Ljeto

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ADoNI

#1 Ljeto

Post by ADoNI »

Planiram sa djevojkom sljedece ljeto provesti na nekoj ekskluzivnoj destinaciji, nisam guzonjin sin da mi stari da pare, nego cu ih sam skupljati zajedno sa njom :) Nekih 7-10 dana bi tamo bili ...

Bali, Egipat, Tunis, Malta, Turska ????

Ko je bio na nekoj od ovih destinacija, da mi kaze svoje misljenje o njima, dojmove kako je bilo, kakva je usluga i ponuda???
Cijena cca KM???

Hvala puno
lolo_lolo

#2 Re: Ljeto

Post by lolo_lolo »

ja sam cuo da je na malti zabranjeno ljubljenje,grljenje i bilo kakva fizicka povezanost izmedju osoba koje nisu spojene brakom
a ti vodis curu,pa izbjegni tu destinaciju
Gospoda Ministarka

#3 Re: Ljeto

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:17, edited 1 time in total.
ADoNI

#4 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

Gospoda Ministarka wrote:Adoni... na Bali i Maltu ni nepomisljaj :D Malta ti je jedna od najskupljih zemalja a za kartu za Bali ti treba dozivotni kredit.
Malo smiri dozivljaj i za Tursku, Egipat, Tunis... Turska je bila jeftina dok nije odlucila da podigne turizam na elitni... u svakom slucaju nemozes proci ispod 3.000KM za 10 dana za sve destinacije .
Jeftinija varijanta ti je auto i obici malo Italijanske obale.

pa eto mislio sam tursku ako bi moglo sa nekih 2 - 2,5 hiljade, all incluse fazoni...

A sa autom nije mi bash privlacna varijanta, moram razmisljati o njemu, a zelim otici da se bash psihicki odmorim... uglavnom hvala puno

pozdrav
Gospoda Ministarka

#5 Re: Ljeto

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:16, edited 1 time in total.
ADoNI

#6 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

Gospoda Ministarka wrote:
ADoNI wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Adoni... na Bali i Maltu ni nepomisljaj :D Malta ti je jedna od najskupljih zemalja a za kartu za Bali ti treba dozivotni kredit.
Malo smiri dozivljaj i za Tursku, Egipat, Tunis... Turska je bila jeftina dok nije odlucila da podigne turizam na elitni... u svakom slucaju nemozes proci ispod 3.000KM za 10 dana za sve destinacije .
Jeftinija varijanta ti je auto i obici malo Italijanske obale.

pa eto mislio sam tursku ako bi moglo sa nekih 2 - 2,5 hiljade, all incluse fazoni...

A sa autom nije mi bash privlacna varijanta, moram razmisljati o njemu, a zelim otici da se bash psihicki odmorim... uglavnom hvala puno

pozdrav
Jedino jos Rusi i Balkanci trce za all inclusive varijantama, daj ti njima da se oni dobro najedu i da se izvale na suncu, da hanuma nasa nemora nosati pare za sobom i davat djeci za sladoled :cry: Nikad mi necemo imati izgradenu kulturu putovanja...

Ako niste putovali sjednete u auto pa malo do Beca, Budimpeste, Praga....pa sljedece godine malo francuska i talijanska obala.....
nije bash da su samo rusi i blakanci drugarice, i svedjani to rade ako niko drugi :)))
clav

#7 Re: Ljeto

Post by clav »

ma mozes Egipat za 2500 da zvizdi all inclusive. Samo rano ti je jos aranzmane da gledas, to turisticke agencije tek u maju pripreme.
Last edited by clav on 17/11/2009 20:42, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#8 Re: Ljeto

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:15, edited 1 time in total.
ADoNI

#9 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

Gospoda Ministarka wrote:Ma uzivaj ako Vam je to zadovoljstvo, mozda ubrzo i Zenit i Sunce u Neumu ubaci all inclusive u ponudu pa se necete morati peglati oko viza i putovanja, pa ja.... :D Pa ti mozda naleti i koji Svedanin da steknes uticaj da si na svjetskoj turistickoj destinaciji :lol: :lol:
hahah upravu si :)

al ocu negdje daleko :) pozdrav
clav

#10 Re: Ljeto

Post by clav »

Gospoda Ministarka wrote:Ma uzivaj ako Vam je to zadovoljstvo, mozda ubrzo i Zenit i Sunce u Neumu ubaci all inclusive u ponudu pa se necete morati peglati oko viza i putovanja, pa ja.... :D Pa ti mozda naleti i koji Svedanin da steknes uticaj da si na svjetskoj turistickoj destinaciji :lol: :lol:
Ispade da ljudi idu u Egipat samo radi all inclusive varijante i to balkanerosi i istocnoevropljani. :-)
Last edited by clav on 17/11/2009 20:52, edited 1 time in total.
ADoNI

#11 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

clav wrote:
Ispade da ljudi idu u Egipat samo radi all inclusive varijante i to balkanerosi i istocnoevropljani. :lol:
ni blizu tacno al hajde :)
clav

#12 Re: Ljeto

Post by clav »

pa i ja kazem da nije ni blizu tacno, to je bila kao neka ironicna varijanta, ali mi ne idu mozda ovi smajliji od ruke.
ADoNI

#13 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

clav wrote:pa i ja kazem da nije ni blizu tacno, to je bila kao neka ironicna varijanta, ali mi ne idu mozda ovi smajliji od ruke.
znam da si ti mislio ironicno drug :)

nego kazes u egipat se za 2 -2,5 milje moze super provest, nemora 10 nek bude 6-7 dana ??
Gospoda Ministarka

#14 Re: Ljeto

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:15, edited 1 time in total.
alica.k

#15 Re: Ljeto

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:Jedino jos Rusi i Balkanci trce za all inclusive varijantama, daj ti njima da se oni dobro najedu i da se izvale na suncu, da hanuma nasa nemora nosati pare za sobom i davat djeci za sladoled :cry: Nikad mi necemo imati izgradenu kulturu putovanja...

Ako niste putovali sjednete u auto pa malo do Beca, Budimpeste, Praga....pa sljedece godine malo francuska i talijanska obala.....
ovo ne mogu dovoljno ispotpisivati.

all inclusive aranzmani su mi odvratni, to je pravi pravcati mass turizam...po citav dan se izlezavat i jesti. kakvo je to putovanje, bljak?

btw, niti agencija ti ne treba za putovanje, oni ti vise para uzmu nego aranzman koji kupis. imas sad ove lcc pa mos letjet kud ti je cejf, do balija mozes preko londona sa air asia, cca oko 1000KM izadje povratna za kuala lumpur (i neka sitnica za bali, garant) ako rezervises dovoljno unaprijed. za smjestaj na baliju....a sve ti je koliko onda mozes platiti. njihovi resorti sa 3 zvjezdice u predobri. sa 5 je bas elita.

e sad, ako bi ti radije all inclusive preko agencije, probaj onda tursku...ma lijep je i egipat...al egipat je meni za aktivnog odmora, iz grada u grad s ruksakom na ledjima, a ne izlezavanje na bazenima jer ne smijes u vodu zbog koralja, itd!
al ja bi vam prije onda predlozila neko fino krstarenje iz razloga sto oni imaju zanimljive cijene...jedna osoba plati punu cijenu druga ide 30% jeftinije (ponegdje zna bit i upola jeftinije), i slicne karafeke.
ADoNI

#16 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

alica.k wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Jedino jos Rusi i Balkanci trce za all inclusive varijantama, daj ti njima da se oni dobro najedu i da se izvale na suncu, da hanuma nasa nemora nosati pare za sobom i davat djeci za sladoled :cry: Nikad mi necemo imati izgradenu kulturu putovanja...

ovo ne mogu dovoljno ispotpisivati.

all inclusive aranzmani su mi odvratni, to je pravi pravcati mass turizam...po citav dan se izlezavat i jesti. kakvo je to putovanje, bljak?

btw, niti agencija ti ne treba za putovanje, oni ti vise para uzmu nego aranzman koji kupis. imas sad ove lcc pa mos letjet kud ti je cejf, do balija mozes preko londona sa air asia, cca oko 1000KM izadje povratna za kuala lumpur (i neka sitnica za bali, garant) ako rezervises dovoljno unaprijed. za smjestaj na baliju....a sve ti je koliko onda mozes platiti. njihovi resorti sa 3 zvjezdice u predobri. sa 5 je bas elita.

e sad, ako bi ti radije all inclusive preko agencije, probaj onda tursku...ma lijep je i egipat...al egipat je meni za aktivnog odmora, iz grada u grad s ruksakom na ledjima, a ne izlezavanje na bazenima jer ne smijes u vodu zbog koralja, itd!
al ja bi vam prije onda predlozila neko fino krstarenje iz razloga sto oni imaju zanimljive cijene...jedna osoba plati punu cijenu druga ide 30% jeftinije (ponegdje zna bit i upola jeftinije), i slicne karafeke.
predlozi krstarenje neko, bila si negdje? jel preko agencije, daj mi vise detalja o tom krstarenju, stvarno me zanima .
clav

#17 Re: Ljeto

Post by clav »

ADoNI wrote:
clav wrote:pa i ja kazem da nije ni blizu tacno, to je bila kao neka ironicna varijanta, ali mi ne idu mozda ovi smajliji od ruke.
znam da si ti mislio ironicno drug :)

nego kazes u egipat se za 2 -2,5 milje moze super provest, nemora 10 nek bude 6-7 dana ??
Moze u Egiptu jer su ih teroristicki napadi unakazili sto se tice cijena. Hotel od 3+, 4 zvjezdice, avion, pjescanu plazu, zagarantovano toplo kristalno cisto more, all inclusive aranzman mozes dobiti za 2-2.5 hiljade za dvije osobe 12 dana . Takav aranzman na jadranu bi bio po mojoj procjeni 4-5 puta skuplji. Tako su se kretale cijene prosle sezone, za ovu nisam gledao jer nisam imao vremena. Zavisi sve sta podrazumjevas pod super provodom, nekom definitivno ce biti i vise od toga, nekom dosadno, to je do tebe hoces li da ides na neke izlete u Saharu, Gizu, uciti roniti, na paraglajder, ici u klubove ili se izlezavati na plazi i iskljuciti centar za brigu totalno.
Pogledaj aranzmane po turistickim agencijama u maju. Tada ce se znati cijene sigurno. Kakve ce biti to zavisi od mnogo faktora.
Gospoda Ministarka

#18 Re: Ljeto

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:14, edited 1 time in total.
ADoNI

#19 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

grmi :) Jos neke ponude i savjete imate ??? :mrgreen:
alica.k

#20 Re: Ljeto

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote: To onda mora da bude neki kruzer koji ide Mediteranom a staje u Dubrovniku, nije skupo a isto tako je all inclusive osim alkohola, to je vec odlicna varijanata!!!
http://www.msckrstarenja.com/
ma da, al nije prob, jer ipak je krstarenje krstarenje! to su brodovi (pardon, kruzeri) kakvi se samo zamisliti mogu. obidjes hrvatsku grcku i tursku il tak nest, ma ekstra.
btw adoni, kod putovanja vazi - sto ranije to jeftinije!
inace, ja sam vidjela ova krstarenja u relaxu i kompasu. mada mislim da ti kad dodjes u turisticku agenciju, oni su duzni da ti to sloze ako ti trazis...

obrati paznju i na ovu stranicu.
ADoNI

#21 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

alica.k wrote:
Gospoda Ministarka wrote: To onda mora da bude neki kruzer koji ide Mediteranom a staje u Dubrovniku, nije skupo a isto tako je all inclusive osim alkohola, to je vec odlicna varijanata!!!
http://www.msckrstarenja.com/
ma da, al nije prob, jer ipak je krstarenje krstarenje! to su brodovi (pardon, kruzeri) kakvi se samo zamisliti mogu. obidjes hrvatsku grcku i tursku il tak nest, ma ekstra.
btw adoni, kod putovanja vazi - sto ranije to jeftinije!
inace, ja sam vidjela ova krstarenja u relaxu i kompasu. mada mislim da ti kad dodjes u turisticku agenciju, oni su duzni da ti to sloze ako ti trazis...

obrati paznju i na ovu stranicu.
hvala puno, otici cu do relaxa i kompasa cim skinem gips sa noge, sad trenutno surfam samo, trazim ovako...
Ta stranica mi je tesko citljiva, odmah sam je zatvorio...
hvala
Gospoda Ministarka

#22 Re: Ljeto

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:14, edited 1 time in total.
ADoNI

#23 Re: Ljeto

Post by ADoNI »

Gospoda Ministarka wrote:
@di wrote:Toplo priporucujem Bora Bora :)

Sejsele, Maldive, Mauricijus...

Zaboravih da kazem Adoni, svaka cast na toj zajednickoj akciji sa dragom .... cijeni se. :thumbup:
Ado drago mi je :)))
pjegica

#24 Re: Ljeto

Post by pjegica »

Moje iskustvo govori da bi možda Tunis bio najbolje rješenje, obzirom da vidim da i niste previše putovali, a i ne volite da se snalazite usput, već hoćete sve da imate i uživate.

Ja sam prije dvije godine sa prijateljima išla u grad Sus. Mene je on koštao oko 1300 KM, mada nemam neke prevelike prohtjeve, pa sam potrošila i manje nego što sam planirala. Let, hotel sa tri zvjezdice i prelijepim pogledom (uključen doručak, ručak, večera, dvokrevetna soba, tv sa tri njihova programa, dva bazena u sklopu hotela, internet klub u koji nisam ni ušla i još neke sitnice) su me koštali oko 800 KM. Potrošila još 200 KM na fakultativne izlete na koje, naravno, ne morate ići, ali ja ih nisam imala srca propustiti. Plaža se svima svidjela, jer je pijesak sitan skoro ko prašina. Ja ne volim pijesak, ali hiljadu ljudi hiljadu ćudi, i nije mi se svidjelo što je plitko more, ali bazen je uvijek tu. Ostalih 300 KM ne znam na šta sam potrošila, valjda na suvenire, taksi, voz, neku usputnu hranu i tako to... Znači uduplaj tu cijenu za vas dvoje i računaj da sigurno možeš proći i jeftinije. Može se uvijek uštedjeti.

Pošto ideš sa djevojkom, odmah mogu reći da je meni tamo ama baš sve bilo romantično. Od samog sjedenja na plaži, pogleda sa balkona, jahanja kamile, do večernjih druženja u afričkom stilu i nargilu. Može se pronaći i disko klubova i dobrog noćnog života, posebno ako se tamo potrefite u vrijeme kada nagrnu ekskurzije zapadnoevropljana. Možeš i tamo krstariti. Mi smo krstarili u gusarskom brodu. Nikad ništa luđe nisam doživjela, mada sam malo pokupila morske bolesti, ali to je bila mala cijena za onu uživanciju.

I nije mi trebalo usred novembra ovo da pišem i da se prisjećam :-D
starii

#25 Re: Ljeto

Post by starii »

sa turskom mozes proci dosta jeftinije na taj nacin da preko neta nađes hotel u istanbulu i online rezervises sobu i sta hoces ( puni pansion etc),vecina hotela dolazi na aerodrom po goste,sam si isplaniras sta ces posjecivati u istanbulu...prakticno ne placas uslugu turistickoj agenciji....
http://www.ayasofyahotel.com/reservation.html
http://www.kempinski-istanbul.com/en/home/index.htm
imas ih more na netu malo procackaj sta ti se svida i gdje...
sretno :)
Post Reply