Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
azurna_obala wrote:Kako organizovati ljetovanje u vlastitom aranžmanu, npr. na Kipru?
Da li je bolje ljetovati na južnom ili sjevernom dijelu, onda da li ići do Beograda, pa iz Beograda avionom do Kipra, ili iz Turske, pa na sjeverni dio?
Sa susjedne teme, pa vidi sa @aismenom sta , kako
iceman ze wrote:Kipar, vec zivim 5-ti mjesec i mogu reci sve preporuke.
Narod ljubazan i susretljiv; stopa kriminala izuzetno niska; prelijepi gradovi Paphos, Limasol i Kyrenia, sa dosta starina i lijepih mjesta za obici; prelijepe plaze, a sezona traje cak do oktobra; imaju i planinu Trodos 1952 m visine, sa skijalistem tokom zime i spomenicima pod zastitom UNESCO-a.
Povratna avionska karta iz Beograda sa Wizz airom oko 70 EUR; odlican gradski i medjugradski saobracaj sa klimatiziranim i novim vozilima (4 EUR Nikozija-Larnaka, oko 45 km udaljenosti), kome zatreba taxi u Nikoziji, preporuke za taxi 22 100 100, cijene malo skuplje u odnosu na Sarajevo.
Nikozija je podjeljena na dva dijela, imaju 2 check pointa da bi se moglo preci u sjeverni dio; u sjevernom dijelu dominiraju istorijski spomenici i gradjevine iz otomanskog perioda; u sjevernom dijelu za prijevoz koriste dolmuse slicno kao u Turskoj, a cijena je 1.50 EUR (npr. Nikozija-Kyrenia, oko 28 km udaljenosti). http://www.klix.ba/forum/gdje-putujete- ... s1425.html
Gandra_1 wrote:Ja planiram ove godine da napravim jednu avanturu sto se tice ljetovanja... Hrvatsku i Cg sam uglavnom prekucao, a uvijek se moze otici za vikend... Gledao sam i aranzmane za Tursku, ali imam u planu ipak Grcku autom...
Za sada jos uvijek pravim plan i istrazujem rutu za put autom u Grcku...
Kako sada stvari stoje ici ce nas cetvrto autom na Lefkadu koja je na Jonskom moru sa prelijepim plazama i kristalno plavim morem... Ukupno put iznosi oko 1000km, Sarajevo-Podgorica-Tirana,Ohrid-Lefkada... Kako sam istrazio put kroz Albaniju je skroz i ok, pa cak i bolji nego kod nas... Takodjer bi se vjerovatno prenocilo na Ohridu, koji mi je odavno vec zelja posjetiti...
Apartmani na zapadnoj strani ostrva su malo skuplji od istocne strane, ali su sve najbolje plaze na toj strani... Uglavnom apartman za dvoje se moze od 1 septembra naci za 40-50eur, dok je u augustu zbog najezde italijana najskuplje... Gorivo sa svim putarinama, kojih i nema previse iznosilo bi max 400 KM... Hrana bi se kupila tamo u Lidlu gdje su cijene kao i kod nas...
Tako da prema nekom proracunu po osobi cijena bi izasla otprilike: 2X nocenje u Ohridu (odlazak i povratak) = 30eur, 7 nocenja na Lefkadi = 7x25eur=175eur, gorivo i putarine po osobi=50 eur... Tako da putovanje sa nocenjima bi iznosilo oko 500KM, ostatak za dzeparac prema procijeni... Svrha puta nije provod, vec uzivanje na predivnim plazama zapadne Lefkade, do kojih se istina treba voziti po ostrvu, ali to je najmanji problem, kad je uzivanje u pitanju
Znači sve te lijepe plaže su na zapadu ostrva? Gledam solazur ima ponudu za lefkadu ali, koliko vidim, u pitanju je nydri koji je na istočnoj strani, prema kopnenoj grčkoj.
@agent_zero iskljucivo je zapadna obala pravi dozivljaj Lefkade, tako da bez auta na jednom takvom ostrvu tesko da se moze uzivati i obici ono najbolje od plaža... Postoji svakako opcija iznajmljivanja skutera ili auta, ali i opcija lokalnih buseva i izleta brodom...
I Sol Azur i agencije iz Srbije masovno vode u Nidri na istocnoj obali, ali to je klasicno vašar turisticko mjesto, koje i nije nesto posebno... Na zapadu se smjestaj moze naci iskljucivo u malim mjestascima i selima, u kojima i nema nekog posebnog nocnog zivota izuzev par taverni..
Istarzivajuci o Grckoj, dosta sam se raspitao i za Albaniju kako na proputovanju tako i za prenociti koju noc...
Koliko sam ja zakljucio, potrebno je izbjegavati velike gradove poput Drača (gdje vecina nasih agencija vodi), a gledati ici sto juznije Vlore, Dhermi, Sarande, jer ima dosta lijepih plaža i cistije je...
Šveđanin wrote:Evo me malo u Grckoj poluostrvo Kasandra, pozdrav za sve. Moze se kupati, cijene ok, smjestaj ok.
Grci lijeni do zla boga, setam kroz Solun i tacno se zamislim jel radi ovdje iko sem konobara i trgovaca.. :Dl
Jebo poplave, štete, solidarnost, pomoć, i tako dalje... A kad treba pametovati, pisati o politici, o uređenju države, o BiH društvu, srati ovdje, onda si jedan od prvih
Last edited by homega on 30/05/2014 22:56, edited 1 time in total.
arte.fakt wrote:prije dva mjeseca karte kupljene sarajevo - istanbul - antalya . 12 dana 5 osoba let smjestaj i rent-a-car cca 2200 KM ...
Može li na pp malo više informacija o ovome - na koji nacim, koji hotel, rent-a-car i sl. Nisam do sad imao iskustva u samostalnom organizovanju ljetovanja u Turskoj, a bas bi to volio ovo ljeto malo za promjenu
arte.fakt wrote:prije dva mjeseca karte kupljene sarajevo - istanbul - antalya . 12 dana 5 osoba let smjestaj i rent-a-car cca 2200 KM ...
Može li na pp malo više informacija o ovome - na koji nacim, koji hotel, rent-a-car i sl. Nisam do sad imao iskustva u samostalnom organizovanju ljetovanja u Turskoj, a bas bi to volio ovo ljeto malo za promjenu
Šveđanin wrote:Evo me malo u Grckoj poluostrvo Kasandra, pozdrav za sve. Moze se kupati, cijene ok, smjestaj ok.
Grci lijeni do zla boga, setam kroz Solun i tacno se zamislim jel radi ovdje iko sem konobara i trgovaca.. :Dl
Jebo poplave, štete, solidarnost, pomoć, i tako dalje... A kad treba pametovati, pisati o politici, o uređenju države, o BiH društvu, srati ovdje, onda si jedan od prvih
tema je o ljetovanju,a Svedjanin je rekao o nesto sto sam vise puta cula o Grcima
Big Ang wrote:jel ko bio u Trpnju u skorije vrijeme?
U Trpnju sam skoro svake godine. Fino mjesto za mozda malo ove starije kojima i nije bas do nekog provoda. Nije da ga nema u Trpnju al znatno manje. A cijene apartmana za proslu godinu su se kretala 35 eura za dvije osobe.
Ja inace preferiram DUbu Peljesku jedno pola sata od Trpnja. Tu si bas odsjecen od civilizacije , al se odmorim i psihicki i fizicki od svega .
Big Ang wrote:jel ko bio u Trpnju u skorije vrijeme?
U Trpnju sam skoro svake godine. Fino mjesto za mozda malo ove starije kojima i nije bas do nekog provoda. Nije da ga nema u Trpnju al znatno manje. A cijene apartmana za proslu godinu su se kretala 35 eura za dvije osobe.
Ja inace preferiram DUbu Peljesku jedno pola sata od Trpnja. Tu si bas odsjecen od civilizacije , al se odmorim i psihicki i fizicki od svega .
Za porodicni odmor sa malom djecom, za ljude zeljne mira i tisine :
Za omladinu zeljnu provoda :
agent_zero wrote:Gledam malo ovu tursku preko agencija... Pa jbt svi aranžmani u istim hotelima od prošle i pretprošle godine sada cca 200km skuplji za isti period.
turska ce i ove godine biti skupa, jer je frka u egiptu, tako je bilo i prolse godine bilo!
ako se stanje uskoro u egiptu promjeni (na sto ne racunam) onda ce cijene pasti!