Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#1 Ljetovanje all about

Post by hedonism » 06/07/2010 18:07

Veliki pozdrav,
ove godine moje manje drustvo i ja smo odlucili za ljetovanje u Budvi. Obzirom da niko od nas nikad nije bio u CG zamolila bih vas za par savjeta.
Culi smo da se preko granice nista od hrane i pica ne moze prenijeti ( nije da cemo nosit krompir i paradajz :) , nego onak- cigare, neke konzerve, poneko pice...) pa ako mi mozete reci vasa iskustva, bila bih zahvala. Takodjer, ako neko ima neku preporuku za smjestaj, bilo bi super. Dalje me zanimaju cijene, kako u marketima tako i u kaficima. U biti, svako iskustvo je pozeljno za cut :) koju dionicu puta da koristimo (idemo autom) , koju plazu da posjecujemo, klubovi...
Toliko, nadam se da ce tema biti od pomoci i drugim forumasima koji su zainteresovani za Budvu.
Hvala svima! :sax: :wink:


sofist
Posts: 1242
Joined: 24/11/2004 00:50

#2 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist » 06/07/2010 19:27

Nisam dugo bio u Budvi pa ne znam kakav je sada put preko Scepan-Polja, prije je bio odvratan. Plus onaj kanjon Pive... :-) :-) :-) Nekima zastaje dah od ljepote netaknute prirode a meni zastane dah od provalije koja kao da nema dna. :shock: Cuo sam da su radili rekonstrukciju puta, navodno su ga prosirili pa je sada bolje. Oprezno u svakom slucaju na toj dionici i na dionici Podgorica-Budva, vidjeces od Podgorice kad krenes pa preko Cetinja, na svakih 20-30 metara pored puta su vijenci i cvijece, tu ginu kao ludi. Dobar je put pa "bakre" tuda, hoce sto prije da dodju na more i onda preticu kolone od 10 auta... :roll: Nemoj da te ovo obeshrabri i uplasi, bolje da znas gdje treba da pazis, uglavnom ako vozis oprezno i normalnom brzinom neces imati problema. Sto se same granice tice i tu budite oprezni. Nama nisu trazili jedan papir koji nismo imali a oni su duzni da ga zatraze na granici a ako nemas da ti ga izdaju. Medjutim, oni su presutili da bi nas nekoliko kilometara dalje zaustavio policajac i trazio nam taj papir, posto ga nismo imali morali smo platiti neku kaznu koja uopste nija bila mala. Tako deru ljude. Ali to je sve bilo prije 9-10 godina, valjda se do sada, po tom pitanju, nesto promijenilo nabolje.

Sto se same Budve tice, Stari grad je ok, bio je pun kafica. Tu moze da se nadje nekoliko urbanih mjesta kao sto je recimo Rabbit, ima jos dobrih lokala u starom gradu tipa Greco, Jeff... Ako volis Bubamare, Ace Pejovice i ostale Polumente onda pravac Trokadero, mada im je gost bio i Bob Sinclair. :shock: :D Ranije su bile i diskoteke na otvorenom Rafaelo i Renesansa, jedna do druge duz Slovenske plaze, ne znam da li jos rade. Znao sam da odem u hotel Avala poslije tri ujutro, unutra je bila diskoteka koja radi do zore, tu je znalo biti jaaaaaaaaako dobro. Zatim imas plaze Mogren 1 i Mogren 2, tu su mladja raja, muzika drma po cijeli dan, more je cisto samo su zavucene u stijenama pa sunce zalazi vec oko 4 popodne. :roll: Ulaz se naplacuje preko dana. Navece su tu neke žurke, ludila... Zatim plaza Jaz, 2-3 kilometra od Budve prema Tivtu. Slovenska plaza je ogromna ali je tu prljavo, pogotovo popodne, uglavnom paradajz turisti, zene sa djecom, penzioneri...Isparcelisana je prilicno i svaka plaza ima svoj kafic, svoje suncobrane i lezaljke, prirodnih zaklona skoro da i nema. Postoji jedna fina plaza kada se krene prema Becicima, skroz je na kraju Budve zove se "Zuta plaza" ne mozes promasiti jer su sve zuti suncobrani. :D Preko puta Budve je ostrvo Sv. Nikola, zovu ga jos i Havaji. Ostrvo je privatno ali mislim da se moze ici na njega, imaju camci koji stalno prevoze ljude. I tamo je ludilo, partiji po danu, po noci...

Ne ocekuj odmor i klasicno more kao u Hrvatskoj. Crnogorci su onako sirovi, ne vode puno racuna o gostima a od leskovackih rostilja (doduse tada su bili u zajednici sa Srbijom), kukuruza, secerne vune :D ne mozes disati na glavnom setalistu ali ako malo procunjas i skrenes sa glavne dzade naci ces za sebe nesto jer je veliki izbor sto se zabave tice. Jedne godine kad sam bio, na Rondu (tu se odrzavaju koncerti) je bio koncert Indexa, do njih u nekom restoranu Neda Ukraden :D , malo dalje Jazz orkestar Jovana Maljokovica (jedan od najboljih u Srbiji i svake godine tamo svira) http://www.youtube.com/watch?v=RXIxYY8z ... re=related. Onih gluposti tipa Fanki Dzi :D , Djogani Fantastiko i narodne na svakom koraku. Ako trazis provod naci ces ga sigurno. Budva zivi 24 sata. Nigdje neces zakasniti ni ako iz sobe izadjes u 1 po ponoci. Bar je tako nekad bilo, vjerujem da i sada tako.
Frajeri i ribe su napucani, vidjeces po Starom gradu kad krenu da sjevaju stikle, silikoni, bataci, butine, bicepsi, tricepsi... :-) :-) :-) :D Ako trazite malo urbanija, alternativnija mjesta i likove kao i vise odmora hvatajte se Herceg -Novog.
Ne znam kakva je sada situacija sa cijenama, sobama pa o tome necu ni pisati. Eto, onako ukratko ali sve u svemu Budva je ok. Zelim vam dobar provod i lijepo se odmorite.

User avatar
burek_in_space
Posts: 17290
Joined: 04/12/2007 16:32

#3 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by burek_in_space » 06/07/2010 19:37

Ala ga je sofist srochio, svaka chast :shock: :D

Samo da se nadovezhem za ovaj dio koji se odnosi na put - po meni, puno ljepshi, sigurniji ali i malo duzhi put je ili preko Trebinja ili preko Dubrovnika.
Ukoliko idete preko Trebinja,pa direktno na crnogorsku granicu, docicete u mali gradic Meljine, i nastavite u smjeru suprotnom od Herceg Novog. Da biste doshli do Budv, mozhete obici chitav bokokotorski zaliv, pa preko Kotora i Tivta nastavite u pravcu Budve. Moj vam je savjet da u malom mjestu Kamenari koristitie usluge trajekta, koji ce vam ushtediti nekih 30-45 minuta vozhnje.
Drugi put je preko Dubrovnika, i ukoliko vam nije zhao potroshiti jedan dan samo na razgledanje svih mjesta koja se usput nalaze, onda topla preporuka ide za ovu rutu.

Sretno!

sofist
Posts: 1242
Joined: 24/11/2004 00:50

#4 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist » 06/07/2010 19:41

burek_in_space wrote:Ala ga je sofist srochio, svaka chast :shock: :D

Samo da se nadovezhem za ovaj dio koji se odnosi na put - po meni, puno ljepshi, sigurniji ali i malo duzhi put je ili preko Trebinja ili preko Dubrovnika.
Ukoliko idete preko Trebinja,pa direktno na crnogorsku granicu, docicete u mali gradic Meljine, i nastavite u smjeru suprotnom od Herceg Novog. Da biste doshli do Budv, mozhete obici chitav bokokotorski zaliv, pa preko Kotora i Tivta nastavite u pravcu Budve. Moj vam je savjet da u malom mjestu Kamenari koristitie usluge trajekta, koji ce vam ushtediti nekih 30-45 minuta vozhnje.
Drugi put je preko Dubrovnika, i ukoliko vam nije zhao potroshiti jedan dan samo na razgledanje svih mjesta koja se usput nalaze, onda topla preporuka ide za ovu rutu.

Sretno!
Hvala bureče! :D Ma ovako se malo i ja podsjetim nekih stvari, dobro mi dodje. :D Da, taj put je bolji ali kontam pegla im je trajekt pa sam odustao od tog prijedloga.

sofist
Posts: 1242
Joined: 24/11/2004 00:50

#5 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist » 06/07/2010 19:44

I nseto kontam bolje im je da idu na Cetinje. Onaj osjecaj kad se spustas sa Cetinj pa kad ugledas more je nenadjebiv. Jedne godine spustamo se tom cestom kad padobranac pored nas proleti na 10-20 metara udaljenosti. :shock: :shock: :shock:

User avatar
burek_in_space
Posts: 17290
Joined: 04/12/2007 16:32

#6 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by burek_in_space » 06/07/2010 19:50

sofist wrote:I nseto kontam bolje im je da idu na Cetinje. Onaj osjecaj kad se spustas sa Cetinj pa kad ugledas more je nenadjebiv. Jedne godine spustamo se tom cestom kad padobranac pored nas proleti na 10-20 metara udaljenosti. :shock: :shock: :shock:
Jesi ti siguran da je bio padobranac, a ne neki kamatar naplaciv'o dugove?! :mrgreen:

Inache,Cetinje ce mi ostati u jako lijepom sjecanju jer sam jednom zaglavio u nekoj kafani, cugali do zore na rachun domacina :mrgreen: , a samo zato shto im se dopao naglasak moje raje i mene. :D

User avatar
hogar strasni
Posts: 165
Joined: 27/11/2009 16:24

#7 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hogar strasni » 06/07/2010 19:57

U Budvi se okupat neces, ako mislis na plazu, prljavo je previse bar za moj ukus,kad sam bio bilo je vode samo po noci za tusiranjei ves masinu,redukcija nekakva, i mi na havaje isli svaki dan skoro,5 eura camcem te ciko odveze i vrati popodne- navece kad se dogovoris, prvi put se zajebali nista ponijeli nismo, nesta malo para, suhi se vratili, al drugi put ponijeli svega i taman.
I grdne pare ces da iskišeš sve je u eurići i sve se plaća i sve je masno skupo.
ALI... zato nocni zivot i koje zene su dole to je cudo jedno, imat ces provod koji ces dugo zaista dugo pamtiti.
/ da ti se neurekne/.
Najblize ti je preko scepan polja i mi smo imali il srece il ne znam sta je al tovar smo hrane prenijeli, ja konto istrest cemo sve na granici kad nista, vidi ozbiljne face nisu djecurlija, platis onu naljepnicu 10 eura i zinzivo. Murije se cuvaj sa radarima, dusa im nas oderat, al da se s njima pricat, bar u mom slucaju /pustio me za 10 eura malo sam nesto presao ogranjcenje/ al nemoj se na ovo osigurat neg polako, aman im je svugdje 50 ogranicenje.

sofist
Posts: 1242
Joined: 24/11/2004 00:50

#8 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist » 06/07/2010 20:02

@burece, padobranac fakat, postoje svjedoci. :D
@hogar, jesi isao na Mogren ili Jaz?

User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#9 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism » 06/07/2010 22:11

sofist wrote:Nisam dugo bio u Budvi pa ne znam kakav je sada put preko Scepan-Polja, prije je bio odvratan. Plus onaj kanjon Pive... :-) :-) :-) Nekima zastaje dah od ljepote netaknute prirode a meni zastane dah od provalije koja kao da nema dna. :shock: Cuo sam da su radili rekonstrukciju puta, navodno su ga prosirili pa je sada bolje. Oprezno u svakom slucaju na toj dionici i na dionici Podgorica-Budva, vidjeces od Podgorice kad krenes pa preko Cetinja, na svakih 20-30 metara pored puta su vijenci i cvijece, tu ginu kao ludi. Dobar je put pa "bakre" tuda, hoce sto prije da dodju na more i onda preticu kolone od 10 auta... :roll: Nemoj da te ovo obeshrabri i uplasi, bolje da znas gdje treba da pazis, uglavnom ako vozis oprezno i normalnom brzinom neces imati problema. Sto se same granice tice i tu budite oprezni. Nama nisu trazili jedan papir koji nismo imali a oni su duzni da ga zatraze na granici a ako nemas da ti ga izdaju. Medjutim, oni su presutili da bi nas nekoliko kilometara dalje zaustavio policajac i trazio nam taj papir, posto ga nismo imali morali smo platiti neku kaznu koja uopste nija bila mala. Tako deru ljude. Ali to je sve bilo prije 9-10 godina, valjda se do sada, po tom pitanju, nesto promijenilo nabolje.

Sto se same Budve tice, Stari grad je ok, bio je pun kafica. Tu moze da se nadje nekoliko urbanih mjesta kao sto je recimo Rabbit, ima jos dobrih lokala u starom gradu tipa Greco, Jeff... Ako volis Bubamare, Ace Pejovice i ostale Polumente onda pravac Trokadero, mada im je gost bio i Bob Sinclair. :shock: :D Ranije su bile i diskoteke na otvorenom Rafaelo i Renesansa, jedna do druge duz Slovenske plaze, ne znam da li jos rade. Znao sam da odem u hotel Avala poslije tri ujutro, unutra je bila diskoteka koja radi do zore, tu je znalo biti jaaaaaaaaako dobro. Zatim imas plaze Mogren 1 i Mogren 2, tu su mladja raja, muzika drma po cijeli dan, more je cisto samo su zavucene u stijenama pa sunce zalazi vec oko 4 popodne. :roll: Ulaz se naplacuje preko dana. Navece su tu neke žurke, ludila... Zatim plaza Jaz, 2-3 kilometra od Budve prema Tivtu. Slovenska plaza je ogromna ali je tu prljavo, pogotovo popodne, uglavnom paradajz turisti, zene sa djecom, penzioneri...Isparcelisana je prilicno i svaka plaza ima svoj kafic, svoje suncobrane i lezaljke, prirodnih zaklona skoro da i nema. Postoji jedna fina plaza kada se krene prema Becicima, skroz je na kraju Budve zove se "Zuta plaza" ne mozes promasiti jer su sve zuti suncobrani. :D Preko puta Budve je ostrvo Sv. Nikola, zovu ga jos i Havaji. Ostrvo je privatno ali mislim da se moze ici na njega, imaju camci koji stalno prevoze ljude. I tamo je ludilo, partiji po danu, po noci...

Ne ocekuj odmor i klasicno more kao u Hrvatskoj. Crnogorci su onako sirovi, ne vode puno racuna o gostima a od leskovackih rostilja (doduse tada su bili u zajednici sa Srbijom), kukuruza, secerne vune :D ne mozes disati na glavnom setalistu ali ako malo procunjas i skrenes sa glavne dzade naci ces za sebe nesto jer je veliki izbor sto se zabave tice. Jedne godine kad sam bio, na Rondu (tu se odrzavaju koncerti) je bio koncert Indexa, do njih u nekom restoranu Neda Ukraden :D , malo dalje Jazz orkestar Jovana Maljokovica (jedan od najboljih u Srbiji i svake godine tamo svira) http://www.youtube.com/watch?v=RXIxYY8z ... re=related. Onih gluposti tipa Fanki Dzi :D , Djogani Fantastiko i narodne na svakom koraku. Ako trazis provod naci ces ga sigurno. Budva zivi 24 sata. Nigdje neces zakasniti ni ako iz sobe izadjes u 1 po ponoci. Bar je tako nekad bilo, vjerujem da i sada tako.
Frajeri i ribe su napucani, vidjeces po Starom gradu kad krenu da sjevaju stikle, silikoni, bataci, butine, bicepsi, tricepsi... :-) :-) :-) :D Ako trazite malo urbanija, alternativnija mjesta i likove kao i vise odmora hvatajte se Herceg -Novog.
Ne znam kakva je sada situacija sa cijenama, sobama pa o tome necu ni pisati. Eto, onako ukratko ali sve u svemu Budva je ok. Zelim vam dobar provod i lijepo se odmorite.
Hvala ti puno na detaljnom opisu Budve :) i hvala ti na zeljama da se lijepo provedemo i odmorimo :)

User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#10 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism » 06/07/2010 22:13

burek_in_space wrote:Ala ga je sofist srochio, svaka chast :shock: :D

Samo da se nadovezhem za ovaj dio koji se odnosi na put - po meni, puno ljepshi, sigurniji ali i malo duzhi put je ili preko Trebinja ili preko Dubrovnika.
Ukoliko idete preko Trebinja,pa direktno na crnogorsku granicu, docicete u mali gradic Meljine, i nastavite u smjeru suprotnom od Herceg Novog. Da biste doshli do Budv, mozhete obici chitav bokokotorski zaliv, pa preko Kotora i Tivta nastavite u pravcu Budve. Moj vam je savjet da u malom mjestu Kamenari koristitie usluge trajekta, koji ce vam ushtediti nekih 30-45 minuta vozhnje.
Drugi put je preko Dubrovnika, i ukoliko vam nije zhao potroshiti jedan dan samo na razgledanje svih mjesta koja se usput nalaze, onda topla preporuka ide za ovu rutu.

Sretno!

hvala i tebi, i planirali smo ici ovim putem gdje se ustedi na vremenu pomocu trajekta, mada mi imamo navigaciju, valjda ce nam i ona pomoc :-D

User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#11 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism » 06/07/2010 22:17

hogar strasni wrote:U Budvi se okupat neces, ako mislis na plazu, prljavo je previse bar za moj ukus,kad sam bio bilo je vode samo po noci za tusiranjei ves masinu,redukcija nekakva, i mi na havaje isli svaki dan skoro,5 eura camcem te ciko odveze i vrati popodne- navece kad se dogovoris, prvi put se zajebali nista ponijeli nismo, nesta malo para, suhi se vratili, al drugi put ponijeli svega i taman.
I grdne pare ces da iskišeš sve je u eurići i sve se plaća i sve je masno skupo.
ALI... zato nocni zivot i koje zene su dole to je cudo jedno, imat ces provod koji ces dugo zaista dugo pamtiti.
/ da ti se neurekne/.
Najblize ti je preko scepan polja i mi smo imali il srece il ne znam sta je al tovar smo hrane prenijeli, ja konto istrest cemo sve na granici kad nista, vidi ozbiljne face nisu djecurlija, platis onu naljepnicu 10 eura i zinzivo. Murije se cuvaj sa radarima, dusa im nas oderat, al da se s njima pricat, bar u mom slucaju /pustio me za 10 eura malo sam nesto presao ogranjcenje/ al nemoj se na ovo osigurat neg polako, aman im je svugdje 50 ogranicenje.
pa ne vjerujem bas da je na svakoj plazi prljavo :roll: sto bi raja toliko voljela i hvalila Budvu :-) sto ce tice redukcije, trazimo apartman koji ima vodu 24/7... valjda cemo nac..
a to da cemo grdne pare iskešat-pa kad mogu u Makarskoj, koja je ziva rupa derat ljude i napracivat kilu grozdja 35 kuna ( wtf :x :evil: ) tj. 10 km... mogu i ovi u CG... znaci Makarska rivijera apsolutno nista ne nudi-osim garancije da ce te oderat..zato su mi se i ogadili... u svakom slucaju, tebi hvala na savjetima ;)

User avatar
plemba
Posts: 13416
Joined: 16/01/2008 17:00
Location: iza ugla

#12 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by plemba » 07/07/2010 10:50

moj savjet je preko scepan polja... prolazio prosle godine, ima zeznuta dionica puta od foce do granice, nekih 15-ak kilometara, a kad predes preko granice i ides kanjonom to je stvarno nesto prelijepo. i da dodam, dosta je blize od ove dvije relacije koje je burek spomenuo.
tuneli u kanjonu su tek prica za sebe :D

User avatar
Cholina_Lokica
Posts: 11105
Joined: 20/10/2008 23:16
Location: ...

#13 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by Cholina_Lokica » 07/07/2010 10:59

ne brinite se to oko vode, jer rijetko ko tamo da nije regulisao taj problem sa vodom. tako da sad slabo kod koga nestaje voda... ali opet pitajte, da ne budete peh pa naletite na nekoga kod koga nema vode :D

prosle godine su im cijene u marketima bile iste kao kod nas, kako je sad ne znam....

User avatar
duboka_misao
Posts: 4330
Joined: 30/08/2008 15:08
Location: malta

#14 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by duboka_misao » 07/07/2010 11:01

prljavo jeste, mi smo nasli stan preko puta plaze za po 10 eura na 5 ljudi fantasticno stvarno,redukcija vode postoji jos uvijek u popodnevnim satima, a nocni zivot zamire u tacno 1 sat :D

User avatar
arte.fakt
Posts: 903
Joined: 28/02/2010 19:30

#15 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by arte.fakt » 07/07/2010 11:06

ja bio prosle godine za 7 dana potrosio 1000 e bez spavanja , niti sam jeo kako treba niti sam se okupao kako treba , provod je bio ok ... u budvu mogu otici jedino ako neku bolest fasujem a dole lijek jedino bude ...

User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#16 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism » 07/07/2010 12:13

arte.fakt wrote:ja bio prosle godine za 7 dana potrosio 1000 e bez spavanja , niti sam jeo kako treba niti sam se okupao kako treba , provod je bio ok ... u budvu mogu otici jedino ako neku bolest fasujem a dole lijek jedino bude ...
sta si onda ti radio za tih 1000eura :-) :roll: fakat ne znam na sta si potrosio toliko pare a toliko ogorcen :-? :-?

User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#17 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism » 07/07/2010 12:14

duboka_misao wrote:prljavo jeste, mi smo nasli stan preko puta plaze za po 10 eura na 5 ljudi fantasticno stvarno,redukcija vode postoji jos uvijek u popodnevnim satima, a nocni zivot zamire u tacno 1 sat :D
nadam se da se zezas vezano za nocni zivot :shock: :-D

User avatar
[email protected]
Posts: 4188
Joined: 26/11/2005 00:44
Location: tramvaj

#18 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by [email protected] » 07/07/2010 12:20

ja idem vec drugo ljeto u Herceg Novi.. prijatelji su bili u Budvi kazu da je dosta skupo.. (poredjenja radi u Herceg Novom su cijene kao u Sarajevu tako da mi ama bas nista od hrane ili pica nismo nosili)...
preko granice..a kako kad znaju oni na cnogorskoj peglati.. za vodu se ne brinite to su stare price sad cg primorje je potpuno snadbjeveno vodom..a sto je momak rekao da je potrosio 1000 eura ne sumnjam.. jer ja gledam po sebi.. po danu sam u HN trosila otprilike 50 eura na hranu i pice i to uopce nisam razmisljala da je to 100 KM nego 50 necega :-D :D
ugl sretan put..i ne sumnjam da cete se lijepo provesti ;-)

User avatar
duboka_misao
Posts: 4330
Joined: 30/08/2008 15:08
Location: malta

#19 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by duboka_misao » 07/07/2010 12:23

hedonism wrote:
duboka_misao wrote:prljavo jeste, mi smo nasli stan preko puta plaze za po 10 eura na 5 ljudi fantasticno stvarno,redukcija vode postoji jos uvijek u popodnevnim satima, a nocni zivot zamire u tacno 1 sat :D
nadam se da se zezas vezano za nocni zivot :shock: :-D
prije dvije godine tako bilo, taman spica vrh vrhova oduzimanje odjednom tiha muzika vlado georgijev pocne da tuli i svi se kupe kuci...valjda kao policijski sat bio neki neznam da li je sada ako ima ko da potvrdi jos?

User avatar
[email protected]
Posts: 4188
Joined: 26/11/2005 00:44
Location: tramvaj

#20 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by [email protected] » 07/07/2010 12:29

ma imaju klubovi koji rade poslije..obicno su negdje u podrumu ili stijeni..a ovi sto su na plazama i u blizini apartmana se zatvaraju u 1 da bi ljudi mogli spavati :D

sofist
Posts: 1242
Joined: 24/11/2004 00:50

#21 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist » 07/07/2010 14:22

Evo gdje se možeš informisati iz prve ruke, pogotovo u vezi smještaja.

http://www.budva.com/budva/

User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#22 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism » 07/07/2010 14:29

sofist wrote:Evo gdje se možeš informisati iz prve ruke, pogotovo u vezi smještaja.

http://www.budva.com/budva/
hvala ti :thumbup: sad cu ovo proucit :)
samo jedno pitanje/savjet i tebi a i ostalima: nasla sam 2-3 apartmana za koja sam zainteresovana i cula sam se s ljudima preko maila, e sad: svi traze placanje unaprijed 30% cijene, a ostatak dole...pa, koliko je to sigurno radit? kako provjerit sigurnost i jel to uopce moguce?
realno, svako moze napravit oglas, nabacat par slika nekog apartmana i okacit mail :-) hope u know what I mean...
hvala :D

User avatar
hedonism
Posts: 241
Joined: 11/04/2010 16:23
Location: ispred monitora

#23 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by hedonism » 07/07/2010 14:32

[email protected] wrote:ja idem vec drugo ljeto u Herceg Novi.. prijatelji su bili u Budvi kazu da je dosta skupo.. (poredjenja radi u Herceg Novom su cijene kao u Sarajevu tako da mi ama bas nista od hrane ili pica nismo nosili)...
preko granice..a kako kad znaju oni na cnogorskoj peglati.. za vodu se ne brinite to su stare price sad cg primorje je potpuno snadbjeveno vodom..a sto je momak rekao da je potrosio 1000 eura ne sumnjam.. jer ja gledam po sebi.. po danu sam u HN trosila otprilike 50 eura na hranu i pice i to uopce nisam razmisljala da je to 100 KM nego 50 necega :-D :D
ugl sretan put..i ne sumnjam da cete se lijepo provesti ;-)
hvala Irma :) nego, na sta si trosila 50 eura dnevno :-) ako si jela u restoranima i pila iskljucivo u kaficima, mogu razumjet..a ovako-kuhanje u apartmanu, koje pice prije kafica i onda lagano... :) i moze se proc puunoo jeftinije..bar se nadam :D

zivotinjica13
Posts: 11
Joined: 19/01/2010 19:49

#24 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by zivotinjica13 » 07/07/2010 14:36

Ja sma dosla iz Budve prosle sedmice, i evo utisaka:
Na put niposto preko Stjepan polja, nego na Trebinje, put je super, kod kotora ima trajekt ( 4 eura , placa se samo za vozilo), Na granici se plaća obaveznih 10 eura ekoloske takse, dobije se vinjeta ( ako imas nekoga da je isao vec, da ti da tu vinjetu, ne bi bilo lose).
Pri povratku, na granici ce vam traziti mali papiric o prijavi boravka, tako, obavezno se pobrinite da vas gazda prijavi i da vam papire, kazna je oko 80 eura ako nemate to( mi nismo imali i jedva al jedva smo se izvukli, i to samo jer smo bile 4 cure u autu i ubile se treptaja i osmijeha :) ).
U Budvi je skupo, skupo, preskupo, zrak je skup...:(
Nes cafe u strarom gradu je 4 eura...
Nocni zivot je fenomenalan, ali bez nekih 40tak eura za noc, ne vidim nacin da se dobro provede ( pica, ulaz u diskoteke...jos ako volis skuplja pica, vino... :cry: )
U svakom slucaju, nije lose, barovi su super, Trocadero diskoteka super...ali ne ocekujte nista spektakularno, samo prazan dzep na povratku..
A da, i dobro natankajte goriva dok ste jos u BiH, tamo je gorivo 2,5 EUR.

sofist
Posts: 1242
Joined: 24/11/2004 00:50

#25 Re: Ljetovanje u Budvi, savjeti

Post by sofist » 07/07/2010 14:38

hedonism wrote:
sofist wrote:Evo gdje se možeš informisati iz prve ruke, pogotovo u vezi smještaja.

http://www.budva.com/budva/
hvala ti :thumbup: sad cu ovo proucit :)
samo jedno pitanje/savjet i tebi a i ostalima: nasla sam 2-3 apartmana za koja sam zainteresovana i cula sam se s ljudima preko maila, e sad: svi traze placanje unaprijed 30% cijene, a ostatak dole...pa, koliko je to sigurno radit? kako provjerit sigurnost i jel to uopce moguce?
realno, svako moze napravit oglas, nabacat par slika nekog apartmana i okacit mail :-) hope u know what I mean...
hvala :D
Ma nista unaprijed. Kada dodjete dole, dovoljno je malo da procunjate gradom, pogotovo oko autobuske stanice (pitajte bilo koga reci ce vam gdje se nalazi u samom je gradu) ima da vas vuku za rukav sa ponudama. Mozete i da se cjenkate, ne morate za prvog koji vam ponudi da se zakacite. Kako budete tvrdili pazar tako ce i oni obarati cijene, tim prije sto nije dole vise guzva kao sto je nekada bila. Srbijanci u velikom broju idu u Grcku i na druge destinacije a i recesija je uzela maha. Tako da vam savjetujem da se malo cjenkate, vidjecete na svakom koraku pored ceste ljude kako stoje sa onim natpisima "sobe, apartmani...", moci cete mozda da nadjete i u Starom gradu nesto po povoljnoj cijeni.

Post Reply