Bali, Egipat, Tunis, Malta, Turska ????
Ko je bio na nekoj od ovih destinacija, da mi kaze svoje misljenje o njima, dojmove kako je bilo, kakva je usluga i ponuda???
Cijena cca KM???
Hvala puno
Moderator: anex
Gospoda Ministarka wrote:Adoni... na Bali i Maltu ni nepomisljajMalta ti je jedna od najskupljih zemalja a za kartu za Bali ti treba dozivotni kredit.
Malo smiri dozivljaj i za Tursku, Egipat, Tunis... Turska je bila jeftina dok nije odlucila da podigne turizam na elitni... u svakom slucaju nemozes proci ispod 3.000KM za 10 dana za sve destinacije .
Jeftinija varijanta ti je auto i obici malo Italijanske obale.
nije bash da su samo rusi i blakanci drugarice, i svedjani to rade ako niko drugiGospoda Ministarka wrote:Jedino jos Rusi i Balkanci trce za all inclusive varijantama, daj ti njima da se oni dobro najedu i da se izvale na suncu, da hanuma nasa nemora nosati pare za sobom i davat djeci za sladoledADoNI wrote:Gospoda Ministarka wrote:Adoni... na Bali i Maltu ni nepomisljajMalta ti je jedna od najskupljih zemalja a za kartu za Bali ti treba dozivotni kredit.
Malo smiri dozivljaj i za Tursku, Egipat, Tunis... Turska je bila jeftina dok nije odlucila da podigne turizam na elitni... u svakom slucaju nemozes proci ispod 3.000KM za 10 dana za sve destinacije .
Jeftinija varijanta ti je auto i obici malo Italijanske obale.
pa eto mislio sam tursku ako bi moglo sa nekih 2 - 2,5 hiljade, all incluse fazoni...
A sa autom nije mi bash privlacna varijanta, moram razmisljati o njemu, a zelim otici da se bash psihicki odmorim... uglavnom hvala puno
pozdravNikad mi necemo imati izgradenu kulturu putovanja...
Ako niste putovali sjednete u auto pa malo do Beca, Budimpeste, Praga....pa sljedece godine malo francuska i talijanska obala.....
hahah upravu siGospoda Ministarka wrote:Ma uzivaj ako Vam je to zadovoljstvo, mozda ubrzo i Zenit i Sunce u Neumu ubaci all inclusive u ponudu pa se necete morati peglati oko viza i putovanja, pa ja....Pa ti mozda naleti i koji Svedanin da steknes uticaj da si na svjetskoj turistickoj destinaciji
![]()
Ispade da ljudi idu u Egipat samo radi all inclusive varijante i to balkanerosi i istocnoevropljani.Gospoda Ministarka wrote:Ma uzivaj ako Vam je to zadovoljstvo, mozda ubrzo i Zenit i Sunce u Neumu ubaci all inclusive u ponudu pa se necete morati peglati oko viza i putovanja, pa ja....Pa ti mozda naleti i koji Svedanin da steknes uticaj da si na svjetskoj turistickoj destinaciji
![]()
ni blizu tacno al hajdeclav wrote:Ispade da ljudi idu u Egipat samo radi all inclusive varijante i to balkanerosi i istocnoevropljani.Gospoda Ministarka wrote:Ma uzivaj ako Vam je to zadovoljstvo, mozda ubrzo i Zenit i Sunce u Neumu ubaci all inclusive u ponudu pa se necete morati peglati oko viza i putovanja, pa ja....Pa ti mozda naleti i koji Svedanin da steknes uticaj da si na svjetskoj turistickoj destinaciji
![]()
znam da si ti mislio ironicno drugclav wrote:pa i ja kazem da nije ni blizu tacno, to je bila kao neka ironicna varijanta, ali mi ne idu mozda ovi smajliji od ruke.
ovo ne mogu dovoljno ispotpisivati.Gospoda Ministarka wrote:Jedino jos Rusi i Balkanci trce za all inclusive varijantama, daj ti njima da se oni dobro najedu i da se izvale na suncu, da hanuma nasa nemora nosati pare za sobom i davat djeci za sladoledNikad mi necemo imati izgradenu kulturu putovanja...
Ako niste putovali sjednete u auto pa malo do Beca, Budimpeste, Praga....pa sljedece godine malo francuska i talijanska obala.....
predlozi krstarenje neko, bila si negdje? jel preko agencije, daj mi vise detalja o tom krstarenju, stvarno me zanima .alica.k wrote:ovo ne mogu dovoljno ispotpisivati.Gospoda Ministarka wrote:Jedino jos Rusi i Balkanci trce za all inclusive varijantama, daj ti njima da se oni dobro najedu i da se izvale na suncu, da hanuma nasa nemora nosati pare za sobom i davat djeci za sladoledNikad mi necemo imati izgradenu kulturu putovanja...
all inclusive aranzmani su mi odvratni, to je pravi pravcati mass turizam...po citav dan se izlezavat i jesti. kakvo je to putovanje, bljak?
btw, niti agencija ti ne treba za putovanje, oni ti vise para uzmu nego aranzman koji kupis. imas sad ove lcc pa mos letjet kud ti je cejf, do balija mozes preko londona sa air asia, cca oko 1000KM izadje povratna za kuala lumpur (i neka sitnica za bali, garant) ako rezervises dovoljno unaprijed. za smjestaj na baliju....a sve ti je koliko onda mozes platiti. njihovi resorti sa 3 zvjezdice u predobri. sa 5 je bas elita.
e sad, ako bi ti radije all inclusive preko agencije, probaj onda tursku...ma lijep je i egipat...al egipat je meni za aktivnog odmora, iz grada u grad s ruksakom na ledjima, a ne izlezavanje na bazenima jer ne smijes u vodu zbog koralja, itd!
al ja bi vam prije onda predlozila neko fino krstarenje iz razloga sto oni imaju zanimljive cijene...jedna osoba plati punu cijenu druga ide 30% jeftinije (ponegdje zna bit i upola jeftinije), i slicne karafeke.
Moze u Egiptu jer su ih teroristicki napadi unakazili sto se tice cijena. Hotel od 3+, 4 zvjezdice, avion, pjescanu plazu, zagarantovano toplo kristalno cisto more, all inclusive aranzman mozes dobiti za 2-2.5 hiljade za dvije osobe 12 dana . Takav aranzman na jadranu bi bio po mojoj procjeni 4-5 puta skuplji. Tako su se kretale cijene prosle sezone, za ovu nisam gledao jer nisam imao vremena. Zavisi sve sta podrazumjevas pod super provodom, nekom definitivno ce biti i vise od toga, nekom dosadno, to je do tebe hoces li da ides na neke izlete u Saharu, Gizu, uciti roniti, na paraglajder, ici u klubove ili se izlezavati na plazi i iskljuciti centar za brigu totalno.ADoNI wrote:znam da si ti mislio ironicno drugclav wrote:pa i ja kazem da nije ni blizu tacno, to je bila kao neka ironicna varijanta, ali mi ne idu mozda ovi smajliji od ruke.
nego kazes u egipat se za 2 -2,5 milje moze super provest, nemora 10 nek bude 6-7 dana ??
ma da, al nije prob, jer ipak je krstarenje krstarenje! to su brodovi (pardon, kruzeri) kakvi se samo zamisliti mogu. obidjes hrvatsku grcku i tursku il tak nest, ma ekstra.Gospoda Ministarka wrote: To onda mora da bude neki kruzer koji ide Mediteranom a staje u Dubrovniku, nije skupo a isto tako je all inclusive osim alkohola, to je vec odlicna varijanata!!!
http://www.msckrstarenja.com/
hvala puno, otici cu do relaxa i kompasa cim skinem gips sa noge, sad trenutno surfam samo, trazim ovako...alica.k wrote:ma da, al nije prob, jer ipak je krstarenje krstarenje! to su brodovi (pardon, kruzeri) kakvi se samo zamisliti mogu. obidjes hrvatsku grcku i tursku il tak nest, ma ekstra.Gospoda Ministarka wrote: To onda mora da bude neki kruzer koji ide Mediteranom a staje u Dubrovniku, nije skupo a isto tako je all inclusive osim alkohola, to je vec odlicna varijanata!!!
http://www.msckrstarenja.com/
btw adoni, kod putovanja vazi - sto ranije to jeftinije!
inace, ja sam vidjela ova krstarenja u relaxu i kompasu. mada mislim da ti kad dodjes u turisticku agenciju, oni su duzni da ti to sloze ako ti trazis...
obrati paznju i na ovu stranicu.
Ado drago mi jeGospoda Ministarka wrote:@di wrote:Toplo priporucujem Bora Bora
Sejsele, Maldive, Mauricijus...
Zaboravih da kazem Adoni, svaka cast na toj zajednickoj akciji sa dragom .... cijeni se.