odnedavno zivim u Sarajevu. prvih par mjeseci sam obisla sva mjesta onako poznatija. sad me zanima, koje aktivnosti preporucujete ljeti u Sarajevu? kako da pametno iskoristim slobodno vrijeme kojeg imam na pretek. Najvise sam zainteresovana za volontiranje, tj upoznavanje novih ljudi, jer prijatelja imam jako malo
Ljeto u Sarajevu ??
-
cherrydubz
#1 Ljeto u Sarajevu ??
pozdrav forumasi,
odnedavno zivim u Sarajevu. prvih par mjeseci sam obisla sva mjesta onako poznatija. sad me zanima, koje aktivnosti preporucujete ljeti u Sarajevu? kako da pametno iskoristim slobodno vrijeme kojeg imam na pretek. Najvise sam zainteresovana za volontiranje, tj upoznavanje novih ljudi, jer prijatelja imam jako malo
. i dobro bi mi doslo usavrsavanje engleskog ili turskog jezika. pomozite ^^
-
Bajs
#2 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Koliko imas godina ako nije tajna?
-
cherrydubz
#3 Re: Ljeto u Sarajevu ??
19 godina, studiram ovdje.Bajs wrote:Koliko imas godina ako nije tajna?
- Mayhem
#4 Re: Ljeto u Sarajevu ??
http://studomat.ba/rubrika/studentske-n ... ontiranje/#_
u zavisnosti sta studiras, odnosno od interesa, pronadji neku ogranizaciju/drustvo koje bi te zanimalo
upisi kurs jezika i eto
u zavisnosti sta studiras, odnosno od interesa, pronadji neku ogranizaciju/drustvo koje bi te zanimalo
upisi kurs jezika i eto
-
cherrydubz
#5 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Mayhem wrote:http://studomat.ba/rubrika/studentske-n ... ontiranje/#_
upisi kurs jezika i eto
hvala potrazit cu
-
cherrydubz
#6 Re: Ljeto u Sarajevu ??
nisam jedna od tih. ne zelim da mi vrijeme prolazi tako uzalud, iako je ironija, pretpostavljam.Ne lazi wrote:Ja bih ti preporucio da svoje slobodno vrijeme potrosis na mahalskim mjestima đe i ostali sto fataju zjale provode vrijeme koje imaju na pretek a to je vatra i gore carsija.Uzmes kafu sjedis povazdan i pletes po prolaznicima,kud ces bolje.Mahalasa gore koliko hoces nema da fali.
- Mayhem
#7 Re: Ljeto u Sarajevu ??
pogledaj npr u British councilu ima li nekih desavanja... i slicnim mjestimacherrydubz wrote:Mayhem wrote:http://studomat.ba/rubrika/studentske-n ... ontiranje/#_
upisi kurs jezika i eto
hvala potrazit cukurs engleskog sam zavrsila. ali potrebno mi je konverzaciju usavrsavati. hvala u svakom slucaju
kakvi su ti interesi, osim jezika? mozda neko bude imao konkretniji prijedlog tako...
-
cherrydubz
#8 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Mayhem wrote:pogledaj npr u British councilu ima li nekih desavanja... i slicnim mjestimacherrydubz wrote:Mayhem wrote:http://studomat.ba/rubrika/studentske-n ... ontiranje/#_
upisi kurs jezika i eto
hvala potrazit cukurs engleskog sam zavrsila. ali potrebno mi je konverzaciju usavrsavati. hvala u svakom slucaju
![]()
kakvi su ti interesi, osim jezika? mozda neko bude imao konkretniji prijedlog tako...
Zainteresovana sam bukvalno za sve što bi mi ispunilo vrijeme.Od volontiranje u nekim centrima, za djecu s posebnim potrebama, djeca bez roditelja, učenje, istraživanje, projekti neki vezano za mlade, kampovi... Baš bilo šta, gdje bih upoznavala nove ljude, kulture, učila, pomagala..
- DanteX
#9 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Ako nije kasno, prijavi se da volontiraš za SFF. I ja tu radio u upoznao sam puno ljudi, mojih godina i malo starij/mlađu raju. Mimo toga, zabavio sam se na dernecima (sve mi bilo besplatno), uglavnom super iskustvo, a još volontiraš pa ti se to pika kao da si radno iskustvo.
Javi mi se preko poruke ako imaš problem da nađeš prijavu za SFF
-
cherrydubz
#10 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Zakasnila, nažalostDanteX wrote:Ako nije kasno, prijavi se da volontiraš za SFF. I ja tu radio u upoznao sam puno ljudi, mojih godina i malo starij/mlađu raju. Mimo toga, zabavio sam se na dernecima (sve mi bilo besplatno), uglavnom super iskustvo, a još volontiraš pa ti se to pika kao da si radno iskustvo.
A čitala sam baš da su svi imali super iskustva i baš mi je žao.
Ali eto ništa do iduće godine.
Uglavnom hvala na odgovoru
- DanteX
#11 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Voliš li poeziju? Koliko sam upoznat, vikendom se održava u centru grada čitanje poezije. Često dođu mlađe osobe koji sami nešto napišu. Zatim, ako si sportski aktivna, otiđi vikendom ili radnim danima predvečer oko 18 sati na trčanje (ako imaš biciklo, bujrum sa mnom, ja ne silazim sa tog čudacherrydubz wrote:Zakasnila, nažalostDanteX wrote:Ako nije kasno, prijavi se da volontiraš za SFF. I ja tu radio u upoznao sam puno ljudi, mojih godina i malo starij/mlađu raju. Mimo toga, zabavio sam se na dernecima (sve mi bilo besplatno), uglavnom super iskustvo, a još volontiraš pa ti se to pika kao da si radno iskustvo.
Javi mi se preko poruke ako imaš problem da nađeš prijavu za SFF![]()
Uglavnom hvala na odgovoru
- Stoner
#12 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Vidi imal kakav plenum.
-
cherrydubz
#13 Re: Ljeto u Sarajevu ??
DanteX wrote:Voliš li poeziju? Koliko sam upoznat, vikendom se održava u centru grada čitanje poezije. Često dođu mlađe osobe koji sami nešto napišu. Zatim, ako si sportski aktivna, otiđi vikendom ili radnim danima predvečer oko 18 sati na trčanje (ako imaš biciklo, bujrum sa mnom, ja ne silazim sa tog čudacherrydubz wrote:Zakasnila, nažalostDanteX wrote:Ako nije kasno, prijavi se da volontiraš za SFF. I ja tu radio u upoznao sam puno ljudi, mojih godina i malo starij/mlađu raju. Mimo toga, zabavio sam se na dernecima (sve mi bilo besplatno), uglavnom super iskustvo, a još volontiraš pa ti se to pika kao da si radno iskustvo.
Javi mi se preko poruke ako imaš problem da nađeš prijavu za SFF![]()
Uglavnom hvala na odgovoru). Pa pitaj nekoga da mu se pridružiš ili sa savjete. Isto to možeš uraditi ako se baviš sa fotografiranjem. Uglavnom, neki mali hobi ti može najbolje pomoći oko toga
sviđa mi se to za poeziju
Zaljubljena sam u fotografisanje, ali to je malo skuplji hobi
-
cherrydubz
#14 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Za to jedino nisam previše zainteresovana. Više nešto u fazonu hobija, pomoganja...Stoner wrote:Vidi imal kakav plenum.
- DanteX
#15 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Eh da, ima istine u tome. Priznajem iz prve rukesviđa mi se to za poeziju. Pogledat ću baš. Hvala na pozivu, imat ću u vidu hehe ^^
Zaljubljena sam u fotografisanje, ali to je malo skuplji hobi![]()
![]()
Imaš isto tako, planinarsko društvo u Sarajevu. Oni ti često budu vikendom na Darivi i tuda se penju. Pa pokušaj tu upasti.
Šta se tiče poezije, šaljem ti link preko poruke. Tu imaš sve informacije oko toga
-
optimus168
#16 Re: Ljeto u Sarajevu ??
Planinarskih društava u Sarajevu imaš mnogo, mnogo više od jednogDanteX wrote:Eh da, ima istine u tome. Priznajem iz prve rukesviđa mi se to za poeziju. Pogledat ću baš. Hvala na pozivu, imat ću u vidu hehe ^^
Zaljubljena sam u fotografisanje, ali to je malo skuplji hobi![]()
![]()
![]()
Imaš isto tako, planinarsko društvo u Sarajevu. Oni ti često budu vikendom na Darivi i tuda se penju. Pa pokušaj tu upasti.
Šta se tiče poezije, šaljem ti link preko poruke. Tu imaš sve informacije oko toga
Ti vjerovatno misliš na alpiniste