madner wrote:ado-šampion wrote:
Opet okrecete teze... Objektivno, pazi objektivno, Turske AI ponude su povoljnije (dakle jeftinije) od Hrvatskih AI ponuda. Dakle jeftinije. Cak i kad se ukljuce dvije avionske karte cija cijena je kako neko prethodno navede 1200 KM. Na prethodnom stranicama sam racunao kako hotel u Breli 3* s doruckom i s mizernim dzeparcem za trosenje (35 maraka dnevno po osobi) izadje isto kao hotel 5* all inclusive na najskupljoj plazi u Antaliji. Oba hotela u kojim sam ja bio i koji se ne mogu porediti.
To sto su te cifre nekom u Bosni visoke ne mijenja cinjenice gore navedene. Jer ako neko kaze da je Hrvatska jeftinija i obrnuto treba usporediti slicne pounde a ne privatni smjestaj s all inclusive smjestajem. Kad se to uradi, cak i kad se izuzme 'nebitna' cinjenica da je put do Hrvatske 100 maraka a do Turske 1200 maraka, Turska je opet jefitnija.
Poredis kruske i jabuke. Hoteli sa 5 zvjezdica i AI u Turskoj mogu biti i 4x skuplji. Kao sto mozes i u Hrvatskoj dobiti 4 zvjedize sa AI u Hrvatskoj za 1200.
To nisu pravila. Neko je pravilo da se u Turskoj moze dobiti zvjezdica vise za circa iste pare.
Moze biti da poredim kruske i jabuke, ali poredim dva hotela u kojim sam bio, koja na kraju izadju isto para, a nista sto nude
se ne moze porediti. Ostavimo zvijezdice po strani ako zelis.
Isto tako sam usporedio kompletne Fibuline ponude, oba kataloga, za Hrvatsku i za Tursku, sigurno po 10 ponuda i za jedno i za drugo, i iste ponude su 20-30% skuplje u Hrvatskoj nego Turskoj. To se odnosi na dio mog posta koji sam boldovao. Ovo poredjenje dva hotela sam naveo cisto tako, a ti si se bas za taj dio uhvatio.
To sto ti pricas "moze biti", moze biti 5* u Turskoj 4x skuplje, moze biti u Hrvatskoj 4x jeftinije, ali to udaranje napamet moze biti je "mogla bi i baba bez dede kad bi imala muda". Stavi na papir 5 ponuda s jedne i 5 s druge strane za svoje pare pa vidi sta je skuplje i sta je jeftinije. Ja sam stavio i vidio.
I ne bih se uopste trudio da se raspravljam, ali neki ljudi licemjerno porede privatne cumeze do kojih mogu doci autom i all inclusive hotele od minimum 4* do kojih se ide avionom. Skupo je relativno, skupo jest kad se pogleda nas standard, ali skupo nije kad se poredi recimo sa
slicnim ponudama u Hrvatskoj.