Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LooLoo

#26 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by LooLoo »

Jesi siguran da bas zelis u Budvu? Budva je jako izvikana. Doduse ja sam bila pre par godina, ne znam kako je sad, ali ne bih rekla da se mnogo sta promenilo. Secam se da je tada bilo mnogo prljavo, po vodi je svasta plutalo, naplacivali su sve sto se moze naplatiti, na plazi su uzasne guzve... Ja sam vode imala, ali sam zivela blizu poste u Budvi, tu kazu svakako ima vode, ali znam da su drugi kuburili sa vodom, to se, nadam se, resilo do sada.
A sto se tice nocnog zivota, cula sam da postoji diskoteka koja se zove Mirax, jako je hvale, u Budvi je ali na nekom brdu, e ona ti radi i posle 1 i posle 2 i posle 3... :-) :D
U svakom slucaju, sta god da odlucis, srecan put! ;)
hedonism

#27 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism »

zivotinjica13 wrote:Ja sma dosla iz Budve prosle sedmice, i evo utisaka:
Na put niposto preko Stjepan polja, nego na Trebinje, put je super, kod kotora ima trajekt ( 4 eura , placa se samo za vozilo), Na granici se plaća obaveznih 10 eura ekoloske takse, dobije se vinjeta ( ako imas nekoga da je isao vec, da ti da tu vinjetu, ne bi bilo lose).
Pri povratku, na granici ce vam traziti mali papiric o prijavi boravka, tako, obavezno se pobrinite da vas gazda prijavi i da vam papire, kazna je oko 80 eura ako nemate to( mi nismo imali i jedva al jedva smo se izvukli, i to samo jer smo bile 4 cure u autu i ubile se treptaja i osmijeha :) ).
U Budvi je skupo, skupo, preskupo, zrak je skup...:(
Nes cafe u strarom gradu je 4 eura...
Nocni zivot je fenomenalan, ali bez nekih 40tak eura za noc, ne vidim nacin da se dobro provede ( pica, ulaz u diskoteke...jos ako volis skuplja pica, vino... :cry: )
U svakom slucaju, nije lose, barovi su super, Trocadero diskoteka super...ali ne ocekujte nista spektakularno, samo prazan dzep na povratku..
A da, i dobro natankajte goriva dok ste jos u BiH, tamo je gorivo 2,5 EUR.
e hvala ti na friskim informacijama, mada nisu najsjajnije :roll: :) de mi jos samo reci, gdje ste bile smjestene, koliko para i imas li taj broj da mi proslijedis ako nije problem? (ako nije kakav hotel :D )
hedonism

#28 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism »

sofist wrote:
hedonism wrote:
sofist wrote:Evo gdje se možeš informisati iz prve ruke, pogotovo u vezi smještaja.

http://www.budva.com/budva/
hvala ti :thumbup: sad cu ovo proucit :)
samo jedno pitanje/savjet i tebi a i ostalima: nasla sam 2-3 apartmana za koja sam zainteresovana i cula sam se s ljudima preko maila, e sad: svi traze placanje unaprijed 30% cijene, a ostatak dole...pa, koliko je to sigurno radit? kako provjerit sigurnost i jel to uopce moguce?
realno, svako moze napravit oglas, nabacat par slika nekog apartmana i okacit mail :-) hope u know what I mean...
hvala :D
Ma nista unaprijed. Kada dodjete dole, dovoljno je malo da procunjate gradom, pogotovo oko autobuske stanice (pitajte bilo koga reci ce vam gdje se nalazi u samom je gradu) ima da vas vuku za rukav sa ponudama. Mozete i da se cjenkate, ne morate za prvog koji vam ponudi da se zakacite. Kako budete tvrdili pazar tako ce i oni obarati cijene, tim prije sto nije dole vise guzva kao sto je nekada bila. Srbijanci u velikom broju idu u Grcku i na druge destinacije a i recesija je uzela maha. Tako da vam savjetujem da se malo cjenkate, vidjecete na svakom koraku pored ceste ljude kako stoje sa onim natpisima "sobe, apartmani...", moci cete mozda da nadjete i u Starom gradu nesto po povoljnoj cijeni.
pa da, i mi smo nesto kontali da je ovo pravo rizicno a i na kraju kraju nepotrebno, vjerovatno se moze nac i dole kad dodjemo,.. u svakom slucaju hvala...
Irm@

#29 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Irm@ »

eto ti odgovora na sta 50 eura :D
ugl i moji prijatelji kazu da je zrak u Budvi skup :D
ja sam u Hrvatskoj placala unaprijed nekih 100 eura (uplatis na ziro racun domacina)
ali u cg kad sam god pitala trebala li platiti unaprijed kaze ma kakavi samo dodjite :D ja imam svoju tetu u HN i ne dam je nikom :D
Normalan.ba

#30 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Normalan.ba »

Ko ima para za Budve ima i za Antalije.Pa vi vidite
hogar strasni

#31 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hogar strasni »

hedonism wrote:
hogar strasni wrote:U Budvi se okupat neces, ako mislis na plazu, prljavo je previse bar za moj ukus,kad sam bio bilo je vode samo po noci za tusiranjei ves masinu,redukcija nekakva, i mi na havaje isli svaki dan skoro,5 eura camcem te ciko odveze i vrati popodne- navece kad se dogovoris, prvi put se zajebali nista ponijeli nismo, nesta malo para, suhi se vratili, al drugi put ponijeli svega i taman.
I grdne pare ces da iskišeš sve je u eurići i sve se plaća i sve je masno skupo.
ALI... zato nocni zivot i koje zene su dole to je cudo jedno, imat ces provod koji ces dugo zaista dugo pamtiti.
/ da ti se neurekne/.
Najblize ti je preko scepan polja i mi smo imali il srece il ne znam sta je al tovar smo hrane prenijeli, ja konto istrest cemo sve na granici kad nista, vidi ozbiljne face nisu djecurlija, platis onu naljepnicu 10 eura i zinzivo. Murije se cuvaj sa radarima, dusa im nas oderat, al da se s njima pricat, bar u mom slucaju /pustio me za 10 eura malo sam nesto presao ogranjcenje/ al nemoj se na ovo osigurat neg polako, aman im je svugdje 50 ogranicenje.
pa ne vjerujem bas da je na svakoj plazi prljavo :roll: sto bi raja toliko voljela i hvalila Budvu :-) sto ce tice redukcije, trazimo apartman koji ima vodu 24/7... valjda cemo nac..
a to da cemo grdne pare iskešat-pa kad mogu u Makarskoj, koja je ziva rupa derat ljude i napracivat kilu grozdja 35 kuna ( wtf :x :evil: ) tj. 10 km... mogu i ovi u CG... znaci Makarska rivijera apsolutno nista ne nudi-osim garancije da ce te oderat..zato su mi se i ogadili... u svakom slucaju, tebi hvala na savjetima ;)
Velikim slovima mozda, se nesto i promijenilo, al u cistom moru se u Budvi okupat neces, nemam ti sta pricat vidjeces, u vodi ces da nadjes svega, a to sto si pomenula makarsku, to ces grozđe da platis isto ako ne i vise,a i sve ostalo, momak sto kaze da je potosio milju eura tek onako , vjeruj mu, ulaz na plazu se placa, lezaljka se palca suncobran se placa, i sve ostalo se skupo placa.U jedan ti se gasi muzika, a diskoteke su pune dubke, ako uđeš.
Na Hrvatskom primorju ne placas bar pazu, a bar se u cistom moru kupas, o ponudi manje vise, moze se bolje normalno, ali da je jeftinije brate jeftinije je. U Crnoj Gori samo smijestaj nije skup i to ti dođe ko navlakuša.
sofist

#32 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist »

hogar strasni wrote:
Velikim slovima mozda, se nesto i promijenilo, al u cistom moru se u Budvi okupat neces, nemam ti sta pricat vidjeces, u vodi ces da nadjes svega, a to sto si pomenula makarsku, to ces grozđe da platis isto ako ne i vise,a i sve ostalo, momak sto kaze da je potosio milju eura tek onako , vjeruj mu, ulaz na plazu se placa, lezaljka se palca suncobran se placa, i sve ostalo se skupo placa.U jedan ti se gasi muzika, a diskoteke su pune dubke, ako uđeš.
Na Hrvatskom primorju ne placas bar pazu, a bar se u cistom moru kupas, o ponudi manje vise, moze se bolje normalno, ali da je jeftinije brate jeftinije je. U Crnoj Gori samo smijestaj nije skup i to ti dođe ko navlakuša.
@Hogar, Slovenska jeste prljava, velika je guzva narocito popodne ali tamo se uglavnom kupaju indijanci. Kupao sam se na Mogrenu i nijedan dan nije bila prljava voda. Ali nijedan. Na Havajima isto tako. Sto se hrane tice, ponesite od kuce konzervi da imate za dorucak, rucajte u ekspres restoranu kod Ronda, suljpa sa kobasicom :D nije vise od 2-3 ojra, veceru preskocite zbog linije i ustedicete za plaze, suncobrane, lezaljke i vozikanje camcem. Pice jeste skupo, ali prije izlaska kupite alkohola u prodavnici, tu se "nadojite" :D a u kaficima se samo popravite sa picem, dva, tri... Tako svi rade. Jedino ako niste neki lovatori pa da se utrkujete u zvanju tura sa djecom tajkuna i mafijasima po budvanskim lokalima. Hotel Avala kod Starog grada, ako jos radi diskoteka a vjerujem da radi, ona radi do zore.
hedonism

#33 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism »

sofist wrote:
@Hogar, Slovenska jeste prljava, velika je guzva narocito popodne ali tamo se uglavnom kupaju indijanci. Kupao sam se na Mogrenu i nijedan dan nije bila prljava voda. Ali nijedan. Na Havajima isto tako. Sto se hrane tice, ponesite od kuce konzervi da imate za dorucak, rucajte u ekspres restoranu kod Ronda, suljpa sa kobasicom :D nije vise od 2-3 ojra, veceru preskocite zbog linije i ustedicete za plaze, suncobrane, lezaljke i vozikanje camcem. Pice jeste skupo, ali prije izlaska kupite alkohola u prodavnici, tu se "nadojite" :D a u kaficima se samo popravite sa picem, dva, tri... Tako svi rade. Jedino ako niste neki lovatori pa da se utrkujete u zvanju tura sa djecom tajkuna i mafijasima po budvanskim lokalima. Hotel Avala kod Starog grada, ako jos radi diskoteka a vjerujem da radi, ona radi do zore.
to sigurno nismo :D mi smo pravi Bosanci ( "nadojimo" se, kako kazes, u apartmanu/na plazi i onda lagano u kafic... :D
to za hranu, i kontali smo od kuce nosit pastete i te neke mazalice, rucak ce isto bit neki sendvic..a vecera..valjda cemo si moc priustit ponekad pizzu il nesto tako :) :)
cunga lunga

#34 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by cunga lunga »

Kakva Budva, prljavo, velike glave, odvratno!!
sevrez

#35 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sevrez »

Ako mogu, kao neko ko je prije 2 dana dosao iz CG, da dam ti par savjeta:
- put: ako krenes iz Sarajeva rano (prije 6) ujutro idi preko Scepan polja jer iako je dionica od 15km jako uska (od Foce do granice) jako skrati put, a u ta doba srest ces jedno ili nijedno auto iz suprotnog smjera. Onda dalje preko Podgorice i Cetinja do mora. Put nazad kreni preko Dubrovnika cisto da uzivas u putovanju.
- smjestaj: navedenim putem doci ces ravno u Becice i to je moj najveci savjet. Budva kao Budva ima svojih prednosti u atraktivnosti, ali su joj tu i najvece mane. Zato ti toplo preporucujem Becice koji su od Budve 3 minute voznje, a super tunel za pjesake omogucava ti da za nekih 5-6 minuta setnje dodjes do Budve. U Becicima je smjestaj puno, puno jeftiniji i manja je guzva.
- ishrana: cijene u marketima, restoranima su kao u Sarajevu pa se ne isplati nositi nista od hrane.
- sitnice: morat ces kupit eko taksu pa pripremi 10 eura na granici.

Ja sam vec drugo ljeto u CG i ne mislim nikad vise ljetovat u CRO. Prosle godine ljetovanje odlicno proslo u Becicima (apartman 2+1 lezaj, klima, tv, kuhinja, parking za auto, 100m od plaze - 30 eura/dnevno; prosjecno u restoranu za veceru za dvoje potrebno 10 eura).

Generalno za razliku od Hrvata Crnogorci su puno bolji domacini koji su zahvalni jer ces kod njih potrosit novac pa te tako i tretiraju.
hedonism

#36 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism »

sevrez wrote:Ako mogu, kao neko ko je prije 2 dana dosao iz CG, da dam ti par savjeta:
- put: ako krenes iz Sarajeva rano (prije 6) ujutro idi preko Scepan polja jer iako je dionica od 15km jako uska (od Foce do granice) jako skrati put, a u ta doba srest ces jedno ili nijedno auto iz suprotnog smjera. Onda dalje preko Podgorice i Cetinja do mora. Put nazad kreni preko Dubrovnika cisto da uzivas u putovanju.
- smjestaj: navedenim putem doci ces ravno u Becice i to je moj najveci savjet. Budva kao Budva ima svojih prednosti u atraktivnosti, ali su joj tu i najvece mane. Zato ti toplo preporucujem Becice koji su od Budve 3 minute voznje, a super tunel za pjesake omogucava ti da za nekih 5-6 minuta setnje dodjes do Budve. U Becicima je smjestaj puno, puno jeftiniji i manja je guzva.
- ishrana: cijene u marketima, restoranima su kao u Sarajevu pa se ne isplati nositi nista od hrane.
- sitnice: morat ces kupit eko taksu pa pripremi 10 eura na granici.

Ja sam vec drugo ljeto u CG i ne mislim nikad vise ljetovat u CRO. Prosle godine ljetovanje odlicno proslo u Becicima (apartman 2+1 lezaj, klima, tv, kuhinja, parking za auto, 100m od plaze - 30 eura/dnevno; prosjecno u restoranu za veceru za dvoje potrebno 10 eura).

Generalno za razliku od Hrvata Crnogorci su puno bolji domacini koji su zahvalni jer ces kod njih potrosit novac pa te tako i tretiraju.
e hvala ti, ti si prvi koji me je ohrabrio i malo utjesio :)
sto se tice puta, iz Zenice smo, kontali smo krenut oko 4 pa preko Trebinja, pa cemo vidjet jos..
i najvjerovatnije da cemo i ic u Becice. samo se nadam da nije prljava voda, kao sto se neki napisali.
a to za cijene, :D nadam se da ce bit tako :)
i mi smo do ove godine ljetovali u Hrvatskoj i-nikad vise! taj bezobrazluk s cijenama nema nigdje :x :x ogule te kao da si na Havajima a u biti- gdje si bio, sta si radio-NISTA! uglavnom, nikad vise!
tebi jos jednom hvala :) :-D
sevrez

#37 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sevrez »

Nema na cemu :thumbup:

Znaci ostalo je jos pitanje vode... More nije cisto kao u CRO to je cinjenica, ali nije prljavo vec jednostavno nije kao sto su vecina navikla u CRO pa im se cini da je voda prljava. CG plaze imaju i pjescani dio i pijesak cesto zna zamutiti vodu, plus sto u CG obalni dijelovi nisu uredjeni (jos uvijek) kao u CRO pa i to doprinosi da voda poslijepodne bude blago mutna.
Meni nije to nimalo smetalo, a i takvo je samo u plicaku... dalje je voda .... cista veoma slana voda 8-)

p.s. na budvanskoj plazi imas i bungee jumping :mrgreen: ako ti je ceif...

Sretno, a za narednu godinu preporucujem Ulcinj, potpuno drugaciji dozivljaj :thumbup:
melac

#38 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by melac »

JA bio u Budvi prije dvije godine, i cijene jesu nabijene po lokalima, ali sam za 5 dana potrošio ok 400 eura, ali to znači da smo svu hranu kupovali u Budvi, pili ko smukovi i po lokalima, ko zvijezda svaku noć, i opet tih 400 eura.

Jedino gdje smo uštedili su ležaljke, jer smo kasno dolazili na plažu, pa smo koristili ove što ostanu raji koja ranije ode. :D

Smještaj ćeš lako naći, na stanici uvijek ima ljudi koji iznajmljuju apartmane, samo ako samo kreneš u potragu možeš malo jeftinije proći.

I ono najbitinije, žene su mnogo lijepe, ja još sebi nisam došao. ( dvije godine prošle )
dr. sci

#39 Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by dr. sci »

Pozdrav forumashi

Eh ovako, planiram za nekih 15ak dana na more, odlucili smo ove godine u CG, i prvo mjesto na meti je Ulcinj. Ima li neko iskustva i da malo opise situaciju: kakve su cijene apartmana otprilike (4 kreveta), kakva je situacija sa vodom, cijene hrane, kako je prilikom prelaska granice, jesu li rigorozni i pretresaju li sve, ili kao i u Hrvatskoj? Kakvo je more, jesu li plaze pjescane? Je li se placa ulaz na plaze i koliko? Cijene goriva?

Imate li neko drugo mjesto u CG za preporuciti po mogucnosti sa pjescanim plazama, ili ne mora biti pjescana ali uslov je da je "blagi pad" jer imam manju djecu. Herceg Novi? Sutomore? Sta biste preporucili kao kompromis cijena i dobijenog?

Hvala unaprijed svima
ružmarin-a

#40 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by ružmarin-a »

dr. sci wrote:Pozdrav forumashi

Eh ovako, planiram za nekih 15ak dana na more, odlucili smo ove godine u CG, i prvo mjesto na meti je Ulcinj. Ima li neko iskustva i da malo opise situaciju: kakve su cijene apartmana otprilike (4 kreveta), kakva je situacija sa vodom, cijene hrane, kako je prilikom prelaska granice, jesu li rigorozni i pretresaju li sve, ili kao i u Hrvatskoj? Kakvo je more, jesu li plaze pjescane? Je li se placa ulaz na plaze i koliko? Cijene goriva?

Imate li neko drugo mjesto u CG za preporuciti po mogucnosti sa pjescanim plazama, ili ne mora biti pjescana ali uslov je da je "blagi pad" jer imam manju djecu. Herceg Novi? Sutomore? Sta biste preporucili kao kompromis cijena i dobijenog?

Hvala unaprijed svima
sutomore ti je krš, kamenjar, ima samo jedan dio plaže s malo sitnijim šljunkom

oaza i raj za odmor s djecom su Bečići

Ulcinj ima samo pješčane plaže,sitni, ljekoviti (tako kažu) pijesak

neki ga vole, neki ne

taj se pjesak zna uvući u peškire, pa ga ne mreš istresti :-)

tamo sam ljetovala prije 2 godine, krevet je bio 10 eura, sasvim blizu plaže
ulaz na plažu, sitno nešto - mislim 1 eur
da li se sad plaća, ne znam...

u Ulcinju imaš malu i veliku plažu
na Velikoj plaži stalno puše vjetar...ja je ne volim
mala je ok, ako nema govancadi (da izviniš ko dr. sci) da plutaju...
puno malih đetića, koji valjda ne nose pelenu, pa se istresu u more sinje :D

P.S. na ovu storiju o slatkim dječjim govancetima, jedna naša koja je inače u FR, veli: čak ih i na Azurnoj obali ima

moj ti je savjet da nađeš nekihotel u bečićima, i da se odmoriš ko čoek
ili pak isto to u Ulcinju (apartmane) u pristojnim hotelima na Maloj plaži-hotel galeb ili Albatros i sl

sretno :)
dr. sci

#41 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by dr. sci »

hvala lijepo na odgovoru. Kakve su cijene kreveta u tim hotelima? Je li na maloj plazi pijesak i kako je sto se tice dubine vode? Kakve su cijene po marketima, gorivo, kako je na granici, je li pretresaju rigorozno ili klasika kao i u hrvatsku kada se ide? Što se tiče Bečića, isto pitanje i za to mjesto u vezi ovih gore cijena?
konfljutor

#42 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by konfljutor »

Cijene apartmana su od 30 do 40 eura ovisno o uredjenju. Mozete se smjestiti u gradu i odatle ici na malu plazu, alabatros plazu koja je stjenovita i veliku plazu. Ako zelite ici na veliku plazu onda smjestaj potrazite duz velike plaze.

Sto se tice plaza, meni je licno velika plaza bolja jer je na 14 kilometara te palze smjesteno milion raznih uredjenih plaza pa se moze birati po ukusu sta se kome dopada. Sto se vjetra tice on jeste prisutan ali je rijetko kad toliko jak da smeta. Popodne zna biti talasa sto je za djecu a bogami i odrasle prava zabava. More je otvoreno i obzirom da je plaza pjescana plicaka ima nekih 10-20 metara sto je super za djecu a mi odrasli moramo malo zaplivati. Ja se na maloj plazi tokom sezone nikada nebih okupala jer nisu problem higjenske navike kupaca samo, vec je problem i to sto je palza u u centru grada i u sitnim satima cesto sluzi kao toalet turistima koji se pripiti vracaju iz kafane.... ali zato preporucujem alabatros t.j. stjenovite plaze gdje je smjestena tzv. "Zenska plaza" sa ljekovitim izvorom termalne vode na samoj plazi. Ta voda navodno lijeci razne "zenske" nedace kakve god da bile. :)

Ukoliko zelite ici na veliku plazu koja je pjescana i duga 14 kilometara onda bi bilo bolje da se smjestite negdje duz velike plaze. U Ulcinju se na plazu uglavnom ide autom sem ako ne odsjedate u hotelskom kompleksu albatros ili negdje tik pored male plaze. Parking nije problem i besplatan je.

Voda je uredu ali bi bilo najbolje da pijete flasiranu ipak mi dolazimo iz drugacijeg podneblja. Pretres na granici je klasican i znatno povrsniji nego na ulazu u Hrvatsku. Cijene hrane su manje-vise kao kod nas sto zanci da odavde ne morate nista nositi. Neki artikli znaju biti malo skuplji ali je vecina stvari jeftinija nego kod nas. Cijene u kafanam i restoranima kao kod nas. Ulaz na plazu se ne palca ali se placaju lezaljke i suncobrani 5 eura za 2 lezaljke i jedan suncobran. Cijenu goriva ne znam ali vjerovatno kao kod nas. Cigare su jeftinije nego kod nas. Telece snicle su oko 20 KM a svo ostalo meso kao kod nas.

Sto je najbitnije, ljudi su super, Ulcinjani pravo vole Bosance i uglavnom vas tretiraju sa simpatijama.
cico x

#43 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by cico x »

a iskustva sa herceg-novim ?
Minjo

#44 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Minjo »

Dile wrote:ne brinite se to oko vode, jer rijetko ko tamo da nije regulisao taj problem sa vodom. tako da sad slabo kod koga nestaje voda... ali opet pitajte, da ne budete peh pa naletite na nekoga kod koga nema vode :D

prosle godine su im cijene u marketima bile iste kao kod nas, kako je sad ne znam....
Urađen je regionalni vodovod (završetak su finansirali - donirali Arapi) tako da vode sada ima 365 dana. Jedino HN ima problem sa vodom, ali to je politički pitanje, tamo SDPS nema vlast i loša je saradnja sa ovom prosrpskom opštinom)

Što se tiče cijena BD je prepuna super-hiper marketa tako da su cijene sasvim OK.
Cijene pića su pivo je 2-2.5 eura, kafa 1.5, sokovi 2e, žešća pića su 30ak % skuplja nego u SA.

Preporučio bih put preko Trebinja i HN (čini mi se 3e), obavezno trajekt 5 eura košta i eko takda za M1 vozila je 10e.
Minjo

#45 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Minjo »

Što se tiče čistoće mora, plave zastavice imaju ove plaže, mada je voda sasvim OK
2 ležaljke i suncobran 7-10 eura, na plažama

plaža hotela „Bellevue“, Bečići, Budva
„Sveti Toma“, Bečići, Budva
„Queen of Montenegro“, Bečići, Budva

http://www.montenegro.travel/xxl/sr/pla ... index.html

Sveti Stefan je upravo otvoren pa će biti u celebrity faca, a tu je i hotel Splendid.
Minjo

#46 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Minjo »

zivotinjica13 wrote: A da, i dobro natankajte goriva dok ste jos u BiH, tamo je gorivo 2,5 EUR.
U MNE je gorivo 1.11 eura, nafta, 1.16e 95-ica.
Goldy

#47 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Goldy »

Posto idete preko trebinja to je duzi put za neki 70kilometara nego preko scepan polja ali i bolji.Na granici cete platiti ekolosku taksu 10 eura i posle toga putarinu 3 eura(taj dio puta je bio uzasan slicno nesto kao prije granice na scepan polju pa je renoviran zato se placa putarina)kad prodjete meljine ide kumbor pa bijela pa trajekt kamenari-lepetani koji kosta 3,5eura i taj dio puta je voznja uz zaliv preljepo je.Posle toga dolazi Tivat isto lijep gradic pa Grbalj, Jaz(tu su bili koncerti rolingstonsa i madone strasno lijepa plaza)posle toga je Budva.Najbolji nocni zivot na primoriju mada i Kotor nije zanemarljiv.Na plazama su vecinom lezaljke koje kostaju oko 3-4eura,ulaz se ne naplacuje .Smjestaja je oko 15 eura po osobi bez klope.Mada je moj savjet da se smjestite u Becice ili cak u Petrovac koji je 20 minuta od Budve.Vec je na budvanskoj rivijeri oko 45.000 gostiju podatak od prije neki dan.I gorivo nije 2,5 eura malo je skuplje nego kod vas.U Becicima imas i akva park ulaz je 15 eura po osobi,za slucaj da ti se ne ide na more.
sofist

#48 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist »

Dobar je Petrovac, malo je penzionerski ali mi se svidjaju plaze. Ne ona glavna gdje su svi nego one uvale, malo dalje od centra.
svakako_lud

#49 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by svakako_lud »

Cijene su ti skoro kao i kod nas samo umjesto km iza brojke stiji € :D Tako je bar bilo zadnje tri godine :D
Znači mahom sve je puta dva, ali za provod mjesto samo takvo...za klopu....e to je već malo teže, jbg sve nešto sfušere a naplate ko suho zlato...
Budva po meni ima ocjenu 4+ :thumbup:
Goldy

#50 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Goldy »

Pored gradske plaze u Petrovcu imas i plazu lucice po meni jos ljepsu,pa pored Petrovca imas Buljarice jedna od najljepsi plaza na primoriju,plaza je ogromna ja mislim da je oko 2 kilometra dugacka sitan pjesak nije unistena od divlje gradnje za uzivanja i tu imate isto privatan smjestaj.Posle Buljarica dodje Canj koji nije nesto plaza je lijepa ,ali ima puno leskovacki rostilja i birtija pored same plaze tako da nebi preporucio.Sve je ovo od Budve oko pola sata kolima(ali sve zavisi od guzve na cesti).
Post Reply