Prpa.ba wrote:Imam jedno pitanje.
Zivim u stambenoj zgradi, u kojoj se u "prizemlju" nalaze dva mala poslovna prostora. Jedan od tih prostora nedavno je zakupio frajer koji je ispred zgrade postavio ljetnu bastu (suncobrani, stolovi, stolice)

, i usput pocesto parkira automobile ispred ulaza u stubiste zgrade.
Ono sto me zanima je: da li vlasnik te kafane ima pravo na prostor ispred zgrade, i da li to znaci da moze unedogled siriti svoju "bastu"? Treba li mu kakva dozvola? Saglasnost stanara?
Izvinjavam se ako je pitanje glupo, laik sam za ove stvari, ali fakat mi smeta, ne mogu kao covjek izaci iz zgrade, da slucajno baji ne zakoracim u cijenjeni prostor

Hm, mozda se radi o istoj basci, a mozda i ne. Pocetkom ovih finih toplih dana, znaci prije nego sto je nastalo kalendarsko ljeto, hadzo je i ispred mog ulaza uradio isto. I kada smo se skupili i da se s njim poprica, u smislu da to ne moze tako, da nema dozvole itd itd. On je reko, dzaba cete sve ganjat ja imam veze u opstini. I fakat, kad je jedan komsija otiso u opstinu da se zali, ovi su mu rekli, mani se corava posla.
Tako ako je i kod tebe slicna situacija, Boga mi nista od toga.
Meni nekad poslije 23 dodje da bacim "koktel" pa nek sve ide u vraga, jer od drogerasa, majmuna, glasne muzike, turiranja autima i neznam sta sve vec, ide pravo na zivinice, al et saburam. Nemere se protiv budala. Takvo nam je inace stanje u drzavi, tako da MORAM biti pasivan i samo posmatrat.