Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ice2cube

#651 Re: Ljetovanje all about

Post by ice2cube »

tf2_spy wrote:
ice2cube wrote:Jel neko od vas bio na ljetovanju, negdje u Juznoj Americi ?
nisam, al ću ti reć da ako odeš sad, otići ćeš na zimovanje :)
Ne jos, planiram sljedece godine nadam se. Neke preporuke i iskustva ??
Mene privlace najvise Brazil, Venezuela i Cile, mada mi se cijeli kontinent generalno svidja.
Shibby

#652 Re: Ljetovanje all about

Post by Shibby »

cico x wrote:@Shibby
u budvi imas "agente" koji stoje pored ceste i nude smjestaj,maju dogovor sa 15-20 domacina i onda te odvedu do neke kuce,cijene su ok,nema potrebe traziti smjestaj van budve ako mislis da ces ustediti,cijene su od 10-12-15 eura po osobi,zavisi sta nades,al je sve po ps-u !!
Problem je sto se dvoumim izmedu Makarske i Budve. Koja ima bolji odnos cijena/provod?
Sta je jeftinije u Budvi, sta u Makarskoj, a sta skuplje?
Od nekih cujem da je Budva skupa sto se hrane i pica tice, te da je tu dosta ufurane raje,bore se ko ce skuplje pice piti itd, kao gleda se neki nivo. :shock:
Dok sam od nekih cuo da je u Makarskoj jako skup smjestaj, i da je puno raje iz Sarajeva.

Da budemo jasni idemo nas 2-3 prijatelja, zelimo da se provedemo, smjestaj ne mora biti nista posebno, ali da barem ima 2 odvojene sobe.
Astrix

#653 Re: Ljetovanje all about

Post by Astrix »

U Makarskoj ti je svakako skup smjestaj, mislim da u to vrijeme kad planiras ici da neces naci jeftinije od 15e a vjeruj zna biti i skuplje. A sto se raje tice, Makarska ti je Ferhadija br.2, sve sama nasa raja, zato mi se vise i ne ide na u hr.
U Budvi nisam bio, ali sam i ja cuo da je skupo bas po diskotekama, a vala ni ne moras ici u Budvu ako hoces dobar provod.
Imas jako dobrih mjesta koji su vjerovatno jeftiniji, Kotor, Herceg-Novi, Sutomore, Ulcinj, sve koliko sam cuo ima jako dobar nocni zivot a sve je jeftinije od Budve...
tf2_spy

#654 Re: Ljetovanje all about

Post by tf2_spy »

najjači su mi ovi što im je makarska = hrvatska obala :lol:
Astrix

#655 Re: Ljetovanje all about

Post by Astrix »

Lud i ponosan wrote:
Shibby wrote:
cico x wrote:@Shibby
u budvi imas "agente" koji stoje pored ceste i nude smjestaj,maju dogovor sa 15-20 domacina i onda te odvedu do neke kuce,cijene su ok,nema potrebe traziti smjestaj van budve ako mislis da ces ustediti,cijene su od 10-12-15 eura po osobi,zavisi sta nades,al je sve po ps-u !!
Problem je sto se dvoumim izmedu Makarske i Budve. Koja ima bolji odnos cijena/provod?
Sta je jeftinije u Budvi, sta u Makarskoj, a sta skuplje?
Od nekih cujem da je Budva skupa sto se hrane i pica tice, te da je tu dosta ufurane raje,bore se ko ce skuplje pice piti itd, kao gleda se neki nivo. :shock:
Dok sam od nekih cuo da je u Makarskoj jako skup smjestaj, i da je puno raje iz Sarajeva.

Da budemo jasni idemo nas 2-3 prijatelja, zelimo da se provedemo, smjestaj ne mora biti nista posebno, ali da barem ima 2 odvojene sobe.
Najbolja varijanta je Igalo-H. Novi... :D Ja odoh sutra u izvidnicu na koji dan, pa javljam kakvo je stanje... :D

obavezno javi, i ja planiram uskoro prema CG... :D
tf2_spy

#656 Re: Ljetovanje all about

Post by tf2_spy »

Lud i ponosan wrote:
tf2_spy wrote:najjači su mi ovi što im je makarska = hrvatska obala :lol:
Mene je Hvar odusevio u svakom smislu, ali skup sport za nas obicne smrtnike... :D
idem često tamo, i vjeruj mi da nije toliko skupo (osim ako ne ideš baš u grad hvar). ja plaćam studio apartman sa klimom i tv-om (mislim, ne gledam tv na moru, al nekima je to bitno) koji je tip-top, 35€. ne znam cijene na makarskom primorju, al ne vjerujem da se i tamo može nać puno jeftiniji apartman. razlika u cijeni u potpunosti opravdava razliku u kvaliteti i sveukupnoj gorivi :)
tf2_spy

#657 Re: Ljetovanje all about

Post by tf2_spy »

Lud i ponosan wrote: E ja sam bio smjesten bas u Hvaru, hotel Palace (nije mogla bolja lokacija), ali skup sport bijahu... :D Naravno, puno bolje se moglo proci u nekom privatnom smjestaju, ali kasno je sad pricati, tad sam bio neiskusan :D
Elem, savrseno mjesto i nisam nasao niti jednu zamjerku, osim te pomenute cijene (za moje standarde naravno). :-D
ti baš lud :D
CherryLips

#658 Re: Ljetovanje all about

Post by CherryLips »

Je li neko mozda prosle godine bio u Trpnju,kakvo je mjesto,plaze,smjestaj?
ElRe

#659 Re: Ljetovanje all about

Post by ElRe »

http://www.youtube.com/watch?v=cG7r4rrK ... e=youtu.be

Top Hill avgust 2012.

Cijene pica od prosle godine u TH - pivo 3 eura, sokovi 2.5 eura, kokteli od 6 eura...
ElRe

#660 Re: Ljetovanje all about

Post by ElRe »

CherryLips wrote:Je li neko mozda prosle godine bio u Trpnju,kakvo je mjesto,plaze,smjestaj?
U Trpnju se trpa(ju) :D
zilla_

#661 Re: Ljetovanje all about

Post by zilla_ »

Treba mi apartman za 4 do 5 osoba u Vodicama ili Baškim Vodama pa ako neko ima nešto solidno za preporučiti bio bi zahvalan do neba... Bitno je da apartman nije puno daleko od mora i da ima klimu... Ostalo manje više nije bitno :D Znam da je tamo bilo puno raje odavde sa foruma pa se nadam da će neko predložiti nešto konkretno 8)
Shibby

#662 Re: Ljetovanje all about

Post by Shibby »

Kakvi su gradovi oko Budve kao sto su Herceg-Novi, Ulcinj,Bar, Sutomore i tako to?
Ne bi bilo lose tamo nociti?
agent_zero

#663 Re: Ljetovanje all about

Post by agent_zero »

Shibby wrote:Kakvi su gradovi oko Budve kao sto su Herceg-Novi, Ulcinj,Bar, Sutomore i tako to?
Bio sam samo u igalu i herceg novom (ali to je maltene kao jedno). Fino je, samo herceg novi ti je onako malo više srpski nego crnogorski grad, što se stanovništva tiče.
edindoe1985

#664 Re: Ljetovanje all about

Post by edindoe1985 »

Not My Idea wrote:
Shibby wrote:Kako je najoptimalnije rijesenje za Budvu? Da li je isplativije naci nocenje u obliznjem gradu?Koliko se krece cijena nocenja u Budvi? Da li ima neko da preporuci nekog ko izdaje apartmane/sobe?
Ako jos trazis, mogu ti poslat broj zene kod koje sam ljetovala zadnje dvije godine. Divna zena iz BL, udata dole. Nama je dala cijeli sprat kuce s dvije terase. Kuca je 2 minute od plaze, kod otvorenog Trokadera.
Edit, nas je bilo 6, placali po 12 eura.
jel mogu i ja dobiti taj br ako nije frka :)
radostan dan

#665 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

Shibby wrote:Kakvi su gradovi oko Budve kao sto su Herceg-Novi, Ulcinj,Bar, Sutomore i tako to?
bar-luka
sutomore - jedna ulica
novi - dobar
radostan dan

#666 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

agent_zero wrote:
Bio sam samo u igalu i herceg novom (ali to je maltene kao jedno). Fino je, samo herceg novi ti je onako malo više srpski nego crnogorski grad, što se stanovništva tiče.
nek noći na cetinju a nek se kupa u novom. :mrgreen:
emir225

#667 Re: Ljetovanje all about

Post by emir225 »

Bio sam prosle godine u Sutomoru,sto se mene tice ima prolaz za studente cijene su nevjerovatno pristupacne cjelokupno,i smjestaj,hrana,pice(alkohol :D)Nocni zivot je prilicno dobar ima puno onih otvorenih kafica,narodna je muzika uglavnom i to je do 1 i onda se prelazi u par diskoteka tamo se fura sve sto se tice muzike.Sto se tice spavanja u jednom gradu a provoda u drugi to ne bi preporucio zbog ne potrebnog komplikovanja,velike su guzve na cesti pa bi izgubio par sati u putu a to nije pametno bar sto se mene tice.Ove godine sam opet u CG,cijene su prevaga jbeno je biti student :roll:
Nisrin

#668 Re: Ljetovanje all about

Post by Nisrin »

emir225 wrote:
Bio sam prosle godine u Sutomoru,sto se mene tice ima prolaz za studente cijene su nevjerovatno pristupacne cjelokupno,i smjestaj,hrana,pice(alkohol :D)Nocni zivot je prilicno dobar ima puno onih otvorenih kafica,narodna je muzika uglavnom i to je do 1 i onda se prelazi u par diskoteka tamo se fura sve sto se tice muzike.Sto se tice spavanja u jednom gradu a provoda u drugi to ne bi preporucio zbog ne potrebnog komplikovanja,velike su guzve na cesti pa bi izgubio par sati u putu a to nije pametno bar sto se mene tice.Ove godine sam opet u CG,cijene su prevaga jbeno je biti student :roll:

Bas je tesko biti student, a ide se na more- pa gdje god! Smijesna je prica kako je tesko, a ipak se ide na odmor...

Btw i ja sam za Crnu Goru- Ulcinj rules! Jeftino, a predivno, nije ni daleko ko ide busom ili autom preko Foce - 6h u jednom smjeru...i manje peglaju na CG granici nego Hrvati :D
Kljblj

#669 Re: Ljetovanje all about

Post by Kljblj »

Da li je bolje ići od Foče prema Pivskom jezeru pa preko Podgorice na Ulcinj ili prema Foči pa prema Trebinju pa uz crnogorsku obalu? Pitam jer sam priličan početnik vozač, položila sam u aprilu prošle godine, ali aktivno vozim tek od sredine marta ove godine. Jednom sam išla putem od Foče prema Pivskom jezeru (kao suvozač) i mislim da je onih 10-15km katastrofalne ceste velik zalogaj za mene. :-?
Donnie Smith

#670 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

Kljblj wrote:Da li je bolje ići od Foče prema Pivskom jezeru pa preko Podgorice na Ulcinj ili prema Foči pa prema Trebinju pa uz crnogorsku obalu? Pitam jer sam priličan početnik vozač, položila sam u aprilu prošle godine, ali aktivno vozim tek od sredine marta ove godine. Jednom sam išla putem od Foče prema Pivskom jezeru (kao suvozač) i mislim da je onih 10-15km katastrofalne ceste velik zalogaj za mene. :-?

Ako si početnik, idi jadranskom magistralom, dakle ne preko Šćepan polja, ali, ne znam kad si zadnji put bila, i ovamo su sredili cestu cestu. :-D
Ja idem svaki mjesec dole...
ne skužih samo, je li ti kao početniku smeta loš put ili si nesiguran/u vožnju...?
Ovamo je manja gužva, preko Šćepan-a, možeš voziti 25/h
laganini :-D
Donnie Smith

#671 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

Herceg Novi-preskupo, odustani na startu. Plaže su koncesirane, svaki pedalj, naplati ti ležaljku suncobran i kamenje :-D
Bar je najveća luka na Jadranu, prljavo, ima nekoliko plaža, Šušanj je najpoznatija - prljavo :D
Crvena plaža, dole ka Sutomoru je nešto najbolje što taj dio ima:D
Sutomore - k'o tjesnac neki, na jednom kvadratnom metru 70 osoba. Gužva.
Ulcinj...pijesak, Albanci..i siromašni Bosanci...nema tu ničeg četvrtog. Plus, ima t ejdna urbana legenda, majkemi, često se plaža ovori, pijesak progura po jednu-dvije osobe :-D
believe me, nemoj ići tamo...
bolje je voziti 300 kilomeara više ako reba, ali k'o gospoda uživati tih nekoliko dana
Mlini recmo, HR. Volj ti Cavtat volj ti Dubrovnik, ako si za provod.
Trpanj, ako ideš porodično.
Ja biram Istru, inače, ali me svuda ima i bilo i biće. Sutra idem za Trogir, amo se Bosanci slabo susreću :-D
Astrix

#672 Re: Ljetovanje all about

Post by Astrix »

Al ga ti nakudi ovu CG ko da na planeti nema gore zemlje za ljetovat :?
Donnie Smith

#673 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

Astrix wrote:Al ga ti nakudi ovu CG ko da na planeti nema gore zemlje za ljetovat :?

Joj, jel fkt tako ispalo? :-D

Al' kad malo bolje razmislim, u pravu si, i nema goreg mjesta za ljetovanje hehe.
Šalim se malo, sve zavisi ko šta hoće, komfor, ugođaj, cijenu...ja sam češće u CG, poslom i rodbinskim relacijama, no, preferiram HR. Stvar osobnog odabira, ukusa..
Nekako mi u HR sunce ljepše sija, jbg :-D

A ove nabrojane destinacije su bezze nafurane, vjeruj na riječ. Ulcinj može hvaliti neko ko je tamo proveo jedno ljeto, klinke, ili ljudi tzv "daj šta daš".
Da, i do cijena je definitivno, CG je jeftinija, narod je ljubazniji..pa probirajte :-D
Meni je svugdje dobro, gdje god da odem, samo da nisam u Sarajevu :-D
Astrix

#674 Re: Ljetovanje all about

Post by Astrix »

Ma normalno, ukusi su razliciti svak hoce nesto, ti si eto svake god godine dole po vise puta, pa ti se zato ni ne svidja.
A ja sam dosad svake god ljetovao u HR i toliko mi je muka od nje da ne bih nikako na more isao.
Tako da sam se sad odlucio za CG, ja sam cuo samo da je Budva i Ulcinj napuhano ovo ostalo ne znam, ma kako god bilo ja sam zeljan promjene, ne treba ni neki nocni zivot da bude, ma nista posebno samo da se malo odmorim...
Kljblj

#675 Re: Ljetovanje all about

Post by Kljblj »

Donnie Smith wrote:
Kljblj wrote:Da li je bolje ići od Foče prema Pivskom jezeru pa preko Podgorice na Ulcinj ili prema Foči pa prema Trebinju pa uz crnogorsku obalu? Pitam jer sam priličan početnik vozač, položila sam u aprilu prošle godine, ali aktivno vozim tek od sredine marta ove godine. Jednom sam išla putem od Foče prema Pivskom jezeru (kao suvozač) i mislim da je onih 10-15km katastrofalne ceste velik zalogaj za mene. :-?

Ako si početnik, idi jadranskom magistralom, dakle ne preko Šćepan polja, ali, ne znam kad si zadnji put bila, i ovamo su sredili cestu cestu. :-D
Ja idem svaki mjesec dole...
ne skužih samo, je li ti kao početniku smeta loš put ili si nesiguran/u vožnju...?
Ovamo je manja gužva, preko Šćepan-a, možeš voziti 25/h
laganini :-D
Put od Pivskog jezera do mora je odličan, jedino sam nesigurna s tim makadamskim uskim dijelom, ne znam šta bih da kamion dođe iz suprotnog smjera. :D Bila sam prošlog septembra, super je što na putu sve do Podgorice nije bilo gotovo nikoga.
Post Reply