odmorit se ko covjek, ne znam jos moram razmisliti. jer sto kazes privatnici uzeli fursata pa spavanje u garazi naplacuju kao hotelski smjestaj. mislim ne trazi se nista posebno samo nek je cisto i da ima kupatilo. jer ces tu fakticki samo prespavati ali opet ni to pojedini ne mogu ispostovati. ne pada mi na pamet da sa nekim djelim sobu radije bih prenocio na ulici...
Ljetovanje all about
Moderator: anex
- mrtva kokoš
#501 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
pa da to je rizik tih manjih a lijepih mjesta. eventualno pricekati pred kraj sezone kad nema navale ljudotinja i
odmorit se ko covjek, ne znam jos moram razmisliti. jer sto kazes privatnici uzeli fursata pa spavanje u garazi naplacuju kao hotelski smjestaj. mislim ne trazi se nista posebno samo nek je cisto i da ima kupatilo. jer ces tu fakticki samo prespavati ali opet ni to pojedini ne mogu ispostovati. ne pada mi na pamet da sa nekim djelim sobu radije bih prenocio na ulici...
-
girl
#502 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
bila ja jednom i rekla - nikad vise. ne dolazi u obzir. citav Bozji dan sam se prebijala na stolicama u nekom "kaficicu" jer plaza nema hlada. setaliste je usko i ljudi se guraju navecer. meni je prisjelo, da nisam unaprijed platila (hotel) odmah bih se pokupila i otisla, iste sekunde. ne sjecam se bas dobro, ali mislim da su cijene u rangu sa baskom vodom.
basku vodu jako volim i tamo mi je prekrasno, godinama sam isla, sto s rajom, sto sa muzem.
ipak, tucepi su mi daleko najdraze i najljepse mjesto na makarskoj rivijeri, ali imaju naravno i manu - najskuplji su na tom dijelu jadrana, a kao i u baskoj vodi jako je tesko naci smjestaj u spicu sezone i prilicna je guzva.
basku vodu jako volim i tamo mi je prekrasno, godinama sam isla, sto s rajom, sto sa muzem.
ipak, tucepi su mi daleko najdraze i najljepse mjesto na makarskoj rivijeri, ali imaju naravno i manu - najskuplji su na tom dijelu jadrana, a kao i u baskoj vodi jako je tesko naci smjestaj u spicu sezone i prilicna je guzva.
Last edited by girl on 25/07/2011 10:41, edited 1 time in total.
-
girl
#503 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
Alhemicarkaa wrote:Ah koliko slika iz mladosti si probudio, bio onaj dobri celavi konobar, zaboravila sam kako se zove, ali znam da je moja jaranica opasno pukla na njega, kako smo ga maltretirala, kasnije ga srela u Zg u jednom kaficu, pošao da me posluži, kad je vidio mene okrenuo se i poslao drugog konobaraFilter wrote:
e sad, onako, po sjecanju...
podgora... extra mjesto, super plaze (iza mola, pravac prema makarskoj. na kraju imate i golacku plazu![]()
![]()
)
u lijepom sjecanju mi je ostala kafanica "barakuda" tu sam se oblokavo sa dalmosima u sitne jutarnje sate, kad pozaspu furesti. ali, to je bilo u proslom zivotu![]()
prije gospodara prstenova
![]()
elem, moja preporuka za dobar odmor...
- Altsa
#504 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
girl wrote:bila ja jednom i rekla - nikad vise. ne dolazi u obzir. citav Bozji dan sam se prebijala na stolicama u nekom "kaficicu" jer plaza nema hlada. setaliste je usko i ljudi se guraju navecer. meni je prisjelo, da nisam unaprijed platila (hotel) odmah bih se pokupila i otisla, iste sekunde. ne sjecam se bas dobro, ali mislim da su cijene u rangu sa baskom vodom.
suncobran je davno izmisljen, zar ne
- alica.k
#505 Re: Na more u PODGORU / sve me interesuje !!!
sta nema tema za ljetovanje
- citroen
#506 Re: Ljetovanje 2011 all about
Kad vidim cijene za makarsku rivijeru najezim se,
u Vodicama,jest da je malo dalje ali je jeftinije,35 eura sam placao dvokrevetni apartman,i zamislite, nisam placao klimu posebno

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#507 Re: Ljetovanje 2011 all about
otoci. Volim odmor tipa robinzon kruso, čistu vodu, pecanje, ribu i morske plodove. U tom smislu idem ili na lastovo ili na mljet. Ove godine aBd, Šolta.
- Not My Idea
#508 Re: Ljetovanje 2011 all about
Šolta
tamo sam provela djetinjstvo (sto se tice ljetovanja)...5 godina uzastopno...bilo je prelijepo...
- SinjaD
#509 Re: Ljetovanje 2011 all about
Često sam u Baškoj Vodi. Mislim da je to OK mjesto ali da moze biti puno bolje. Svake godine se primjeti mali pomak što se tiče uređenja grada, šetnice i marine. Ima veliki kapacitet sto se tice smjestaja ali je ipak uvijek puna. Zato je bolje unaprijed nesto rezervisati nego ici na slijepo.
U Baškoj Vodi jedemo samo u pizzeriji Dalmatino.
Nikad se ne kupamo baš u Baškoj; eventualno Južnjačka utjeha dolazi u obzir ali ako nije guzva. Idemo u Brela na kupanje jer su tamo najljepše plaže.
U Podgori sam bila ali u prolazu, nikad na duže. Simpa mjesto ali meni nema nikakve veze s Baškom vodom (ni mjesto ni plaže).
U Baškoj Vodi jedemo samo u pizzeriji Dalmatino.
Nikad se ne kupamo baš u Baškoj; eventualno Južnjačka utjeha dolazi u obzir ali ako nije guzva. Idemo u Brela na kupanje jer su tamo najljepše plaže.
U Podgori sam bila ali u prolazu, nikad na duže. Simpa mjesto ali meni nema nikakve veze s Baškom vodom (ni mjesto ni plaže).
-
skyspy
#510 Re: Ljetovanje 2011 all about
Je li isao iko u Gradac , kako je tamo ?? Slike na netu mi se cine ok!!!
-
Astrix
#511 Re: Ljetovanje 2011 all about
Sasvim solidno, nista specijalno, bio preko vikenda i bilo odlicno. Cijene, zavisi gdje trazis smjestaj oko magistrale 10-12 e, nize malo bolje mjesta oko 15 e, kao i svake godine...
-
Mariella
#512 Re: Ljetovanje 2011 all about
Bila sam ja 6 dana, smjestaj za 11 eura noc, kod magistrale, wc, kuhinja, terasa... Super je sto se na plazi uvijek moze naci mjesta, cak i hlad. Navece smo izlazile u H2O, strana muzika se pusta, raja pocinje dolaziti vecinom oko 1-2... Et tolikoskyspy wrote:Je li isao iko u Gradac , kako je tamo ?? Slike na netu mi se cine ok!!!
- rimac
#513 Re: Ljetovanje 2011 all about
Godinama sam ljetovao u Baškoj vodi, onda Pelješac, Drvenik.... i onda je došla Makarska na red. Pozitivno otkriće. Istina na plaži je gužva u sezoni, ali tko malo bolje se organizira otići će na čistije dijelove (sv. Petar), a tko ima malu djecu 5 km je udaljena Krvavica, parking cjelodnevni u hladu 20 kn, s prekrasno čistim morem, ogromno puno prirodnog hlada (suncobrane nikad nisam podnosio) a onda navečer Makarska grad, riva, šetnica... Dobitna kombinacija.
Sva ostala mjesta su manja. Recimo, Baška Voda ima više turista ljeti a daleko je manja od Makarske, zato je sve prepuno. Ne možeš uvečer prošetati u miru.
Mislim da je pogrešno i ići na more i tamo tražiti apartman - dobiješ nešto loše za cijenu za koju možeš u miru rezervirati dobar apartman-smještaj preko interneta. Ja to uradim preko domaćih oglasnika (market.ba, pik....). Uvijek više volim dati 10 EUR da sam siguran da imam svoj mir, da mi gazdarica neće zatvarati prozore dok sam ja na plaži... Stanovi koji se izdaju u zgradama su zato bolji jer gazde nisu tu u blizini.
Sva ostala mjesta su manja. Recimo, Baška Voda ima više turista ljeti a daleko je manja od Makarske, zato je sve prepuno. Ne možeš uvečer prošetati u miru.
Mislim da je pogrešno i ići na more i tamo tražiti apartman - dobiješ nešto loše za cijenu za koju možeš u miru rezervirati dobar apartman-smještaj preko interneta. Ja to uradim preko domaćih oglasnika (market.ba, pik....). Uvijek više volim dati 10 EUR da sam siguran da imam svoj mir, da mi gazdarica neće zatvarati prozore dok sam ja na plaži... Stanovi koji se izdaju u zgradama su zato bolji jer gazde nisu tu u blizini.
- male_okice
#514 Re: Ljetovanje 2011 all about
Makarska ne želi bosanske turiste
Autor: tportal / BUKA
Objavljeno: 27.07.2011 u 11:15
'Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili hiljada koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminisati...'
http://www.6yka.com/makarsakaturisti
Ako ste pomislili da je napisano izgovorila HTV-ova vedeta Dijana Čuljak, prevarili ste se. Ali niste puno ni pogriješili, jer 'briljantne' misli ponovno su izašle iz pera novinara kojeg plaćaju građani Hrvatske. Doduše, ne kroz pretplatu, već kroz porez.
Ovoga puta riječ je o Ivi Ćurkoviću, izvršnom uredniku sedmičnika Makarsko primorje, lista u vlasništvu Grada Makarske, koji služi i kao glasilo HDZ-a, koji upravlja tim gradom i izdašno finansira list da bi prezentovao 'jedinu i pravu' istinu. A ona očito nije onakva kako ju je prezentovao HSS-ov ministar turizma Damir Bajs, inače HDZ-ov koalicijski partner u Vladi.
Bajs je, podsjetimo, u nekoliko navrata na različitim sajmovima i skupovima, posebno na onima istočno od Hrvatske, isticao da 'u Hrvatskoj nema turista prvog i drugog reda i svi su gosti jednako dobrodošli'.
Ćurković to očito nije čuo pa je u podužem 'istraživačkom' tekstu, brojeći krvna zrnca i zavirujući u novčanike turista s kojima se vozio, došao do podatka da Bosanci i Hercegovci od Banjaluke do Čitluka za jednodnevni put do Makarske izdvajaju najviše 15 eura, da voće za pedeset centi kupuju u Bosni, sendviče nose od kuće…
'Takvi gosti dođu, zauzmu mjesto na plaži, kupaju se i ugodno provedu dan. Eventualno se tuširaju, što košta dvije kune u Makarskoj, dok je na našim ostalim plažama to besplatno. Mokrenje obavljaju u moru, a WC koriste samo u krajnjoj potrebi. Vjerojatno nema jeftinijeg načina na koji provesti ugodan dan na moru', piše Ćurković, zaboravljajući pritom da su cijene kod nas visoke zahvaljujući prvenstveno politici stranke koja s oko dva miliona kuna godišnje finanaira novine u kojima radi.
Nakon Dijane Čuljak, koja je prošlog ljeta u Dnevniku 3, u kojem je ugostila gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića, upitala koliki problem predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, a ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane i zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu ni platili, pojavio se još jedan briljantan novinarski um koji plaćaju građani RH.
Doduše, njegov utjecaj je puno manji jer riječ je o novinama koje se tiskaju u tri hiljade primjeraka, a ne proda se ni trećina od te brojke. S druge pak strane, naslovnica Makarskog primorja, 'Gosti su višak', kočoperila se sedmicu dana na svim kioscima širom Makarske rivijere.
Grad koji živi od turizma jasno je pokazao što misli o gostima iz države koji ga najviše posjećuju. Otprilike isto što i Nijemci o Židovima prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata – Juden raus! Nije teško zamisliti kako su se osjećali gosti koji su vidjeli te novine, zaključuje komentator tportala.
'Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili hiljada koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminisati...'
Ako ste pomislili da je napisano izgovorila HTV-ova vedeta Dijana Čuljak, prevarili ste se. Ali niste puno ni pogriješili, jer 'briljantne' misli ponovno su izašle iz pera novinara kojeg plaćaju građani Hrvatske. Doduše, ne kroz pretplatu, već kroz porez.
Ovoga puta riječ je o Ivi Ćurkoviću, izvršnom uredniku sedmičnika Makarsko primorje, lista u vlasništvu Grada Makarske, koji služi i kao glasilo HDZ-a, koji upravlja tim gradom i izdašno finansira list da bi prezentovao 'jedinu i pravu' istinu. A ona očito nije onakva kako ju je prezentovao HSS-ov ministar turizma Damir Bajs, inače HDZ-ov koalicijski partner u Vladi.
Bajs je, podsjetimo, u nekoliko navrata na različitim sajmovima i skupovima, posebno na onima istočno od Hrvatske, isticao da 'u Hrvatskoj nema turista prvog i drugog reda i svi su gosti jednako dobrodošli'.
Ćurković to očito nije čuo pa je u podužem 'istraživačkom' tekstu, brojeći krvna zrnca i zavirujući u novčanike turista s kojima se vozio, došao do podatka da Bosanci i Hercegovci od Banjaluke do Čitluka za jednodnevni put do Makarske izdvajaju najviše 15 eura, da voće za pedeset centi kupuju u Bosni, sendviče nose od kuće…
'Takvi gosti dođu, zauzmu mjesto na plaži, kupaju se i ugodno provedu dan. Eventualno se tuširaju, što košta dvije kune u Makarskoj, dok je na našim ostalim plažama to besplatno. Mokrenje obavljaju u moru, a WC koriste samo u krajnjoj potrebi. Vjerojatno nema jeftinijeg načina na koji provesti ugodan dan na moru', piše Ćurković, zaboravljajući pritom da su cijene kod nas visoke zahvaljujući prvenstveno politici stranke koja s oko dva miliona kuna godišnje finanaira novine u kojima radi.
Nakon Dijane Čuljak, koja je prošlog ljeta u Dnevniku 3, u kojem je ugostila gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića, upitala koliki problem predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, a ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane i zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu ni platili, pojavio se još jedan briljantan novinarski um koji plaćaju građani RH.
Doduše, njegov utjecaj je puno manji jer riječ je o novinama koje se tiskaju u tri hiljade primjeraka, a ne proda se ni trećina od te brojke. S druge pak strane, naslovnica Makarskog primorja, 'Gosti su višak', kočoperila se sedmicu dana na svim kioscima širom Makarske rivijere.
Grad koji živi od turizma jasno je pokazao što misli o gostima iz države koji ga najviše posjećuju. Otprilike isto što i Nijemci o Židovima prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata – Juden raus! Nije teško zamisliti kako su se osjećali gosti koji su vidjeli te novine, zaključuje komentator tportala.
- rimac
#515 Re: Ljetovanje 2011 all about
male_okice wrote:Makarska ne želi bosanske turiste
Šta god dotični mislio, Makarska je puna Bosanaca - na našu radost a njegovu žalost.
- male_okice
#516 Re: Ljetovanje 2011 all about
Pa iako se djelimicno slazem sa tobom opet moram citrati jedan komentar vezano za ovo gore: Mislim da bi bilo u redu da se ovakve stvari ne dešavaju ni greškom, ni zbog kretenskih novinara, jednostavno nisu fer, mislim da ko ide u Hrvatsku na odmor neće tu odluku promjeniti zbog ovog kretena, ali je gorak ukus da se ovako razmišlja o građanima zemlje u koju Hrvatska izvozi najviše i čiji tusristi su na Jadranu najbrojnij.rimac wrote:male_okice wrote:Makarska ne želi bosanske turiste
Šta god dotični mislio, Makarska je puna Bosanaca - na našu radost a njegovu žalost.
- rimac
#517 Re: Ljetovanje 2011 all about
Koliko sam ja shvatio, ova se poruka više odnosi na "braću Hrvate" iz Duvna, LIvna, Širokog i ostalih mjesta Hercegovine koji ujutro sjednu u auto, voze se 45 minuta i provedu cijeli dan na plaži. I ne vidim tu ništa sporno. Negdje sam skoro naišao da isti ti Dalmatinci znaju zimi sjesti u auto i na KUpres na jednodnevni izlet skijanja. Ni od njih nema neke "koristi" - po njihovom. NO, slobodne države i svatko ima pravo ići gdje želi.male_okice wrote: Pa iako se djelimicno slazem sa tobom opet moram citrati jedan komentar vezano za ovo gore: Mislim da bi bilo u redu da se ovakve stvari ne dešavaju ni greškom, ni zbog kretenskih novinara, jednostavno nisu fer, mislim da ko ide u Hrvatsku na odmor neće tu odluku promjeniti zbog ovog kretena, ali je gorak ukus da se ovako razmišlja o građanima zemlje u koju Hrvatska izvozi najviše i čiji tusristi su na Jadranu najbrojnij.
- male_okice
#518 Re: Ljetovanje 2011 all about
došao do podatka da Bosanci i Hercegovci od Banjaluke do Čitluka za jednodnevni put do Makarske izdvajaju najviše 15 eura, da voće za pedeset centi kupuju u Bosni, sendviče nose od kuće…rimac wrote:Koliko sam ja shvatio, ova se poruka više odnosi na "braću Hrvate" iz Duvna, LIvna, Širokog i ostalih mjesta Hercegovine koji ujutro sjednu u auto, voze se 45 minuta i provedu cijeli dan na plaži. I ne vidim tu ništa sporno. Negdje sam skoro naišao da isti ti Dalmatinci znaju zimi sjesti u auto i na KUpres na jednodnevni izlet skijanja. Ni od njih nema neke "koristi" - po njihovom. NO, slobodne države i svatko ima pravo ići gdje želi.male_okice wrote: Pa iako se djelimicno slazem sa tobom opet moram citrati jedan komentar vezano za ovo gore: Mislim da bi bilo u redu da se ovakve stvari ne dešavaju ni greškom, ni zbog kretenskih novinara, jednostavno nisu fer, mislim da ko ide u Hrvatsku na odmor neće tu odluku promjeniti zbog ovog kretena, ali je gorak ukus da se ovako razmišlja o građanima zemlje u koju Hrvatska izvozi najviše i čiji tusristi su na Jadranu najbrojnij.
- Angel_of...
#519 Re: Ljetovanje 2011 all about
Ljudi moze li mi neko preporuciti agenciju ili aranzman za putovanja u neku od evropskih metropola??? Ne bih klasicno ljetovanje,nego bi nesto pola-pola, da se imam gdje suncati i kupati,a usput i vidjeti sta 
- slobodni armirach
#520 Re: Ljetovanje 2011 all about
Slazem se s Hrvatima u vezi dolaska na hrvatsko more.
Nikako posjetioci da skontaju da su nepozeljni u Hrvatskoj, dzaba rat, dzaba svake godine proglasi, dzaba omalovazavanje,...
ja sam ispunio njihove zelje, niti sam isao, niti cu ikad da odem.
Nikako posjetioci da skontaju da su nepozeljni u Hrvatskoj, dzaba rat, dzaba svake godine proglasi, dzaba omalovazavanje,...
ja sam ispunio njihove zelje, niti sam isao, niti cu ikad da odem.
-
hurmasica
#521 Re: Ljetovanje 2011 all about
isplatili se ovaj vikend trknuti do mora, zbog vremena? kakva je prognoza na moru?
-
BJB
#522 Re: Ljetovanje 2011 all about
E ne bih u Hrvatsku ma ni na dan nikad vise nema sanse..
- ala7
#523 Re: Ljetovanje 2011 all about
Namjerno bi sad isao.. namjerno.. iako mi se ne ide vise nakon sto sam vidio sta sve nude crnogorci i to za manje pare nego hrvati od plaze,mora pa do zabave,izlazaka,hrane .. cuj tus 2 kune.. naplati mi sunce 1 min / 20 lipa..
- rimac
#524 Sluzbeno, Grad Makarska: SVi su dobrodosli
28.7.2011.
http://makarska.hr/?show=1&sub=363&id=19667
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Svi su gosti dobrodošli u Makarsku!
S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvao članak u glasilu Grada Makarske Makarsko primorje: Gosti koji su višak, autora Ive Ćurkovića, ovim putem javnosti želimo proslijediti službeni stav Gradske uprave, a to je da su svi gosti dobrodošli u Makarsku.
Iako se radi o gradskom glasilu, Grad Makarska ne utječe na uređivačku politiku Makarskog primorja te se u slučaju ovog članka nikako ne radi o službenom stavu Gradske uprave kako su prenijeli brojni mediji. Članak, kao i napis na naslovnici Makarskog primorja, isključivo je stav autora članka, izvršnog urednika Ive Ćurkovića, kojega u jakoj mjeri osuđujemo.
Gosti iz Bosne i Hercegovine oduvijek su bili tradicija makarskog turizma, najvjerniji i uvijek dobrodošli u našem gradu, Makarska im je oduvijek bila dobar domaćin, a tako će biti i ubuduće.
http://makarska.hr/?show=1&sub=363&id=19667
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Svi su gosti dobrodošli u Makarsku!
S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvao članak u glasilu Grada Makarske Makarsko primorje: Gosti koji su višak, autora Ive Ćurkovića, ovim putem javnosti želimo proslijediti službeni stav Gradske uprave, a to je da su svi gosti dobrodošli u Makarsku.
Iako se radi o gradskom glasilu, Grad Makarska ne utječe na uređivačku politiku Makarskog primorja te se u slučaju ovog članka nikako ne radi o službenom stavu Gradske uprave kako su prenijeli brojni mediji. Članak, kao i napis na naslovnici Makarskog primorja, isključivo je stav autora članka, izvršnog urednika Ive Ćurkovića, kojega u jakoj mjeri osuđujemo.
Gosti iz Bosne i Hercegovine oduvijek su bili tradicija makarskog turizma, najvjerniji i uvijek dobrodošli u našem gradu, Makarska im je oduvijek bila dobar domaćin, a tako će biti i ubuduće.
- SinjaD
#525 Re: Ljetovanje 2011 all about
S facebook profila Ive Josipovića:
"Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH.
Uživajući u ljepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše gospodarske rezultate. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik.
Zato, dobro došli dragi Bosanci i Hercegovci!"
"Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH.
Uživajući u ljepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše gospodarske rezultate. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik.
Zato, dobro došli dragi Bosanci i Hercegovci!"