Ljeto u Sarajevu ??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cherrydubz

#1 Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

pozdrav forumasi,

odnedavno zivim u Sarajevu. prvih par mjeseci sam obisla sva mjesta onako poznatija. sad me zanima, koje aktivnosti preporucujete ljeti u Sarajevu? kako da pametno iskoristim slobodno vrijeme kojeg imam na pretek. Najvise sam zainteresovana za volontiranje, tj upoznavanje novih ljudi, jer prijatelja imam jako malo :( . i dobro bi mi doslo usavrsavanje engleskog ili turskog jezika. pomozite ^^
Bajs

#2 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by Bajs »

Koliko imas godina ako nije tajna?
cherrydubz

#3 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

Bajs wrote:Koliko imas godina ako nije tajna?
19 godina, studiram ovdje.
Mayhem

#4 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by Mayhem »

http://studomat.ba/rubrika/studentske-n ... ontiranje/#_

u zavisnosti sta studiras, odnosno od interesa, pronadji neku ogranizaciju/drustvo koje bi te zanimalo :)

upisi kurs jezika i eto :)
cherrydubz

#5 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

Mayhem wrote:http://studomat.ba/rubrika/studentske-n ... ontiranje/#_

u zavisnosti sta studiras, odnosno od interesa, pronadji neku ogranizaciju/drustvo koje bi te zanimalo :)

hvala potrazit cu :) kurs engleskog sam zavrsila. ali potrebno mi je konverzaciju usavrsavati. hvala u svakom slucaju :)
cherrydubz

#6 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

Ne lazi wrote:Ja bih ti preporucio da svoje slobodno vrijeme potrosis na mahalskim mjestima đe i ostali sto fataju zjale provode vrijeme koje imaju na pretek a to je vatra i gore carsija.Uzmes kafu sjedis povazdan i pletes po prolaznicima,kud ces bolje.Mahalasa gore koliko hoces nema da fali.
nisam jedna od tih. ne zelim da mi vrijeme prolazi tako uzalud, iako je ironija, pretpostavljam. :)
Mayhem

#7 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by Mayhem »

cherrydubz wrote:

hvala potrazit cu :) kurs engleskog sam zavrsila. ali potrebno mi je konverzaciju usavrsavati. hvala u svakom slucaju :)
pogledaj npr u British councilu ima li nekih desavanja... i slicnim mjestima :)

kakvi su ti interesi, osim jezika? mozda neko bude imao konkretniji prijedlog tako...
cherrydubz

#8 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

Mayhem wrote:
cherrydubz wrote:

pogledaj npr u British councilu ima li nekih desavanja... i slicnim mjestima :)

kakvi su ti interesi, osim jezika? mozda neko bude imao konkretniji prijedlog tako...

Zainteresovana sam bukvalno za sve što bi mi ispunilo vrijeme.Od volontiranje u nekim centrima, za djecu s posebnim potrebama, djeca bez roditelja, učenje, istraživanje, projekti neki vezano za mlade, kampovi... Baš bilo šta, gdje bih upoznavala nove ljude, kulture, učila, pomagala..
DanteX

#9 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by DanteX »

Ako nije kasno, prijavi se da volontiraš za SFF. I ja tu radio u upoznao sam puno ljudi, mojih godina i malo starij/mlađu raju. Mimo toga, zabavio sam se na dernecima (sve mi bilo besplatno), uglavnom super iskustvo, a još volontiraš pa ti se to pika kao da si radno iskustvo.

Javi mi se preko poruke ako imaš problem da nađeš prijavu za SFF :)
cherrydubz

#10 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

DanteX wrote:Ako nije kasno, prijavi se da volontiraš za SFF. I ja tu radio u upoznao sam puno ljudi, mojih godina i malo starij/mlađu raju. Mimo toga, zabavio sam se na dernecima (sve mi bilo besplatno), uglavnom super iskustvo, a još volontiraš pa ti se to pika kao da si radno iskustvo.

Zakasnila, nažalost :sad:
A čitala sam baš da su svi imali super iskustva i baš mi je žao.
Ali eto ništa do iduće godine.
Uglavnom hvala na odgovoru :)
DanteX

#11 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by DanteX »

cherrydubz wrote:
DanteX wrote:Ako nije kasno, prijavi se da volontiraš za SFF. I ja tu radio u upoznao sam puno ljudi, mojih godina i malo starij/mlađu raju. Mimo toga, zabavio sam se na dernecima (sve mi bilo besplatno), uglavnom super iskustvo, a još volontiraš pa ti se to pika kao da si radno iskustvo.

Voliš li poeziju? Koliko sam upoznat, vikendom se održava u centru grada čitanje poezije. Često dođu mlađe osobe koji sami nešto napišu. Zatim, ako si sportski aktivna, otiđi vikendom ili radnim danima predvečer oko 18 sati na trčanje (ako imaš biciklo, bujrum sa mnom, ja ne silazim sa tog čuda :D ). Pa pitaj nekoga da mu se pridružiš ili sa savjete. Isto to možeš uraditi ako se baviš sa fotografiranjem. Uglavnom, neki mali hobi ti može najbolje pomoći oko toga :)
Stoner

#12 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by Stoner »

Vidi imal kakav plenum.
cherrydubz

#13 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

DanteX wrote:
cherrydubz wrote:

Voliš li poeziju? Koliko sam upoznat, vikendom se održava u centru grada čitanje poezije. Često dođu mlađe osobe koji sami nešto napišu. Zatim, ako si sportski aktivna, otiđi vikendom ili radnim danima predvečer oko 18 sati na trčanje (ako imaš biciklo, bujrum sa mnom, ja ne silazim sa tog čuda :D ). Pa pitaj nekoga da mu se pridružiš ili sa savjete. Isto to možeš uraditi ako se baviš sa fotografiranjem. Uglavnom, neki mali hobi ti može najbolje pomoći oko toga :)

sviđa mi se to za poeziju :D . Pogledat ću baš. Hvala na pozivu, imat ću u vidu hehe ^^
Zaljubljena sam u fotografisanje, ali to je malo skuplji hobi :-) :D
cherrydubz

#14 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by cherrydubz »

Stoner wrote:Vidi imal kakav plenum.
Za to jedino nisam previše zainteresovana. Više nešto u fazonu hobija, pomoganja...
DanteX

#15 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by DanteX »

sviđa mi se to za poeziju :D . Pogledat ću baš. Hvala na pozivu, imat ću u vidu hehe ^^
Eh da, ima istine u tome. Priznajem iz prve ruke :-)
Imaš isto tako, planinarsko društvo u Sarajevu. Oni ti često budu vikendom na Darivi i tuda se penju. Pa pokušaj tu upasti.
Šta se tiče poezije, šaljem ti link preko poruke. Tu imaš sve informacije oko toga :)
optimus168

#16 Re: Ljeto u Sarajevu ??

Post by optimus168 »

DanteX wrote:
Eh da, ima istine u tome. Priznajem iz prve ruke :-)
Imaš isto tako, planinarsko društvo u Sarajevu. Oni ti često budu vikendom na Darivi i tuda se penju. Pa pokušaj tu upasti.
Šta se tiče poezije, šaljem ti link preko poruke. Tu imaš sve informacije oko toga :)
Planinarskih društava u Sarajevu imaš mnogo, mnogo više od jednog :D
Ti vjerovatno misliš na alpiniste :)
Post Reply