Ljetovanje 2015

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dobar osjecaj

#826 Re: Ljetovanje 2015

Post by dobar osjecaj »

Raigor Stonehoof wrote:
sumirprimus wrote:DAJ BA RAJGOR...
normala da pazis s djecom...duplo vise nego kad si sam,al negdje ga na pravcu i cjepnes...pogotov ove duze staze...
ne cjepnes ga preko duple pune s dva slepera ispred sebe garant. makar ne ako imas trunku pameti u glavi. i onda se pitamo sto ginu svaki dan :roll:
Cjepne ga samo kad vozi iza ovih Samsungovih preglednih slepera, pa vidi sta se desava ispred :lol:

Image
madner

#827 Re: Ljetovanje 2015

Post by madner »

Pa vjerujes li vise svojim ocima ili punoj liniji? :D
supercali

#828 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

dobar osjecaj wrote:
supercali wrote:Puno ti 7-8 sati voznje a hoces u tokio :)
Tamo idemo poluposlovno, poluavantuisticki i to je skroz ok :)
Ti trebas prvo na kafu sa mnom na instrukcije pa onda tokio

I sto se tice teme prelazimo na pp :mrgreen:
Dozer

#829 Re: Ljetovanje 2015

Post by Dozer »

Raigor Stonehoof wrote:
Dozer wrote:U jednom slucaju preticao dva slepera u komadu, na pravcu koji je prelazio u duplu punu ( :D ),
Dozer wrote: ne idem negdje vozeci k'o sumanut od tacke A do tacke B.
aha kako da ne. jos s djecom :shock: :shock:
Ma sleperi isli 30 km/h ba...pa necu cuclat za njima kroz pola Albanije.

Ali, kod mene inace ne postoji to nesto "djeca u autu". Vozim uvijek isto, istom brzinom/tempom, a uvijek sam isto oprezan. Inace, imam preko 1.000.000 km u nogama i rukama, i slobodno ti mogu reci da je nabijanje tenzije samom sebi prvi i najcesci uzrok zajeba.

Primjer: Ako mi je uobicajeni tempo i nacin voznje na relaciji Sa-Dubrovnik da imas prosjek voznje 80 km/h (naravno, ako je saobracaj normalan), onda tako vozim sa ili bez djece, babe, dede itd. To je to.

Onog momenta kada sebi promijenis uobicajeni nacin voznje na koji si naviknut, automatski si sebi nabio podsvjesnu ili cak i svesnu tenziju, a to na cesti nikada nije dobro jer vodi greskama ;)
Ovo ja onako, iz 24-godisnjeg iskustva.
supercali

#830 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

dobar osjecaj wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
sumirprimus wrote:DAJ BA RAJGOR...
normala da pazis s djecom...duplo vise nego kad si sam,al negdje ga na pravcu i cjepnes...pogotov ove duze staze...
ne cjepnes ga preko duple pune s dva slepera ispred sebe garant. makar ne ako imas trunku pameti u glavi. i onda se pitamo sto ginu svaki dan :roll:
Cjepne ga samo kad vozi iza ovih Samsungovih preglednih slepera, pa vidi sta se desava ispred :lol:

Image
Malo mi ovo nategnuta slika
Pogledajte polozaj auta na ekranu kao da je slikano/snimno sa lijeve strane ulice ne s kamiona
sumirprimus

#831 Re: Ljetovanje 2015

Post by sumirprimus »

madner wrote:Pa vjerujes li vise svojim ocima ili punoj liniji? :D
ovo je detalj iz rl...kad je zena ufatla cojka sa svalerkom...pa se on vadio... :D
Raigor Stonehoof

#832 Re: Ljetovanje 2015

Post by Raigor Stonehoof »

Dozer wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Dozer wrote:U jednom slucaju preticao dva slepera u komadu, na pravcu koji je prelazio u duplu punu ( :D ),
Dozer wrote: ne idem negdje vozeci k'o sumanut od tacke A do tacke B.
aha kako da ne. jos s djecom :shock: :shock:
Ma sleperi isli 30 km/h ba...pa necu cuclat za njima kroz pola Albanije.

Ali, kod mene inace ne postoji to nesto "djeca u autu". Vozim uvijek isto, istom brzinom/tempom, a uvijek sam isto oprezan. Inace, imam preko 1.000.000 km u nogama i rukama, i slobodno ti mogu reci da je nabijanje tenzije samom sebi prvi i najcesci uzrok zajeba.

Primjer: Ako mi je uobicajeni tempo i nacin voznje na relaciji Sa-Dubrovnik da imas prosjek voznje 80 km/h (naravno, ako je saobracaj normalan), onda tako vozim sa ili bez djece, babe, dede itd. To je to.

Onog momenta kada sebi promijenis uobicajeni nacin voznje na koji si naviknut, automatski si sebi nabio podsvjesnu ili cak i svesnu tenziju, a to na cesti nikada nije dobro jer vodi greskama ;)
Ovo ja onako, iz 24-godisnjeg iskustva.
I ja sam uvijek isto oprezan, ali kad su djeca u autu ne dovodim se u situacije da moram naglo ubrzavati ili kociti, da ne bi letali po kabini. Tako da ne preticem ukoliko nije sve 100% sigurno, a dok su dvije pune na cesti mora postojati razlog i zasto su stavljene. Ti ako ides iza dva slepera sigurno ne mozes vidjeti do cega je, i tako dovodis i sebe i djecu u nepotrebnu opasnost.
Ziv bio uozbilji se, mislio sam da si kakvo neizivljeno deriste ali eto po godinama vidim da nisi. Dok nije kasno. Nece more pobjec nigdje.
sumirprimus

#833 Re: Ljetovanje 2015

Post by sumirprimus »

jebga akoj pravac, i jos gor negdje na horizontu :D skrece ulijevo blago,mos pretec bRez problema...puna isprekidana... :D
Dozer

#834 Re: Ljetovanje 2015

Post by Dozer »

Ziv bio, ti se uozbilji. :D
Nisi uopste procitao sta pise. Taj pravac se ZAVRSAVA s dvije pune. Inace, pravac, tj. blaga desna krivina je dug vise od 1 km :D
Tako da nisam preticao preko duple pune, nego sam preticanje na njoj zavrsio (nisam ih stigao na samom pocetku pravca).

Evo kako to izgleda, a ja sam krenuo u preticanje nekad na polovini pravca, prije desne blage okuke. Otprilike kod te zelene oznake broja puta :)
Image
Last edited by Dozer on 18/08/2015 13:25, edited 2 times in total.
sumirprimus

#835 Re: Ljetovanje 2015

Post by sumirprimus »

pa to akoj dug pravac sa u daljini blagom krivinom.velika sansa je da je isprekidana linija i da je pregledno.
al to kad vozis, pa dozivis... :D
Dozer

#836 Re: Ljetovanje 2015

Post by Dozer »

Pa logicno. Sigurno se nisam zaletio u sleper iz onog pravca :D

Poenta je bila na muriji, ali eto...nekako dodjosmo na preticanje :lol:
shalla

#837 Re: Ljetovanje 2015

Post by shalla »

wickerman wrote:Ne znam kako ostali, ali vala ja nebi isao 13h sati na more pa da je i 300KM jeftnije. :P
Dozer wrote:Pogresno.
I nema tu nikakvog avanturizma. Idem da vidim nesto drugacije. HR obalu znam maltene napamet, od - do, i jednostavno mi vise nije interesantna, pogotovo otkako su pocele i razne bahanalije koje se svake godine desavaju u vidu cijena itd., o tome je suvisno i pricati.

U odlasku lagano putujem 2 dana. Jednostavno sam promijenio nacin razmisljanja i vise ne idem negdje vozeci k'o sumanut od tacke A do tacke B.
Na kraju krajeva - na odmoru sam, nigdje ne zurim. Neka djeca vide sto vise. A i ja.
Ako mi je cejf, stacu svakih pola sata i gdje god mi se svidi.
Upravo tako, nisam vozio toliko zbog jeftinoće već vjerovao ili ne iz ćeifa...
Staneš na proširenje pa se diviš Drini, pa staneš negdje da klopaš, pa malo kafica, ćeif druže ;-)
I evo napisao sam gore, kad sam se vraćao iz Grčke, vratio sam se u Sarajevo treći dan, svratio jedan dan na Ohrid, jedan na Zlatibor i od Zlatibora do Sarajeva cca 3 sata vožnje...
sumirprimus

#838 Re: Ljetovanje 2015

Post by sumirprimus »

Dozer wrote:Ziv bio, ti se uozbilji. :D
Nisi uopste procitao sta pise. Taj pravac se ZAVRSAVA s dvije pune. Inace, pravac, tj. blaga desna krivina je dug vise od 1 km :D
Tako da nisam preticao preko duple pune, nego sam preticanje na njoj zavrsio (nisam ih stigao na samom pocetku pravca).

Evo kako to izgleda, a ja sam krenuo u preticanje nekad na polovini pravca, prije desne blage okuke. Otprilike kod te zelene oznake broja puta :)
Image
ovde nije problem pretec ni kolonu slepera iz umri muski treci dio... :D
AntiKrist

#839 Re: Ljetovanje 2015

Post by AntiKrist »

Za Katarinu K :D
Medoxba

#840 Re: Ljetovanje 2015

Post by Medoxba »

Meni su ovi iz Citydeala extra, imaju dosta putovanja i ljubazni su pravo...Čak ih nazovem i pitam šta sve imaju da mi ponude i lijepo mi sve izbiflaju da proberem... Dobri su dobri...
Bude nekad ponuda koje ne znaš koliki je popust, piše "super cijena" ali provjerim svaki put na recepciji :lol:

Do sada nisam imao problema :D
Mali_Vuk wrote:Kakve su ove ponude ekupon i citydeal? JE li to povoljno, ili je samo privid da je to popust od 50%?

Ovi iz Centrotransa za Albaniju rekoše da ne idu, nema prijava. Tako mi reče radnica u Ferhadiji!!? A realnbo i nije nesto povoljno +prevoz 65KM odvojeno od cijene.
[/quote][/quote]
damirc_sa

#841 Re: Ljetovanje 2015

Post by damirc_sa »

Pozdrav raja ima li neko neki prijedlog gdje na Hrvatskoj obali ima pješčanih plaža. Naravno plaže mogu biti i šljunčane ali da je ulazak u more pješčani ako neko ima nekog iskustva molio bih da preporuči.
Lokacija nije bitna samo da nisu otoci.
Altsa

#842 Re: Ljetovanje 2015

Post by Altsa »

damirc_sa wrote:Pozdrav raja ima li neko neki prijedlog gdje na Hrvatskoj obali ima pješčanih plaža. Naravno plaže mogu biti i šljunčane ali da je ulazak u more pješčani ako neko ima nekog iskustva molio bih da preporuči.
Prapratno - Peljesac. pijesak u moru kao brasno.

Image
bezVolana

#843 Re: Ljetovanje 2015

Post by bezVolana »

Image
par dana provela blizu herceg novog i otkrivena ova plaza - u hrvatskoj je, nakon sto se predje granica nekih 15-20 min. prolazi se kroz neka mjesta, selo popovici i tu je, put je vise nego ok. preprepredivna je, voda je savrsena. super varijanta bi bila provesti par dana u tom selu (jer je preslatko) i na toj plazi a onda par dana negdje sa vise ljudi ili sta vec ko voli. (za vise info gugl, ima navigacija ima sve :D)
ado-šampion

#844 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

Ja sinoc iz Baske vode, bio produzeni vikend. Htio u Brelu u hotel Marina u kojem sam bio u junu, ali kad sam vidio da bi nas troje smjestaj tamo dosao 600 maraka za 2 noci odustao. Krenuli u Basku vodu naslijepo i nasli apartman s dvije spavace sobe i kuhinjom/trpezarijom/dnevnom za 45 eura noc, 50 metara od plaze, odmah iznad Konzuma pored crkve. Nije hotel Marina, ali je za te pare vise nego pristojno. :-)

Neke stvari su i dalje bezobrazno skupe. U Baskoj kila lubenice 10 kuna. Bezveze komad lubenice 50 kuna. Rucak nas troje, bezveze pizze i mozzarela salata, malo kisele, 200 kuna. Parking u Breli dan 80 kuna. :shock: U Baskoj odes na brdo, parking zona 1. Na magistrali skoro zona 1. :lol: :roll:

Ali eto fina je Baska, fino smo se odmorili. Ne sjecam se kad sam otisao 3 dana na more da sam potrosio ovako malo. :D Hrvatska se u zadnje vrijeme ubila za produzeni vikend. :-)
ZenaZbrkovima

#845 Re: Ljetovanje 2015

Post by ZenaZbrkovima »

bezVolana wrote:Image
par dana provela blizu herceg novog i otkrivena ova plaza - u hrvatskoj je, nakon sto se predje granica nekih 15-20 min. prolazi se kroz neka mjesta, selo popovici i tu je, put je vise nego ok. preprepredivna je, voda je savrsena. super varijanta bi bila provesti par dana u tom selu (jer je preslatko) i na toj plazi a onda par dana negdje sa vise ljudi ili sta vec ko voli. (za vise info gugl, ima navigacija ima sve :D)
Gdje je ovo? :)

edit: ccc, odusevljena slikom, nisam registrovala tekst ispod, uopste. :D
bezVolana

#846 Re: Ljetovanje 2015

Post by bezVolana »

:-D
savrseno je savrseno savrseno. ja se nadam da cu se i iduce godine bar 1 dan tuspasiti
desni

#847 Re: Ljetovanje 2015

Post by desni »

bezVolana wrote:Image
Ovo je ona plaza Pasjaca u Konavlima cini mi se.
desni

#848 Re: Ljetovanje 2015

Post by desni »

Altsa wrote:
damirc_sa wrote:Pozdrav raja ima li neko neki prijedlog gdje na Hrvatskoj obali ima pješčanih plaža. Naravno plaže mogu biti i šljunčane ali da je ulazak u more pješčani ako neko ima nekog iskustva molio bih da preporuči.
Prapratno - Peljesac. pijesak u moru kao brasno.

Image
Bio nekad pred rat kao dijete sa roditeljima ovdje,bilo je to kamp-naselje gdje su tad nekad 1988.godine gotovo iskljucivo bili kamperi iz Njemacke.Sjecam se surfera bilo mi je cudno da povazdan ne silaze sa onih dasaka za surfanje.Pa onda Svabice gotovo sve u toplesu :izet: Pitam se kako sad tamo izgleda.
spree

#849 Re: Ljetovanje 2015

Post by spree »

desni wrote: Bio nekad pred rat kao dijete sa roditeljima ovdje,bilo je to kamp-naselje gdje su tad nekad 1988.godine gotovo iskljucivo bili kamperi iz Njemacke.Sjecam se surfera bilo mi je cudno da povazdan ne silaze sa onih dasaka za surfanje.Pa onda Svabice gotovo sve u toplesu :izet: Pitam se kako sad tamo izgleda.
prapratno zakon. evo vec dvije godine uzivam tamo. jos uvijek ima kamp, ali nazalost nema bas previse topless dama :( . nikada nije prevelika guzva, a plaza je super. cak ima i jedan dio koji je stalno u hladu. jedini problem je smjestaj, ako nemas kamp kucicu. ima par apartmana, ali pretezno je rezervisano dosta unaprijed. blizu je ston, a i neum vala, ako ti se da prelaziti granicu. parkinga ima dovoljno, ako nista uvijek se moze parkirati na plazu
Image :oops:
silver_testelone

#850 Re: Ljetovanje 2015

Post by silver_testelone »

Nisrin wrote:
silver_testelone wrote: Tebi da je dobro, ne bi bila na forumu, nego bi uživala u odmoru.

Moj ti, dok ja nisam izlazila iz vode 90% vremena, pila kafe po plazi, suncala se, isla po Bolu, Hvaru, Splitu, Brelama, Baskoj ti sjedio uz kompjuter i bacao hejterske komentare!!! Smijesno, ali ti ne zamjeram mnogo, ipak si Bosnjo!

Zavidim vam svima koji tek idete, more je pretoplo, uzivancija, sunce przi od 12h do 17h, tako da ce biti sve bolje i bolje kako se primice kraj augusta :D
Sve se svodi na to koliko para. toliko muzike- za nas dvoje je izasao odmor ne ise od 1400KM...s tim da u to ubrajam smjestaj, gorivo, 2x podmiru u Lidlu, izlete 2x na Jelsu i Bol, odlazak u Split, poneku veceru i hranu na plazi, nekoliko puta kafu, vodu koju smo pili kao kamile, odlaske u Konzum ili pekaru...tako da sam vise nego zadovoljna!!! :D
Ja dok sam bio na odmoru, nije mi padalo na pamet da pišem po klix forumu i tješim se kako mi je dobro.
To radim samo na poslu.
Post Reply