ipak, žene su te koje nadomjeste svaku negativnost.
Herceg Novi postaje nažalost sve veća seljana, pogotovo Igalo i taj dio, sve više podsjeća na Budvu. Ipak, žene su te koje nadomjeste svaku negativnost.
- nermin.padez
#899 Re: Ljetovanje all about
Ja sam bio u Dobroti kod Kotora 3 sedmice! Kotor mi je nekako najbolji za izlaske u CG-u sa tradicijom i desavanjima! Budva je seljacki grad
Bilo je poznatih ljudi izmedju ostalih Pepe Gvardiola, Tina Tarner, Bijonse.... 
- Pitarrr82
#900 Re: Ljetovanje all about
Onda je Tivat dosta jeftiniji od HN-a, Pepe je s jahtom bio u Portu MN a koga libo za te "poznate"